Joutilaan diginomadin postausideoita blogiin ja miten ne on toimineet käytännössä

Postausideoita blogiin.

Mistä kirjoittaa kun mitään ei tapahdu? Olen tähän toiseen karanteeniin mennessä kuluttanut melkein kaikki postausideani. Ongelmana oli se, että sen lisäksi, ettei ympärillä tapahdu mitään, joutilaisuus ei ole minulle hyväksi. En osaa olla paikallani. Vaikka diginomadi-lifestyleblogi antaa suhteellisen vapaat kädet kirjoittaa mistä vaan, mutta, kun on jo leivottu pojan kanssa, pohdittu kaikki maailman suhteellisuusteoriat, tallattu kaikki rantapolut kaikista eri suunnista, mutta mihinkään uuteen paikkaan ei silti pääse, niin vitsit ovat vähissä.

Tässä keräsin Joutilaan diginomadin postausideoita blogiin, jotka ovat toimineet minulla. Eri onnistumisprosentilla tosin.

Kuten tiedätte, kaikki vastaukset ovat jo päänne sisällä. Niitä pitää vain löytää sieltä.

Näin se käy

1. Omien kaappien kaivaminen

Siellä aina löytyy jotain, mistä voi vääntää jutun blogiin. Jos ei löydy, niin ainakin kaapit tulevat siivottua.

  • Kevätsiivous – Tästä tuli hitti. Ilmeisesti kevät ja siivous oli monien muidenkin mielessä, niin moni ihminen kaipasi jotain sellaista toimintaa, jossa ihmiskontakteista vältytään (vaikka ei nyt ihan omasta tahdosta) ja voi pysyä kotona. 

Löytöretki omille kaapeille antoi myös idean näihin postauksiin. Nämä kaksi menestyivät keskinkertaisesti, lähinnä muotifriikkien keskuudessa (luen itsenikin siihen kastiin).

2. Omasta bloggaamisesta, kirjoitusprosessista ja kuvaamisesta kirjoittaminen.

Jokainen sisällöntuotto prosessina on sen verran yksilöllinen, että se saattaa kiinnostaa lukijoitasi. Tai ainakin muita bloggaajia. Näille jutuille ei heti ole paljoa lukijoita, mutta niistä on iloa googlen haussa, kun bloggaamista harkitsevat ihmiset kaipaavat tietoa bloggaamisesta. Toisaalta, pitkän tähtäimen projektejakin tarvitaan.  

3. Blogihaasteisiin osallistuminen

Blogihaasteisiin osallistuminen on aina hauskaa. Sen myötä itsestään voi löytää jotain ennenkuulumatonta 😁.

Jokin blogihaaste on aina meneillään. Ne löytyvät #blogihaaste tagilla Instasta tai Blogit.fi:sta, googlaamalla, toisten blogeja lukemalla. Esimerkiksi tällä hetkellä on käynnissä Elämäni ensimmäinen ulkomaanmatka sekä Elämäni paras lomamatka -haasteet. Katsokaa vaikka näistä:

Muistakaa katsoa, ettei haasteen parasta ennen -päivä mennyt vielä.

Blogihaasteet menestyvät aina hyvin. Ihmisiä kiinnostaa lukea mielipiteitä ja erilaisia tarinoita samasta aiheesta, erikoisesti kun ne on niputettu yhteen. 

4. Oma navan kaivaminen

Itsestään voi aina saada jonkin tarinan aikaiseksi. Jokaisella ihmisellä on jotain kerrottavaa, siitä olen varma. Omien tarinoiden merkitys on joskus suurempi kuin kuvitellaan: osa sellaisia varsin henkilökohtaisia tapahtumia kuten masennus, Burn out, synnytyksessä tapahtunut kokemus, lapsen vanhempana oleminen, opiskelussa eteneminen, ovat muuan muassa yhteiskunnallisesti tärkeitä asioita. Minä meinaan todistaa sen teille yhdessä tulevassa kirjoituksessani.

Tässä on kuitenkin muutama esimerkki pohdinnoista, jotka keräsivät kiitettävästi lukijoita. Jos et tiedä, mitä pohtisi, muiden blogien lukeminen auttaa tässäkin asiassa (Lempiblogini ja Bloggaajani. Volume 2). 

5. Lähihistorian ja vanhojen mukavien aikojen muistaminen

Näissä tarina on pääosassa, mutta myös kerrontatapa on tärkeä. Tarinan voi kertoa sekä sanoin että kuvin, ihan miten itsestä tuntuu mukavammalta. Tai mitä uskot osaavasi paremmin. Kummallekin tavalle on omat lukijansa. Jos pelkäät, että IG on vienyt voiton tarinoiden (erikoisesti kuvien) kertomisessa, voi jakaa sen myös siellä. Kiinnostuneet lukijat mitä todennäköisemmin käyvät myös blogissasi lukemassa tarinan loppuun. 

Kuvamateriaalin tuottaminen 

Omasta tavallisesta ympäristöstä löytyy kummasti kuvattavaa. Keräätkö jotain epätavallista? Onko sinulla vanhan ajan aarteita? Ketä voisit pyytää malliksi?

  1. Taas kerran tarkista omat kaappisi, keittiön hyllyt ja vintit, joista takuuvarmasti löytyy aarteita kuvattavaksi. Katsokaa vaikka, miten hienosti Tiia Koivusalon kuppikokoelma on esillä hänen blogissaan. Itse käytän kuvituksissa paljon kaverieni tekemiä koruja
  1. Käy takapihalla. Luonnosta voi ammentaa kauneutta omaan blogiin, oli olosuhteet mitkä tahansa. Esimerkkinä toisin Heidin tavan muuttaa tavallinen koiran ulkoilutuslenkki taianomaiseksi tarinaksi. Itse olen sekä käynyt takapihalla, kun sää oli hyvä, sekä ostanut kaupasta muutaman euron kukkia tuomaan iloa kotiin (Kevään odotusta – Ulkoilureitin varrella, Perjantai, Kevään odotusta – Iloa sisäkukista). Jos haluat nähdä leikkokukkien kuvaamisen mestariteoksia, käy kurkkimassa Amalian maailmassa
  1. Selfiet, lemmikit ja oma perhe. Lapset ja lemmikit ovat aina in, mutta yllätyksiäkin sattuu. Kaverini Nooran maaliskuun kaikista tykätyin kuva oli selfie. Hän syytti turbaania. Minä syytän hänen hymyään kuitenkin 😁 Mallikkaasti poseeraavia lemmikkejä on netissä paljon. Minä seuraan mm. näitä kolmea karvakorvaa. Kaikilla ihmisillä ei ole mahdollisuutta pitää lemmikkiä kotona (monesta syystä, vaikka haluaisikin), joten niitä on tosi kiva seurata netissä. Tämä on itselleni hyvin haastava laji, joten harjoittelen vielä. Ehkä helpottaisi, jos olisi kissa kotona eikä vain pihalla ja kadulla .

postausideoita blogiin

Referenssit:

postausideoita blogiin

3 vastausta artikkeliin “Joutilaan diginomadin postausideoita blogiin ja miten ne on toimineet käytännössä

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.