Mistä kirjoittaa blogiin, kun mitään ei tapahdu?

Mistä kirjoittaa blogiin kun mitään ei tapahdu

Mistä kirjoittaa blogiin kun mitään ei tapahdu?

On tämä hassua aikaa: tavallaan koko ajan jotain tapahtuu, mutta aina jossain muualla kuin täällä päin. Arki tuntuu upottavalta suolta, jossa on varsin vaikea kävellä. Jokaista askelta varten joutuu näkemään suunnattomasti vaivaa.

Mistä kirjoittaa blogiin kun mitään ei tapahdu

Bloggaaminenkin on vaikeaa. Monella alalla ei tapahdu yhtään mitään: matkustaminen on bännässä, kulttuuri ja urheilu lähes seisovat. Tuntuu siltä, että ainoa, mitä korona ei pystynyt pysäyttämään, on lasten kasvu. Tai toivottavasti. Luen nykyään vallan perheblogeja, koska mielestäni kakasta on kivempaa lukea kun koronasta. Kaikki lifestyleblogit ovat infektoituja, omani mukaan lukien. Huokaus…

Minulla on aavistus, että matkailusta on tulossa samanlainen mörkö kuin joskus oli muoti. Matkustaminen on tätä nykyään paheellista, koska se saastuttaa luontoa ja levittää viruksia. Osa matkablogeista lopahtaa tähän hässäkkään. Muotiblogeista suurin osa on kuollut siihen, että ketjumuotia ruvettiin katsomaan vinoon, eikä eko- ja huippumuotiin kovin monilla ollut varaa. Osa muotiblogeista muuttui lifestyleblogeiksi, ettei tarvitse kirjoittaa vain muodista.

Vaikeuksissa ovat myös diginomadit. Mistä voi kirjoittaa, kun liikkumaan ei juurikaan pääse? Ei se, että tiet olisivat kiinni, mutta yleinen mielipide jarruttaa tehokkaasti. On se toki vaikeampaa nyt, kun rajoitteet hidastavat kaikkea: liikkumisesta asettumiseen. Tosin, diginomadius ei ole sinänsä vaarana kuin sen harrastajille itselleen. Harva luo kovin montaa kontaktia päivässä, vaan yritetään pysyä omissa oloissa.

Mistä kirjoittaa blogiin kun mitään ei tapahdu

Mekin kierrämme aina niitä samoja paikkoja päivästä toiseen, koska Maltalla on voimassa karanteeni huhtikuun 11.päivään asti. Liikkumista on rajoitettu jonkin verran, mutta ulkoilua ei ole kielletty. Se nyt vielä puuttuisi.

Mistä kirjoittaa blogiin kun mitään ei tapahdu

Sen takia päädyin kaivamaan tarinoita menneisyydestä, matkustellen pääni uumeniin ja kieriskelen omissa oloissani. 

Lapsiperheessä tekemistä silti riittää. Lapsille voi opettaa ruoanlaittoa, jongleerausta (videon avulla), neliöjuuria ja trigonometriaa (miehen avulla), suomea tai venäjää (matematiikan kirjan avulla). Hän opettaa meille koodausta. 

Voi myös kuvailla mukavaa kaappien siivousta tai pyykkäystä. Kokeilla uutta reseptiä, johon tulee oliiviöljyä ja valoa jääkaapista. Kävellä rantalenkin eri suuntaan. Keittää makaronit eri kattilassa tai vaihteeksi kuoria perunat ennen keittämistä. Vaihtoehtoja on loputtomasti.

PS. Niin ja klo 1.55 kuuluu nukkua eikä tsekata Instagramia. 

bloggaajan arki Archives

Mistä kirjoittaa blogiin kun mitään ei tapahdu?

Mä vaan halusin antaa niille pusun – ja neljä muuta eeppistä hetkeä viikolta 12

Palanen kaunista Andalusiaa – Frigiliana ja Nerja 

Nomadielämää Almerian keväässä | Elämää Nomadina blogi

Mistä kirjoittaa blogiin, kun mitään ei tapahdu?

7 vastausta artikkeliin “Mistä kirjoittaa blogiin, kun mitään ei tapahdu?

 1. Matkablogeja on varmasti mukava lukea etenkin tänä aikana, kun oikeasti kellään ei kauheasti tapahdu mitään. Luulen, että nyt on hyvä hetki nostella ja muistella jotain, jos koskaan. 🙂

 2. Matkablogeille voi käydä toisinkin päin. Matkailu varmasti vähenee vaikka akuutti korona-aika meneekin ohi. Matkailu ei varmastikaan heti hyppää samalle tasolle kuin reilu vuosi sitten. Minulla on sellainen skenaario, jotta matkustaminen jatkuu, aina on matkustettu, vaikka sitten vain hevosilla. Matkaa harkitaan tarkemmin mikäli viiden sijaan tehdäänkin vain yksi.

  Tietoa kohteista haetaan enemmän ja sitä tutkitaan tarkemmin. Tällöin esim. kohteessa olevan tai olleen bloggarin tiedot ja arviot kohteesta ovat lisäarvoa tuottavaa matkaa suunnittelevalle. Sen yhden ja ainoan matkan halutaan varmasti olevan ikumuistoinen ja oikeaan paikkaan tehty.

  Tarvitaan ehkä vinkkejä mihin lähteä, mikä olisi itselle sopiva paikka. Tällöinkin matkablogista saa apua löytämällä vinkkejä erilaisista kohteista.

  “Lukeminen kannattaa aina” lausui eräs ikimuistoiset sanat:)

  1. Niinpä. Itse kannatan oikein diginomadismia eikä pikamatkailua, kuten tiedät 😁 Se olisi joka kerta ekoteko, jos matkalle lähdettäisi ajatuksella, eikä sen perusteella, mihin löytyy halpoja lentoja. Matkablogien määrä vähenee silti varmaan, ja sen korvaa laatu.

  1. Toivottavasti avaat uudestaan heti huomenna. Tai jokin uusi blogi. Blogimaailma tulee olemaan tosi tylsä ilman sua 😍

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.