Haluatko tehdä yhteistyötä kanssani?

In Via Per Aspera Ad Astra logo - Via Per Aspera Ad Astra blogiyhteistyö.

Via Per Aspera Ad Astra blogiyhteistyö.

Lyhyesti:

Via Per Aspera Ad Astra on matkailuun ja matkailuhenkiseen lifestyleen keskittynyt fuusio-blogi, mikä antaa mahdollisuuden kirjoittaa varsin laajasta aihepiiristä, mitä tulee kestävään matkailuun, paikkariippumattomaan elämäntyyliin, aktiiviseen sosiaaliseen asemaan sekä ekoiluun arjessa ja matkailussa. Kaikki tämä perhenäkökulmasta, tietysti.

Tämän hetken asuinmaamme on Liettua, jonne päädyimme Viron, Portugalin ja Maltan vuosien jälkeen. 

Mielelläni teen yhteistyötä sellaisten tahojen kanssa, joiden tuotteet ja palvelut sopivat blogini teemaan eivätkä ole ristiriidassa arvojeni kanssa. 

Jokainen bloggaaja on jo saanut selville, että perinteinen mainonta on paitsi kallista, myös varsin tehotonta. Tiedämme myös, että brändit ja yritykset etsivät jatkuvasti uusia, tehokkaampia keinoja tavoittaa potentiaalisia asiakkaita. Blogiyhteistyö on yksi hyvä vaihtoehto, joka on tuloksekas ja kustannustehokas keino tuoda omia tuotteita ja palveluita yleisön tietoon. 

Blogissani käy tuhansia suomalaisia lukijoita kuukausittain, erityisesti 35-55 -vuotiaita, jotka ovat kiinnostuneita matkailusta ja siihen liittyvistä muista aiheista, kuten uusista trendeistä alalla, matkapukeutumisesta, tuliaisista kohdemaista ja tekemisistä lapsiperheille kotimaan ja ulkomaan matkailun yhteydessä. Niin kuin minäkin.   

Yhteistyöpostaukset tulevat näkymään netissä vuosia ja ovat hyvin löydettävissä Googlen hakupalvelun kautta. 

Miksi juuri blogi?

SOMEa pidetään voimakkaana työkaluna ihmisten mielipiteiden muokkaamiseksi sekä markkinointi- että sosiokulttuurisessa mielessä. Nopeatempoisemmalla SOMElla, kuten Instagramilla ja Tiktokilla, uskotaan olevan enemmän vaikutusvaltaa. Kuitenkin, vuosia netissä oleva blogikirjoitus ylittää vaikutusvallallaan minkä tahansa insta-postauksen. Sen supervoimiin kuuluu löydettävyys Google-haussa. 

Toki blogillani on näkyvyyttä myös Instagramissa, YouTubessa ja Facebookissa, mutta pääkanavana on edelleen blogi.

Miksi valita yhteistyöalustaksi juuri blogi, joka tätä nykyä kuuluu hitaampaan mediaan? Siihen on useita syitä:

  1. Toisin kuin nopeammat medialajit (Instagram, X, Tiktok yms.), blogi tarjoaa seuraajilleen mahdollisuuden palata sisältöön vaivattomasti juuri sellaisella tempolla, mikä sopii heille kaikista parhaiten. Blogien rakenne on optimoitu siihen, että lukijalla on helppoa löytää etsimänsä sisältö ja/tai kääntää se omalle kielelleen tarvittaessa. 

  2. Blogi tarjoaa syvemmän ja laajemman lukukokemuksen. Omassa blogissa voi säätää kuvien kokoa, laatua ja määrää sekä tekstin laajuutta. Samassa postauksessa voi tarkastella asiaa monesta eri näkökulmasta tai tuoda esille monia pointteja.

  3. Blogin lukija ei hyppää julkaisijalta toiselle, kuten vaikkapa Instagramin tai Facebookin #taggaus-haussa. Joten blogi mahdollistaa laadukkaampaa vuorovaikutusta.

  4. Nopea reagointi mainokseen (lue: salamannopea ostopäätös) ei aina takaa asiakastyytyväisyyttä. Blogin kautta on taas mahdollista rakentaa asiakassuhteita hitaammalla, mutta vankemmalla alustalla. Silloin ostopäätös on harkitumpaa ja asiakkaasta tulee myös sitoutuneempi pidemmällä aikavälillä.

  5. Blogien lukijoihin kuuluu nykyään paljon 40+ ihmisiä ja varttuneempaa väkeä. Syitä siihen on kaksi: (1) ruuhkavuosia elävät perheihmiset haluavat rentoutua median ja somen parissa omalla ajalla eikä heille sovi se ajatus, että postaukseen kuuluu reagoida välittömästi; (2) mitä vanhemmaksi ihminen tulee, sitä enemmän hän alkaa arvostamaan laatua määrän ja infoähkyn sijaan, myös mediassa ja somessa. Mm. Semrush.com:in mukaan pitkä ja monipuolinen blogiteksti sitoo lukijoita tehokkaasti (sitoutuvan postauksen keskiverto sanamäärä on 1447 sanaa). 

  6. Blogien lukijoista suuri osa on juuri 35+ väki, jolla on ostovoimaa käsissään. Sitoutuneimpia lukijoita ovat juuri perheenäidit, joilla on tarpeeksi tuloja/varallisuutta olla kiinnostuneita matkailusta perheen kesken.
  1. Tilastokeskuksen mukaan noin puolet 35-54 vuotiaita on lukenut blogeja vuonna 2022 (Väestön tieto- ja viestintätekniikan käyttö muuttujina Vuosi, Sukupuoli, Ikä ja Tiedot. PxWeb, tilastoja 2023 ei ole vielä saatavilla). Semrush.com:in mukaan myös 46% lukijoista ottaa tuotesuosituksia huomioon ostospäätöstä tehdessään.

Ote Mediakortista

Via Per Aspera Ad Astra

Uniikkeja kävijöitä blogin sivuilla on noin 5000 ja käyntejä noin 11500 kuukaudessa (eli jokainen lukija käy keskimäärin 2.3 sivulla). Se on alan keskiverto.

Hyviä uutisia on tässä: blogin sisältö sitoo lukijoita varsin hyvin (erityisesti tärkeäksi merkitty sisältö kuten matkailuun liittyvät artikkelit), eli sitoutuneisuusaste (tai vuorovaikutusprosentti) on keskimäärin 78%. 

Tässä esimerkkinä huhtikuun 2024 sisältöjä:

esimerkki suoritus: huhtikuun 2024 sisältöä

Seuraajat SOMEssa

Seuraajat SOMEssa

Maajakauma:

Maajakauma - Via Per Aspera Ad Astra blogiyhteistyö.

Maajakauma on mielenkiintoinen tieto. Toki, suomeksi ilmestyvällä blogilla suurin osa lukijoita on Suomessa (75.4%). Toinen suuri lukijaryhmä on ulkosuomalaiset, jotka tykkäävät lukea suomeksi vaikka yleensä osaavat sujuvasti myös oman asuinmaan kieltä (ja pari muutakin). Viron suomalaisilla on suurin kaipuu kotimaan uutisten ja kirjoitusten perään (16.7%). 

Oman sen hetkisen maan. Liettuan, asukkaat ovat myös hyvin kiinnostuneet bloggaajan tekemisistä. Osa jää seuraamaan blogia, vaikka bloggaaja itse muuttaa maasta pois. Tästä johtuvat suuri luku Liettuassa (3.4%), Maltalla (1.9%) ja osittain myös Virossa (16.7%).

Yhdysvalloissa asuu myös iso joukko ulkosuomalaisia, joten USA:n prosentti (0.8%) näkyy myös tilastoissa. 

Loput, 1-50 käyntikertaa per maa selittyy sekä ulkosuomalaisten kiinnostuksena että sillä, että blogin kirjoituksia haetaan esille paljon myös matkan päältä. 

Suomalaiset ovat tunnetusti matkailua rakastavaa kansaa, mutta silloin kun kyse on tiedonhausta, luotettavimpina pidetään oman kielisiä lähteitä. Eli ensin luetaan, mitä muut suomalaiset ovat kohteesta kirjoittaneet, ja vasta sitten siirrytään muihin kieliin, jos suomeksi tietoa ei löydy. Tämä ilmiö tulee usein esille siitä, että Portugalin Algarvesta haetaan tietoa perhelomamahdollisuuksista paikan päältä ja Maltalta – Maltan museoita ja tekemisiä lapsiperheille.

Suurin osa 30-50 maakäyntejä osuu Eurooppaan. Ja 1-30 ovat hajautuneet maailman ympäri. Sen olen myös huomannut, että intohimoisimmat seuraajat lukevat blogiani myös matkoilla. Näin yksi kävijä voi tuoda tilastoihin useita eri maita lyhyen ajan sisällä.

Kehityssuunta (esim. huhtikuu 2024):

Lukijat maittain huhtikuussa 2024

Googlesta puheen ollen:

  • Puolet kävijöistä löytävät blogiini hakukoneiden kautta, joista Googlen haku kattaa 97%;
  • Referral-osuus kattaa enimmäkseen Blogit.fi ja muista blogeista/sivustoista tulleita;
  • Organic social on luonnollisesti Facebook ja Instagram, joissa jaan postauksia, mutta en mainosta blogiani;
  • Direct on kaikista sitoutuneimmat lukijat, jotka muistavat mutkikkaan, latinankielen perua olevan blogini nimen ulkoa;
  • Unassigned on minulle mysteeri – taisi olla jonkun VPN-suojatun palvelun tai jälkeään peittävän haun kautta tulleita.
In Via tilastoja 2023: sisään tuleva liike referenssittäin

Source: Analytics

Blogit.fi listoilla

Via Per Aspera Ad Astra on (huhtikuu 2024)

1. sijalla kategoriassa Matkablogit

7. sijalla kategoriassa Kaikki blogit

Instagram 2900 seuraaja

YouTube 35 tilaaja

Facebook yli 700 seuraaja


Muut palvelut, joita tarjoamme blogiemme tai yhteistyökumppaneiden kautta, löytyvät täällä:

Muut referenssit:

Via Per Aspera Ad Astra blogiyhteistyö.

Yhteystiedot: