Inspiraatiopaja

Inspiraatiopaja

Inspiraatiopaja.

Minulta on jälleen kerran kysytty, mistä saan inspiraatioita postauksiin. Tähän on olemassa hyvä vastaus Tatu ja Patu -kirjasta: Katsokaa hyvät ihmiset ympärillenne!

Inspiraatioita ympäristöstä

Elämä ympärillämme tarjoaa todellakin runsaasti puheenaiheita. Ei tarvitse kuin pitää silmät ja korvat auki.

Itse rakastan paneutua ja kirjoittaa pienistä yksityiskohdista. Monesti yksi ainoa kysymys tai lause poikii kokonaisen pitkän artikkelin tai kuvasarjan. 

Joskus hetki tai jokin yksityinen asia tarjoaa paljon ajateltavaa. Näin tapahtui tämän kuvan kanssa, jolla olen kuvittanut alla olevan artikkelini.

Mitä ympärilläni oikeasti tapahtuu? – Via Per Aspera Ad Astra 

Inspiraatiota luonnosta

Luonto on loputon inspiraation lähde. Kaupunki-ihmisenä pidän luontoa paikkana, jossa rentoudun ja saan uutta energiaa, koska minun ei tarvitse taistella sen kanssa henkeni edestä. En osaisi nauttia luonnosta, jos jokapäiväiseen elämääni kuuluisi polttopuiden hakkaaminen tai perunapellon kaivaminen. Se on toki oma mielipiteeni, olen niitä mukavuudenhaluisia moderneja kakaroita, joiden mielestä maito valmistetaan maitotehtaalla ja perunat tulevat poimintakoneesta pestyinä ja pakattuina pusseihin. 

En osaa nauttia oman käden taidoista täysin rinnoin silloin, kun selkääni sattuu peltotöistä. Luotan koneisiin ja teknologiaan.

Bloggaajan tie – Päivän Inspiraatiokuva – Via Per Aspera Ad Astra

Meri – Päivän inspiraatiokuva – Via Per Aspera Ad Astra

Inspiraatiota muista ihmisistä

Usein inspiraation lähteenä minulle ovat toiset ihmiset. Joskus ihan tavalliset ihmiset ympärilläni ja välillä joku merkittävämpi henkilö. Haluan oppia muilta ihmisiltä heidän suhtautumista elämään ja ymmärtää heidän näkökulmansa.

Valehtelisin, jos sanoisin, että jaksan pitkään väitellä, puolustaa omaa mielipidettäni ja kestää negatiivista elämänkatsomusta. Vaikka erimielisyyksistä voi syntyä mielenkiintoinen näkökulma, silti on helpompaa olla niiden seurassa, joiden kanssa on yhteistä kosketuspintaa. Kaikesta ei toki tarvitse olla samaa mieltä. 

Arvostan suuresti positiivista elämänasennetta. 

People Who Inspire Me Archives – Via Per Aspera Ad Astra

Inspiraatiopaja

Inspiraatiota matkailusta

Uusien kokemusten kautta on toki kaikkein helpointa inspiroitua. Ei tarvitse edes matkustaa kauas löytääkseen uutta katsottavaa. Silti välillä tekee mieli kurkistaa aivan uuteen kulttuuriin ja arkeen. Ei se, että sellaista jaksaisi pitkään harrastaa. Useimmiten riittää muutaman viikon loma. Joskus lyhyempi happihyppy, joskus pidempi irtiotto. Jokainen matka on silti meitä muovaava kokemus. 

Mystinen Uzbekistan – Via Per Aspera Ad Astra

Inspiraatiota kurkkupurkista

Joskus inspiraatio tulee ihan oudoista paikoista. Olen lukenut ElintapaLuotsi -blogissa tietoisen syömisen harjoituksesta konvehtirasian avulla. Koska karkkien syöminen kuvottaa minua ensimmäisen puraisun jälkeen, sain ohjeita kokeilla kurkkupurkin kanssa. Koska en löytänyt sopivia kurkkuja, ostin tomaattipurkin. Se vaikeutti tehtävää merkittävästi, koska tykkään tomaateista vielä enemmän kuin kurkuista. Nyt istun täällä kuola valuen, kun ajattelen niitä tomaatteja jääkaapissani. Mutta en ole vieläkään syönyt kaikkia, vaikka purkki on ollut auki jo toista päivää 😂.

Inspiroidun sekä muiden bloggaajien että kirjailijoiden teoksista. Kirja, josta saan ajateltavaa ei välttämättä ole edes kaunokirjallisuutta. Joskus ajatukset lähtevät liikkeelle taloustieteen kirjasta, metodologian kurssista tai uudesta teknologiasta kertovasta artikkelista. 

Tämän artikkelin inspiroi juuri se kurkkupurkki ja Jasminin kysymys. 

Inspiraatiopaja.

Referenssit:

Inspiraatiopaja.

Yksi vastaus artikkeliiin “Inspiraatiopaja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.