My Shopping Directory – Omasta kokemuksesta

My Shopping Directory in English
My Shopping Directoy. Kuva: (HappyColor) omakohtaisia kokemuksia nettishoppailusta
My Shopping Directory. Kuva: (HappyColor)

Tässä jaan teidän kanssanne omakohtaisia kokemuksia omasta lempiharrastuksestani: nettishoppailusta. Tämä teksti SISÄLTÄÄ affiliaatteja, mutta se EI TARKOITA, että muokkailisin omaa totuuttani sen varjolla. Täydennän tätä kirjoitusta sen mukaan, mitä uusia kokemuksia kertyy. Nauttikaa!

PS Brexitin takia UK kauppojen ehdot kannattaa lukea tarkkaan. Käytännöt vaihtelee myös kaupoittain.

Sisällysluettelo:

Loverte (EE)

Pikkuruisen Viron suurin ja luotettavin kauneuden nettikauppa. Toimittaa myös Suomeen (1-5 pv toimitusosoitteesta riippuen). Kauppa on käännetty kaikille kielille asiallisesti, ei Google Translatorilla, mikä on kivaa ja erikoista tällä toimialalla. Valikoima ei ole täydellinen, mutta runsaampi kuin yksikään Suomen nettikauppa tarjoaa.

Ei kitinää palautuksista eikä viallisten tuotteiden vaihdosta.

Hinnat ovat varsin kilpailukykyisiä suurimmassa osassa tuotteita, mutta tarjonta vaihtelee paljon. Ei sovi brändi-friikeille. Tässä on paljon valinnanvaraa, mutta tämä kauppa vaatii tiettyä joustavuutta asiakkaalta.

Paljon tarjouksia, ilmaisen toimituksen mahdollisuus ja hereillä oleva asiakaspalvelu. Suosittelen!

MÁDARA Organic Skincare (LV)

SOS HYDRA MASK MOISTURE + RADIANCE, Madara, My Shopping Directory omakohtaisia kokemuksia nettishoppailusta
SOS HYDRA MASK MOISTURE + RADIANCE, Madara

Madaran tuotteita on helpompi ostaa muista paikoista, mutta tämä on tietysti kiva monobrändi-kauppa, jos on ihastunut juuri siihen merkkiin. Paketti tulee ilman postikuluja maailmanlaajuisesti, jos tilauksen loppusumma on yli maakohtaisesti määritellyn rajan. Sivusto on kaunis, mutta käyttäjäystävällisyyttä ei ole ajateltu loppuun asti. Muutama tärkeä linkki puuttuu. Paljon tietoa tuotteista ja aineosista. Toimittaa maailmanlaajuisesti.

Oman suosikkini SOS HYDRA MASK MOISTURE+RADIANCE naamion ostan aina Lovertesta

Tallink Web-Shop (EE)

Club One piilokauppa, joka toimittaa vain Suomeen ja Viroon. Hyvät tarjoukset, mutta tämän olemassaolo pitää tietää. Ei näy Googlessa. 

Sokos (FI)

Epätoivoinen kauppa. Vaatii rautaisia hermoja. Jotain hyötyä on S-Etukortin haltijoille, mutta siinä kaikki. Nouto myymälästä maksaa 4,95€ ja toimitusaika 2–4 arkipäivää. NOLO!  Ihme, ettei S-ryhmä pysty parempaan. 

Stockmann (FI)

Vielä epätoivoisempi verkkokauppa kuin Sokos. Mitä vain sieltä etsii, sitä ei ole. Vaikka kaupan hyllyllä olisi tarjolla. Molemmissa maissa, Suomessa ja Virossa. Muista maista en ota kantaa. Ennen maksua kysytään syntymäpäivä ja sukupuoli. Mitä varten?

Kaubamaja (EE)

Missä Loverte onnistui pikkuruisilla Viron markkinoilla, siellä iso ja mahtava Kaubamaja nolasi itsensä. Hieno tavaratalo ja surkea nettikauppa.

omakohtaisia kokemuksia nettishoppailusta

Grenardi (EE)

Grenardi, Lilly Spring, Diamonds by Grenardi, Julia Shandra, Given by Grenardi, My Shopping Directory omakohtaisia kokemuksia nettishoppailusta

Kaupan valikoima seuraa tarkoituksellisesti niche-konseptia, joten samanlaista korua tuskin tulee vastaan. Hinnat ovat laidasta laitaan, hopea on huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa. Korujen ostaminen netistä ei ole kaikista helpoin tehtävä, mutta jos tiedät mitä teet, siitä vaan! Italialainen sertifioitu laatu, korjauspalvelu, kilpailukykyiset hinnat ja hyvä kanta-asiakasohjelma. Mikä parasta, tuotteiden puhdaslinjainen kauneus on hienostunut, ei kirkuva. (Grenardi Latvia, Grenardi Estonia, Lilly Spring DIAMONDS BY GRENARDI catalogue 2011-2014).

Escentual.com (UK)

Kosmetiikan verkkokauppojen aatelia. Valikoimassa kaikki uutuudet heti niiden ilmestyttyä. Poskettoman tarkat kuvat ja tiedot. Kallis. Suomen hinnoissa silti hyvä. Olen ollut heidän asiakkaana vuosia (varmaan jotain 2005-2018). Sitten he siirsivät asiakaspalvelun Intiaan. Ilmeisesti varastokin oli siirretty, koska eräänä kauniina päivänä tuli ilmoitus, että tilaukseni pitää lähettää kolmessa paketissa (painon takia) ja se on 3x toimituskulut, mikä ylitti heidän Express-toimituksen hinnan, jossa ei ollut painorajoituksia. Mainitaan tässä, että tilaukseni loppusumma ei ollut pieni missään mittakaavassa. Aikaisemmin vastaavissa tapauksissa se toimitettiin DPD:llä vaikka maksoin toimituksesta postipaketin hinnan. Mielestäni se oli reilua: mitä isompi tilaus, sitä paremmat toimitusehdot. En tietysti suostunut maksamaan kolminkertaisesti vaan peruin tilaukseni. Sen jälkeen tilaan kyseisestä kaupasta vain silloin, kuin missään muualla en löydä vastaavaa. Ja tavara on hyvin kevyt. 

Allbeauty (UK)

Kauneuden outlet, niin kuin minä sen näen. Todella hyvät hinnat, mutta saatavuus vaihtelee. Helppo saavuttaa ilmaisen toimituksen raja. Lähettää myös hajuvedet mukisematta. Maailmanlaajuinen toimitus. Toimitusajat vaihtelevat nettisivuilla ilmoitetuista paljonkin. Varastomäärät ovat yleensä pieniä, joten tässä kaupassa ei kannata miettiä kovin pitkään – jäät ilman.

omakohtaisia kokemuksia nettishoppailusta

The Hut Group’s beauty online stores:

lookfantastic® (UK)

Vaikea. Suuri ei aina tarkoita suurenmoista. Monesti tuotteista puuttuvat osa värejä ja koostumuksia (yleensä juuri ne, mitä tarvitsen) ja kaikki tarjoukset sisältävät rajoituksia. Joitakin brändejä sieltä saattaa löytää tosi edullisesti, toiset ovat taas huomattavasti kalliimpia. Hyvä paikka hankkia hiustenhoitotuotteita edullisimmin kuin Suomesta (kuten esim. Redken or Shu Uemura).

PS Heillä on usein tarjolla 10-15% alennus (suora linkki: Lookfantastic). 

ads

HQhair (UK)

Tätä kauppaa kartan kuin koronavirusta. Mitä vaan yritän ostaa, se ei sisälly tarjoukseen, toimitusajat ovat pitkiä, aika ajoin jotain puuttuu, hinnat ovat pilvissä ja asiakaspalvelu nukkuu pitkiä päiväunia. Mutta silti olen onnistunut pääsemään kauppaan asti tässäkin.

www.mioskincare.co.uk

Tätä olen käyttänyt paljon, kun olin raskaana ja imetin. Mama Mio on ainoa sarja, joka on testattu siihen tarkoitukseen (ainakin EU:ssa).

Grow Gorgeous (UK)

Mono-brändi. Tämän kaupan kaikki tuotteet ovat saatavilla Lookfantastic – sivulla, mutta tykkään ostaa ne täältä. 

ads

omakohtaisia kokemuksia nettishoppailusta

YOOX (IT)

Tämä paikka on muodin lempileikkipaikkani. Suomalaiseen ajatusmaailmaan kuuluu, että vaatteet ja asusteet pitää ostaa alennusmyynnistä. Minulle ei mene jakeluun, miten vaatteesta, kenkäparista tai laukusta voi maksaa summan, joka ylittää ostajan kuukausipalkan. En ole lainkaan merkkiuskollinen, mutta olen uniikkien kappaleiden perään. Ja siihen YOOX sopii mitä mainioimmin!

Olen tilannut sieltä jostain vuodesta 2003 tai 2005. Eikä kauppa ole koskaan tuottanut pettymystä. Tietysti, 90% ostoksista lähtee takaisin, koska kuvien perusteella ei ole helppoa päättää, sopiiko kyseinen kappale päälleni. Toivoisin, että he laittaisivat enemmän mittoja tuotesivuille pienentääkseen tämän tarpeettoman liikenteen. Silti olen löytänyt kaikkein aikojen lemmikkejäni juuri sieltä. Hassuin ostostapahtuma, jota ikinä olen suorittanut, on Missonin talvitakki, jota katselin 3 vuotta, niin kauan että se oli jotain 80% alennuksella. Olen niin jääräpäinen. Se kappale oli ilmeisesti tehty minulle. Ja se on edelleen minun kaikista rakkain (myös kaikista käytetyin, kaunein ja lämpimin) talvivaate. 

Figleaves (UK)

Kauppa on varmaan Euroopassa ensimmäisiä lajissaan, ja on edelleen yksi parhaista. Jos englanti sujuu jonkin verran, sieltä löytyy myös varsin päteviä oppaita alusvaateostoksille erilaisille vartaloille ja elämäntilanteille. Kokovalikoima on niin laaja, että jos Figleaves ei myy sellaista kokoa, sitä ei ole olemassakaan.

Figleaves pelasti minut, kun olin raskaana ja imetin. Silloin muuten tuntee itsensä virtahevoksi, ja vielä jos joutuu käyttämään karseita alusvaatteita…

äitiysliivit
Äitiysrintaliivit, valkoiset

Vuosi oli 2010 ja Suomen tarjonnasta löytyi tuollainen kappale molemmissa väreissä, beige ja valkoinen. Figleaves tarjosi tuollaisen vaihtoehdon: 

Minulla ei ollut aikaa pukea tai meikata, niin edes alusvaatteet toivat iloa unettomaan arkeen. Nykyään Suomen valikoima on runsastunut, mutta silloin Figleaves oli ainoa, josta Suomeen sai ostettua kauniita äitiysalusvaatteita.

Olen joskus ostanut sieltä myös tavallisia alusvaatteita ja rantavaatteita. Laatu oli poikkeuksetta hyvää, ja koon olen valinnut väärin vain kerran. 

Figleaves on kauppana samanlainen kuin suurin osa brittiläisistä ostospaikoista: nopea, korrekti, uskollinen säännöilleen ja asiakkailleen.

Italian Heels (IT)

Niin outoa kokemusta en ole saanut nettikaupasta ennen eikä jälkeen. Kauppa tarjoaa räätälöityä palvelua. Kenkiin saa valita värin lisäksi koron muodon ja mitan sekä nahan laadun. Kuulostaa täydelliseltä. 

Tulos oli surkein ikinä. Ruskeat kengät olivat kokoa 39 tilaamani 40 sijaan (sillä hetkellä oikea kengän kokoni oli 39.5), otin vähän yläkanttiin. Mustat kengät oli leikattu niin, että neljästäkymmenestä jäi hädin tuskin 38.5. Pohjalla oli oikea merkintä, mutta oli helposti huomattavissa, että valmistushetkellä oli käynyt jokin moka: merkintä ei ollut oikeassa paikassa. Työn laatu oli myös jotakin ihan muuta, mitä hinta ja sivulla olevat lupaukset edellyttivät.

Yritin tietysti valittaa asiasta. Sain vastaukseksi, että kapean kärjen takia kenkä tuntuu pienemmältä, kuin se on. Ihan kuin se olisi ensimmäinen kenkäparini. Puolentoista sentin pituusero sivuutettiin kokonaan. 

En jaksanut tapella ja myin molemmat parit pois, mustat täysin käyttämättöminä. Harmitti vaan, että paljon hyvää nahkaa meni hukkaan. Ihme, että firma on vieläkin pystyssä tuollaisella asenteella.

Brandos (FI)

Online-kirppis. Hakuehtoja on vähän, joten joutuu kahlaamaan puolet valikoimasta läpi löytääkseen etsimänsä. Sain sieltä ostettua tohvelit kotiin. Tiesin tasan tarkkaan, mitä etsin. Merkki, tyyppi ja koko oli tiedossa, niillä löysin mitä etsin. Muuten siitä sotkusta ei löydy ikinä mitään. 

Sopii päättömään surffailuun.

PS. Kauppa ilmeisesti lopetti hiljattain. Sivua ei löydy enää sillä nimellä.

FORZIERI (IT)

Kallis, ylellinen. Ostokset jäivät vähiin, kun sama tavara yleensä löytyi YOOX:ista edullisemmin. Italian vastine THE OUTNET ja NET‑A‑PORTER kaupoille (jotka ovat tätä nykyään saman ryhmän, YOOX NET-A-PORTER GROUP:in, osia).

Motivi (IT)

Se on sääli, että tämä brändi ei ole enää edustettuna Suomessa eikä Virossa eikä toimita tavaraa tälle puolelle maailmaa. 

Tämä on yksi lempibrändeistäni. Hinnat ovat korkeammat kuin ketjuliikkeissä yleensä, mutta laatu on huippua. Ensimmäinen Motivi-ostokseni, vuonna 2005 Roomasta hankkimani toppi on edelleen käytössä. 

En väitä, että nämä vaatteet olisivat ikuisia. Kun niistä koostuu suurin osa työgarderobista, ne kuluvat 3-5 vuodessa puhki. Paitsi ne polyesteri-paidat, jotka jaoin eteenpäin. Seitsemässä vuodessa tuli mitta täyteen, siis minulla, ei paidalla. 

Hinta-laatusuhde on loistava. Materiaalit laadukkaita ja leikkaukset harkittuja. Huom! Motivi:n vaatteet ovat suunniteltu 168-senttisille naisille.

Noh, minulla on ainakin yksi syy käydä Italiassa uudestaan heti kun #korona on ohi.

Cocooncenter® (FR)

Suurin osa edustettuna olevien brändien nimistä ei sano suomalaisille mitään. Ranskassa olen nähnyt valtavia apteekkeja, jotka olivat täynnä erilaista kosmetiikkaa. Tämä on sellaisen online alter-ego.

Kauppa on hyvä ostospaikka juuri niille ranskalaisille apteekkibrändeille, kuten Bioderma,  La Roche-Posay, Caudalie, Lierac ja Avene. Sieltä saa myös Darphin ja Biotherm tuotteita varsin hyvään hintaan. Jos on fiilistä, voi kokeilla jotain täysin uutta kaupan valtavasta valikoimasta. 

10-15% alennuskampanjat brändistä tai toisesta ovat jatkuvasti meneillään. 

Porrastetut toimituskulut. Normaalin 4-5 päivän toimituksen hinta on kympin kieppeillä. lmaisen toimituksen raja Suomeen helposti saatavilla (tilanne 15.7.2020 – £90.09). Tästä kaupasta pääsee ostamaan myös aerosolipakkauksia suurimpaan osaan EU-maista.

omakohtaisia kokemuksia nettishoppailusta

Dermosil (FI) 

Dermosil | Ihon- ja hiustenhoito, meikit ja ravintolisät – Dermosil.fi

Dermosil | Naha- ja juuksehooldus, jumestus ja toidulisandid – Dermosil.ee 

Tämä on ainoa kotimainen bändi, joka on ja pysyy. Eikä ole ihme. Varsin edullisen hinnan lisäksi, heillä on olemassa sekä loistavia että ainutlaatuisia  tuotteita. Olen käyttänyt Dermosilin tuotteita vuodesta 2005, ja kaipaan niitä ulkomailla. Harmi, että niitä saa vain Suomesta ja Virosta.

Dermosililta kannattaa tilata joko itse (jos määrät ovat tarpeeksi suuret) tai kavereiden kanssa. Yhteistilauksille on erillinen ryhmätilaus-työkalu. Tällä tavalla pääsee käsiksi parempiin tarjouksiin.

Tuotteet, joissa loistava hinta-laatu suhde:

 • Kabuki-sivellin mineraalipuuterille ja aurinkopuuterille – vetää vertoja DIOR:in siveltimelle
 • Suojaava meikinpohjustusvoide SPF 25 – aurinkosuoja ja meikin pohjustus samassa paketissa varsin edullisesti (lopetettu)
 • Duo Luomivärisivellin – harvinaisen hyvälaatuinen tuote (ei enää ole valikoimassa☹️)
 • Raikastava meikin kiinnityssuihke – melkein sama tuote, kuin Clarinsilla ja Shiseidolla, mutta murto-osalla niiden hinnoista (niin, se oli…).
 • Huulipuna (väri: Retro) – ihan kuin olisi levittänyt huulille Chanelia; ja vaikka itse väri kuluu huulista aika nopeasti, hoitavuutta riittää pitkään
 • Sensitive Intiimisaippua – se ei todellakaan ärsytä herkkää ihoa, ei kutita, ei kirvele eikä haise.
 • Silmänympärysgeelivoide – tosi hoitava voide, joka ei kuitenkaan sotke meikkejä päivän mittaan.

Uniikit tuotteet:

 • Kulma- ja ripsigeeli – väritön, hoitaa ja siistii sotkematta
 • Kids Hoitoaine – ainoa lasten hiuksille suunniteltu hoitoaine, jonka tiedän; voi kun sellainen tuote olisi ollut olemassa silloin, kun äitini yritti kammata hiuksiani läpi 🙂 (lopetettu ☹️☹️)
 • Sensitive Intiimihoitovoide – ainoa pelastus sheivaamisen jälkeen; auttaa kaikilla alueilla, jossa höylä pääsee ärsyttämään ihoa
 • Hyttys- ja punkkisuihke – ei haise hyttyskarkotteelta eikä jätä iholle ja vaatteille läikkiä (sekin lopetettu ☹️☹️☹️)
ads

Superdrug (UK) 

Tämä on vähän kuin kauneuden supermarketti. Täältä hankin suihkusaippuat, hammastahnat ja -harjat joko edullisemman hinnan takia tai muuten vain vaihtelun vuoksi (kuten Oral-B, Blanx yms). 

Kaupassa on tarjolla paljon sellaisia merkkejä, mitä Pohjolassa ei myydä (esim. Sanctuary Spa ja Botanical Lab)

PS. Sanctuarya myydään myös Lookfantastic:illa = edullisempi toimitus. Heillä on tällä hetkellä 20% alennus (suora linkki: Save 20% | Lookfantastic). 

LKBennett (UK)

Ostospaikkana kauppa on OK, kuten suurin osa brittikaupoista. 

Itse vaatteet ja erikoisesti kengät ovat jäykkiä ja vaikeita käyttää. Ne on suunniteltu englantilaisille ladyille, joilla liikkuu päivän mittaan vain pikkusormi. Minulla oli niissä epämukavaa istua toimistotuolissakin. 

Brittien kenkäkoot erottuvat eurooppalaisista mitoista siten, että minun pitää ostaa koko 6.5 (6 on liian pieni, 7 – liian iso ja leveä). Sitä kokoa tarjoaa aika harva nettikauppa.

Luovutin.

Strawberry.net

Strawberry.net oli ensimmäisiä ulkomaalaisia nettikauppoja, jotka toimittivat kosmeettikkaa Suomeen. 2000-luvun alussa heidän hintansa olivat huomattavasti Suomen hintoja matalammat. Nyt ero on tasoittunut monissa brändeissä. Silti on olemassa jotakin, mitä saa tilattua Suomeen miltei ainoastaan Straberrystä. 

Niin kauan, kun Suomessa tullausraja oli jotain 40 euroa, sieltä kannatti ostaa. Nyt se on 20 € jotain, se on täyttää tuskaa. Tavara ei tule kotiovelle, vaan tulliterminaaliin (meille lähin oli Turussa – 60 km turhaa ajelua). Vaikka Strawberry palautti tullimaksut aina, muutaman reissun jälkeen minulta meni päreet. Ajamisen lisäksi siellä oli yleensä jono, ensin maksuluukulle ja siten varastolle. Sinne jäi Strawberry.

René Caovilla (IT)

Viiden tunnin päästä unohdin, että minulla oli uudet juhlakengät jalassa. Olin jo astumassa ulos ovesta helmikuiseen loskaan, kun huomasin, että unohdin vaihtaa kengät. Tuli kiire takaisin sisään. Loskaa varten minulla on karvaiset, pohjasta kolmisen senttiä korotetut tämän valmistajan nilkkurit.

Casadei (IT)

Ainoat 12 cm korot, jotka pystyn käyttämään ja vielä arkipäivisin (normaali korkeus on 9.5-10 cm). Kuolematon kenkä.

PRIMAMODA (PL)

Täydelliset arkipäivän kengät. Ei halpaa, mutta laadukasta ja mukava käyttää. Heidän valikoimansa on hyvin klassinen. Koron korkeus monissa malleissa on valittavissa 1-12 välillä. Erityisesti kun voi kuvitella tämän olevan puhtaasti puolalainen valmistaja, vaikka se ei suoranaisesti mainosta sitä asiaa. 

PS. Nettikauppa ei ole enää olemassa. Toivottavasti brändi itse on vielä elossa. Olisi sääli, jos se häviäisi markkinoilta.

Venezia (PL)

Toinen puolalainen valmistaja, joka kuuluu suosikkeihini. Ne ovat vielä enemmän kallellaan italialaiseen tyyliin. Nahat ovat pehmeitä ja värikkäitä. Ei halpaa, mutta niin kaunista. 

Puolalaiset kengät ja laukut erottuvat muista (esim.  italialaisista) hyvin paljon. Puolalainen työn laatu on yleensä huolellisempaa hyvin edullisissakin merkeissä (eurooppalaisittain edullisissa). Nahan laatu on poikkeuksetta hyvää, mutta tuotteet on käsitelty kovemmiksi ja kestävämmiksi. Puolalaisen kengän pohja on harvoin nahkaa, useimmiten nahkaa jäljittelevää polyuretaania. Tekonahkapohjan olemassaolo on selvästi merkitty tuoteselostukseen. Puolalaiset kengät ovat suunniteltu kestämään sadetta, loskaa, kylmää ja lämmintä. 

omakohtaisia kokemuksia nettishoppailusta

Gino Rossi (PL)

Gino Rossi (Puola) – hyvä hinta-laatusuhde, tosin suunnittelu on turhan huomionhakuista, usein käytännöllisyyden kustannuksella. 

TJ COLLECTION (UK)

TJ valmistaa kaikki nahkaiset asusteet, joista kengät ovat pääroolissa. Hyvä kauppa silloin, kun haluaa olla tosi-lady – kengät ja laukku sävy sävyyn. (Myymälät ainakin Tallinnassa. Nettikauppa toimittaa maailmanlaajuisesti). Kengät ovat edelleen tasokkaammat kuin muut valmistajan tuotteet. 

Karen Millen (UK)

Nykyään toimittaa myös EU:hun (muista maailman osista en ole varmaa). 

Olen omistanut parit laukut ja kengät vaatteiden lisäksi. Kassit ovat kivoja, mutta aika epäkäytännöllisiä. Kengät – kelvottomia jalkaani, leveitä ja jäykkiä. Vaatteet taas ovat kovassa käytössä vuosikausia. 

Kovan hinnan takia yritän metsästää merkin tuotteita alennusmyynneistä joko kivijalkaputiikeista tai netistä (mm. ASOS). Tavara on hyvää laatua, mutta Pohjolassa liiallisesti ylihinnoiteltu. Omassa nettikaupassa miltei kaikki tulee aikaisemmin tai myöhemmin alennusmyyntiin. 

Hankin nettikaupasta sellaiset brändin kappaleet, joita Suomeen ei tuoda lainkaan. Tämän takin kanssa kävi hauska yhteensattuma: näin sen Licy Liun päällä telkkarissa viime keväänä, silloin, kun oma vaatteeni oli jo palvelemassa toista omistajaa. 

Asos (UK)

Toinen maailmankuulu brittikauppa, josta hankin vaatteita silloin tällöin. Valikoima on runsas, voisin sanoa – turhaan runsas. Asiakaspalvelu on hyvin intialainen – välillä pitää varoa, että lehmät lentää. 

Sieltä voi saada alennusmyynnistä jotain sellaista, mitä Suomessa ei myydä ja jopa kelvollista laatua. 

Kieltämättä, kauppa myy paljon malleja, joita muilta ei saa (Curve, Fuller Bust, Maternity, Petite, Tall yms), mutta ASOS:ksen oman malliston laadussa on parantamisen varaa. Materiaali on halvinta mahdollista, napit puuttuu.

ads

New Entry – Coming Soon

omakohtaisia kokemuksia nettishoppailusta

Beauty, Fashion & Shopping Archives

Subscribe to our newsletter!

18 vastausta artikkeliin “My Shopping Directory – Omasta kokemuksesta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.