Hyvää (hius)päivää!

Hyvää (hius)päivää!

Hyvää (hius)päivää!

Minimalismin jatkokurssin puitteissa yksi tehtäväni on valikoida hiustuotteista juuri tähän hetkeen sopivia ja päästä eroon muista.

Hiuksilleni kävi vanhanaikaisesti: ne ei kestäneet marketin tuotteita, joten äsken kävin leikkauttamassa tukkani 15 cm lyhyemmäksi. Nyt, vaikka mulla on kaikki tarvittava, mitään ei ollut enää tehtävissä. Näin parin vuoden kaltoin kohtelemisen jälkeen. 

Karvani oli välillä niin epätoivoisen näköinen vyyhti, että olen selaillut kaverini Jowin upeaa takkukirjaa ja poiminut sieltä muutaman kampausvinkin. Oman tukkani saan kyllä takuille ihan vaan nukkumalla yön yli. 

Tällä viikolla päätin tehdä niin, että annan vielä yhden mahdollisuuden niille tavaroille, jotka olivat tavalla tai toisella virheostoksia. Huteja sattuu minulle eniten juuri kosmetiikkaosastolla. On paljon tuotteita, joita en pysty käyttämään: kutittavia suihkusaippuoita, sopimattomia kasvovoiteita, ärsyttäviä aripsivärejä. Suurin osa hävikkiä syntyy juuri hiustuotteista. Markkinoilla ei ole kovin monta tököttiä, jotka minulle sopivat. Eikä sitä pysty tietämään kuin kokeilemalla ne muutamaan otteeseen. 

Nyt minulla on taas kerran paljon hiustuotteita, joilla ei oikeasti tee mitään. Tukkani hoitotarve on muuttunut, koska värjään sen itse (kevyellä värillä) eikä kampaamossa, niin se on nyt huomattavasti lyhyempää.

Hyvää (hius)päivää!

Luonnonkihara tukkani, joka on myös ohut ja kuiva, on suorastaan painajainen hiustuotteiden valmistajille. Tuotteen pitää olla yhtä aikaa (1) hyvin hoitava, että rutikuiva hius elävöityisi, (2) tosi kevyt, ettei se liimannu päähän, (3) sen pitää silottaa hiusta, mutta myös tuoda kitaran esille. Huhhuh…

Olen kyllä löytänyt kerran sopivia, kaikin puolin toimivia tuotteita. Osa lakkasi toimimasta jostain syystä (ikää?), toisia ei saa nyt mistään, kuten yleensä. Ollaan alkupisteessä.

Hyvää (hius)päivää!

Minun pitää päättää: (1) yritänkö pärjätä sillä, mitä on ja mahdollisesti menettää vielä enemmän tukkaa vai (2) yritänkö löytää jotain tilalle, mikä sotii minimalismi-opin kanssa, koska tavaran määrää pitää vähentää, joka on hyvä idea, eikä lisätä.

Pitkän harkinnan jälkeen päätin varovasti kokeilla jotain uutta, koska toisena vaihtoehtona olisi pääni kaljuksi ajaminen. 

Hyvää (hius)päivää!

Oman vanhan kampaajani suosituksella päätin kokeilla hänellekin uutta simply zen restructure in -sarjaa. Vahingot ovat toki korjattuja, mutta tukkani on hallitsemattoman liukas ja melkein suora. Suosittelen lämpimästi suoristusraudan käyttäjille. Puolella vaivalla pääsette. 

Palaan kyllä vanhoihin suosikkeihiini sekä Pureologyn tuotteisiin heti, kun niitä pääsee tilaamaan sinne, missä olen pidemmän ajan. Z.one concpt tuoteita myy Suomeen ainakin Loverte.   

Referenssit:

Takkunuttu | Jowisbooks 
Pureology Hiustenhoitotuotteet* at Lookfantastic Suomi

Hyvää (hius)päivää!

Yksi vastaus artikkeliiin “Hyvää (hius)päivää!

Vastaa