Kuvankaunis – Oma suosikkilistani

Kosmetiikan suosikkilistani.

 1. Kasvohoito
 2. Meikki
 3. Vartanlohoito
 4. Tuoksut
 5. Hiustenhoito
 6. Aurinkosuojatuotteet
 7. Herkkien silmien tuotteet

Kosmetiikan suosikkilistani.

kosmetiikan suosikkilistani

Viime vuosina kauneusihanteet tuntuvat vaihtuvan varsin tiheään tahtiin. Näitä on kyllä hauskaa seurata sivusta, mutta itselläni ei enää ole ollut aikaa perehtyä kovin syvällisesti jokaiseen uuteen tuulahduksen kauneusrintamalla.

Kirjoittaessani Kuvankaunis-postausta, minulle tuli mieleen tehdä oma suosikkilista. Olen ihan silkkaa uteliaisuutta kokeillut elämäni aikana vaikka mitä. Suurin osa kosmetiikkaa on periaatteessa ihan toimivia ja kivoja. Sellaista ihan kivaa on jokaisella valmistajalla roppakaupalla. Täällä listaan kuitenkin ne tuotteet, jotka kolahtivat jollain tavalla tai ovat poikenneet rivistä omassa luokassaan. Toisaalta on hyvä, jos voin olla jollekin avuksi.

Yleisön pyynnöstä listaani tulee kolmen eri hintaluokan tuotteita, (miten sen sanoisin) eri elämäntilanteile. 

Pyydän ottaa huomioon reunaehdot:

 • olen päälle nelikymppinen perheenäiti;
 • keskiverto liikunnallisesti ja ruokavaliossaan;
 • kronkeli hoitotuotteissa;
 • ihoni on herkkä ja kuiva;
 • hiukset muistuttavat pesusientä 🙂 

Lisää yksityiskohtia tässä: Bloggaamisen ja blogien seuraamisen seuraamukset – In Via 

Kaupan nimi suluissa viittaa vain siihen, mistä tuotekuva on kotoisin tai mihin linkki johtaa. Hinta on myös viitteellinen tämän hetken hinta (17.1.2021). Ostospaikkoja kannattaa katsastaa huolella ennen ostopäätöstä, koska hinta voi vaihdella suurestikin, tarjouksia tulee ja menee. Omat kokemukseni asiasta ilmaisen tässä postauksessa: My Shopping Directory – Omasta kokemuksesta 

kosmetiikan suosikkilistani

1. Kasvohoito

Olen kerran jo maininnut Ruuhkavuosien kauneusmurheet jutussa, että suurin osa kasvojenhoitotuotteista, joita olisin käyttänyt tähän päivään asti, ovat jo lopetettujen listoilla. Joten jouduin sinnikkäästi etsimään niille korvikkeita. Helppoa eikä halpaa se ei ole. Tämän hetken suosikkini ovat tässä.

Kosteusvoiteet

Luokka €€€

Givenchy L’Intemporel Global Youth Divine Rich Cream (Escentual n. 116€, allbeauty.com n. 87€) – kaikin puolin ylellinen voide, joka myös toimi ihollani moitteettomasti. Mihinkään ei satu, meikki pysyy paikalla. Hinta kirpaisee.

GIVENCHY L’Intemporel Blossom Compact Day Cream SPF15 (Escentual n. 53€) – kevyempi versio yllä mainitusta voiteesta, jossa on myös kevyt aurinkosuoja. 

Luokka €€

BIOTHERM Life Plankton Sensitive Balm (Loverte 42.90€, Tallink 46.90€) – Pohjolan sydäntalvella, kun mikään ei enää auta, tästä saan helpotusta kärsimyksiini. 

Thalgo Nutri-Soothing Rich Cream (allbeauty.com n. 37€) – perusvoide, mutta toimii. Hyvä voide kuivalle ja herkälle iholle. Tykkään sen merellisestä tuoksusta.

Dior Hydra Life Deep Hydration – Sorbet Water Essence (Loverte 58.95€) – kesän keveyttä eteläisen Euroopan. Se pelastaa silloin, kun normaali tuhti voide tuntuu liian raskaalta. Se ei valu kuumuudessa, eikä pilaa meikkiä. Unelmatuote. Minua himpun epäilytti aluksi sen vesimäinen koostumus, mutta sitten olen löytänyt oikean käyttötavan: vähän kuin vettä olisin taputellut ihoon. Yllättävän kosteuttavaa vedeksi 🙂 

BIOTHERM Blue Therapy Cream-In-Oil (Normal/Dry Skin) (Loverte 59.95€) – perusvoide, joka kuitenkin ajaa tehtävänsä; minulle tässä tuotteessa on tärkeintä öljypohja, joka kuitenkin imeytyy sen verran hyvin, että sen päälle pääsee meikkaamaan. 

Luokka €

Päivävoide hellii kuivaa ihoa kasvoissa (Dermosil, 9.20€) – rasvojen sisältö on aika matala, mutta menettelee välisesonkeina.

Dermosilin sivuilla on outo SEOttaja, kun tuotenimen alla paljastuu aina jokin sivulause 🙂  

Pahimpina pakkaspäivinä käytin AVENE Extremely Rich Compensating Cream 50ml (LOVERTE, lopetettu), joka on nyt lopetettu. Kuten yleensä. Oriflamella oli myös hyvä vedetön ulkoiluvoide, joka on myös poistunut markkinoilta vuosia sitten. Näissä voiteissa oli se hauska ominaisuus, että ne eivät imeytyneet ihoon juuri lainkaan, ja se rasvakerros suojasi ihoni kylmässä kelissä. Eli pakkasella minulla ei ole enää mitään asiaa ulos. (Luojan kiitos, asutaan täällä Gozolla nykyään 🙏). 

Seerumit

Luokka €€€

Dior Capture Totale Dreamskin Care and Perfect ja Dior One Essential Intense Skin Detoxifying Booster Serum – nämä kaksi Diorin seerumia pitäisi käyttää yhtä aikaa, mutta en koskaan raaskinut. Mielestäni vuorotellen käytettynä efekti oli yhtä näkyvä.  Erikoista näissä on se, että efekti näkyy heti: muutamassa minuutissa ihon ulkonäkö ja tuntuma paranee. Tuntuu siltä, että olisin nuorentunut monta vuotta. Mikä tärkeintä, mitään sivuvaikutuksia näissä en ole huomannut, vaikka usein tehokkaista tuotteista minulle on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Luokka €€

CLARINS Mission Perfection Serum (Loverte 58€) – melkein yhtä hyvä kuin Diorin Capture Totale seerumi. Vaikeasti saatavilla, koko ajan loppu joka paikasta. 

Vine[Activ] Glow-activating Anti-wrinkle Serum (CAUDALIE® 39.50€) – hyvä perustuote, vaikka ei ole niin tehokas kuin vaikkapa Diorin Dreamskin. Kestää hetken, että vaikutuksen huomaa.

Vinoperfect Radiance Serum (CAUDALIE® 49.50€) – tämän tuotteen pitäisi myös auttaa maksaläikkiin, mutta sellaista vaikutusta en päässyt todistamaan, koska kyseistä ongelmaa minulla ei ole (sekin vielä puuttuisi).

Luokka €

Kosteuttava seerumi rauhoittaa väsynyttä ihoa (Tuote: Anti-stress seerumi, Dermosil 13.20€) – vähän sama vaikutus kuin Caudalien tuotteilla. Iholle saa palautettu vähän väriä. Sanoisin, että viikon verran kestää, että efektin pääsee huomaamaan. 

Öljyt

Luokka €€€

GUERLAIN Abeille Royale Youth Watery Oil (Escentual n. 125€) – Hieno ja kallis. On se ylellisempää käytössä kuin perusöljy: se imeytyy hienosti ja nopeasti, tuoksuu hyvälle. Tarvittaessa sopii meikin alle.

Luokka €€

DECLEOR Rose D’Orient Serum (lopetettu) ja *Darphin Chamomile Aromatic Care (Lookfantastic noin 47.95€) – Decleorin ja Darphinin herkän ihon öljyt ovat pelastuksena rutikuivina jaksoina. Talvinen lenkki metsässä tai erityisen kylmä ja kuiva ilma vaatii jo erikoishoitoa (niin, -10C on jo erityisen kylmä, lisää sinne vielä jäisen meren henkäys Suomenlahdelta). Öljyt eivät toimi minulla suojatuotteina, koska ne imeytyvät ihoon aika tehokkaasti. Palautumistuotteina – kyllä. Nykyisessä asuinpaikassani sellaista tarvitaan vain harvoin, mutta huomasin, että ihoni välillä kaipaa oikein öljyä päälle. Käytän niitä vähän kuin yömaskeina silloin tällöin. Näissä kahdessa ei ole mitään anti-age vaikutuksia eikä ne sovi meikin alle.

Clarins Blue Orchid Face Treatment Oil (Clarins n. 45€) – Clarinsin öljyt sopivat minulle vähän paremmin kuin Cliniquen, mutta vahva haju häiritsee. Ei tosin ole mikään meikin alle sopiva tuote.

Clinique Smart Treatment Oil – perustuote, joka on helppo käytössä ja tekee mitä lupaa.

Luokka €

10-in-1 Super Secret Facial Oil (Sanctuary Spa n. 22€) – Öljy on ihan OK. Olisin käyttänyt loppuun asti, mutta äitini on tarvinnut sen enemmän kuin minä. Joten delegoin pois. 

Puhdistus

Luokka €€€

Dior Hydra Life Oil To Milk – Makeup Removing Cleanser– kerrasta poikki. Mitään erillistä meikinpoistoainetta ei tarvitse. Ei kuivata yhtään. Hyvin riittoisa.

Dior Hydra Life Triple Impact Makeup Remover  (Escentual n. 30€) – ainoa silmämeikkipoistoaine, joka oikeasti sopii minulle, ja vielä poistaa meikit. 

Dior Instant Cleansing Water with Pure Lily Extract (29€ – lopetettu) – oli kerrankin mainio tuote, josta pari vuotta takaperin tuli uusi versio Dior Hydra Life Micellar Water – No Rinse Cleanser – ja se on täysi floppi. Suosittelen lämpimästi odottaa, että versio taas vaihtuu.

Luokka €€

BIODERMA Sensibio H2O Makeup Removing Micelle Solution (Loverte, 13.95€) tai Sanctuary Spa Foaming Micellar Cleansing Water  (Sanctuary Spa, n. 12€) – niitä harvoja mitsellaarvesiä, joita suostun käyttämään. Yleensä tämän lohkon tuotteista joko ei ole mitään hyötyä tai sitten ne putsaa myös ihon naamasta. Nämä putsaavat vain lian. Sanctuary Spa:n tuotteet ovat yhtä hyviä kuin Bioderman, mutta miinusta vaahtomuodosta. Ei ole mitenkään kovin käytännöllinen, putoilee ympäriinsä, menee silmiin.

Minulle on epäselvää, miksi kaikki herkän ihon puhdistustuotteet pitää pakata vaahdottaviin pakkauksiin. Sen takia pysyn Biodermassa edelleen. Kuvassa on 500 ml reverse pump pullo.

Luokka €

Kasvojen puhdistus – Sensitive Puhdistusvaahto – (Dermosil 7.20€) – kunhan jotakin- tuote, jota pystyn käyttämään paremman puutteessa. Plussaa kotimaisuudesta, miinusta pumpusta. 

Erikoistapaukset

Luokka €€€

GUERLAIN Abeille Royale Repairing Honey Gel Mask (lopetettu) – tämän naamion vaikutus oli juuri niitä järisyttäviä kokemuksia. Parin kerran jälkeen näytti siltä, että olisin käynyt kasvojenkohotuksessa. 

Luokka €€

Kuorinta, kemiallinen: Dior Capture Totale Dreamskin 1-Minute Mask (n. 64€) – tai YSL Top Secrets Natural Action Exfoliator (YSL n. 37€). Näiden kanssa pitää olla tosi varovainen. Diorin naamiota voi todellakin pitää vain minuutin, mutta silti aikaa on enemmän kuin tarpeeksi. YSL:n saa olla ehkä 5 minuuttia maksimissaan. Nämä ovat ohjeet herkälle iholle. Voi olla että esim. rasvainen tai sekaiho kestää pidempään. Vaikutus on oikeasti, että WOW! Diorilla on WOW-WOW, tuplahinnasta viis. 

GIVENCHY Hydra Sparkling Foam Mask (lopetettu) – tämän naamion jälkeen iho todellakin hehkuu. Vaikutus kestää pari päivää. Huomasin, että jämät kannattaa pyyhkäistä pois tosi perusteellisesti,toisin kuin tuoteselostuksessa lukee. Itse käytän mitsellaarvettä. Yöksi jätetyt jämät turvottavat turhan tehokkaasti.  

Institut Esthederm Osmoclean Gentle Deep Pore Cleanser (Escentual, n.33€) – tämä tuote on ainoa tiedossani oleva, joka todellakin tehoaa ihohuokosten sisällä oleviin epäpuhtauksiin. En olisi uskonut, jos en olisi nähnyt sitä ihmettä omin silmin.

Luokka €-€€

Kuorinta, fyysinen: La Roche-Posay Ultra-Fine Scrub (Escentual 9.75€) tai Clarins Comfort Scrub ( Escentual n. 30€) -mitään muuta en pystynyt käyttämään ja väsyin kokeilemiseen. Joten näillä mennään.  

Vichy Detox Clarifying Charcoal Mask, Vichy Double Glow Peel MaskVichy Quenching Mineral Mask (Escentual, n.12€/kpl) – näillä pääsee leikkimään yhdessä tai erikseen. Ryhmässä on syväpuhdistava savinaamio (joka ei yleensä sovi minulle), kemiallinen kuorinta (ei sekään sovi) ja kosteusnaamio, joka on yleensä turha. Mutta jollain tavalla nämä tuotteet ovat sen verran onnistuneita, että käytän edelleen. Kovin järisyttävää vaikutusta en huomannut, mutta mitään oireitakaan ei ilmestynyt. Nämä ovat sarjassaan “ihan kivat”. Toisaalta, miksi ei? Niiden suurien WOW:iden välillä voi olla tuollaisia pieniä arkisia ylellisyyksiä. Pelkkä fakta, että on aika laittaa naamio kymmeneksi minuutiksi, voi parantaa ihon kuntoa (ihan oikeasti, se vaikuttaa stressihormonien tasoon). Nämä Vichyn naamiot ovat mielestäni jopa parempia kuin vastaavat Diorin ilmestykset.  

Rouge Dior Colored lip balm– (n. 30e) – yleensä minua ei saa käyttämään huulipunaa (koska se kuivattaa) eikä huulikiiltoa (koska se maistuu makealta ja sinne liimautuvat hiukset), mutta tämä oli jotenkin erikoinen tapaus. Tämä tuntuu huulirasvalta, joka ei tahmaa. Se ei tunnu huulissa, mutta hoitaa ja kosteuttaa. Mutta väri pysyy. Miracle! Dermosilin vastaava tuote Huulipuna Retro (6.90€) on muuten toimiva ja kauniin värinen, mutta väri ei pysy kuin hetken. En jaksa uusia sitä 10 kertaa päivässä. 

2. Meikki

Meikkivoiteeni ja värimeikkini valinnan sanelevat ensisijaisesti ihoni erikoistarpeet. Jos vähänkin yritän poiketa kaavasta, ihoni suuttuu. Se ei rajoitu näppylöihin, mutta hulluimmillaan ihoni hilseilee ja kuoriutuu haavoiksi. Meikittömyys ei auttanut, sitäkin on kokeiltu. Tilanne meni tuplaten hullummaksi. 

Meikkivoide

Luokka €€€

Dior Capture Totale C.E.L.L. Energy Super Potent Serum Foundation SPF20 – jos nyt haluaa törsätä, tässä on mainio kohde. Tämän meikkivuoteen avulla pääsee vähän fuskaamaan: jättää kosteusvoiteen pois, säästää seerumissa ja, jos ihon kunto sallii, laittaa suoraan puhtaalle iholle. Se antaa kaiken anteeksi. Vaaleiden sävyjen valikoima on aika suppea, joten jonkin lisukkeen voi tarvita: aurinkopuuteria, valokynää, valopuuteria, poskipunaa jne. 

Luokka €€

CLARINS Skin illusion Natural Hydrating Foundation SPF15 (Loverte 37.50€, Clarins n. 33€, Tallink 36.90€) – olen käyttänyt tätä meikkivoidetta vuosia. Parempaa tämän hintaista tuotetta en ole tavannut. Se levittyy kuin unelma, ei näy ihollani lainkaan, pysyy koko päivän paikallaan, ei kuivata ihoani, ei tarvitse puuteria eikä näy ulospäin. Aikaisemmin jouduin vaihtelemaan sävyjen 105 (Nude) ja 107(Beige) välillä, koska toinen oli minulle yleensä liian vaalea ja toinen liian tumma ja kellertävä. Joskus olen sekoittanut niitä keskenään. Sotkuista puuhaa. Nyt Clarins keksi pelastaa minut turhasta vaivasta ja toi markkinoille sävy 106 (Vanilla), joka on kuin minulle tehty. Nyt arkipäivän meikkaaminen ei vie enää kuin 3-5 minuuttia (saan tarvittaessa valmiiksi 1 minuutissa). 

Luokka €

Lumene Natural Glow Fluid Foundation SPF 20 (Lumene, 19.90€),  Bourjois Healthy Mix Serum (Loverte RRP 13.95€ ja aina alennuksessa) – nämä menettelee hätätilassa, mutta ärsyynnyin jatkuvasta korjailemisen tarpeesta. Kun puuterilla en pysty korjaamaan, pitää olla jokin kosteampi aine, tästä tulee ongelma. Enhän minä nyt viitsi ravata jatkuvasti vessassa parantamassa meikkiäni.

Huomasin muuten, että jos pullossa luvataan 48h pysyvyyden, meikkivoide yleensä kuluu naamasta ennätysvauhtia. Ne, jotka oikeasti pysyvät, ovat hyvin vaiti asiasta. Niin, ainoa meikkivoide joka pysyy kuin tauti loputtomasti on juuri se Kuvankaunis-jutussa mainitsemani Joe Blasco Ultrabase™. Se todellakin pysyi (36h kyseisessä tapauksessa) ja poistaminen oli täyttä tuskaa, kun minulla ei ollut siinä reissussa mukana ihan kaikkia tarvittavia sen putsaamiseen.   

Puuteri

Luokka €€

Omistan yhden kiinteän meikkipuuterin Dior Diorskin Nude Air Powder (n. 45€) ja luulisin, että sen voi myös laittaa minulle hautaan vainajan lahjaksi. Näin käyttöasteesta päättelen. Joskus, esimerkiksi Hongkongissa +35 C lämmössä pitkähihainen puku + sukkahousut päällä, se tuli tarpeeseen. Onneksi minulla oli umpinaiset kengät, muuten olisin sulanut ja valunut viemäriin. Diorin puuterilla meikattu naama näytti siltä, että olisin juuri noussut meikkipeilin edestä.

GUERLAIN Meteorites Pearls (Escentual n. 52€, Loverte 48.95€) – tätäkin voi kutsua ikoniseksi tuotteeksi, mutta jostain syystä en ole törmännyt siihen missään. Ilmeisesti Guerlain ei maksanut tarpeeksi. Se oli lanseerattu 1987 ja on pysynyt markkinoilla yli 30 vuotta liki muuttumattomana. Sesongeittain vaihtelevat värit ja pakkaukset, mutta sisukas peruskoostumus on ja pysyy. Se on myös ainoa valopuuteri, jonka pystyn käyttämään vaikka koko kasvoille. 

Jos minun on pakko käyttää meikkivoiteen päällä jokin kiinnittävää ainetta, käytän joko suihketta Clarins Fix’ Make-Up (Clarins. n.27€) tai  Diorskin Nude AIR Loose Powder (n. 47€) irtopuuteria. Nämä kuuluvat jo hifistelyyn ja iltameikkiin. Clarinsin suihke sinetöi meikin kasvoille niin, ettei sitä tarvitse ajatella koko iltana. Diorin irtopuuteri on ainoa, jota pystyn käyttämään. Muista puutereista ihoni alkaa kiristämään niin, että hymyilen kaikille vastaantulijoille. Ihme, ettei kukaan ilmiantanut minua psykiatrian osastolle silloin, kun sellaisen virheen olen tehnyt. 

Luokka €

Dermosililta oli yksi hyvä valopuuteri (kuivahko sellainen, mutta kaveri kehui). Nyt en löytänyt sitä enää valikoimasta. Joskus nuorena pystyin käyttämään Max Factorin Crème Puff Powder Compact (Max Factor n.11€) -meikkipuuteria. Silloin se oli ok, nyt kun kokeilin, se tuntui karsealta. Naama suorastaan rypistyi kasaan. Kai siihen tarvitaan vaan nuorempi iho, mitä minulla on. Eli edulliset tuotteet-sarake jää puolestani tyhjäksi. 

Primer/Pohjustusvoide

Tässä primereiden osastolla minulla ei ole suositella edullisia vaihtoehtoja, joita itse olisin päässyt käyttämään ongelmitta.

Luokka €€€

Dior Capture Dreamskin Moist & Perfect Cushion SPF50 (n. 75€) – tässä on kaikki yhdessä: vanhenemista ehkäisevä kosteusvoide, kevyt värivoide, aurinkosuoja. Laittamiseen menee alle minuutti. Oikein perheenäidin pelastusrengas. Peittävyys on aika kevyt, joten ihan juhlameikkiä tästä ei saa. Aurinkosuoja siinä on hyvin vakaa, minulle riitti koko päiväksi kaupungissa. Kosteuttavuus on sitä luokkaa, että ei ihan niin rutikuiva naama kuin minun, vaatisi puuteria päälle ainakin kesäisin. 

Luokka €€

GUERLAIN Meteorites Glow Pearls Cushion Makeup Primer SPF10 (lopeettu) – mainio uusi tulokas, joka yhdistää primerin ja Meteorites. Jos on oikein laiska, siihen meikin teon voi myös jättää. Se ei peitä suurimpia ongelmia tietystikään, mutta  riittää kevyeksi ehostukseksi. Aurinkosuojakerroin on minulle hieman liian matala, käytän sen enemmän juuri primerina. Suurin plussa siitä, ettei se kuivata ihoani.

Diorskin Forever Glow Veil (Dior, n. 45 €) – tätä minulla ei vielä ole ollut, mutta toivon, että se on yhtä hyvä (tai jopa parempi) kuin edellinen versio, mitä minulla nyt on käytössä. Pohjustusvoide on ohut, ei kuivata yhtään, korjaa pienet virheet näkyvästi ja tarjoaa hyvän auringonsuojan. Meikin pysyvyyden kanssa minulla ei yleensä ole ongelmia, mutta tämä teki siitä jotenkin kuultavamman ja kauniimman. Olen käyttänyt tätä voidetta myös meikin ja aurinkosuojan sijaan. Molemmissa tehtävissä se pärjäsi hienosti.

Clarins SOS Primer (Clarins n.30€) – minulla on vielä edellinenkin versio loppumaisillaan. Sormet suhisee päästää jo käyttämään uutta. Tällä tuotteella teen yleensä juhlameikit. Hehkua, jonka se antaa iholle, mikään muu tuote ei ole pystynyt vielä parantamaan. 

Luokka €

Primer, joka tuo kasvoille heleyttä ja kuulautta (Tuotenimellä: Heleyttävä meikinpohjustusvoide, Dermosil 7.90€) – turhan kuiva. 

Aurinkosuoja meikin alle, meikinpohjustusvoiteella suojakerroin (Tuotenimellä: Suojaava meikinpohjustusvoide SPF25, Dermosil 6.50€) – paremman puutteessa käy, mutta pohjustusvoiteena se on pyöreä nolla. Käytin kevyenä auringonsuojana, mutta yhtäkään tuubia ei tullut käytettyä loppuun, ennen kuin ne meni pilalle.

Valokynä/Valovoide

Luokka €€-€€€

Dior FLASH LUMINIZER Radiance booster pen (sävyt 500 Pearly Vanilla ja 800 Pearly Pink). Ne eivät kuivata silmänympärysihoa ja pieni määrä hileitä peittää rypyt mukavasti. Riittoisat, näkymättömät ja valaisevat. 

Luokka €

Valokynä (lopetettu, Dermosil 9.80€) – kynä on, valo puuttuu. Käytin joskus silloin, kun meikkivoide jäi liian tummaksi ja piti lisätä vähän vaaleaa väriä sinne-tänne. Liian matta makuuni.

Valokynien osalta on näin, että kovin halvalla ei pääse. Diorin ja YSL:in lisäksi hieman edullisempia/arvokkaampia valokyniä löytyy muilta valmistajilta, mutta toimivien tuotteiden hintahaitari on pieni. Siltä vähän tuntuu, että joko kallista tai ei mitään. 

Peiteväri

Luokka €€-€€€

Dior Diorskin Forever Skin Correct (Escentual, n.35€) – tämän peitevoiteen valitsin sen takia, että sitä oli tarjolla useita sävyjä, eikä vain 1-2 ja loppu. Se sopii täydellisesti meikkivoiteeni sävyyn eikä sitä pysty erottamaan iholla. Ohut, mutta peittävä. Pakkaus on hyvä minulle, koska näin en tarvitse erillistä työkalua levittämiseen. Peittämiseen tarvitaan niin pieni määrä ainetta, että se kestää minulla varmaan 10 vuotta. 

Clarins Instant Concealer (Loverte 25.95€) – tämä oli aikaisemmin käytössäni, ennen kuin vaihdoin Dioriin. Ilmeisesti Clarins laittaa se vaihtoon, koska tuote hävisi markkinoilta miltei kokonaan. Hyvin peittävä, mutta minun tapauksessa vaatii työkalua, koska peitettävää on suhteellisen vähän. 

Luokka €

Duo Peitevoide (Dermosil 6.20€) – hyvin pakattu perustuote. Pigmentin määrä on vaatimaton, joten tuote on turhan läpikuultavaa ja valuvaa peiteväriksi. Minä en tykännyt, mutta kaverini ihastui. Hänellä on tosin vielä vähemmän peitettävää kuin minulla, mutta kun häneltä itseltään kysyy, hän voisi uida peitevoiteessa. 

Peitevärien häivyttämiseen Dermosililta sai yhden mainion tuotteen – pikkuiset meikkisienet. Poistettu valikoimasta tietysti 🙁

Ripsiväri

Ripsari on minulle ainoa pakollinen tuote meikkauksessa heti auringonsuojan jälkeen.

Luokka €€-€€€

Dior Diorshow Iconic Overcurl Mascara (Escentual n. 33€) – tämä on luottotuotteeni, vaikka en ikinä uskoisi tätä sanaa käyttäväni. Se toimii, se pysyy, ei vaadi mitään ripsien taivutuksia tai muita kidutuksia, ei sotke, kestää kulutusta ja vettä, jota joskus vuotaa silmistäni. Yksi harvoista ripsareista, joka ei aiheuta mitään outoja oireita silmilleni. Suurta plussaa värien saatavuudesta: käytän tätä vain ruskeana ja sinisenä arkisin. Juhlia varten minulla on musta versio, jonka alle voin laittaa vielä primeriä, jos jaksan. (DIOR Diorshow Maximizer 3D Lash Primer). 

SENSAI Volumising 38C Mascara (Loverte 28.95€) – tässä on vahva kakkonen, mutta sen hankkiminen ruskeana on kiven takana. Se on yhtä hyvä kuin Dior, yleensä aavistuksen edullisempaa, mutta mustana se on arkeen aivan liian tuhti. Suosittelen lämpimästi, jos ripsien määrä pitää triplata yhdellä vedolla. 

CLARINS Wonder Perfect 4D Mascara  (Loverte 25.95€) – tässäkin on hyvä vaihtoehto arkeen. Olen kuluttanut tätä tuotetta runsaasti. Siisti jälki, pysyy kuin tauti, lähtee hyvin. Käytän aina ruskeana, koska musta on aivan liian runsas minulle. Tai sitten oli juhlakäytössä hetken, sitten delegoin pois. 

Clinique High Impact™ Curling Mascara (Clinique n. 23€) – tätä ostan vain silloin, kun sen saa alennuksella, koska muuten se on hyvin mitäänsanomaton tuote siihen hintaan. Muistaakseni viimeisin hankkimani on Lovertesta 14.95€, koska minulla on se vielä paketissa odottamassa vuoroaan. Tykkään sen black/brown sävystä. Plussaa herkille silmille sopivuudesta. 

Luokka €

Max Factor Classic 2000 Calorie Mascara (7-10€, myydään ruokakaupoissa) – se kyllä menettelee, jos muuta ei ole tarjolla. Se kuluu hieman nopeammin kuin ne kalliimmat sisarpuolet, mutta on edelleen tuote, johon voin turvautua hätätilassa. Hienot sävyt Black/Brown ja Navy. Navy on edelleen värillisistä ripsareista paras sävy. 

Värimeikit

Muutama värillinen meikkituote, joita käytän silloin tällöin, yleensä juhliin tai muiden ihmisten joukkoon mentäessä. 

Luokka €€-€€€

Dior Diorskin Nude Tan Bloom # 001-Aurora (lopetettu) – tässä oli mainio tuote. Teknisesti se on aurinkopuuteri, mutta niin kevyesti väritetty, että sen kanssa pystyi elämään. Hienojakoinen, kerrostettava tarvittaessa. Siinä on juuri sopivasti hehkua. Lopputulos on luonnollinen, ei liian matta eikä liian kiiltävä. Toivottavasti se tulee uudestaan markkinoille, muuten minulla ei ole käytössä yhtään aurinkopuuteria.

Dior Backstage Rosy Glow Universal Blush 001 – Pink (Escentual n. 34€) – tuosta räväkkäästä väristä, jolta se näyttää rasiassa, tulee ensin kammottava olo. Mutta kun sen on laittanut päälle, sävy näyttää freesiltä ja luonnolliselta. Tämä on myös yksi niistä purnukoista, joka seuraa minua hautaan asti. Käytän pelkästään tätä tuotetta poskipunana, nyt 9 vuotta (siis, sen lanseeraushetkestä v. 2011), purkki on jo palasina, mutta sisus on edelleen käytössä. Tiedän, tiedän, näin ei saisi tehdä, mutta en raaski heittää roskiin, kun ainetta on vielä jäljellä (paljon, ei pelkissä kulmissa 🙂 )

Dior Eye Reviver Eyeshadow Palette (lopetettu) – tässä luomiväripalettissa oli hyvä värien kokoelma, juuri sopiva arkeen, jos heti aamusta iskee meikkaamisen into. Harmi että se on lopetettu. Tosin Diorille tulee joka vuosi uusi kokoelma. Tänä vuonna heillä on jokseenkin vastaava Dior Dazzling Eyes Essentials Sparkling Couture Palette (lopetettu). Minulla on toki olemassa yksitellen pakattuja luomivärejä, joissa sävy on jollain tavalla poikkeuksellinen, mutta yleensä tykkään ostaa paletteja. Niistä on helpompi kerätä ideat meikkeihin. Se on myös tapa päästä helpolla ja vielä hyvin nopeasti, koska ei tarvitse miettiä yhteensopivuutta. Joku viisaampi on jo puolestani sen miettinyt. 

Luokka €

Luomiväripaletti  (Dermosil 9.9€) – perustuote perushintaan. 

Minulla on käytössä myös Clarinsin paletti, jota sitäkään ei ole enää saatavilla. Sellainen vaaleahko sävykokoelma on tarpeen silloin, kun naamasta pitää tehdä edustuskelpoinen, mutta yöunet jäivät vähiin. Shampanjanvärinen luomiväri ja sinertävä ripsari pelastavat pahimmasta.

Työkalut

Tähän osioon ei tule kovin montaa linkkiä, koska juuri mikään käyttämistäni työkaluista (harjoista, meikkisienistä tai pinseteistä) ei ole enää saatavilla. Vika lienee tällä puolella nettiä: yhden Sigman harjan lisäksi en ole ostanut uusia työkaluja vuosiin. Mitäs turhia? Kun ne kaikki ovat loistokunnossa ja käyttövalmiina. 

Kuvankaunis - Arkipäivän pelastajat - Ihonhoitoa arkeen

Tässä kuvassa on se osa työkaluistani, jotka ovat päivittäisessä käytössä. Siinä on Diorin, Estee Lauderin, Guerlainin ja Cliniquen ja Dermosilin siveltimet. Vuosimallit 2000-2011.

Luokka €€€

Diorin uusin mallisto: Brushes & Accessories – Dior Backstage – Make-Up (Dior n. 30-55€/kpl)

Guerlain: GUERLAIN Météorites Brush (Escentual, n.38 €)

Estee Lauder: Estée Lauder Blush Brush (Lookfantastic, n.47€) 

Luokka €€

Clinique: Clinique Foundation Brush (Lookfantastic, n. 28€)

Sigma: Sigma F56 Accentuate Highlighter Brush (Lookfantastic, n.27€) 

Luokka €

Dermosil:  Kabuki-sivellin mineraalipuuterille ja aurinkopuuterille (10.90€) – löytö!

3. Vartalonhoito

Vartalovoiteita minulla on kahteen tarkoitukseen: (1) haluan tuntea itseni ihmiseksi ja (2) haluan saada kutinan loppumaan. 

Ratkaisut ovat seuraavat : 

Tarkoitus 1:

Varoitus! Nämä on hajustettu runsain mitoin. Ihme kyllä, nämä hajusteet eivät ärsytä minua eivätkä aiheuta mitään oireita, vaikka tuoksu pysyy iholla pitkään ja vaatteissa useita päiviä. 

Tarkoitus 2:

kosmetiikan suosikkilistani lipikar

La Roche-Posay Lipikar Baume Baume AP+M (Escentual tai Loverte n. 11-15€) – tämä vartalovoide on hajusteeton, mutta ei haise kliiniselle eikä jätä outoja rasvaisia jälkiä. Tehokas.

kosmetiikan suosikkilistani caudalie

Vine Body Butter | CAUDALIE® (Caudalie 23€) – tämän kanssa joutuu olemaan kärsivällisempi. On olemassa kevyempi versio, mutta minä pidän enemmän tästä voidemaisesta rasvasta. Tuoksu on mieto ja häviää nopeasti. 

kosmetiikan suosikkilistani dermosil kaura voide

Kaura Vartalovoi (Dermosil 7.90€) – kelpo voide, jonka mieto ja miellyttävä tuoksu ei häiritse ajatuksia, mutta on aika tehokas kosteuttaja. Mielestäni sopii myös herkälle iholle, vaikka sitä ei suorastaan mainosteta valmistajan tuoteselostuksessa. Vegaani tuote.

Käytän myös paljon Dermosilin vuosikertatuotteita. Ne ilmestyvät yleensä joulun alla ja jos tuuri käy, niillä pääsee kesään asti. Sitten on kesätuotteiden aika. Halvimmasta päästä olevien tuotteiden sopivuus on vähän arpapeliä. Ei koskaan tiedä, miltä se tuoksuu ja toimiiko se yhtään. Mutta tulee se silti yleensä käytettyä loppuun . Välillä tulee joitakin helmiä: muistan vieläkin tuotesarjan nimeltä Northern Lights (olisiko v 2009-2010?). Se oli aivan poskettoman hieno! Toinen sarja, jota on kovasti ikävä – Fig Leaves. 

Dermosilia käytän paljon monesta eri syystä: se tuodaan kotiin ja se on melko kotimainen. Olen äärimmäisen laiska lähtemään jonkun purnukan takia shoppailemaan. Yleensä tilasin töihin ja vähän useammille ihmisille kerrallaan, niin toimitus tuli ilmaiseksi. Hyvä pointti on laittaa testereitä pakettiin (tuudittaudun ajatuksella, että se oli minun ideani: olen joskus tehnyt sellaisen parannusehdotuksen ja melkein heti sen jälkeen Dermosilille tuli testereitä). Seuraavalla kerralla tiedetään, mitä uutuuksia kannattaa tilata, eikä tule mitään epämukavia yllätyksiä koostumuksessa tai hajusteissa. 

Heillä on myös runsaasti hajusteettomia tuotteita, joita käytin paljon raskausaikana, pojan vauvavuotena ja välillä nykyäänkin, jos haluan olla varma, ettei tökötti haise millekään. 

Erikoistapaukset

Jalat

Yleensä en käytä mitään erillisiä tuotteita, vaan vedän koko vartaloni samalla rasvalla päästä varpaisiin. Poikkeuksen teen vain Clarins Energising Emulsion for Tired Legs (Escentual n. 31€) -emulsiolle, joka palauttaa minulle jalat silloin, kun olen istunut ne turvoksiin työpäivän aikana. Olen löytänyt tämän tuotteen raskausaikana ja käytän edelleen tarpeen tullen.

Kynnet

Dior Crème Abricot Fortifying Cream For Nails (allbeauty.com. n. 20€) – pakkaus on epäkäytännöllinen, mutta itse kynsirasva on ylivoimaisen paras omassa painoluokassaan. Kun kerran on kokeiltu, paluuta ei ole. Heikot kynnet, rikkinäiset kynsinauhat – kaikki on mennyttä. Minulla on vielä tapana käyttää kynsiäni työkaluina, joten niiden hoitaminen on varsin tarpeen. 

Kynsilakasta olen jo päässyt ilmaisemaan mielipiteeni. Se ei ole niitä aiheita, joista jaksan kirjoittaa kovin usein. Viime vuosikymmenen kiintiö on täynnä, nyt kerään aineistoa seuraavalle jutulle. Pari-kolme vuotta varmaan menee, kun minulla on vielä kaksi Diorin lakkapurkkia puolivälissä. Ihan hyvä lakka se on, mutta en tykkää kynsilakasta siitä huolimatta. Tuhlattu aika ei vastaa arvoltaan sen yhden päivän iloa, jonka lakka kuin lakka kynsilläni pysyy. Kuvan Diorin sinnikkyyttä riitti joskus kolmeksi vuorokaudeksi. Kyseistä lakkaa laitan aina yhden kerroksen, siitä tulee jotenkin miellyttävämpi lopputulos. Eikä se kismitä kovin paljoa silloin, kun se alkaa lähteä. Sellaiseen pikamanikyyriin ei mene kuin 10 minuuttia. Kaikkineen alus-, päällys- ja välilakkojen kera minulla uppoaa 1.5-2 tuntia, josta tunti kuivattamiseen. En jaksanut sitä rumbaa enää vuosiin. 

4. Tuoksut 

Onneksi tänä päivänä on mistä valita. Omat suosikkini löytyvät sekä edullisesta päästä, kuten Fresh Fragrance Rose de Vigne (Caudalie) että vähän kalliimmasta päästä Collection Extraordinaire California Reverie Van Cleef & Arpels ja Néroli Amara Van Cleef & Arpels (Fragrantica) tai Baiser Vole Cartier (Fragrantica) sekä paljon muitakin samassa luokassa olevia tuoksuja. Silloin, kun olen vähän tutkinut asiaa, kävi ilmi että makuni on varsin tavanomainen. Minua viehättää suunnilleen aina sama yhdistelmä: raikas, vähän kukkia ja vähän sitrusta. Saa olla myös jotain hedelmiä joukossa, kuten päärynää tai vesimelonia. En siedä mitään, missä on vaniljaa tai kieloa. 

5. Hiustenhoito

Tämä on kohta, jossa minua kannattaa muistuttaa vielä kerran, että kaikki on suhteellista. Vaikka en varmaan ole kovin erikoinen tapaus, suurimmalle osalle hiuksiin käyttämäni tuotteet ovat turhan tuhteja ja hoitavia. Puoliläpinäkyvä ja lennähtelevä tukkani vaatii paikalla pysymiseen aika erikoisen kohtelun. 

Hoito

Luokka €€€

Oriben Gold Lust -sarja. Kieltämättä, hieno tuote. Se tekee rutikuivasta tukastani Holliwoodin laineet ihan vain pesun jäljiltä ja tuoksui taivaalliselta. Mutta se hinta. Jos joskus voitan lotossa, ostan lisää. (hinnat Bangerhead)

 • Gold Lust Repair & Restore Shampoo (58€)
 • Oribe Gold Lust Repair & Restore Conditioner (59€)
 • Oribe Gold Lust Nourishing Oil (46€) – tämä on hyvin tehokasta, mutta pienikin virhe annostelussa kostautuu. Minulle riittää pari pisaraa. 

Luokka €€

Shu Uemura Art of Hair –  Silk Bloom ja Ultimate Reset -sarjojen tuotteet. Näissä hinta/laatusuhde on mielestäni parempi kuin Oribessa. Lopputulos on melkein yhtä hieno huomattavasti edullisempaan hintaan (hinnat allbeauty.com)

 • Silk Bloom Restorative Shampoo & Conditioner (22-28€) 
 • Silk Bloom Restorative Treatment For Damaged Hair (37€) 
 • Seerumi Ultimate Reset Serum (31€) 
 • Tehohoito Ultimate Reset Extreme Repair Masque (39€)

Pureology Color Care | Sulfate-Free, 100% Vegan Formulas -sarja. Tämä oli paras sarja hiuksilleni tähän mennessä. Se siloittaa, mutta ei litistä. Hoitaa, mutta ei jätä lättänäksi ja rasvaiseksi. Pitää kellertävyyden poissa, mutta ei värjää hiuksia violetiksi. Hyvin riittoisaa. Ja tuoksuu upealta! (hinnat allbeauty.com)

 • Strength Cure Blonde Shampoo & Conditioner (n.17-18€)
 • Colour Fanatic Multi-Tasking Deep-Conditioning Mask (25€) 
 • Colour Fanatic Multi Tasking Leave-In Spray (n. 20€) – kevyt, toisin kuin moni muu vastaava tuote. Tosin sitä ei kannata laittaa liikaa, muuten karva ei kuivu koskaan. 

Luokka €

Kun haluan päästä halvalla, tilaan allbeauty:sta säästökokoisia pulloja Schwarzkopf BC Bonacure Peptide Repair Rescue Deep Nourishing Shampoo & Treatment (12-14€). Ei niillä tietysti ihan vastaavaa efektia saa aikaiseksi, mutta perushoidoksi käyvät ihan hyvin. 

Hoitavien shampoiden ja hoitoaineiden käytössä on se huono puoli, että ne kerrostuvat helposti. Eli vähän väliä pitää käyttää jotain syväpuhdistusainetta. Viime aikoina käytin Schwarzkopf BC Bonacure Deep Cleansing shampoota, koska aikaisempi (eri merkkinen ja parempi vaihtoehto lopetettiin). Näissä tuotteissa ei ole niin paljon eroja valmistajien välillä (ainakin niissä, joita olen kokeillut), joten en näe syytä maksaa niistä kovin paljon. 

Muotoilu

Hiuslakka on yksi arkkiviholliseni. Yritän välttää sen käyttöä kaikin keinoin. Ainoa tähän mennessä löydetty sopiva tuote on Paul Mitchellin Rare Oil Perfecting Hairspray (28€) Marula Oil -sarjasta. Se ei kuivata hiuksiani korpuksi ja pystyn jopa harjaamaan sen pois. Muut kokeilemani tuotteet joutuu pesemään shampoolla, harjaamaan öljyn kanssa ja pitämään viikon tehohoidot päällä, etteivät hiukseni muistuta hattaraa. Hinnan lisäksi saatavuus on erittäin huono: painetuubia kun ei voi lähettää lentorahtina. 

Hiusharja. Jos minun on pakko harjata hiukseni, niin siihen tarvitaan varsin erikoinen työkalu. Sellainen, joka ei revi hiuksia päästäni, mutta avaa takkuja eikä satu hiuspohjaan. Löysin sellaisen Olivia Gardenilta: Olivia Garden Ceramic + Ion Supreme Combo Ionic Brush (n. 20€). Toivottavasti se kestää paremmin kuin edellinen (sim.fi), joka varisi palasiksi vuoden sisällä.     

Erikoistuote. Kaksi edullista Matrixin jätettävää tuotetta, Total Results Miracle Creator 20 Benefits Hair Styling Primer (9.95€) ja Matrix Total Results Brass Off Blonde Threesome Smoothing Cream (12.30€) (allbeauty) ajavat asiaa kuosiin, jos shampoota ja hoitoainetta ei riittänyt. Siinä tapauksessa, että hiusten tilanne tuntuu epätoivoiselta, apua löytyy jo kerran mainitsemastani tuotteesta Lancaster Sun Beauty Hair Multi-Repairing Oil Serum. Se on huomattavasti helppokäyttöisempi, kuin vaikkapa Oriben öljy. Ja muutamaa kertaa halvempi.  

Hopea ei ole häpeä

Markkinoilla on toki olemassa loputon määrä “ihan kivoja” tuotteita. Tässä voisin mainita muutaman sarjan, joita olen kokeillut ja periaatteessa tykkäsin, mutta en ihastunut. Joillekin niistä voisi olla enemmän iloa.

My Clarins. Tämä sarja on tarkoitettu nuorelle iholle, joten se oli toki tiedossa, ettei siitä kovin paljon hyötyä minulle ole. Mutta oli kiva kokeilla. Ei siitä haittaakaan ollut. Hyvin miedot tuotteet loppujen lopuksi. Käytin My Clarins RE-BOOST Comforting Hydrating Cream -voidetta, My Clarins RE-CHARGE Relaxing Sleep Mask -yönaamiota, My Clarins RE-FRESH Hydrating Beauty Mist -suihketta ja My Clarins RE-MOVE Purifying Cleansing Gel -pesugeeliä. Yhdistettynä kalliimpaan seerumiin menetteli hyvin. Oli tosin kesä ja 25-30 C. Siihen se oli loistava valinta. Raikas tuoksu miellytti (Clarins, 17-27€). 

My Payot – PAYOT. Tämä oli jo aika hyvä, jopa toimiva. Ihme kyllä en saanut mitään ihoreaktiota, vaikka vähän pelkäsin sarjan sisältämiä hedelmäuutteita.  My Payot Jour – päivävoide, My Payot Sleeping Pack – yönaamio, My Payot Brume Eclat – suihke ja My PAYOT Regard – silmänympärysvoide. Silmänympärysvoidetta ja suihketta voisi ostaa uudestaankin (Payot, 15-25€)

La Roche-Posay Redermic. Nämä tuotteet sisältävät hyvin siedettyä retinolin versiota. Redermic [R] UV SPF30 -päivävoide ja La Roche-Posay Redermic [R] Eyes -silmänympärysvoide. Mitään järisyttävää tulosta en huomannut, mutta pienen parannuksen kyllä. Onhan tämä sarja niitä harvoja vanhenemisen vastaisia tuotteita, jotka sopivat herkälle iholle (20-30€).

6. Aurinkosuoja

Aurinkosuojatuotteista yksityiskohtaisesti tässä: Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet

kosmetiikan suosikkilistani

8. Tuotteet herkille silmille

Silmätuotteille päätin kirjoittaa oikein oman postaukseen, niin kipeä teema se minulle on:

kosmetiikan suosikkilistani

kosmetiikan suosikkilistani

Vastuuvapauslauseke

kosmetiikan suosikkilistani

Lisäinfoa

kosmetiikan suosikkilistani

Beauty Archives

kosmetiikan suosikkilistani

kosmetiikan suosikkilistani

kosmetiikan suosikkilistani

kosmetiikan suosikkilistani

kosmetiikan suosikkilistani

Subscribe to our newsletter!

kosmetiikan suosikkilistani banner 1

kosmetiikan suosikkilistani

kosmetiikan suosikkilistani

kosmetiikan suosikkilistani

kosmetiikan suosikkilistani

Visits: 565

12 vastausta artikkeliin “Kuvankaunis – Oma suosikkilistani

 1. Valtavan suuri ja monipuolinen esittely, kiitos! Tuo Dior Dior Hydra Life Oil To Milk meikinpoistoaine menee ehdottomasti kokeiluun, mulla on ollut juuri etsinnässä jokin +40 vuotiaalle sopiva täsmätuote, joka ei kuivattaisi ihoa. Dior Diorskin puuteri alkoi myös kiinnostamaan, olen jo pitkälti luopunut toivosta löytää enää itselle sopivaa.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.