Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet

Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet banner (Kuva: Happy Color)

Aurinkorasvan levittäminen nyppii? Ei hätää. Tässä on Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet (=linkki yhteenvetoon).

Perheenäidin parhaat aurinkovoiteet.

Kesä. Oli jo jotenkin vaikeaa uskoa, että se on tulossa, kun koko maailmanmeno oli vinksahtanut. Toivottavasti aurinkovoiteet ovat edes hetkeksi ajankohtaisempi puheenaihe, kuin korona. COVID-19 synkät uutiset eivät varjosta tarpeeksi, ettei sitä aurinkosuojaa tarvitsisi. 

Suomessakin on kerrankin kesä. Vai loppuiko se jo?

Meidän koko perhe on keskivertoa vaaleampi, jopa suomalaisittain. Laittaisin meidän kaikki ihotyypeille I ja II väliin. Palamme varsin herkästi, mutta rusketusta ei näy sen kummemmin. Ottaen huomioon sen pikkuseikan, että oleskelemme Portugalin Algarvessa, aurinkosuoja on aika olennainen osa arkea. 

laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet UVImate
UVIMate

Etten tarvitse vaivata päätäni laskemalla suojakertoimen, latasin puhelimeen UVIMate appsin (Sun Safety Coach and Global UV Index Application). Se on reaaliaikainen, hyvin kattavaa ja maksaa peräti viitisen euroa vuodessa, mutta helpottaa elämääni huomattavasti.

Poikamme on allerginen muutamalle aineelle, miehen iho on altis iho-ongelmille, ja minä olen muuten vaan kronkeli koostumusten ja hajujen suhteen. Olen perheessä kemikaalivastaava, enkä pääse kovin helpolla tässä asiassa, kuten huomaatte.

Olen kokeillut ja hylännyt lukuisia kokelaita. Toiset aurinkosuojat haisevat oudolta, toiset saavat kaikki rannan hiekat liimaantumaan ihoon, joistakin tuli yliherkkyysreaktiota, jotkut eivät toimi kunnolla.

Miehelle olen opettanut aurinkosuojien käytön vuosien varrella, ja hän nykyään laittaa ne aika tunnollisesti iholleen. Pojan kanssa asiat vasta etenevät vaikeuksiin: hänet on aina vain vaikeampaa saada kiinni, kun on muita tärkeämpiä juttuja meneillään.

Jutun tuotteet olivat käytössä sekä Pohjolan ilmastossa että lomilla: Maltalla (11), Puolan vuoristossa (10) ja kaupunkilomalla (Gdansk, 7), Barbadoksella (13),  Portugalin Algarvessa (11), Nizzassa (9) ja Kiinan Shenzhenissä (12). Numerot perässä ovat aurinkoisten päivien UV-indeksin maksimilukemat. 

Postauksesta tuli pitkä, vaikka tarkoitus oli kirjoittaa lyhyesti omista aurinkovoidesuosikeistani. Piti kuitenkin vähän kommentoida syitä, miksi juuri ne tuotteet, ja mistä ne hankin. Päätin myös mainita lyhyesti ne, joista tuli täydellisiä fiaskoja. Ehkä sekin tieto on jollekin avuksi.

Tämä postaus EI OLE kaupallista yhteistyötä. 

Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet sarjakuva - YKKÖSSIJA - NÄISTÄ EN LUOVU

Ykkössija – näistä en luovu

 1. Sun Sport Cooling Invisible Mist SPF30 (SPF15-50) (aikuisille, vartalo)
 2. Sun Kids Invisible Wet Skin Application SPF50 (lapsille, vartalo) 
 3. Sun Sensitive Invisible Compact SPF50+ (kasvot, aikuiset – tuote on nyt lopetettu, tilanne 24.4.2023)
Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet 
Sun Sport Cooling Invisible Mist SPF30, Lancaster
Sun Sport
Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet Sun Kids Invisible Wet Skin Application SPF50, Lancaster
Sun Kids

Minun ehdoton ykkönen on Lancasterin Sun Sport -tuotesarjan painepakkauksessa oleva suihke (1), joka on tarkoitettu aikuisille. Lapsen päälle käytän vastaavaa tuotetta (2)  ja omalle naamalle kompaktia kiinteää suojavoidetta (3) Sun Sensitive -sarjasta.

Kieltämättä, suihkutettava aurinkosuoja on helpompi laittaa kärsimättömälle miehelle ja pyörivälle lapsille. Oman selän päälle on myös helpompi suihkuttaa ainetta, kun yrittää ylettää kädellä joka paikkaan. 

Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet 
Sun Sensitive Invisible Compact SPF 50+ Lancaster
Sun Sensitive Invisible Compact

Ensimmäisiä kertoja askarrutti, toimiiko hento suihke yhtä hyvin kuin tavallinen aurinkorasva. Kävi ilmi, että  toimii loistavasti. Niistä ei jää mitään jälkiä, mutta se suojaa ja pysyy kuin tauti. Suihkeet toimivat loistavasti märän ihon päällä, jos kotoa lähtiessä suojaa ei jaksanut laittaa. 

 1. La Roche-Posay Anthelios XL Stick SPF50+ tai Vichy Ideal Soleil Sensitive Zones Stick SPF50+ (kasvot, lapset)
Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet, 
Ideal Soleil Sensitive Zones Stick SPF50+, Vichy
Ideal Soleil puikko
Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet, 
La Roche-Posay Anthelios XL Stick SPF50+
Anthelios XL puikko

Poikamme ei suostu laittamaan kasvoihin muita kuin niitä kahta puikkoihin pakattua aurinkosuojaa (4). Hyvin samanlaiset tuotteet, La Roche-Posay:n on himpun pehmeämpi ja helpompi levittää. Vichy:n on värillinen puikossa, mutta se ei näy naamassa lainkaan. 

Niiden kanssa pitää olla hyvin tarkkana, ettei missaa mitään paikkoja, muuten naamasta tulee raidallinen. Suoja on täydellinen. En ole koskaan joutunut laittaa sitä lisää. Se peseytyy pois vasta lämpimällä vedellä ja saippualla tai meikinpoistoaineella. 

Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet, Ultrasun Daily UV Hair Protector
Daily UV Hair Protector
Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet,
Ultrasun Lip Protection & Care SPF30
Ultra-sun
 1. Ultrasun Lip Protection & Care SPF30 

Ultrasunin huulivoide (5) on ainoa tuote laatuaan, jonka tiedän. Siinä aurinkosuoja ei maistu.

 1. Ultrasun Daily UV Hair Protector (tuote on lopetettu, tilanne 24.4.2023)

Ainoa, joka ei tee hiuksista rasvaisia ja likaisen näköisiä. Pohjolassa hiuksia ei välttämättä tarvitse suojata, jos ei paahda niitä rannalla koko päivää. Etelässä ne kärventyy parissa viikossa sellaiseen kuntoon, että tekee mieli ajaa pään kaljuksi.  

Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet
Lancaster Sun Beauty Hair Multi-Repairing Oil Serum
Multi-Repairing Oil Serum
 1. Lancaster Sun Beauty Hair Multi-Repairing Oil Serum

Pelastaa silloin, kun tuntuu, että peli on menetetty. Tällä öljymäisellä seerumilla hiukset saa näyttämään hyvinvoivilta, vaikka todellisuus olisi kuinka karu. Ei tee hiuksista rasvaisia. Vaikka kokonaisen pullon jälkeen tuntuukin että kuontalo on paremman kuntoinen, vahinko on jo tapahtunut. 

Auringossa poltettuja hiuksia voi saada näyttämään paremman kuntoisilta, mutta korjaamaan niitä kotikonstein ei pysty. Siihen tarvitaan jotain kampaamon tarjoamista hoidoista, esim. keratiinihoito. Itse en sellaisesta tykännyt, minulla ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi tukkaa siihen. 

Perheenäidin parhaat aurinkovoiteet.

Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet - MIKSI JUURI LANCASTER?

Miksi juuri Lancaster?

Valmistajista Lancaster nousi silmissäni ykkösbrändiksi. Heidän tuotteensa ovat juuri niin viimeisen päälle suunniteltuja, että niitä tekee mieli käyttää. Löysin brändin sen syntyperän läheltä Nizzasta vuonna 2008. Siitä lähtien vain paranee. Nykyään joku tuoteinnovaatio leviää kaikkiin brändeihin aika nopeasti

Viime aikoina Lancasterkin hajustaa tuotteitaan huomattavasti vähemmän, mikä ilahduttaa herkkää nenääni. 

Lancaster ei ole saatavilla ihan joka maassa eikä välttämättä koko valikoimaa. Onneksi Portugalissa näitä tuotteita saa suhteellisen helposti, kunhan jaksaa koukkia nettiä vähän aikaa. Aikaisemmin jouduin hamstraamaan niitä ympäri maailmaa, milloin mistäkin lentokentältä, laivalta tai taxfreestä. Painepakkauksia kun ei saa postitse ihan mistä vaan. 

Suomessa niiden tuotteiden hinta huimaa päätä. Himpun halvemmalla niitä saa Tallinkin nettikaupoista tai Lovertesta. Portugalin nettikaupoissa samat tuotteet ovat jo puolet halvempia kuin Suomessa. (Lisää infoa nettishoppailusta: My Shopping Directory – Omasta kokemuksesta).

Suomessa ja Virossa en edes uusinut sitä iholle kovin usein. Tietysti, jos vietimme koko päivän rannalla ja uimme paljon, niin kerran piti lisätä. Ei muuten.

Lancasterin tuotteet kestävät hyvin hikeä, hiekkaa ja lyhyitä uintihetkiä. Niistä saa valikoitua itselleen sopivan (eri ihotyypeille ja eri ikäluokille). 

perheenäidin parhaat aurinkovoiteet sun-perfect_highlighting-primer-spf30-30ml
Lancaster Sun Perfect Highlighting Primer SPF30 (ostoslistalla)
Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet Lancaster Illuminating Fluid SPF50
Illuminating Fluid
Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet Lancaster Illuminating Cream SPF50
Illuminating Cream

Uudempi tulokas, Sun Perfect – sarja, on pelastuksena silloin, kun pitää näyttää ihmiseltä rannalla tai heti sen jälkeen. Ne tuotteet, minkä jo pääsin kokeilemaan (esim. Lancaster Illuminating Cream SPF50, SPF 30-50, ja sekaiholle oma tuote) toimivat loistavasti. Tykkään kovasti siitä, etten tarvitse erikseen ikävoidetta alle, pärjään yhdellä aurinkovoiteella. En lähde väittämään, että näytän meikatulta tai photoshopatulta, mutta terveeltä ja hyvinvoivalta, niin kuin rantapäivän jälkeen kuuluukin olla. Illemmalla meikiksi riittää ripsiväri.

Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet Sun Beauty Velvet Milk SPF30, Lancaster
Velvet Milk SPF30
Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet Lancaster Sun Beauty Sun Protective Water SPF30-50
Protective Water SPF30

Välillä käytin myös muita Lancasterin aurinkotuotteita, vaikka niiden haju ei ollut paras mahdollinen. Nyt pitää kokeilla katsastaa uusimpia tulokkaita, kun niiden väitetään olevan huippuhyviä. (Lancaster Sun Beauty Sun Protective Water SPF30-50).

En ole vielä hankkinut mitään uutta, koska minulla on vielä pikkuisen jäljellä toista suosikkituotettani, BIODERMA:n aurinkosuojaöljyä.

laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet golden-tan-max-after-sun-serum-30ml-02
After Sun Serum

Lancasterilla on myös varsin kelpoja After Sun tuotteita. Itse käytän sekä vartalolle tarkoitettua  että kasvojen After Sun voidetta. Jälkimmäistä ei enää löytynyt valikoimassa, joten joudun varmaan vaihtamaan tämän johonkin uudempaan tuotteeseen. Toivottavasti se on yhtä hyvä. (Lancaster Golden Tan Maximizer After Sun Balm, Lancaster Golden Tan Maximizer After Sun Serum (ostoslistalla)).

Perheenäidin parhaat aurinkovoiteet.

Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet - VAHVA KAKKONEN - ARKIPÄIVÄN PELASTAJAT

Vahva kakkonen – arkipäivän pelastajat

Itseasiassa niitä on kaksi: Bioderma ja La Roche-Posay. En osaa sanoa, kumpi on parempi. Se on makuasia. Nämä kaksi ovat ranskalaisia apteekkisarjoja, ja välillä tuntuu siltä, että niitä valmistetaan samalla tehtaalla. Niiden toimivuudessa ei ole mitään eroja. Eri hajusteet vain.Tuotevalikoima on aika tavalla sama, yhtä (aika tärkeää) tuotetta lukuun ottamatta – La Roche-Posay:lla on olemassa kuivahko aurinkosuojapuikko (4). 

Bioderman aurinkotuotteet (paitsi lapsille tarkoitetut) tuoksuvat ihanalta. Sen takia käytän niitä enemmän ainakin itseni päälle. La Roche-Posay:n ovat hajusteistaan hyvin neutraaleja kaikki. 

Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet
Photoderm BRONZ Huile sèche SPF 30, Bioderma
Photoderm
Huile BRONZ SPF30

Mitä minua ilahduttaa näissä brändeissä, sitä aurinkovoiteen ominaishajua ei niissä ole eikä se tule kummittelemaan iholle jälkeenpäin. 

Kautta linjan lempituotteeni on Photoderm Huile BRONZ SPF 30. Vaikka se Bioderman tuote on itseasiassa öljy, se imeytyy nopeasti eikä jätä epämiellyttävää rasvakerrosta. Kieltämättä, se tuntuu iholla eikä ole mikään kaupunkiaurinkosuoja. Käytän SPF 30 ja 50 yhtä aikaa, alueittain. Se yhdistelmä kestää helposti vettä, joten harvoin edes lisään uutta kerrosta (vaikka se on ilmeisesti rikos). Öljymäinen koostumus on kuin tehty kuivalle iholleni: aurinkosuoja ja ihonhoito samassa paketissa.

Käytän kaikki pullot loppuun, vaikka niitä olevinaan pitäisi heittää roskiin viimeistään vuoden päästä avaamisesta. En raaski. Niin kauan, kun tuotteessa ei ole mitään kummallista (se ei haise oudolta eikä koostumus ole muuttunut) käytän purkin loppuun. Ilmeisesti sekin on rikos. Tavaraa ei mene tarpeeksi kaupaksi, joten valmistaja menettää rahaa.

Toisaalta, jos heitän pois puoliksi käytettyjä pulloja, eikös sekin on jonkinlainen ympäristörikos? Siihen on käytetty vettä, energiaa ja raaka-aineita, jonka minä heivaan ihan muuten vaan. En tähän mennessä ole pystynyt käyttämään 200 ml aurinkovoidetta yhden kesän aikana. Pohjolan kesä on siihen liian lyhyt.

laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet la_roche-posay_anthelios_invisible_spray_spf50
Anthelios Invisible Spray SPF50

Biodermalla on olemassa tavallinen spray, joka on mm. hajusteeton. Se on pliisu, liki hajuton ja kuivahko. Sen takia en tykkääkään siitä kovin paljon. (Photoderm MAX Spray SPF50+ (tai SPF30))

Tällä hetkellä meillä on käytössä vastaavat La Roche-Posay:n tuotteet (La Roche-Posay Anthelios Invisible Spray SPF50+  ja SPF30). Erillistä lasten voidetta en enää osta, koska poikamme on 9. Luulisin, ettei hän tarvitse vauvan voidetta, pärjää normaalilla laadukkaalla kokoperheen tuotteella.

Aftersun tuotteet ovat mietoja tuoksuiltaan ja varsin toimivia, jopa silloin, kun iho pääsee vähän kärventymään. 

Bioderman ja La Roche-Posay:n tuotteet hankin Escentual:ista silloin, kun ne ovat ⅓ alennuksella (33%). Tuo alennus koskee yleensä kaikkia ranskalaisia brändejä yhtä aikaa ja tapahtuu 2-3 kertaa vuodessa 🙂

Perheenäidin parhaat aurinkovoiteet.

Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet - KOLMAS SIJA - PIENI KAUNEUSVIRHE

Kolmas sija – pieni kauneusvirhe

Tässä ryhmässä on monta tuotetta, koska hyvien puolien lisäksi niillä on jokin pieni vika, joka häiritsee minua. 

Lancome Soleil After Sun
Lancôme Soleil After Sun
Lancome Soleil Bronzer SPF30
Lancôme Soleil Bronzer SPF30

DIOR:in aurinkovoiteet. Hyvä tekstuuri, imeytyy hyvin ja suojaa loistavasti, mutta se haju… Se on Monoi-öljylle ominainen, makeahko tuoksu, joka pysyy iholla pitkään. En tykkää makeasta 😉

Lancome Paras kaupunkiin. Se ei jätä yhtään aurinkosuoja-fiilistä iholle. Rannalla ei toimi kunnolla. (Lancome Soleil Bronzer Smoothing Protective Milk-Mist SPF30

Shiseido Suncare Parasta Japanilaista laatua. Aurinkovoiteina tuotteet ovat kuitenkin niin hintavia, etten raaski osta. Niissä ei ole mitään niin erikoista, mikä oikeuttaisi taivaanrantaa hipovan hinnan.

Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet - ERIKOISET

Erikoiset

Näissä tuotteissa on ainakin yksi ominaisuus, joka tekee niistä ainutlaatuisia.

Hauskat yhdistelmät

perheenäidin parhaat aurinkovoiteet ultrasun-tinted-face-anti-ageing-formula-spp50
Tinted Face Anti-Ageing Cream
Shimmering Sun Protection SPF30

Ultrasun Glimmer Shimmering Sun Protection SPF30 – jos haluaa kimaltaa rannalla.

Ultrasun Tinted Face Anti-Ageing Formula SPP50+ 50ml Ivory (sekin on lopetettu) – tarpeeksi vaalea, peittää hyvin, aika edullinen anti-age tuote ja aurinkosuoja yhdessä.

Lancaster Infinite Bronze Face Bronzer SPF15 Sunny – et jaksa meikata eikä ole aikaa odottaa, että naama saa aurinkoa? Tässä on helppo pelastus – aurinkosuoja, hitusen väriä ja kevyt meikki samassa paketissa. 

perheenäidin parhaat aurinkovoiteet gradual glow decleor
Gradual Glow
Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet -Face-Bronzer-SPF-15-Sunny
Infinite Bronze

DECLÉOR Aroma Confort Gradual Glow Hydrating Body Milk – tämä on hauska tuote. Ihmiset aina kyselevät, missä olen ollut lomalla, sen jälkeen kuin olen tätä käyttänyt. Lopputulos näyttää luonnolliselta, ja tuote lähteekin pois varsin huomattavasti. Sitä on helppo levittää, mutta tietysti pitää olla varovainen siellä, missä iho on tosi kuiva. 2-3 päivää putkeen ei kannata laittaa – tulee läikkiä. Kerran viikossa on kaikkein paras tahti. Vaikka muutaman tunnin päästä itseruskettavan haju on havaittavissa, se on tosi hento ja häviää seuraavana päivänä. Tähän mennessä tämä on ainoa itseruskettava, jota suostun käyttämään.

perheenäidin parhaat aurinkovoiteet shiseido_uv_protective_compact_foundation_spf30
Compact Foundation SPF30
perheenäidin parhaat aurinkovoiteet shiseido-wetforce-sport-bb-cream-spf50
WetForce Sport BB Cream SPF50+

Shiseido Suncare Jos on ihan pakko meikata rannalle, tämä on ainoa meikki, joka pysyy naamalla silloin. Se kestää kaiken: veden, hien, auringon, hiekan – hievahtamatta.

Perheenäidin parhaat aurinkovoiteet.

Aurinko paistaa pilvenpiirtäjien välistä?

perheenäidin parhaat aurinkovoiteet shiseido_urban_environment_uv_protection_cream_plus_spf50
Urban Environment UV Protection

Kaupunkilomille tarkoitettujen tuotteiden valikoima on nykypäivänä niin laaja, että välillä menee sormi suuhun. 

Shiseido Urban Environment UV Protection Cream Plus SPF50 – ei vaikuttanut millään tavalla erikoiselta. Käytän loppuun kuitenkin, kun on ostettu. Se on nyt korvattu uudella tuotteella, Urban Environment Age Defense Oil-Free SPF 30, jota en ole vielä testannut.

perheenäidin parhaat aurinkovoiteet clarins_uv_plus_hp_multi-protection_day_screen_spf50_30ml
Multi-Protection Day

Sitten palaan vanhaan: Clarins UV Plus Protection SPF50 (uudempi versio: UV PLUS Anti-Pollution Translucent) Tämän olen testannut myös Barbadoksella (vielä SPF 40:nä). Se ei valu, ei haise, ei tunnu, ei kiillä, vaan suojaa. Tuotteella on myös hauska photoshop-efekti iholla. Ainoa ongelma, se ei kestä suolavettä. 

perheenäidin parhaat aurinkovoiteet dior_one_essential_city_defense_spf50_30ml
Essential City Defense

Ostoslistalla: DIOR One Essential City Defense SPF50. One Essential seerumi on ollut yksi lempituotteitani sen ilmestymisen jälkeen, varmaan 10 vuotta. Nyt haluan kokeilla heidän city-suojaa. (DIOR One Essential Intense Skin Detoxifying Booster Serum).

Joskus, parikymmentä vuotta takaperin Clinique oli ainoa, joka valmisti kaupunkiin tarkoitettua aurinkosuojaa (Clinique City Block Sheer SPF25). Nykyään sellainen on jokaisella valmistajalla. Olen vuosia käyttänyt Cliniquen tuotetta, mutta Clarins voitti heti markkinoille ilmestyessään. Cliniquen tuote on hyvä SPF 25 versiossa, mutta rasvainen ja vaikea käyttää SPF 40 (Uutta Superdefense City Block SPF 50 Daily Energy + Face Protector en ole vielä testannut). SPF 25 on kuitenkin varsin nössö suoja niissä kaupungeissa, joissa tykkään käydä lomaillessani.

Edullisia vaihtoehtoja

Jos haluaa päästä halvemmalla, käyttää kotimaista tai luonnonmukaista, tässä on hyvät vaihtoehdot: 

Aurinkosuojapuikko SPF 50+, Dermosil
Aurinkosuojapuikko SPF 50+

Kotimaisen Dermosilin perustuotteet:

 • Meikinpohjustusvoide Suojaava meikinpohjustusvoide SPF 25 (lopetettu). Ei ole mikään luksustuote, mutta hoitaa tehtävänsä. Ei kiillä eikä valu. Kuivalle iholle on aika rankka tuote. 
 • Suojapuikko Aurinkosuojapuikko SPF 50+. Samaten, hoitaa hommansa, mutta tuntuu rasvaiselta ja liimaiselta. Kaikki irtohiukset ovat siinä kiinni.
 • Suojasuihke Aurinkosuoja iholle (lopetettu). Mielestäni aika kallis niin tavanomaiselle tuotteelle. Kuluu nopeasti. 
Laiskan perheenäidin parhaat bioderma_photoderm_ar_tinted_cream_spf50
Photoderm AR Tinted Cream

Toimivia edullisempia vaihtoehtoja:

 • Bioderma Photoderm AR Tinted Cream SPF50+. Sopivan vaalea suomalaisille. Suojaa hyvin, mutta ei peitä mitään ihon virheitä. Hyvä vaihtoehto, jos kasvojen iho on hyvässä kunnossa muutenkin. Ei tunnu eikä näytä rasvaiselta.
 • Eucerin Suncare. Toimivat perustuotteet (taas sieltä Escentual:in alennuksesta) ja ainoa, joissa on aurinkoihottumasta suojaava tuote. Se toimii, on kokeiltu 🙂
 • La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50+. Tämä on vähän edullisempi kuin Lancasterin vastaava tuote, mutta sitä yhtä vaikea löytää Suomesta. Muissa maissa myydää useimmissa apteekeissa.

Vegaanituotteet, joiden hinta ei kirpaise:

Suncare | CAUDALIE

Hylättyjen lista 

Näitä olen kokeillut ja hylännyt syystä tai toisesta. 

Clarins Sun Care – Haju. Pistävä haju seuraa joka askelta. Ei toista kertaa. Käytin kuitenkin kaikki loppuun, koska tuotteet ovat muuten ihan toimivia. Koostumukset ovat hyviä ja suoja tehokas.

Samasta syystä hylkäsin Piz Buin ja Australian Gold – päivä menee pilalle, kun aurinkosuoja haisee nenään.

GUERLAIN Terracotta: se on vasta hajustettu. Se on sama vaniljainen tuoksu, mihin kaikki Terracotta-tuotteet on upotettu. Mutta lämpimällä iholla haju on sietämätön. En osta toista kertaa. Saisi edes ne pari käytettyä loppuun.

Nivea Sun. Jos haluan näyttää hiekkaukolta, se on oikea tuote. Ihan kuin se ei kuivuisi lainkaan. Haisee aurinkorasvalle ärsyttävästi.

Ambre Solaire Kids Sensitive Hypoallergenic Anti-Sand Sun Cream Spray SPF50+. Se on testattu liikkumattomana makaavalla lapsella. Liikkuvalla lapsella se ei toimi.  Se ei suojaa tarpeeksi. Huuhtoutuu vedessä, hikoillessa, leikkiessä… En tiedä, miten se on suunniteltu, sehän on lapsille tarkoitettu tuote. Olen noudattanut sen kanssa kaikkia sääntöjä, lisännyt suihketta 2-3 kertaa parin tunnin aikana, silti se ei toiminut kunnolla. Tuote ei ole halpa, ja sain sen loppumaan viikossa, ottaen huomioon menekin määrän. Kaikkien aikojen virheostos.

Decleor Suncare (sarja lopetettiin). Siedettävä tuote, mutta ei rannalle. Se jättää iholle huomattavan kerroksen, johon liimautuu melkein kaikki. Huuhtoutuu helposti vedellä. Hyvät puolet ovat sen tuoksu ja luonnon ainesosat. 

Muut tuotesarjat, joita joskus kokeillut, mutta hylännyt syystä tai toisesta (yleensä ne olivat ihan OK, mutta haju tai koostumus ei ollut mieleeni), vaikka toimivuudessa ei ollut moitteita:

Yhteenveto

Perheenäidin parhaat aurinkovoiteet.

Beauty, Fashion & Shopping Archives 

Perheenäidin parhaat aurinkovoiteet.

Visits: 475