Raskausajan ihonhoito – kemiaa vai biologiaa?

Raskausajan ihonhoito

Raskausajan ihonhoito

Tämä on Osa 2 postauksesta Raskausajan möröt

Kymmenessä vuodessa käsitys siitä, miltä odottajan pitää näyttää ja missä kamppeissa kuljeskella ympäriinsä, on muuttunut dramaattisesti. Osittain bloggaamisen myötä, todellakin. Nyt on ihan jees raportoida omaa raskauttaan blogissa joko osana elämää tai jopa blogin aiheena. Silloin joskus ei ollut edes ihmismäisiä vaatteita töihin, puhumattakaan raskaus-bloggaamisesta. Odottajan kuului ostaa kaupasta aina vain suuremman vaatekoon tai vauvakaupasta raskausajan farkut ja t-paita. Muita vaihtoehtoja ei ollut. 

Maailmalla oli olemassa vaikka mitä hauskaa. Kun minulla ei ollut kovin paljon muita harrastuksia siellä metsän keskellä, keskityin epäolennaiseen. 

Silloin päätään olivat nostamassa BIO- ja luonto- trendit. Keskustelua oli käyty kiivaasti siitä, mitä kaikkea imeytyy ihon läpi verenkiertoon ja missä määrin se pääsee istukan läpi lapsen verenkiertoon. Valitettavasti sen jälkeen sitä keskustelua en ole seurannut, koska onneksi minun verenkierrosta ei mitään enää pääse lapsen omaan. 

Tököttien suurkuluttajana olin raskausaikana huolestunut siitä, mitä kaikkea meille (minulle ja lapselle) on voinut tapahtua. Tietysti valtaosassa artikkeleista, mitä olin lukenut, kyse oli elämää suuremmista asioista: ympäristömyrkyistä, alkoholista, nikotiinista, saasteista, lääkkeistä… Mutta valtavat ovat pelon silmät. 

Eli silloin, kun toiset lakkaavat tupakoimasta raskauden ajaksi, minä lakkasin värjäämästä hiuksiani, kynsiäni ja varmuuden vuoksi vaihdoin luonnonmukaiseen kosmetiikkaan. 

Olen oikeasti käyttänyt kaikki tässä jutussa esittämäni vartalotuotteet ainakin kerran. Toiset niistä kulkevat edelleen samalla nimellä, toiset himpun erilaisella. Pakkaukset ovat nykyaikaisempia, mutta suurempia muutoksia ei ole tapahtunut. Raskausarpia minulle ei tullut. Onko se sitten biologisten perintötekijöiden vai kemikaalien aiheuttama ilmiö? Minä en tiedä, vaikka äidilläni ei ollut raskausarpia, hän on käyttänyt auringonkukan- sekä eteerisiä öljyjä samaan ehkäisevään tarkoitukseen. Eli minulla ei ole mihin verrata.

Raskausajan ihonhoito

Lähimpänä ihannetta oli silloin Clarinsin Maternity-sarja. Se oli helppokäyttöisin ja mielestäni tehokkain. Hajusteet olivat mietoja, mutta niitä siellä silti oli. Minulle se oli plussaa, koska en tykkää liian lääkemäisistä hajuista. Olen käyttänyt tätä sarjaa kaikkein eniten.

Raskausajan ihonhoito

Mamma Mio oli toiseksi paras. Sen koin tehokkaaksi, mutta käyttö ei ollut niin sulavaa kuin Clarinsilla. Rasvasisältö niissä oli suurempi, eli voiteet imeytyvät huomattavasti hitaammin. Haju oli mitä oli. Iltaisin se menetteli hyvin, mutta päivisin kaipasin hieman ihmismäisempää hajustetta, erikoisesti kun puolet raskausajastani vietin kesällä kuumassa toimistossa tai pakaten tavaroita. Silloin hiki nousi turhan herkästi.

Raskausajan ihonhoito

Mustela oli mielestäni mitäänsanomaton tuotesarja, vaikkakin huomattavasti halvempi kuin kaksi edellistä. Olen kuluttanut ostamani tavarat loppuun, mutta en ostanut lisää. En tiedä, olisiko niistä hyötyä erikseen käytettynä. Sanoisin, että rasva kuin rasva. 

Jälkihoito

Synnytyksestä noin 3 kk päästä minulla lähti hiukset päästä. Ei niin, että kokonaan kalju, mutta läikikkäästi. Hienot pitkät hiukseni valuivat viemäriin tupsuina, jättäen alleen kaljuja kohtia. Se oli kyllä pelottavaa. Kävin tietysti leikkauttamassa ne lyhyemmäksi, mutta se ei auttanut muuta kuin tunsin itseni entistä kaljummaksi. 

Näihin turvauduin silloin ja turvaudun vieläkin, jos tuntuu siltä että hiuksillani alkaa liikekannallepano. Nykyään aina kun stressaan, hiukset alkavat harvenemaan. Vaikka stressi helpottuu, karva ei kasva ennätysvauhtia takaisin, joten se tarvitsee vähän boostia. Näillä sain näkyvimmät tulokset.

Itse olen ostanut kaikki netistä, koska mitään näistä tuotteista ei silloin myyty Suomessa. Nyt tilanne voi olla erilainen. Minä ostan edelleen kaikki netistä monesta eri syystä (Nettishoppailun plussat ja miinukset)

Jos kiinnostaa, oma lista hyväksi havaituista ostospaikoista on täällä: My Shopping Directory- Omasta kokemuksesta

Raskausajan ihonhoito

KUVITUSSELOSTE

Raskausajan ihonhoito

3 vastausta artikkeliin “Raskausajan ihonhoito – kemiaa vai biologiaa?

  1. I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

    1. Well, I doubt you have translated and read it thoroughly. Otherwise you wouldn’t have any doubts. LOL

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.