Kevyesti kaupunkilomalle

Kevyesti kaupunkilomalle - Miten pakkaan kaupunkilomalle?

Miten pakkaan kaupunkilomalle?

Kaupunkilomat ovat yleensäkin aika lyhyitä, pidennetystä viikonlopusta viikkoon. En tiedä, miksi juuri näin, koska harvaan kaupunkiin kerkeää tutustua kunnolla viikossa. Tämä tapa kumpuaa varmaan siitä, että kun aikaa ei ole lomailla pidempään, kaupunkiloma on se helpoin vaihtoehto. Siihen ei tarvitse lähteä kauas eikä pakata kovin huolellisesti. Jos tuuri käy, niin pääsee myös shoppailemaan 😁.

Silti pientä ajatusta kannattaa vaalia siihenkin pakatessa, ettei mitään kovin tärkeä unohtuu kotiin. 

Kaupunkiloma,  max. 1 viikko

 • Kapseli-puvusto, jossa on 1 mekko, 1 housut/shortsit, 1 hame ja 5 yläosa.
 • Bikinit, varmuuden vuoksi. Hotellissa voi olla oma spa, tai läheisyydessä uimaranta. 
 • Pareo, kuten mainittu on helppokäyttöinen ja monipuolinen rätti. Kaupunkilomalle valitse jokin sellainen, josta päivä ei paista läpi, niin sitä voi käyttää vaatteena hätätilanteessa.  
 • Aurinkosuojaa, joko vain kasvoille tai koko vartalolle, riippuen kohteesta. Etelän kaupunkilomalle pitää suojautua yhtä huolellisesti kuin rantalomalle. Koko päivä ulkona altistaa UV säteilylle aika pahasti. 
 • 7 settiä alusvaatteita (tai 1 per päivä).
 • 3 sukkahousuparia.
 • 2 yöpaitaa.
 • 1 oloasu.
 • Survival Kit 
 • Varvastossut, mahdollisimman kevyet ja ohuet.
 • Matalat kengät kaupunkiin.
 • Korot iltaan. 
 • Kaupunki-meikit travel size.
 • Hiustuotteet travel size.
 • Hiusharja, minirauta, minifööni ja bambupuikko kampauksen tekoon.
 • Hajuvesi – travel size.
 • Vartalonhoitotuotteet – travel size.

Käyttöopas

Lyhyelle, muutaman päivän kaupunkilomalle harvoin tulee lähdettyä raskaasti aseistettuna: parin aikuisen ja lapsen käsimatkatavaroihin mahtuu kaikki tarpeellinen eikä mitään erikoista dress-koodia tarvitse noudattaa. Kovin räjähtäneeltä en silti tykkää näyttää, en tunne itseäni silloin ihmiseksi. Lentokoneessakin saa parempaa kohtelua asiallisesti pukeutuneena. Sellainen casual / smart casual kapselipuvusto.

Viikon kaupunkiloma kolmelle ihmiselle edellyttää jo pesukoneen tai pesulan käyttöä. Tästä listasta otetut tavarat kerrottuna kolmella tulee yksi matkalaukku, kohteesta riippuen 50-85 L. Mitä viileämpi kohde, sitä enemmän vaatteita joutuu raahaamaan mukaan. Jotenkin en muista, että olisimme lomailleet missään kaupungissa, jossa olisi niin kylmä, ettei ulos pääsisi lainkaan.

Huhtikuu Shanghaissa ja Lontoossa, toukokuu Krakovassa, Gdanskissa oltiin enimmäkseen kesällä, ai niin, Nizzassa, Algarvessa, Shenzhenissä ja Teneriffalla olimme jouluna. Kovin monessa paikassa ei luonnollisesti mitään talvivaatteita tarvittu, mutta Nizzassa oli pirun kylmä välillä. Kolmeen asteeseen putosi lämmöt vaikka luvattu oli tasaista +15 C. Silloin jouduin ostamaan kevyen toppatakin omien vaatteiden lisäksi. Ilman ei pystynyt ulkona olemaan. Niin, niitä +15-17 C päiviä oli samalla reissulla. Sellaiset hurjat vaihtelut, ettei tiedä, mitä päivä tuo tullessaan.

Kaupunkiloman puvusto riippuu aika paljon kohteesta, ohjelmasta ja omista tottumuksista. Toiset pärjäävät helposti koko reissun yksillä farkuilla ja tennareilla, toisille kaupunkiympäristö luo paineita näyttäytyä salonkikelpoisena. 

Itse tykkään vaihtelusta. Päivään ja iltaan pitää olla eri kengät ja mahdollisesti myös vaatetus. Näin jalat pääsevät lepäämään eikä tarvitse pähkäillä, miten farkuissa mennään ravintolaan tai teatteriin. Yksi pikkumusta ei paina laukussa niin paljoa, ettei sitä voi ottaa reissuun mukaan. 

VAATTEET JA KORUT:

Miten pakkaan kaupunkilomalle?

MITEN PAKKAAN MATKOILLE ARCHIVES:
 1. Lyhyt työreissu (2-3 päivää)
 2. Työkomennus (2-3 viikkoa)
 3. Aurinkoloma (2 viikkoa)
 4. Kaupunkiloma (pidennetty viikonloppu – 1 viikko)
 5. Patikointiloma (10 pv)
 6. Road Trip (10-14 pv) 
 7. Diginomad Survival Kit (kuuluu joka pakkaukseen)

Miten pakkaan kaupunkilomalle?

Visits: 931

7 vastausta artikkeliin “Kevyesti kaupunkilomalle

 1. Hyvin samansuuntaisia ajatuksia kuin itsellä. Ainoa poikkeus on siistimpi asu illaksi, sillä käytän itse lenkkareita tai sandaaleja aamusta iltaan (siis lämpimässä kohteessa) ja asustan yleensä koruilla vähän siistimmäksi.
  Kevyt toppis on mulla aina mukana myös Välimeren maihin hiukankin viileämpään ajankohtaan ja Nizza on todella arvaamaton kelien suhteen – kaikki on koettu sielläkin. Kevät on talven jäljiltä mielestäni viilempi ja epävakaisempi, kun taas lokakuu voi olla ihan kesäinen.

 2. Itselle tuottaa päänvaivaa aina hiukan Krakovaan kun matkustetaan, ihan se, että Krakovassa on omituinen sää. Vaihtelee päivän aikana paljon, hankala pakata järkevästi edes pitkälle viikonlopulle.

  1. Krakovassa Tatrat ovat hyvän lähellä, sen takia varmaan. Illemmalla tulee viileä, ja sitten voi yllättäen tulla sadetta. Sieltä olen usein osatanut lisää vaatteita. Kaupungissa on muuten useita ihania konsepti-kirppareita. Yksi oli mieleeni, siellä vanhan kaupungin reunalla.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.