Nyt pakataan huolettomalle aurinkolomalle!

Miten pakkaan aurinkolomalle?

Miten pakkaan aurinkolomalle?

Ai että, kun lomalle on kiva pakata! Ei mitään pakollisia pykäliä (no, ehkä se aurinkovoide). Voi leikitellä väreillä ja kuoseilla, ulkoiluttaa niitä ihania kesämekkoja, jotka vuosia odottivat kesää turhaan. Toki vaatetus kannattaa sovittaa aurinkoiseen ja lämpimään ilmastoon. Mutta eihän se mikään ongelma ole 😁.

Miten pakkaan aurinkolomalle?

Aurinkoloma, 2 viikkoa 

 • 2 x bikinit/uimapuvut tai enemmän, jos niitä on. Barbadokselta olen aina ostanut lisää bikinejä, koska siellä luonnollisesti oli paremmat valikoimat kuin koti-Suomessa.
 • 2 x pareo, jotka käytän vaatteina, pyyhkeinä, turbaaneina, istuma-alustoina ja hätätilassa aurinkosuojina. Pareoita yleensä myydään lomakohteissa runsaasti.   
 • 1 L aurinkovoiteita per henkilö. Tästä olen oppirahat jo maksanut enkä tykkää aloittaa lomaa kaupoissa juoksemisesta. Takaisin ei tule yhtikäs mitään joka tapauksessa.
 • Kaikki Barba-vaatteeni. Minulla on 5-7 vaatekappaletta, jotka sopivat vain tosi kuumaan ilmastoon tai niille 2-3 päivälle, jolloin kesä käy kääntymässä pohjolassa. 
 • 7 settiä alusvaatteita.
 • Survival Kit 
 • Barba-tossut päivään.
 • Matalat kengät kaupunkiin. Niin avonaiset kuin mahdollista.
 • Keskikorkeat tai kiilakorot iltaan. Korkeat ja umpinaiset kengät lämpimässä ilmastossa on itsemurha. Jalka kuitenkin turpoaa jonkin verran, käveleminen niissä on kidutusta ja karseat rakkulat on taattu. Mahdollisimman avonaiset sandaalit on ihan must.
 • Yksi normaalin näköinen mekko illaksi. Farkkuja en suosittele. Niissä silti tulee tukala olo, kun on vähän syönyt ja illat on kuitenkin varsin lämpimiä. Etelässä lämpötila ei syöksy alas pimeän tullessa, mutta jää johonkin +27-29 C kieppeille. Joissakin kohteissa varmaan enemmänkin. 
 • Loma-meikit travel size.
 • Loma-hiustuotteet travel size.
 • Hajustettu vartalovoide.
 • Hiusharja ja bambupuikko kampauksen tekoon.

Käyttöopas

Matkan pituudesta riippuen määrät pienennetään tai suurennetaan vastaavasti. Jos matka on lyhyempi, jaa kahdella, jos pidempi, kerro 1.5:llä.

Tämä listan mukaan olen pakannut kaikkien kolmen laukut, omani, mieheni ja lapseni. Siis, meillä on työnjako: sillä aikaa kun mieheni hankkii meille liput ja majoituksen tai katsoo reitin valmiiksi, minä pakkaan laukut. Lista on sinänsä aika unisex, kun vaihtaa mekko siistiksi shortsi-asuksi ja tamponit partakoneeksi. 

Tässä olen yleensä laskenut niin, että majoituspaikassa on pyykkäysmahdollisuus, joko käsin tai koneella. Muuten homma muuttuu mahdottomaksi. Yksi vaatekerta menee lomaillessa pesuun yhden päivän jälkeen. On kuuma, on aurinkorasvaa, hikeä ja hiekkaa. Ei ole mitään mahiksia käyttää rasvaista ja haisevaa vaatetta seuraavana päivä uudestaan, ellei sitä ole pesty välillä.

Kahden viikon kolmen henkilön vaatetus ei mahdu mihinkään matkalaukkuihin. Yllä mainituista tavaroista tulee 130 L, eli kaksi eri kokoista matkalaukkua ja käsimatkatavarat. Pienemmällä määrällä pärjäisi. Se on kuitenkin kokeiltu ja hylätty menetelmä: meni jokapäiväiseksi pyykinpesuksi (sillä reissulla vieläpä käsin). Lisää tänne ruoanlaitto, ja loma on pilalla. Eli, kiitos, mutta ei kiitos. 

Oma matkalaukkuni ei saa painaa yli 20 kiloa, muuten en pysty sitä käsittelemään. Mieheni saa tuon 32 kg omalle niskalle. 

VAATTEET JA KORUT:

Miten pakkaan aurinkolomalle?

MITEN PAKKAAN MATKOILLE ARCHIVES:
 1. Lyhyt työreissu (2-3 päivää)
 2. Työkomennus (2-3 viikkoa)
 3. Aurinkoloma (2 viikkoa)
 4. Kaupunkiloma (pidennetty viikonloppu – 1 viikko)
 5. Patikointiloma (10 pv)
 6. Road Trip (10-14 pv) 
 7. Diginomad Survival Kit (kuuluu joka pakkaukseen)

Miten pakkaan aurinkolomalle?

6 vastausta artikkeliin “Nyt pakataan huolettomalle aurinkolomalle!

 1. Au pair-vuotena kävin perheen kanssa kymmenen päivän reissulla South Carolinassa. Pakkasin isohkon laukun, mutta käytin kaksia uikkareita, rantamekkoa, t-paitaa, shortseja ja vähän siistimpää mekkoa. Useimpina päivinä vain uikkareita ja rantamekkoa kun olin altaalla tai rannalla koko päivän. Illalla heiton omat ja lasten vaatteet pesukoneeseen ja kuivuriin. Enää en rantalomaile, mutta kaupunkilomilla kesällä tarvitsee pari settiä vaatteita päivässä, ainakin viimeisimmillä reissuilla Japanissa ja Singaporessa kun Lämpötila huiteli neljässäkympissä. Katsoin etukäteen, että hotellissa on pesukone ja kuivuri tai hotellin lähellä pesula. Hotellissa pestiin samalla kun käytiin uimassa ja pesulaan vietiin wash & fold-pyykkiin aamulla ja haettiin illalla. Puoleentoista vuoteen ei tosin ole tarvinnut miettiä pakkaamisia paljoa.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.