Nyt pakataan huolettomalle aurinkolomalle!

Miten pakkaan aurinkolomalle?

Miten pakkaan aurinkolomalle?

Ai ett√§, kun lomalle on kiva pakata! Ei mit√§√§n pakollisia pyk√§li√§ (no, ehk√§ se aurinkovoide). Voi leikitell√§ v√§reill√§ ja kuoseilla, ulkoiluttaa niit√§ ihania kes√§mekkoja, jotka vuosia odottivat kes√§√§ turhaan. Toki vaatetus kannattaa sovittaa aurinkoiseen ja l√§mpim√§√§n ilmastoon. Mutta eih√§n se mik√§√§n ongelma ole ūüėĀ.

Miten pakkaan aurinkolomalle?

Aurinkoloma, 2 viikkoa 

 • 2 x bikinit/uimapuvut tai enemm√§n, jos niit√§ on. Barbadokselta olen aina ostanut lis√§√§ bikinej√§, koska siell√§ luonnollisesti oli paremmat valikoimat kuin koti-Suomessa.
 • 2 x pareo, jotka k√§yt√§n vaatteina, pyyhkein√§, turbaaneina, istuma-alustoina ja h√§t√§tilassa aurinkosuojina. Pareoita yleens√§ myyd√§√§n lomakohteissa runsaasti.   
 • 1 L aurinkovoiteita per henkil√∂. T√§st√§ olen oppirahat jo maksanut enk√§ tykk√§√§ aloittaa lomaa kaupoissa juoksemisesta. Takaisin ei tule yhtik√§s mit√§√§n joka tapauksessa.
 • Kaikki Barba-vaatteeni. Minulla on 5-7 vaatekappaletta, jotka sopivat vain tosi kuumaan ilmastoon tai niille 2-3 p√§iv√§lle, jolloin kes√§ k√§y k√§√§ntym√§ss√§ pohjolassa. 
 • 7 setti√§ alusvaatteita.
 • Survival Kit 
 • Barba-tossut p√§iv√§√§n.
 • Matalat keng√§t kaupunkiin. Niin avonaiset kuin mahdollista.
 • Keskikorkeat tai kiilakorot iltaan. Korkeat ja umpinaiset keng√§t l√§mpim√§ss√§ ilmastossa on itsemurha. Jalka kuitenkin turpoaa jonkin verran, k√§veleminen niiss√§ on kidutusta ja karseat rakkulat on taattu. Mahdollisimman avonaiset sandaalit on ihan must.
 • Yksi normaalin n√§k√∂inen mekko illaksi. Farkkuja en suosittele. Niiss√§ silti tulee tukala olo, kun on v√§h√§n sy√∂nyt ja illat on kuitenkin varsin l√§mpimi√§. Etel√§ss√§ l√§mp√∂tila ei sy√∂ksy alas pime√§n tullessa, mutta j√§√§ johonkin +27-29 C kieppeille. Joissakin kohteissa varmaan enemm√§nkin. 
 • Loma-meikit travel size.
 • Loma-hiustuotteet travel size.
 • Hajustettu vartalovoide.
 • Hiusharja ja bambupuikko kampauksen tekoon.

Käyttöopas

Matkan pituudesta riippuen määrät pienennetään tai suurennetaan vastaavasti. Jos matka on lyhyempi, jaa kahdella, jos pidempi, kerro 1.5:llä.

T√§m√§ listan mukaan olen pakannut kaikkien kolmen laukut, omani, mieheni ja lapseni. Siis, meill√§ on ty√∂njako: sill√§ aikaa kun mieheni hankkii meille liput ja majoituksen tai katsoo reitin valmiiksi, min√§ pakkaan laukut. Lista on sin√§ns√§ aika unisex, kun vaihtaa mekko siistiksi shortsi-asuksi ja tamponit partakoneeksi. 

Tässä olen yleensä laskenut niin, että majoituspaikassa on pyykkäysmahdollisuus, joko käsin tai koneella. Muuten homma muuttuu mahdottomaksi. Yksi vaatekerta menee lomaillessa pesuun yhden päivän jälkeen. On kuuma, on aurinkorasvaa, hikeä ja hiekkaa. Ei ole mitään mahiksia käyttää rasvaista ja haisevaa vaatetta seuraavana päivä uudestaan, ellei sitä ole pesty välillä.

Kahden viikon kolmen henkil√∂n vaatetus ei mahdu mihink√§√§n matkalaukkuihin. Yll√§ mainituista tavaroista tulee 130 L, eli kaksi eri kokoista matkalaukkua ja k√§simatkatavarat. Pienemm√§ll√§ m√§√§r√§ll√§ p√§rj√§isi. Se on kuitenkin kokeiltu ja hyl√§tty menetelm√§: meni jokap√§iv√§iseksi pyykinpesuksi (sill√§ reissulla viel√§p√§ k√§sin). Lis√§√§ t√§nne ruoanlaitto, ja loma on pilalla. Eli, kiitos, mutta ei kiitos. 

Oma matkalaukkuni ei saa painaa yli 20 kiloa, muuten en pysty sit√§ k√§sittelem√§√§n. Mieheni saa tuon 32 kg omalle niskalle. 

VAATTEET JA KORUT:
Referenssit:

Miten pakkaan aurinkolomalle?

Yksi vastaus artikkeliiin “Nyt pakataan huolettomalle aurinkolomalle!

 1. Au pair-vuotena kävin perheen kanssa kymmenen päivän reissulla South Carolinassa. Pakkasin isohkon laukun, mutta käytin kaksia uikkareita, rantamekkoa, t-paitaa, shortseja ja vähän siistimpää mekkoa. Useimpina päivinä vain uikkareita ja rantamekkoa kun olin altaalla tai rannalla koko päivän. Illalla heiton omat ja lasten vaatteet pesukoneeseen ja kuivuriin. Enää en rantalomaile, mutta kaupunkilomilla kesällä tarvitsee pari settiä vaatteita päivässä, ainakin viimeisimmillä reissuilla Japanissa ja Singaporessa kun Lämpötila huiteli neljässäkympissä. Katsoin etukäteen, että hotellissa on pesukone ja kuivuri tai hotellin lähellä pesula. Hotellissa pestiin samalla kun käytiin uimassa ja pesulaan vietiin wash & fold-pyykkiin aamulla ja haettiin illalla. Puoleentoista vuoteen ei tosin ole tarvinnut miettiä pakkaamisia paljoa.

Vastaa