Miten pakkaan lyhyelle työmatkalle?

Matkalaukku - työ, miten pakkaan lyhyelle työmatkalle

Miten pakkaan lyhyelle työmatkalle?

Työreissu, 2-3 päivää

Matkalaukun sisältö:

 • Kapseli-puvusto, jossa on 1 housupuku tai 1 hame+bleiseri yhdistelmä, ja 2-3 yläosa (1 irtohame tai mekko, jos ohjelmassa on illanviettoja).
 • Koruista vain se setti, joka tulee päälle.
 • Bikinit, varmuuden vuoksi. Yllättävän usein tuli käytettyä. Hotellissa voi olla oma spa tai läheisyydessä uimaranta. 
 • Pareo, joka on helppokäyttöinen ja monipuolinen rätti. Sitä voi käyttää vaatteena, pyyhkeenä, turbaanina, istuma-alustana ja hätätilassa aurinkosuojana. Pareoiden valikoima on yleensä paras lomakohteissa, mutta niitä saa ihan tavallisesta kaupastakin sesonkiaikana.
 • 2-3 settiä alusvaatteita.
 • 2 sukkahousut.
 • 1 yöpaita.
 • Survival Kit 
 • Käsidesi ja käsirasva – travel size +.
 • Varvastossut, mahdollisimman kevyet ja ohuet.
 • Työkengät. 
 • Kaupunki-meikit travel size.
 • Hiustuotteet travel size.
 • Hiusharja, minirauta ja bambupuikko kampauksen tekoon.

Käyttöopas

Tämä kaikki mahtuu käsimatkatavaroihin mukaan lukien läppäri, jos kyseessä on normaali lentoyhtiö. Jos lennettiin halpayhtiöllä, niin siellä yleensä käsilaukkuni ei mahtunut käsitavaroiden mittoihin. Silloin otettiin mahdollisuuden mukaan erilaisia Premium- ja Plus vaihtoehtoja, joissa oli enemmän tilaa sekä jaloille että laukuille. Työmatkoilla kun välillä joutui kävelemään suoraan lentokentältä palaveriin, niin se seikka, että jalat pääsi ojentamaan lennon aikana, oli erittäin tärkeä. Siellä oli yleensä myös parempi ruokatarjoilu (siis, eKr.).

Minä suosin ensisijaisesti housupukua työmatkavaatteena, mutta ihan joka maailman kolkassa se ei käy. Esimerkiksi Hong Kongissa naisen kuuluu olla kesät talvet hameessa, sukkahousuissa, umpinaisissa kengissä, pitkähihaisessa bleiserissä ja paidassa. Talvella siellä on mukavat +15-18 C. Kesällä aivotkin sulaa siinä vaatetuksessa. Sisällä paahtaa ilmastointi +18C. Ulkona on +35 C varjossa. 

Barbadoksella paljaat varpaat tai olkavarret ovat ihan OK. Siellä business-pukeutuminen on tyylikäs, mutta ilmastoon sopiva. 

Samaten Italiassa. Sinne kelpaisi siisti mekko eikä mitään sukkahousuja tarvinnut vetää jalkaan +42 C helteessä. 

Lontoossa se ei nyt käy. Siellä oikeaoppiseen pukeutumiseen kiinnitetään edelleen paljon huomiota. Siellä alakohtaisuus näkyy pukeutumisessa selvästi, joten on aloja, joilla pääsee pukeutumaan miten haluaa ja niitä, joilla säännöistä poikkeavaa asua katsotaan tosi pitkään.

Lontoo on vähän kuin Thaimaase tai Moskova. Sellaisia mystisiä maita, joita kartalta ei löydy, mutta nämä kaupunkivaltiot tuntuvat olevan olemassa. Kun lontoolaiselta kysyy, mistä maasta hän on kotoisin, hän vastaa Lontoosta. Ei UK:sta, ei Iso-Britanniasta, ei Englannista, mutta nimenomaan Lontoosta. Muuten, britit eivät sano “Minä olen Briteistä”, he sanovat “Olen Englannista”, “Olen Skotlannista”, “Olen Pohjois-Irlannista” tai sitten “Lontoosta”.

Samaa trendiä olen huomannut paljasjalkaisilla Moskovalaisilla. Mutta jos lähden kysymään siirtolaisilta, mistä hän on, niin vastauksena aina on, että sieltä ja sieltä, mutta muutettiin Moskovaan… Venäläiset ei muutenkaan kovin usein vastaa, että ollaan Venäjältä. Useimmiten se on jokin suurempi alue: Ural, Povolzhye, Karjala, Yakutia, Nenetsia…

Ukrainalaiset eivät ole Ukrainasta, vaan Karpatysta, Donbassista, Krimiltä, Odessasta, Sevastopolista.  

Thaimaase on taas paikka, missä monet suomalaiset ovat lomailleet, mutta sitäkään ei löydy kartalta 🤔.  Omasta mielestäni se sijaitsee jossain Phuketin lähistöllä. Onko tietoa?

Miten pakkaan lyhyelle työmatkalle?

Vaatteet ja korut:
MITEN PAKKAAN MATKOILLE ARCHIVES:
 1. Lyhyt työreissu (2-3 päivää)
 2. Työkomennus (2-3 viikkoa)
 3. Aurinkoloma (2 viikkoa)
 4. Kaupunkiloma (pidennetty viikonloppu – 1 viikko)
 5. Patikointiloma (10 pv)
 6. Road Trip (10-14 pv) 
 7. Diginomad Survival Kit (kuuluu joka pakkaukseen)

Miten pakkaan lyhyelle työmatkalle?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.