Bloggaamisen ja blogien seuraamisen seuraamukset

Disclaimer – Vastuuvapauslauseke

Falesia beach. - Bloggaamisen ja blogien seuraamisen seuraamukset

Blogikirjoitukset ovat suuryrityksille oiva ja halpa tapaa mainostaa omia tuotteitaan. Kosmetiikasta ja testauksesta kirjoitetaan paljon ja hartaasti. Sen lisäksi että bloggaajille maksetaan mainonnasta ja testiin saadut tuotteet ovat yleensä ilmaisia. Suurin osa kirjoituksista ovat ympäripyöreitä ja yltiöpositiivisia.

Tuotteessa kuin tuotteessa on kuitenkin otettava huomioon monta seikkaa:

 • kohderyhmä;
 • testaajan ikä;
 • ihon, hiusten ja kudosten ominaisuudet ja kunto;
 • peruskunto ja perussairaudet.

Taustatietoja ei yleensä ilmoiteta. Voi olla, että siihen on omat syynsä, mutta usein se johtaa harhaan. Itsekin olen lukenut haukut voiteesta, johon olin varsin tyytyväinen: testaaja oli parikymppinen himo-meikkaaja, voide oli tarkoitettu nelikymppisille ikääntyvän ihon omistajille.  

Eli tässä puitteet:

 • olen nelikymppinen työssäkäyvä perheenäiti;
 • ihotyyppi: kuiva (ei pintakuiva), atooppisuutteen taipuvainen; hienokseltaan näkyvät vanhenemisen merkit
 • hiukset kuivat, ohuet ja ylikäsitellyt;
 • liikunnan määrä keskinkertainen, joskus vähäinen;
 • ruokavalio epäsäännöllinen ja melko terveellinen (ei pizzoja, hamppareita, pullia tai limsaa), mutta paljon tomaatteja;
 • asun suurkaupungissa (en enää);
 • meikkaan päivittäin;
 • perusterve, mutta yliherkkä monille kemiallisille ja ruoka-aineille.

Blogi-kirjoituksia lukiessa kannattaa valita itseään mahdollisimman lähellä iältään, ihotyypiltään ja värimaailmaltaan oleva bloggaaja. Huomasin harmikseni kuitenkin, että ikäisiäni bloggaajia ei juurikaan ole. Suurin osa on ainakin 10 vuotta nuorempia.

Nykymaailmassa verkkokauppojen merkitys korostuu entisestään monista syistä: Suomen ja Viron kaltaiset harvakseltaan asutut maat ovat valikoimiltaan köyhät, tiheästi asutut suurkaupungit saattavat olla niin vaikeasti suunniteltuja, että yksi keskusta-reissu kestää useita tunteja ja maksaa parkkeeramisineen maltaita. Kuitenkin useimmiten ostopäätös tehdään hinnan perusteella.

Tässä blogissa saattaa esiintyä vahvoja mielipiteitä asioista kuin asioista. Pyydän ottamaan huomioon, että ne ovat kuitenkin yhden ihmisen henkilökohtaisia mielipiteitä, jotka eivät siis ole absoluuttisesti totta.

WordPress.com Ads

Bloggaamisen ja blogien seuraamisen seuraamukset

Bloggaaminen (Suomi) Archives