Arkipäivän pelastajat

Kuvankaunis – Arkipäivän pelastajat Ihonhoitoa arkeen

Kuten jokainen ruuhkavuosia elävä perheenäiti, tiedän ihan hyvin sen tunteen, kun pitää juosta kilpaa kellon kanssa. Välillä tulee vastaan sellaisia vaikeita valintoja, kuten lähtisikö ulos koko perheen voimin vai ottaisiko aikaa itselleen. 

Harvalla on aamuisin aikaa toteuttaa 10-vaiheinen kauneusrutiini, kuten korealaisille naisille on opetettu. Viimeistään äitinä vietetyt vuodet pakottivat minutkin etsimään nopeita ja tehokkaita ratkaisuja hoitorutiineihin. Tiedän hyvin, ettei se ole mikään pakollinen osa elämää, mutta silti välillä haluaisin nähdä peilistä kauniin ja nuorekkaan naisen, eikä mitään ruuhkavuosihirviötä. 

Tähän on koottu ne tuotteet, jotka:

 • toimivat minulla
 • toimivat nopeasti
 • sopivat herkälle iholle (oikein käytettynä)

En väitä, että käytän aina vain niitä tuotteita. Ongelmana voi olla saatavuus, hinta tai ihan vain kokeilemisen halu. Kuitenkin olen palannut näihin aina uudestaan. 

Täydellinen lista: Kuvankaunis – oma lista (julkaistaan 17.1.2021)

Lisää reunaehtoja: Bloggaamisen ja blogien seuraamisen seuraamukset – In Via 

Lisää lukemusta: Ruuhkavuosien kauneusmurheet, Kuvankaunis – ikonisten hoitotuotteiden mysteeri.

Kuvitus toteutettu Made By Karin ja Padūdė Design koruilla. Lisää tietoa: KUVITUSSELOSTE 

1.

DIOR One Essential Intense Skin Detoxifying Booster Serum

Tämä seerumi tekee ihmeitä. Heti paikan päällä. Ensimmäisen kerran jopa pelästyin: ihon kunto parani silmissäni. Se hoitaa kaiken kerralla: ikääntymisen ja väsymyksen merkit, antaa hehkua ja tervettä väriä, raikastaa ja tasapainottaa kosteustasoa. Toimii yhtä hyvin molemmilla sukupuolilla. 

2.

DIOR Capture Totale Dreamskin 1-Minute Mask

Tässä on vielä yksi ihmeentekijä. Minä jotenkin kammoan kosmetologeja, joten tässä on pelastusrenkaani. Naamio tekee minulle täydellisen kasvohoidon alle viidessä minuutissa, josta itse vaikutusaika on juuri se 1 minuutti. Loput menee oheisvaiheisiin: ihon puhdistamiseen ja naamion pois pesemiseen. Ottaen huomioon, että sitä ei näy päällepäin, naamion pystyy vetäisemään aamurumban yhteydessä vaivihkaa. Efekti säilyy pari-kolme päivää, joten jos illalla on tärkeä meno, koko kasvojenkohotuksen voi hoitaa valmiiksi aamulla.

3.

Decléor Aroma Cleanse Flash Radiance Mask

Jos on jopa 3 minuuttia aikaa, voi kokeilla tätä naamiota. Se toimii hyvin suihkussakin sen aikana, kun hoitoaine vaikuttaa hiuksissa. Minä pidän sen joskus pidemmän aikaa: aamukahvin aikana tai muita kotiaskareita tehdessä. Se ei näy kovin paljoa päällepäin, joten perheenjäsenet eivät edes huomaa mitään (iho on tietysti tahmea silloin, kun naamio on päällä). Tämän kanssa on helppo elää, koska vaikutuksen ylärajaa ei ole. Jos se jää puoleksi tunniksi, mitään katastrofia ei pääse tapahtumaan.   

PS Ei ole naamiota enää olemassa. L’Oréal päätti sen tarinan.

4.

DECLEOR Rose D’Orient Serum tai DARPHIN Chamomile Aromatic Care Sensitive Skin Essential Oil 

Tämä parivaljakko on kulkenut mukanani ikuisuuden. Herkän ihon tuotteita, jotka ovat pelastaneet minut vuodesta toiseen. En osaa sanoa, kumpi on parempi, molemmat ovat yhtä toimivia. Vähän erilaiset ainesosat ja tuoksut. Decleorin tuote on aavistukset kevyempää, Darphinin öljyisempää. Molemmat sopivat yöksi, mutta huonosti meikin alle. Joten ostan vuorotellen tai molemmat, jos talvi on pitkä ja kylmä. Parempia tai tehokkaampia tuotteita en ole tavannut. 

PS Decleor on tältä erältä lopetettu, mutta sen sijaan Darphinia saa Suomeen Lovertesta.

5.

DIOR Diorshow Iconic Overcurl Mascara

Tämä ripsari tekee kaiken kerralla: värjää ja taivuttaa sotkematta, ärsyttämättä silmiä, leviämättä ympäriinsä ja vieläpä hetkessä. Ja se pysyy. Kuin tauti. Poistamisessa ei kuitenkaan ole mitään ongelmia, jos käytän alla mainittua tuotetta.

6.

DIOR Hydra Life Oil To Milk – Makeup Removing Cleanser 

Kerralla poikki. Mitään erillistä meikinpoistoainetta en tarvitse. Ei kuivata yhtään. Hyvin riittoisaa. Respect!

PS Tämäkin tuote on lopetettu, joten olen etsimässä tilalle yhtä hyvää.

7.

La Roche-Posay Ultra-Fine Scrub

Harva kuorintavoide, joka sopii herkälle iholle. Ihmeellisintä on se, että se on tehokasta, mutta ilman sivuvaikutuksia. En joudu ripustamaan naamaani naulakkoon sen jälkeen. Tähän ei mene kuin puoli minuuttia korkin avaaminen mukaan lukien. Hinta-laatusuhteeltaan mainio tuote. Ja se tuoksu!  

8.

CLARINS Skin illusion Natural Hydrating Foundation SPF15

Olen käyttänyt tätä meikkivoidetta vuosia. Parempaa tämän hintaista tuotetta en koskaan löytänyt. Se levittyy kuin unelma, ei näy iholla lainkaan, pysyy koko päivän paikallaan, ei kuivata, ei vaadi puuteria eikä näy ulospäin. Clarins pelasti minulle vielä muutaman minuutin ja toi markkinoille sävyn 106 (Vanilla), joka on kuin minulle tehty. Nyt arkipäivän meikkaaminen ei vie enää kuin 5-7 minuuttia (saan tarvittaessa rutistettua 3 minuuttiin). Tämän meikkivoiteen kanssa en tarvitse peiteväriä, korostusväriä eikä puuteria normaalina arkipäivänä. Se säästää valtavasti aikaa.

9.

Sigma F56 Accentuate Highlighter Brush

Tämä sivellin on virallisesti jokin erikoistyökalu, mutta minä käytän sitä ihan joka tarkoitukseen. Se sopii primerin ja meikkivoiteen laittamiseen, peitevoiteen ja korostusvärin häivyttämiseen. Eli kaikkiin meikkaamisen nestemäisiin osiin.

PS. Aika lyhytaikainen ilo tämä oli: Sigma F56 kaljuuntui parin vuoden käyttöönoton jälkeen ja joutui roskiin. Ostin tilalle Estee Lauderin Sculpting Foundation Brush.

10.

Clarins SOS Primer

Jos aikataulut meni pahasti pieleen ja meikin pitää olla valmis sekunneissa, tässä on ratkaisu. Tämä nestemäinen primeri on varsin hellävarainen käytössä. Se ei kuivata, joten sen voi levittää suoraan iholle. Meikkivoiteen voi laittaa heti päälle (tai voi olla laittamatta, koska itse primeri jättää varsin hienon pinnan). Se ei rullaannu minkään kosteusvoiteen päältä eikä minkään meikkivoiteen alta. Jos ei ole aikaa hifistellä, voi sekoittaa suoraan meikkivoiteeseen (olen kokeillut, lopputulos on yhtä hyvä, ei tosin ihan niin pysyvä – eli korjaamaan joutuu jo 12 tunnin jälkeen 🙂 ). Primeri on toki ihon sisäisen hehkun huijausta, mutta joskus ei vaan jaksa. Voi sitä välillä vähän huijatakin.

Kuvankaunis – Arkipäivän pelastajat Ihonhoitoa arkeen

Referenssit:

KUVITUSSELOSTE

Kuvankaunis – Arkipäivän pelastajat Ihonhoitoa arkeen

Beauty Archives

Kuvankaunis – Arkipäivän pelastajat Ihonhoitoa arkeen

Kuvankaunis – Arkipäivän pelastajat Ihonhoitoa arkeen

13 vastausta artikkeliin “Arkipäivän pelastajat

 1. Aihe on itselle todella vieras koska en meikkaa tai käytä muita tuotteita. Käyn suihkussa ja pesen luonnollisella saippualla kehoni ja joskus hiertymiin sekä haavoihin käytän itsetehtyä pihkasalvaa. On kuitenkin kiva että joku löytää tuhansien tuotteiden joukosta jotain mikä heille sopii!

  1. Se on minulle rakas harrastus. Yksi vähiten vaarallinen sellainen. Ehkä se korostui entisestään sen jälkeen, kun suurin osa urheilulajia, joita harrastin, jäivät vamman takia pois. Nyt kirjoitan ja plärään purkeilla 🙂

 2. Olen tosi huono kauneudenhoitaja, jos meikkaan pesen meikit pois vedellä ja saippualla ja siinä se. Joskus tosin saatan lainata mieheni ihonhoito- tuotteita sillä hän on meistä kahdesta enemmän kiinnostunut asiasta.

  Nukun, syön ja liikun paljon ja terveellisesti joten ehkä voin jatkossakin jättää purkit vähän vähemmälle ja toivoa, että elämäntavat pitävät olemuksen nuorekkaana:)

  https://www.lily.fi/blogit/i-dont-speak-polish/

  1. Se on minulle rakas harrastus. Yksi vähiten vaarallinen sellainen. Ehkä se korostui entisestään sen jälkeen, kun suurin osa urheilulajia, joita harrastin, jäivät vamman takia pois. Olen elämäni aikana harrastanut balettia, itämaisia taistelulajia, rullaluistelua…
   Nyt en voi kun kävellä, kirjoittaa ja plärätä purkeilla. Kai käveleminen lasketaan urheiluksi?🙂

 3. Vähän noin mulle kävi vaimon shampoon kanssa. Mun oma loppui ja sitten aloin vain käyttämään hänen 🙂

  Siksikös enkelini pysyykin niin hehkuvana ja kauniina ikääntymisestä huolimatta 🙂 Jollain lailla aavistelin asiaa.

 4. Mietin tällaisena ihonhoitotuotteita käyttämättömänä, jotta miten nuo oikeasti vaikuttavat. En sano, jotta mietin asiaa “miespuolisena” sillä varmasti miehetkin käyttävät, joskin vähemmässä määrin naisiin verrattuna.

  Joillakin meillä miehistä on myös ennakkoasenteita. Minulla on jotakin asenteessa. Vaimoni antaessa minulle matkalla esim. hänen shampoo tai suihkusaippua pullonsa synnyttää se minussa vastarintaa. “Sehän on naisten tuote, tuoksuu kukilta ja ties mitä”, eihän sellainen voi miehellä toimia, vai kuinka? Nykyään käytämme kylläkin samaa shampoota ja se on ihan toimivaa minunkin hiuksilleni vaikka ovatkin asenteellisen maskuliinisia.

  Säilytämmekö me miehet sitten luonnollisen kauneutemme pidempään, koska emme näe tarvetta tuotteiden käyttöön? Emme varmaankaan. Ei liene sukupuolisidonnainen asia, en tiedä. Olen vuosieni varrella huomannut, että miesten “rupsahtamista” pidetään monesti “charmina”, kun taas nainen saattaa vain “rupsahtaa”. Naisilla on myös tiukemmat ja vaativammat kauneusihanteet ja kuvat, jotka omalta osaltaan antavat painetta taisteluun ikääntymistä vastaan.

  Ehkä tuo kohdan 1 ihmeseerumi voisi olla minulle sopiva kosmetiikkatuote. Toimii heti, tekee ihmeitä ja kaikki on samassa purkissa 😀 Hehkun kuin juuri maalattu tuore majakka, terveen värisenä ja väsymättömä valon tuojana.

  1. Minä paljastan sinulle yhden salaisuuden: mieheni käyttää sitä samaa ihmepurkkia, ja se toimii hänelläkin loistavasti 🙂 Kävi lainaamassa kerran, sitten vielä, ja vielä, niin lopussa ostin hänelle omansa. Lienee, naiset ja miehet eivät ole niin erilaiset?

   Miesten hitaampi ikääntyminen johtuu hormoneista. Testosteroni pitää ihon rasvaisempana, joten se ikääntyy hitaammin. Se ilmiö näkyy myös naisilla, joilla on rasvainen tai sekaiho. Kuivaihoiset kärsivät enemmän. Naisilla ikävä kyllä kuiva iho on yleisempää kuin miehiltä.

   Ulkonäköpaineilla on myös oma osuutensa. Stressaaminen ikääntymisestä ikäännyttää entisestä. Tiedätkö, mikä on paras anti-age kikka, joka tepsii naisiin? Kerro vaimollesi, että hän on niiiiin kaunis, ja katso, miten hän nuorentuu silmiesi edessä. Mutta sä taisit jo tietää sen, eiks? 😉

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.