Bloggaamisen ja blogien lukemisen hyvät ja huonot puolet.

#uusialku

Otan tässä erivapauden väittää, että elämme bloggaamisen kulta-aikaa. Kaikki kirjoittavat kaikesta. Some hallitsee elämäämme moniulotteisesti ja kokonaisvaltaisesti.  Internet onkin meidän todellisuutemme neljäs ulottuvuus. Noh, ainakin tällä hetkellä. Kaikki mielepiteeni ovat minun omiani eikä niitä tarvitse jakaa. Kaikki kuvat ovat käsiteltyjä, eikä niitä saa jakaa. 

Tässä blogissa voi löytää paljon tarpeellista ja tarpeetonta tietoa seuraavista aiheista:

  • matkustamisesta perheen kanssa;
  • meikkaamisesta vaikeissa olosuhteissa;
  • yrittämisestä eri maissa;
  • aikuisten kasvattamisesta lasten toimesta;
  • sisustamisesta muuton jälkeen jääneillä tavaroilla;
  • alkoholin runsaasta käytöstä erilaisiin tarkoituksiin;
  • ruokaohjeiden soveltamisesta eri ruokavalioihin;
  • lifestyle-vinkkejä, mm. tahrojen poistosta/piilottelusta/ehkäisemisestä ja pyykkien kuivattamisesta subtroopisessa ilmastossa;
  • terveydenhoidosta ja elämäntavoista;
  • et löytänyt aihetta, mikä kiinnostaisi? Ei hätää! Kysy tai kommentoi; minulla on mitä todennäköisemmin mielipide siitäkin asiasta!

Blogi-maailman noviisi joutuu miettimään sekä sitä mistä kirjoittaa, että sitä mitä lukea. Ja siinä tapauksessa, että haluaa kirjoittaa oman blogin, niiden lukeminen on ihan must. Tämä klassinen sääntö pätee sekä fyysisessä että virtuaalisessa maailmassa. Hyväksi kirjoittajaksi ei voi tulla lukematta sivuakaan toisten tekstejä. 

Tosin kriteerit, joilla valitaan blogeja omaan käyttöön, saattavat olla aika vaikeasti määriteltäviä. Osa kirjoituksista on aika universaaleja: lifestyle, ruoka-, sisustus ja matkailu-blogit. Toiset ovat yksityiskohtaisempia: muoti-, kauneus-blogit. Rajat ovat kuitenkin häilyviä.  Vaikka on sikasiisti ä kurkistaa toisten elämään, ei ikinä kannata sovittaa itselle samaa elämän- tai kauneustyyliä ajattelematta. Mitä todennäköisemmin, se ei sovi. Blogi on silti kaunokirjallisuuden laji, eikä kukaan bloggaaja koskaan paljasta lukijoille koko totuutta. 

Yksi vastaus artikkeliiin “Bloggaamisen ja blogien lukemisen hyvät ja huonot puolet.

Vastaa