Tervetuloa tulevaisuuteen!

Yhteistyössä LL Verkkokoulutusalusta (LL Verkkokurssialusta)

Olen kaksin käsin kannattamassa digitaalista tulevaisuutta. Miksi? Koska se mahdollistaa elämäntapani. Olen vuosia tehnyt työtä sen eteen, että paikasta riippumaton työskentely – ja samalla eläminen – onnistuu näin käden käänteessä. 

Jos jotain hyvää covid- pandemiasta voi repäistä, niin se on etätöiden lisääntyminen. Se vapauttaa henkilöresursseja ja säästää luontoa. Erikoisesti henkilöautoilun armoilla olevat maat, mihin Suomikin kuuluu, hyötyvät järjestelystä suuresti. 

Etätyön, etäopiskelun ja etäopettamisen hyödyt ovat kiistattomia monessa tapauksessa.

Se, että voi työskennellä, opiskella missä vain ja opettaa mistä vain, on varmaankin kaikkein selvin ja loppuun kulunut syy. 

On kuitenkin olemassa muitakin syitä katsoa digitaalista todellisuutta uusin silmin. 

Verkkokurssialusta, etätyö, kotitoimisto

Etätyö

Paikkariipumattomuuden ja ekologisen vaikutuksen lisäksi, etätyö lisää luovuutta ja tehokkuutta arkeen. Miksi niin? Oikeanlaisessa ympäristössä ihminen käyttää omia sisäisiä resursseja työtehtävän suorittamiseen. Suurin osa ihmisistä tarvitsee ympärilleen rauhallisen ja inspiroivan ympäristön, josta kaikki ylimääräiset ärsykkeet ovat poissa. Mikä olisi parempi kuin oma kotitoimisto ja järvimaisema, jonka päälle voi lepuuttaa silmiään tunnin välein? Kauas katsominen muutaman minuutin kerrallaan säännöllisin väliajoin on muuten hyvä kikka sekä silmille että sielulle. Maisemaksi käy merenranta, vuoren huiput tai loputon pelto ja rehevä puutarha. Kukin valitsee itse. 

On toki ihmisiä, joita inspiroi kaupungin syke tai iso tiimi ympärillä, jonka kanssa voi pallotella ajatuksia ja tsempata toisia. Sekään ei ole nykyteknologialla mikään ongelma. 

Verkkokurssialusta, etäopiskelu

Etäopiskelu

Etänä opiskeleminen antaa huomattavasti enemmän vapautta siihen, milloin ja missä tehtävät suorittaa. Se on selvä. Etäopintojen tarjonta antaa myös huomattavasti enemmän mahdollisuuksia opiskella juuri niitä aiheita, mitä haluaa, missä oppilaitoksessa ja missä maassa tahtoo. 

Etäopiskelu usein mahdollistaa omatahtisen etenemisen. Eikä opiskelun tarvitse venyä, sen voi suorittaa myös nopeammin jos voimia riittää. 

Etänä voi päästä opiskelemaan niitä aiheita, joita omalla alueella tai omassa maassa ei ole lainkaan tarjolla.

Etäopiskelun tarjoaminen vaihtoehtona peruskoulussa harventaa luokkien fyysistä läsnäoloa. Etä- ja tavallista opiskelua voi myös pitää vuoropäivinä ja osalle luokkaa kerrallaan. On myös lapsia, jotka pärjäävät etäopiskelussa paremmin kuin luokassa.  

Eteneminen omalla tahdilla auttaa lapsia saavuttamaan päämääränsä varmemmin. Se koskee sekä keskimääräistä hitaammin että nopeammin eteneviä opiskelijoita. 

Etäopiskelu vaatii toki resursseja ja osaamista koulun opettajilta, mutta antaa mahdollisuuden asettaa henkilökohtaisia tavoitteita ja suhtautua jokaiseen lapseen yksilönä. Opettajien määrää pääsee nostamaan ottamalla käyttöön etäopettamisen. 

Verkkokurssialusta, etäopetus

Etäopetus

Etäopetusta voi tarjota kenelle vain ja missä vain. Tietysti. Etäopettamiseen liittyy vielä pari seikkaa. Opettajiksi voi saada sellaisia spesialisteja, joita omalla alueella ei löydy lainkaan. Se ei olekaan niin harvinaista. On olemassa aloja, joiden ammattilaisia on suhteellisen vähän ja vielä vähemmän on niitä, jotka haluavat osa-aikaisiksi opettajiksi. Yksi erikoisalan opettaja voi opettaa etänä osa-aikaisesti aika monessa oppilaitoksessa. 

Opetusta voi pitää vaikka sellaisesta paikasta, joka kuvastaa aihetta ja johon opettajalla on pääsy. Meribiologiaa jostain isosta akvaariosta, Rooman imperiumin historiaa Colosseumista, englanninkielistä kirjallisuutta The Globesta ja ranskan kieltä vaikka Mentonin yläpuolella olevasta vuoristokylästä. Oppilailla olisi motivaatio täysin erilainen kun opettaja näyttää samalla videokuvaa livenä ympärillä olevista yksityiskohdista tai maisemista. Voisi vaikka sopia etukäteen jonkun paikallisen kadunmiehen parin kysymyksen haastattelusta tai saada repliikin laitoksen henkilökunnalta. 

Etäopettaminen antaa siis mahdollisuuden käyttää hyväksi niitä resursseja, jotka tavalliselle koululle ovat ulottumattomissa. Siellä, jossa opettajia tarvitaan, ei välttämättä ole vapaita resursseja ja siellä missä on resursseja – ei ole opettajien töitä. Verkossa näitä ongelmia ei ole olemassa.

Formaaliopiskelu on usein pidetty livenä. Pienemmät oppilaitokset kuten kansalaisopistot, ja yksityiset tahot tarjoavat paljon verkkokursseja, mutta harvoin live-tapaamisia. Siihen on yleensä yksinomaan tekninen syy: integrointi on ollut vaikeaa ja videon jakaminen isolle porukalle on kallista. Jokin osa ei toimi, vaatii jatkuvaa huoltoa tai ei ole yhteensopiva muiden kanssa. Nyt tälläisten pulmien kanssa ei tarvitse taistella.

Suurimmassa osassa isoja oppilaitoksia on myös hankittu kalliita lisenssejä tai on tukihenkilöstö, joka korjailee teknisiä ongelmia heti niiden ilmentyessä.

verkkokurssialusta,

LL Verkkokurssialusta – Palvelutarjonnan Uutta aikaa

Olen päässyt osallistumaan mielenkiintoiseen pilottiprojektiin. 

Nyt, kun elämä asettaa yhteiskunnalle uusia haasteita (Maailma muuttuu), on hyvä olla kunnolliset työkalut käytössä. Tästä työkalusta hyötyvät sekä pesunkestävät diginomadit että perinteistä bisnestä harrastavat.

Kyse on uuden ajan kaikki yhdessä -työkalusta, verkkokurssien alustasta, jota tarjoaa Lite Lion Europe (Verkkokoulutus: Verkkokurssit ja Videokokoukset verkossa). 

Palvelun lyhyt kuvaus: Alusta on täydellinen työkalu, joka sisältää kaiken tarvittavan verkkokurssien luomiseen, markkinointiin ja videokokousten pitämiseen, kaikki on samassa paikassa. Alustan osioita voi käyttää sekä yhdessä että erikseen tarpeen mukaan. Tuotepaketteja on kehitetty joka makuun ja tarpeeseen ja mielestäni hinnat ovat varsin käyttäjäystävällisiä, muistaen, että videoiden streamaukseen tarvittavat serverit ja kaistanleveys on kallista. Sellainenkin paketti on olemassa, joka voidaan räätälöidä omiin tarpeisiin alusta loppuun.

Nyt asiaan: tässä pilotissa pääsemme kokeilemaan, miten verkkokursseja, verkkokokouksia ja verkkokauppaa voi käyttää bloggaamisessa, yrittämisessä ja itse opettamisessa. Tämä alusta sopii parhaiten yrittäjille ja kouluttajille, mutta onhan siellä ajateltu aivan yksityisten ryhmienkin tarpeita, bloggaajia, vloggaajia ja kirjailijoita. Omia immateriaalisia teoksia pääsee myymään pientä provisiota vastaan ikiomassa nettikaupassa. Lue lisää: Palvelutarjonta

Kurssialusta ja videopalveluita pääsee kokeilemaan ilmaiseksi lokakuun loppuun ja marraskuun aikana kaikkien sopimusten loppuhinnoista -20%. 6 ja 12 kuukauden sopimukset ovat muutenkin edullisempia kuin kuukausittain tilatut, joten nopeat saavat tässäkin etua. Mukaan mahtuu lokakuussa 10 osallistujaa ja marraskuun loppuun asti kaikki halukkaat. Yhteydenotot mielellään tänne: Yhteystiedot (tai +358 44 2608345 / info@litelioneurope.com)

Koska nähdään ensimmäiset verkkohäät? 

LL Verkkokurssialusta

Subscribe to our newsletter!

LL Verkkokurssialusta

2020 Archives

LL Verkkokurssialusta

Visits: 151