Uudet tulevaisuuden suunnitelmat

Uudet työkuviot

Kuun alussa teimme toisenkin askeleen kohti täysin virtuaalista tulevaisuuttamme. Emme valmista mitään fyysistä tuotetta tämän jälkeen. Se on askel tuntemattomaan. Vaikka se pelottikin, se oli välttämätöntä. Oppiiko ihminen lentämään, jos jalkojen alla on tyhjiö? Siinä sitten siipiä räpytellessä… Tulevaisuuden suunnitelmat Maltalla

Uudesta projektista olen raportoinut tarkemmin tässä: Tervetuloa tulevaisuuteen!

Tulevaisuuden suunnitelmat Maltalla

Uudet tulevaisuuden suunnitelmat 

Korona-pandemia, karanteeni ja niitä kaikkia seuraava talouskriisi oli aikamoinen potku persuksiin, joten koko työnkuva piti ajatella uudelleen. Kuten blogin alkuvaiheessa on mainittu (*), meillä oli tarkoitus tehdä elämässämme täyskäännös: elämäntaparemonttia (**), uusi koti uudessa maassa, enemmän aikaa perheelle, unelmien toteuttamista… Alku sujui aika lailla niin kuin suunnittelemme, muutamaa mutkaa lukuun ottamatta. Sitten tuli aikamoinen mahalasku. Tässä kohdassa on aika turha valittaa, koska kukaan ei pakottanut ura- tai muihín valintoihin. Yrittäminen perustuu suhdanteisiin ja korona sattui aiheuttamaan huonon suhdanteen, jota eri maiden hallitukset vauhdittivat kukin tyylillään.

Ainoa, mitä mainitsen, on hallitusten vastuuton toiminta. Silloin, kun poikkeustila oli otettu käyttöön, kukaan ei ajatellut, että se antaa vakuutusyhtiöille mahdollisuuden olla korvaamatta yrittäjille karanteenista aiheutettuja tulonmenetyksiä. Tässä kohdassa ainakin Suomessa ja Virossa laki on sama. Portugalissa osa yrittäjistä sai korvauksen, toinen – ei, riippuen vakuutusyhtiöstä ja sen säännöistä. Myös kotiin jääneitä lapsia yrittäjät Suomessa joutuivat hoitamaan työaikana. Suurimmalla todennäköisyydellä työt tai lapset jäivät hoitamatta, mutta KELA ummistaa yleensä silmät sellaiselta. Jotenkin tuntui hölmöltä, että työntekijä sai korvauksen ja yrittäjä ei, vaikka kumpikaan ei pystynyt omaa työtään suorittamaan. Silti rahaa jaettiin kottikärryllisiä firmoille, joiden kassat olivat täynnä rahaa jo ennestään ja omistajilla omaisuutta pilvin pimein.

Emme ole ainoa, emmekä ensimmäinen tai viimeinen yrittäjäperhe tässä maailmassa, joka joutui miettimään tulevaisuutta uudelleen tänä vuonna. Emme pystyneet säilyttämään kaikkia työpaikkoja eikä Tallinnan toimistoa ja työtiloja. Tosin, oli jo aika päästä siitä elämästä  irti. 

Suunnitteleminen vuoden vuoden päähän on tällä hetkellä mahdotonta, joten mennään päivä, viikko tai kuukausi kerrallaan. 

tulevaisuuden suunnitelmat Maltalla

*Uusi alku Archives:

Uusi alku

Uusi alku: Blogimme konsepti

** Elämäntaparemontti – Ekologisuus Arkipäivässä Archives:

Pelottavat ruokakokeilut

Tonnikalasalaatti – Helppo tonnikalasalaatti jääkaapista löytyneistä ainesta.

Välttelen pikamuotia


tulevaisuuden suunnitelmat Maltalla


Maltalle töihin ja asumaan | Muutto Maltalle

Subscribe to our newsletter!

Visits: 129