Mainontakokeilun tulokset

Mainontakokeilun tulokset

Mainontakokeilun tulokset

Vuosiraportti 2020 – Mainonta

Ikävä kyllä, bloggaamisen onnistumista mitataan melkein aina rahassa. Jos et osaa tienata bloggaamisella, niin olet epäonnistunut. Sen takia halusin tietää, millaisia tuloksia voi saada käyttämällä bloggaajien arsenaalissa olevia keinoja. 

Mainontakokeilun tulokset

1. Suoramainonta 

  • AdSense / WP mainonta (automaattiset)
  • Maksetut mainokset (manuaaliset)

2. Yhteistyö

3. Affiliaatit

Mainontakokeilun tulokset

1. Suoramainonta

AdSense

Automaattinen suoramainonta on hyvin kiistanalainen laji. Ottaen huomioon AdSensen (WP- mainontaa en käyttänyt) korvaustaso, mainoksia pitää olla tosiaan runsaasti. Niiden klikkausprosentti on varsin matala. Se johtuu osittain siitä, että Googlen käyttöön ottama personoitu mainonta rajoittaa näytettävien mainosten kirjoa niin, että asiakas näkee koko ajan suunnilleen samoja mainoksia, jonka mainostajien sivuilla hän on jo vieraillut tai jotka vastaavat hänen Google-hakujaan. Eli mitään uutta ruudulle ei tule.

AdSense mainokset sivulla
Lukemani jutun osa näkyy
punaisessa nelikulmiossa.
Loppu on mainoksia.

Osa ihmisistä käyttää ads-blokkareita, eli he eivät näe mitään lainkaan. Eivätkä tietysti klikkaakaan. 

Runsaasti mainoksilla päällystetty sivu harvoin herättää kunnioitusta, erikoisesti kun kyse on blogista ja sen (laadukkaasta) sisällöstä.

Olen saanut palautetta häiritsevistä mainoksista ja yritin järjestää ne paremmin (kyllä, sellainen vaihtoehto on olemassa). Silloin, kun mainoksia sivulla oli vähemmän, ne lakkasivat tuottamasta lähes kokonaan.

Mainontakokeilun tulokset

Tein lopputilin AdSensen kanssa, kun sieltä ilmoitettiin, että sivustollani on ollut runsaasti epäkelpoa liikennettä ja tili on jäähyllä. Mainoksia ei näytetä niin kauan, kunnes tarvittavat parannukset on tehty.

screenshot adsense

“Lisätietoa emme kuitenkaan anna, koska se saattaa edesauttaa tunnistusjärjestelmien kiertämistä. ” Anteeksi, kuinka? Mitä minun pitää parantaa sitten? Ainoa, mitä sain kaivettua meidän omasta statistiikasta on se, että sivustolla kävi 153 robottia sorkkimassa jotain. Mitään ei ollut rikottu, mihinkään ei yritetty kirjautua, eli todennäköisesti vain indeksointirobotit jostakin eri hakukoneesta kuin Google.

En jaksanut tapella, koska muutenkin näytti, ettei AdSensestä ole kovin paljon hyötyä: puolen vuoden tienestit oli 5.67 euroa (harmi, kuvakaappausta en älynnyt tehdä ajoissa). Ei siis niitä mainoksia enää, kiitti-riitti.

Maksetut mainokset

Manuaaliset maksetut mainokset on toinen tapa tienata rahaa mainostamisella. Yhden bannerin sijoittamisesta maksetaan yleensä 50-200 euroa, riippuu bloggaajan tasosta. Ehdot voivat vaihdella. Toiset mainostajat haluavat vain bannerin tiettyyn paikkaan, toiset tilaavat kokonaisen artikkelin linkin tueksi. Toistaiseksi itse en joutunut kirjoittamaan kokonaista postausta mainostajan toiveesta. Sellaista olen tehnyt, että sijoitin mainostajan linkin jo julkaistuun artikkeliin pienellä tekstin muutoksella (mainos sopi siihen postaukseen kuin nenä päähän) tai kirjoitin yhden kappaleen lisää, että mainoslinkki olisi paikallaan. Molemmat tapaukset liittyvät englanninkielisiin teksteihin. 

2. Yhteistyö

Mainontakokeilun tulokset - yhteistyö

Yhteistyö mainostajan kanssa on kaikkein hienoin tapa tienata, jos on varaa valita, kenen kanssa yhteistyötä tekee. Meille ei tähän mennessä ole tarjottu mitään ihmismäistä, joten yhteisymmärrykseen ei päästy. Ehkä ei ollut tarpeeksi nälkä.

3. Affiliaatit

Mainontakokeilun tulokset  - affiliaatit

Affiliaatit ovat aika surkea tapa tienata. Ei sen takia, ettei se ole mahdollista, mutta suunnilleen jokainen affiliaatilinkki vaatii omaa postausta ja/tai myyntisuppiloa. Ne ei kerta kaikkiaan toimi kylmänä. Silloin on vaarana muuttaa blogi sekätavarakaupan myyntikatalogiksi. 

Jos valitsee vain ne affiliaatit, jotka kuvastavat suoraan omaa teemaa, niitä tulee aika vähän. Se ei ole bisnestä. Jos kirjoittaa jokaiselle affiliaatille postauksen, aikaa suttaantuu eikä tuloksesta ole mitää takeita. Paras tapa tienata affiliaateilla, on rakentaa jokaista varten myyntisuppilo. Ja ollaan takaisin alussa.

Affiliaatti on myös sillä tavalla heikko keino, että mitä parempaa provisiota myyjä tarjoaa, sitä kehnompaa on tavara tai palvelu ja drokonisempia ehtoja asiakkaalle. Esimerkkinä on vaikkapa hosting-palveluiden tarjoajat: sanoisin suoranaista huijausta. Silloin kun asiakas pääsee tilaukseen asti, käy ilmi, että heidän 2.69e/kk on voimassa vasta 36 kk sopimuksella ja domain, josta haaveilet, voi maksaa monta kymppiä tai monta sataa euroa vuodessa. Erikseen tilattuna eri providerilla se maksaisi siinä tapauksessa 14.95 e / vuosi domainista ilmaisella WordPress:in versiolla tai 48e/v Premium WordPressillä ja domainilla. 

Eli kokeilun tuloksena automaattisen suoramainonnan lisäksi roskakoriin joutui suurin osa affiliaateista. Päätin tästä lähtien, että valikoin itse mainostettavat linkit ja affiliaatit sillä periaatteella, ettei minun tarvitse punastella lukijan edessä silloin, kun joku niitä klikkaa ja vielä laittaa rahaa peliin.

WordPress mainos on affiliaattilinkki, mutta olen edelleen sitä mieltä, että bloggaamisen harjoittelu kannattaa aloittaa ilmaisella WordPressillä ja vasta kun homma alkaa sujua, vaihtaa maksulliseen pakettiin. Tiedätte kyllä, mistä minun affiliaattilinkkini löytyy.

WordPress.com Mainos

WP:llä vaihto ilmaisesta maksulliseen on kaikkein helpoin ja heidän hinnoittelunsa on aika selkeää. Pakettien seloste kuitenkin kannattaa lukea tarkkaan, koska kaikkein pienimmissä paketissa ei taida löytyä kaikkia tarvitsemiasi ominaisuuksia.

Affiliaatteja kannattaa hankkia ensisijaisesti omasta maasta tai alueelta (Adtraction: Tuloksellista affiliate-markkinointia, TradeTracker.com), niin tulos saattaa olla parempi. Tämä on kuitenkin blogi-, aihe- ja tuotekohtainen asia.

Tässä blogissa ei ole käytetty myyntisuppiloita, liidejä, sähköpostimarkkinointia eikä muita markkinointikeinoja, koska tähän ei liity mitään nettikauppaa tai tuotetta, jota markkinoisin suoraan sen kautta. 

Rahallisesta luuseri-lopputuloksesta huolimatta päätin kirjoittaa edelleen. Henkinen voimavara, jota saan bloggaamisesta, on huomattavasti suurempi kuin rahassa mitattava taloudellinen hyöty. Päätin, että kun työtilanne sallii, pidän ilmaisia ei-kaupallisen bloggaamisen kursseja. Saa varata paikkoja ja ehdottaa teemoja. Kursseja ilmestyy tänne: Ostoskeskus – LL Verkkokoulutusalusta

Mainontakokeilun tulokset

Bloggaaminen (Suomi) Archives

Blogin ensimmäinen vuosipäivä (11/2020)
Neljännesvuosiraportti 8/2020
Bloggaaminen Puolen vuoden raportti
Uusi alku: Blogimme konsepti

Mainontakokeilun tulokset

Subscribe to our newsletter!

Mainontakokeilun tulokset

Visits: 148

9 vastausta artikkeliin “Mainontakokeilun tulokset

    1. 0.10€ per näyttö ja 1€ per klikkaus ei lyö leiville ottaen huomioon uudemman algoritmin, joka valitsee näytettäväksi joko täysin random mainoksen tai sen mainostajan, jonka sivustolla kyseinen lukija on käynyt juuri. Jos mainoksia olisi voinut kohentaa vaikka tiettyyn aiheeseen blogissa, se olisi huomattavasti tuotettavampaa.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.