Uusi alku: Blogimme konsepti

Blogimme konsepti  Uusi alku
Via Per Aspera Ad Astra

Uusi alku

Ystäväni, hyvin pärjännyt bloggaaja, kysyi toissapäivänä, miksi haluan kirjoittaa niin monista asioista. Hän itse kirjoitti viimeiset kymmenen vuotta ruoista ja kehotti kirjoittamaan jostakin, mikä kiinnostaa minun kohdeasiakastani – blogini lukijaa. Aloin pohtia asiaa itsekin. Kenelle minä kirjoitan? Mitkä aiheet ovat lähellä omaa sydäntäni? Missä olen hyvä ja missä on… hmm… kehittämisen tarvetta?  Blogimme konsepti

Tästä syntyi tämä konseptipostaus.

Via per Aspera Ad Astra

Blogin nimeksi olen antanut Via Per Aspera Ad Astra (sanatarkasti: tie piikkien läpi tähteen – jos joku ei muista – kuulosta rumalta, eikö niin?), mikä on varsin vapaasti käännettynä: Kivinen tieni unelmien tähteen – ainakin itse haluan lukea sen näin. Olen unelmoinut kirjailijan elämästä päälle 30 vuotta. Nyt olisi sitten viimeinen tilaisuus siirtyä tuumasta toimeen (Uusi alku – postaus).

Aikataulu

Aikatauluksi päätin ottaa varsin kummallisen mallin: postaan melkein joka päivä, mutta pitkät ja asialliset kirjoitukset vuorottelevat yhden kuvan postauksien kanssa. Postaan sen kuvan, joka inspiroi minua juuri sinä päivänä. Kuvan, joka auttaa minua jaksamaan ja antaa uutta voimaa. 

Kohderyhmä

Kenelle kirjoitan? Uskon, että samanlaisille ihmisille kuin minä itsekin. Ihminen kuin ihminen, iästä, asemasta, sukupuolesta ja ties mistä muusta riippumatta, ei ole koko ajan vaan yhdessä ja samassa roolissa: me kaikki olemme vuorotellen vanhempia, lapsia, työkavereita, johtajia ja alaisia, kumppaneita, muotifriikkejä ja mökkimörköjä, autolijoita ja jalankulkijoita, ekoilijoita ja hedonisteja, etelän ja pohjoisen ihmisiä… Elämä on monipuolista ja kirjavaa. Siksi haluan tästä blogista monipuolisen ja värikkään. En ole pelkkä kokki tai laukkufriikki.

Haluan olla ne kaikki: aina jotain uutta oppiva vanhempi, uutta reittiä suunnitteleva matka-addikti, muodista kiinnostunut kokkaileva kotihengetär, pitkin moottoritietä kiitävä patikointi-fani, jossa ohimenevät vuoret herättävät sammuttamatonta kaipuuta rinteille, urheilullisesta vartalosta unelmoiva kirjailija, jonka aika riittää juuri ja juuri lähikauppaan kävelemiseen, ja bloggaajana minun on oltava perillä kaikista teknisistä uutuuksista… Eli ihan tavallinen ihminen. Teille kirjoitan. 

Aiheet

Aiheet ovat ryhmitelty, indeksoitu, merkitty tageilla, eli kaikki on tehty helpottaakseni lukijoiden elämää. Lue juuri se osio, mikä kiinnostaa. Hae hakusanalla, kategorialla tai tagilla, niin loput jäävät pois. Arvostan aikaanne ja yritän postata vain sen, mikä tuntuu siltä oikealta postaamiseen.

Bloggaajan tai kirjailijan elämään kuuluvat (yllätys, yllätys!) samat asiat ja huolenaiheet, mitä kaupan myyjän ja pörssiyhtiön johtajan. Henkiset ja työperäiset ylä- ja alamäet, vanhemmuuden huolet, taloudelliset paineet, elämän pienet ja suuret ilot ja murheet. Niistä kaikista aionkin kirjoittaa. Bloggaamisen näkökulmasta tietysti.

Kielet

Kirjoitukset ovat tässä blogissa suomeksi ja englanniksi. Haluan huomioida myös lukijani, joiden suomen kielen taidot eivät ole vielä ihan viimeisen päälle. He opiskelevat ja oppivat. Antakaa heille se mahdollisuus!

Elämässä vielä paljon opittavaa

Haluan jakaa lukijoiden kanssa omat osaamiset ja tiedot, mutta myös toivon oppivani teiltä jotain uutta, sellaista mitä en vielä osaa tai en tiedä sen olemassaolosta. Ja niitä asioita on taatusti enemmän, kuin mitä tiedän ja osaan.

Oman navan kaivamisessa olen taatusti hyvä, tykkään refleksoida asiasta kuin asiasta, analysoida kaikki useaan otteeseen ja käydä läpi kaikki vaihtoehdot. Tosin se perusteellisuus auttaa sekä kirjoittamisessa että bloggaamisessa, mutta hidastaa elämänmenoa. Osaan myös heittäytyä uusiin kokemuksiin ja tehdä isoja päätöksiä- elämän muutoksia. Tässä blogissa kerrotaan yhdestä sellaisesta. Olen hyvä organisoimaan itseäni ja toisia, mikä on kullanarvoinen taito kotona työskennellessäni. Opetan sen teillekin mielelläni.

Missä olen sitten huono/hyvin huono/tosi surkea? Noh, kaikissa muissa asioissa: osaan tehdä vain pari perusruokaa, jotka valmiina näyttävät oksennukselta (ihme, ettei mieheni ja lapseni ole kuolleet nälkään vielä); en osaa vaihtaa auton renkaita (osaan avata konepellin, tankata ja lisätä pesunestettä – peukut pystyyn!); en osaa virkata, piirtää, puhua kiinaa, ajaa täysperävaunua; kasvit kuolevat kosketukseeni ja lemmikkikärpäseni karkasi kotoa. Vaikka kaikki ne asiat olisi kiva oppia joskus (kärpäsen sijaan otan kotiin kissan kuitenkin), mutta ilmeisesti osa jää saavuttamatta. 

Tästä kaikesta huolimatta haluan kehittyä kirjailijana ja bloggaajana, että pystyn jakamaan kanssanne kirjoittamisen ja lukemisen ilon.  Otan ilomielin ehdotuksia, palautetta, niin hyvää kuin huonoakin (ilman sitä en pysty kehittymään), juttuvinkkejä ja kommentteja. 

Rakkaudella, Nadine

PS. Kirjoitan yhtä aika kolmella kielellä, joten antakaa anteeksi, jos joku kirjoitusvirhe oikoluvusta huolimatta jää tekstiin. Pääni ei aina pysy perässä elämänmenossani. 

Jos tässä ei ole tarpeeksi lukemista, niin lisää blogeja : Aviokoulu.com, Introverts Network, DIGINOMAD WORLD

Subscribe to our newsletter!

Blogimme konsepti

Blogimme konsepti