Oman polun löytäminen

Oma polku bloggaamisessa.

Vuosiraportti 2020 – Oma Polku

Minulle tuli vastaan sellainen mielipide, että jos ansaitsen rahaa opettamisella ja taloushallinnolla, en saa kutsua itsensä bloggaajaksi. Tässä on hauska ristiriita: saako sanoa itseään bloggaajaksi, jos ei saa bloggaamisesta ansiotuloa? Voiko olla kirjailija, jos kirjoittaa vain pöytälaatikkoon? Vaikeaa se on. Saatte itse päätellä.

Itse väitän, että olen vasta kasvamassa bloggaajaksi, mutta nyt tiedän, mitä haluan tehdä elämässäni. 

Se oivallus ei kuitenkaan ollut pelkkää sattumaa. Olen mennyt pitkän polun, ylä- ja ja alamäkeä, kokeillut monia asioita, ja vasta nyt olen valmis tekemään tietoisen päätöksen siitä, mihin suuntaan menen. Mihin Galaksiin ja mihin Universumiin. Ilman itse tehtyjä virheitä en olisi koskaan löytänyt omaa polkuani.

Umpikujia

Oman polun ja oman äänen löytäminen vie aikansa. Olen maininnut viime raportissa, että niche-bloggausta olen kyllä kokeillut ja jättänyt siihen paikkaan. 

Vuonna 2009 olen kokeillut matkabloggaamista. Kiinnostustani aiheeseen riitti himpun yli vuodeksi, siitä huolimatta, että matkustelimme silloin paljon ja hartaasti. Kun mitään muuta huvia ei ollut. Intoni lopahti siihen, että tekstien piti mennä aina saman kaavan mukaan: turistinähtävyyksiä, paikallisten suosimia ravintoloita, shoppailupaikkoja, vähän kulttuuria ja luontoa. SIlloin lisääntyi myös työmäärä ja blogi jäi sikseen. 

Vuonna 2017 olin päättänyt että minusta voisi tulla kauneusbloggaaja. Minulla on valtavasti tietoa asiasta ja tonneittain kokemuksia. Silloin puhtia riitti vielä lyhyemmäksi ajaksi. Kaikki artikkelit ja arvioinnit, mitä ikinä olin kirjoittanut, oli rakennettu omien materiaalien ja tuotteiden päälle. Rahallisesti sitä oli jokseenkin mahdoton ylläpitää. Minulle sateli yhteydenottoja. Olen rajannut ehdot hyvin selkeästi, millaisia tuotteita pystyn testaamaan. Silti tavara, jota minulle tarjottiin kokeiltavaksi ja jota minun olisi pitänyt mainostaa, oli suurimmalta osaltaan kelvotonta. En pysty arvioimaan sekaiholle tarkoitettua voidetta luotettavasti enkä suostu kehumaan tuotetta, joka on silkkaa roskaa. Tuntui siltä, että blogini kautta yritettiin kaupata varastoon jääneitä jämäeriä. Sellaisia tuotteita, joita oikeasti käytän, kukaan ei tarjonnut. Sain kyllä selville, miksi.

oma polku bloggaamisessa, Qala

Siihen loppui yhden aiheen blogin kokeilut. Päähäni oli iskostettu usko, että menestyä voi vain kirjoittamalla tarkoin rajatusta aiheesta. Se koitui bloggaamisen kohtaloksi vuosi toisensa jälkeen. Sen takia olen päättänyt pyristellä ulos muotista ja seurata sitä tähteä, joka paistoi minulle kaikkein kirkkaimpana. Itse asiassa huomasin, että siellä oli monia tähtiä yhtä aikaa. Hetken epäröin, mutta sitten huomasin, että ne tähdet muodostavat hyvin selkeän kuvion. Se oli totuuden hetki. Tiesin silloin, mitä halusin.

Miten sain sen selville?

Silloin, kun olen vastannut itselleni rehellisesti kaikkiin niihin kysymyksiin, olin perillä asiasta. 

oma polku bloggaamisessa - mind map

Mikä oli tällä kerralla erilaista?

  1. Oman polun seuraaminen.
  2. Yhteisöllisyys ja yhteistyö.
  3. Oman äänen löytäminen.

Ensimmäistä kertaa tuntuu siltä että olen oikealla polulla. Tällä kerralla tunnen itseni voimaantuneena, täynnä intoa ja tarmoa jatkaa valittua tietä.

Nyt olen menossa oikeaan suuntaan, kohti ikiomia unelmia, tosi hyvässä seurassa, jossa me jaamme tärkeitä kokemuksiamme ja hyödyllistä tietoa.

Askel askeleelta saavutan omia päämääriä ja opin joka päivä jotain uutta.


Kuvitus: Happy Color ja Via Per Aspera Ad Astra arkisto


Tässä sarjassa:

Bloggaaminen (Suomi) Archives

Blogin ensimmäinen vuosipäivä (11/2020)

Neljännesvuosiraportti 8/2020
Bloggaaminen: Puolen vuoden raportti
Uusi alku: Blogimme konsepti

oma polku bloggaamisessa

oma polku bloggaamisessa

oma polku bloggaamisessaVisits: 90