Viikko 43 – Kurpitsan väreissä

Viikko 43-2023 - Kurpitsan väreissä

Viikko 43-2023 – Kurpitsan väreissä

Ei enää parvekekahvitteluja eikä pitkiä iltakävelyjä. Lokakuu oli harmaa ja vetinen, marraskuu tulee olemaan harmaa ja kolea. 

Nyt kahvia juodaan sisätiloissa ☕. Ostin ilokseni uuden kissa-kahivikupin.

Sään ailahtelevuus vaikeuttaa arkea jonkin verran. Pitää sentään katsoa säätiedotusta päivittäin, mikä on unohtunut etelässä, ja pukeutua sään mukaan. 

Päätin myös ruveta keräämään vinkkejä siitä, mitä voi tehdä teinien ja lasten kanssa kotona sadepäivinä. 

Olen tutkinut säätiedotusstatistiikkaa ja huomasin, että Kaunasissa loka-marraskuut ovat sadekausi. Jo joulukuussa sademäärät vähenivät dramaattisesti. Joten katselen nyt toisten bloggaajien hienoja syyskuvia kaiholla. Lokakuussa yksi päivä oli näyttävästi aurinkoinen, loput enemmän tai vähemmän harmaita. 

Kurpitsan väreissä

Halloween 2023

Halloweenia on näkyvästi joka ikkunassa. Minusta se on jopa hauskaa, koska oranssit kurpitsat rikkovat yleistä harmautta mukavasti. 

Halloweenilla on juuria muinaisten kelttien samhain-juhlassa, joka tarkoitti silloin kesän loppua. Samhain oli kelteille myös sadonkorjuujuhla, jolloin kuului antaa vainajille ruokauhreja. 

Sadonkorjuujuhlat olivat varsin yleisiä muinaisessa Euroopassa jo ennen kristinuskoa. Suomalainen kekri on yksi niistä perinnejuhlista, joita nykyään elvytetään kansan iloksi.

Halloweenkin on kaupallistettu vasta viime vuosisadan aikana ja muovikrääsää alkoi tulvia Euroopan kauppoihin vasta tällä vuosituhannella. Muovivivahde Halloweenissa on erittäin harmillista, ja itse yritän välttää sitä omissa koristeluissa

Viikko 43-2023 – Kurpitsan väreissä

Viikko 43-2023 – Paluu Pohjolaan.

Referenssit:

6 vastausta artikkeliin “Viikko 43 – Kurpitsan väreissä

  1. Kaunis Halloween-asetelma ja söpö kissamuki!😊 Oranssit kurpitsat tuovat tosiaankin kivasti väriä ja ihanan näköisiä nuo puut koristevaloineen✨

  2. Söpö muki ja kauniit kukat! Sadepäivät ovat kieltämättä mälsiä ja niihin aina vähän kaipaakin tekemistä! Lista on ihan hyvä olla 🙂

  3. Pidin tästä postauksesta, kiitos! Uusi kahvimuki piristää aina, ja tuo oli mahtava juttu tuo, että alat kerätä “vinkkejä” siitä, mitä tehdä sadepäivinä lasten kanssa. Haluaisin olla enemmän vinkki- ja listaihminen, tällaisissa asioissa etenkin! 🙂

    1. Kissamuki oli todellinen löytö. Harvoin ostan mitään sellaista itselleni (edelliset hyväksi havaitut mukit ovat päälle 10 v vanhoja), mutta tämän oli pakko saada 😍.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.