Road trip 4292 – Day 2. Pitkin Italiaa

Day 2. Lamezia Terme - Chieti, Italia

Road trip 4292 – Day 2 Italia

Day 2. Lamezia Terme – Chieti, Italia

Toisena päivänä vaihdettiin Tyrrhenanmeren rannikolta Adrianmeren rannalle. 

 • Road trip 4292 - Day 2 Italia
 • Road trip 4292 - Day 2 Italia
 • Road trip 4292 - Day 2 Italia
 • Road trip 4292 - Day 2 Italia

Lago di conza, Avellinon maakunta

Kun yritimme löytää ruokaa eli ravintolan pienistä italialaisista kaupungeista, sitä ei yksinkertaisesti ollut tarjolla. Ilmeisesti ihmiset tulevat toimeen jäätelöllä ja kaljalla. Cataniassa oli vielä runsaasti valinnanvaraa, mutta söimme kiireissämme vein kana-arancini, joka on perinteinen sisilialainen ruoka.

Loppupäivä piti yllättäen pärjätä kuivilla pussitetuilla voileivillä ja oman kylmälaukun antimilla, joita olemme oppineet varastoimaan mukana juuri tällaisten tilanteiden varalle. 

Italian maaseudulla ja erityisesti Sisiliassa tuntuu siltä, että korona, sota ja kustannusten nousu on verottanut juuri pieniä yrittäjiä tosi julmasti. Moni kahvila, ravintola ja pieni kauppa on pistänyt lapun luukulle. 

Contursi Terme, Salernon maakunta

Ilmiö jatkui myös mantereen puolella maaseudulla pitkälle sisämaahan. Vasta Adrianmeren rannikolla alkoi ilmestymään uutta elämää. 

Lioni, Avellinon maakunta

Lesinassa olimme sinä onnettomana hetkenä, jolloin italialaisten lounasaika oli jo ohi ja päivällisaika ei vielä alkanutkaan. Italiassa suurin osa ravintoloista laittaa ovet kiinni klo 14-18(19) välisenä aikana. Kaduilla näkyi vain väsyneitä miespuolisia eläkeläisiä, lukuun ottamatta kirkon ympärillä hyöriviä ihmisiä. 

Joten kävelimme hetken pitkin rantakatuja, söimme penkillä chipsejä ja lähdimme ajamaan eteenpäin. 

Lesina, Foggian maakunta

Ylhäältä katsottuna Adrianmeren ranta näyttää upealta. Kun pääsimme lähemmäs vettä, uinti-into hiipui. Tuuli juuri sellaisesta suunnasta, että aika korkeiden aaltojen lisäksi rannat olivat täynnä roskia. Lesinan matala merenlahti on tyynellä säällä mykistävän ainutlaatuinen, nyt sitä oli vaikea tunnistaa samaksi paikaksi. 

Loppujen lopuksi päivästä on muodostunut yksi niistä mitäänsanomattomista siirtymäpäivistä, jolloin mitään erikoista ei tapahdu tai tule vastaan. Eikä uhkaava nälkäkuolema auttanut asiaa yhtään. Sellaistakin road tripien aikana sattuu. Odotukset olivat jo seuraavassa päivässä, mukavaa ohjelmaa oli tiedossa.

Majoitus

Chietin kaupungissa sijaitseva Dannunziano Aparthotel valikoitui majoituspaikaksi vain sen takia, että se oli yksi niistä harvoista jäljellä olevista majoituspaikoista ihmismäiseen hintaan ja sinne pääsi yömyöhään. Pescarassa ei ollut enää mitään majoitusta tarjolla alle 200€ per yö. Elokuu 😣.

Muuten, vaikka paikka oli ihan passeli, 135 euron hotellihuone, johon mahtuu vain kaksi parisänkyä, oli meidän silmissä ylihintainen. Käytännössä kuin amerikkalainen motellihuone. Ainoa pelastus oli se, että parvekkeesta oli viritetty ulkokeittiö, jossa pääsi kokkaamaan ruokaa ja syömään “ulkona”. Haimme 24/7 auki olevasta kaupasta ranskalaisia ja kanaeineksiä ja illastimme oikein kunnolla etelän tyyliin klo 2 aamuyöstä. 

Joku neropatti oli piilottanut induktiokeittolevyn uuniin. Se oli suorastaan ihme, ettei kukaan meistä esilämmittänyt uunia ranskalaisia varten katsomatta sisälle. Sinne olisi mennyt keittolevy. 


Road trip 4292 - Day 2 Italia

Road trip 4292 – Day 2 Italia

Muut postaukset tässä sarjassa:

13 vastausta artikkeliin “Road trip 4292 – Day 2. Pitkin Italiaa

 1. Harmi että jätit Vaston väliin. Se on todella kaunis paikka Adrianmeren rannalla. Rantakioskeista saa myös maukkaita kalasta väsättyjä välipaloja Adrianmeren rannalla, jopa lounasaikojen ulkopuolella.

  1. Tällä kerralla osuttiin sille seudulle myöhään illalla, joten piti kiriä, että päätään majoittumaan jonnekin. Rannikko oli kohtuuhintaisten majoitusten kohdalla loppuunmyyty, ei päästy juuri minnekään. Tuskin se tosin on viimeinen kerta siinä seudulla – kaunis ja mielenkiintoinen kun se on. Pitää muistaa Vaston ensi kerralla, kiitos vinkistä!

 2. Kuulostaahan tuo vähän huonolta, että edes “kesäkuppiloita” ei ole saatu auki, nythän on kuitenkin loma-aika. Vai onko se suomalainen juttu, että kesäisin kylät ja niemen notkot ovat kesäkauppojen ja -kahviloiden täyttämiä. Sesonkiaikaan rupusimmistakin majoituksista otetaan vissiin rahat pois..

  1. Minä en huomannut, että etelässä kesä olisi millään tavalla enemmän miehitetty pop-up yrityksillä kuin talvi. Kesällä tosi terassitiloja on enemmän (turistipaikoissa). Hiljaisimmillä nurkissa kahvilat ja kaupat ovat vakiot. Eihän ihan Etelä-Euroopassa ole sellaista talvia, ettei ihmiset liikkuisi ulkona. Ehkä paikallisten keskuudessa juuri toisin päin.

   Kesäksi kaavaillaan enemmän suurimpia tapahtumia, kuten festareita, näyttelyjä, kansainvälisiä musiikki- ja elokuvafestivaaleja, biennaaleja yms.

   Keski-Euroopassa asiat vovat olla eri lailla. Katsotaan, miten menee 😁.

 3. Tuo onkin harmi kuulla, että Sisiliassa kustannusten nousu on verottanut pieniä ravintoloita ja muita toimijoita kovalla kädellä. Sellaiset ovat monesti oman mielestäni niitä kaikkein mukavimpia. Toivottavasti elpyvät vielä.

  1. Pelkään, että menee vuosia, ennen kuin uutta elämää ilmestyy maaseuduille. Se oli varsin surullinen näky.
   Italia on tosiaan varsin hieno ja helppo kohe roa trippeille.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.