Vuoden 2023 bucket list

Bucket list 2023

Vuoden 2023 bucket list.

Olen päättänyt tehdä vuodelle 2023 oman bucket listan. Listassa mainitsen suunnitelman A:n lisäksi kaikki variantit aina Ö:hön asti, koska ei sitä tiedä, minne elämä vie. 

Meidän matkustaminen ei itse asiassa ole koskaan ollut kovin suunnitelmallista. Emme ole ikinä tienneet, missä olimme aikeissa lomailla seuraavan vuoden kesänä tai jouluna. Suurin osa reissuista oli joko ex-tempore lomia tai työmatkoja. Ainoat kerrat, jolloin lennot oli varattu 3-4 kk etukäteen, olivat Barbadoksen lomat. Nekin vain sen takia, että minun piti saada tehtyä tarpeeksi ylitöitä päästäkseni vapaalle. Olin silloin toisen yrityksen palveluksessa. 

Meidän yleinen tapa matkustaa huvikseen on ollut se, että katsottiin milloin on sopiva hetki livistää töistä (tai ainakin vähentää työkuormaa mahdollisimman paljon) ja minne pääsi kohtuuhintaan sillä hetkellä. 

Nyt toki lähtökohdat ovat hieman erilaiset, koska meidän työ kulkee aina mukana, mutta pojan koululomat sanelevat sen, milloin ylipäänsä voi lähteä. Sekin vaikuttaa, ettei kovin kauas tarvitse lähteä kokeakseen jotain uutta. Sen hetken asuinalueen nähtävyyksiä on yleensä enemmän kuin tarpeeksi. 

Jos nyt kuitenkin annan mielikuvitukseni lentää ja mietin, mistä kohteista oikein unelmoin. 

Vuoden 2023 bucket list.

1. Iso-Britannia

Lontoo 2010 - Vuoden 2023 bucket list.
Lontoo 2010
 1. Lontoo
 2. Skotlanti (Edinburgh ja Glasgow)
 3. Wales 

Miksi?

Lontoossa olen käynyt monta kertaa, mutta aina se oli jokin ylinopea visiitti muiden kohteiden välissä. Historialliseen kaupunkiin haluaisin tutustua paremmin. Nyt UK:hon pääsemiseksi on tullut uusia rajamuodollisuuksia Brexitin jälkeen. Toivottavasti ne eivät hidasta menoa liiaksi. 

Skotlanti viehättää omalla historialla ja tarinalla. Se on hyvin erilainen kuin Englanti. Haluaisin nähdä pari oikeaa linnaa omin silmin. 

Wales on mystinen paikka. Sen historiaan kuluvat noidat ja shamanismi, vaikkakin erilaiset kuin muualla Euroopassa.

2. Kreikka

Skopelos (kuva Täydellisen Kreikan saaren metsästys -blogista)
Skopelos (kuva Täydellisen Kreikan saaren metsästys -blogista)
 1. Ateena
 2. Skopelos
 3. Santorini 

Kreikka viehättää omalla historiallisella perinnöllä. Antiikin Kreikan sivilisaatio on yksi maailman vanhimpia ja mielenkiintoisimpia. Se on myös avain meidän omaan maailmankatsomukseen.

Ateena on sitten samanlainen must see kohde kuin Rooma. Kerran elämässä siellä on pakko käydä.

Santorini on kuuluisa turistikohde ja haluan itse nähdä, mistähän on kyse.

Skopeloksen olen bongannut Täydellisen Kreikan saaren metsästys -blogista. Se tuntui kaikista Kreikan saaresta siltä oikealta: kaunis luonto, vähän turisteja, turkoosi vesi. Tosin hyvänä vaihtoehtona voisin pitää myös Korfua tai Ithakaa. Sinne pääseminen on hieman helpompaa näin turistina, erityisesti jos aikaa on rajoitetusti. 

3. Norja

Værøy (kuva Maailman äärellä -blogista)
Værøy (kuva Maailman äärellä -blogista)
 1. Værøy (Lofootit)
 2. Trondheim

Niin noloa kuin se on, en ole käynyt Norjassa koskaan…

Lofootteja kehutaan maasta taivaaseen. Kun katson kuvia, ymmärrän miksi. Se on maisema, joka poikkeaa kaikista, mitä olen ikinä nähnyt missään muualla. Værøyn lumoavan kaunis luonto veti puoleensa. On se toki aika vaikeasti saavutettavissa oleva kohde. 

Trondheim on muutenkin mielenkiintoinen paikka. Olen kuullut siellä asuvalta luokkakaverilta niin paljon kehuja, että haluaisin mennä itse paikan päälle katsomaan. 

4. USA 

Miami (kuva: Visit Florida)
Miami (kuva: Visit Florida)
 1. New York
 2. Miami

En koskaan vielä käynyt USA:ssa ja se harmittaa. 

NYC on yksi paikoista maailmassa, jota ilman ei voi sanoa matkustaneen. Se on jokaisen matkailijan must-kohde.

Miamissa uteliaisuuteni herättää se beach-osuus. Olen äärimmäinen meri-ihminen, ja tykkään bongailla erilaisia rantoja. Minua tosi hieman askarruttaa porukan määrä siellä. Pääseekö sen rannan kauneutta edes näkemään tungoksen keskeltä?

5. Karibian saaret 

Elämäni paras lomamatka Barbados - Vuoden 2023 bucket list
Barbados (kuva Elämäni paras lomamatka – unohtumaton Barbados)  
 1. Barbados
 2. Aruba 
 3. Trinidad ja Tobago

Barbados on niin kaunis saari, että on vaikea kuvitella löytävänsä jotain vielä kauniimpaa. Mutta silti haluaisin käydä seudun muilla saarilla ihan vertailun vuoksi. Barbados on niitä sielunmaisemiani, joihin aina tekee mieli palata.

6. Belize

Belize (kuva Maapalloilija-blogista)
Belize (kuva Maapalloilija-blogista)

Pienellä valtiolla on paratiisin maine. Haluaisin saada selville itse, pitääkö se paikkansa. Olen juuri lukenut, ettei itse Belize olisi mitenkään erityisen kaunis, mutta se on mitä mainioin snorklauskohde.

7. Azerbaidzhan

Vuoden 2023 bucket list - Baku
Baku (kuvapankista)

Azerbaidzhanista olen kuullut paljon sen asukkaista. Se herätti mielenkiinnon maata kohti. Tuleeko se olemaan samanlainen omissakin silmissä?

8. Italia

Vuoden 2023 bucket list - Piano, Italia
Piano, Italia (Road trip 3801 – Days 1-2. Italia)

Italia on maa, jonka lumosta on vaikea päästä pois. Paikka, jossa olen reissannut paljon ja joka reissulla tuli vain suurempi halu palata sinne takaisin. Roomassa ja Milanossa on käyty jo tarpeeksi. Nyt on vuorossa pienemmät paikkakunnat. 

Viime vuoden reissussa pieni Pianon kaupunki vuorten rinteillä teki kaikkein suurimman vaikutuksen. Tällaisissa kohteissa tekee mieli käydä enemmän. Isoista kaupungeista vielä Venetsia ja Genova ovat käymättä.   

PS. Toteutunut vuonna 2023:

9. Euroopan minivaltiot

Liechtenstein (kuva Cilla Maria -blogista)
Liechtenstein (kuva Cilla Maria -blogista)
 1. Liechtenstein
 2. San Marino (Toteutunut vuonna 2023)
 3. Andorra
 4. Luxemburg

Olen käynyt parissa niistä ja ne olivat varsin omaperäisiä. Niinpä haluaisin jatkaa minilistallani. 

Minua aina ihmetyttää, miten mikrovaltiot selviävät. Mikä pitää ne pystyssä? Joskus se on selvää (kuten Monacon kohdalla), ja joskus ei niin yksinkertaista. 

Liechtensteinin olemassaolosta en olisi muistanut, jos en olisi lukenut maasta kertovan postauksen, joka sai mielenkiintoni heräämään: Onko Liechtensteinin minivaltio käymisen arvoinen? 

10. Belgia

Vuoden 2023 bucket list - Gent, Belgia
Gent, Belgia (kuvapankista)

Belgiassa en ole käynyt. Poirot:n syntymävaltio vaikuttaa mystiseltä paikalta. En tiedä maasta juuri mitään ja se kutkuttaa.  

11. Latvia

Vuoden 2023 bucket list - Riika
Riika, Latvia (Päivä Riiassa, 2020)
 1. Riika
 2. Jurmala

Laivassa on paljon paikkoja, joihin haluan palata, kuten Riika ja Jurmala, mutta toivon löytäväni myös uusia, jos sinne sattuu. 

Riika on sieluni rauhan kaupunki, johon rakastuin ensisilmäyksellä.

12. Suomi

Vuoden 2023 bucket list - Turku
Turku 2013
 1. Turku
 2. Rovaniemi

Suomessa olisi pakko käydä pitkästä aikaa. Siitä on 3 vuotta, etten astunut sen maaperälle.

Turussa ja sen ympäristössä kävisin uteliaisuudesta: mitä kaikkia vanhassa kotikaupungissani on muuttunut. Olisin mielelläni ajanut Saariston rengastietä uudestaan. Se on seutua, joka on itselleni hyvin rakas.

Rovaniemi olisi uusi tuttavuus. Haluaisin nähdä sen turistin silmin. Nyt se voi jopa onnistuakin, jos budjettini sallii. Rovaniemi on maailmankuulu Joulupukin lisäksi oman tähtitieteellisen hintatason takia.   

13. Viro

Vuoden 2023 bucket list - Narva (Kuvia Narvasta 2022 - Viro)
Narva (Kuvia Narvasta 2022 – Viro)
 1. Rakvere
 2. Rummu
 3. Paldiski
 4. Kuressaare
 5. Peipsijärvi

Virossakin on vielä muutama paikka, jossa en ole käynyt, vaikka olen kuullut niistä paljon. Seuraavan kerran, kun ollaan käymässä Virossa, suunnistetaan uusiin nähtävyyksiin. 

Paldiskissa olen kyllä käynyt, mutta se on niin erikoinen paikka Virossa, että sinne voisin mennä uudelleen. Kaikista mielenkiintoisin nähtävyys siellä on Paldiskin majakka, jossa pääsee ylös valotasanteelle. Siellä tuulee joskus niin, että sukkien lisäksi pyörii koko vaatekerta. 

14. Sveitsi

Vuoden 2023 bucket list - Luzern, Sveitsi 2007
Luzern, Sveitsi 2007

Koko maa on niin kaunis, että haluaisin nähdä lisää. Sveitsissä matkustaminen on tosin sen verran arvokasta, että pitää ensin vaikkapa voittaa lotossa. Muistaisin, että se oli arvokkain ikinä tekemämme matka, jos laskee per hlö/pv. Tuo 45€ kolmen hengen pizza-ateria oli vuonna 2008 järkytys. Nyt se sama pizza maksaisi kolmelle liki 80 euroa. Kaupoissa ruoan hinnat ovat tavanomaista tasoa, aika lähellä esim. Suomen hintoja. 

15. Serbia

Uvac, Serbia (kuva Please Be Seated for Takeoff -blogista)
Uvac, Serbia (kuva Please Be Seated for Takeoff -blogista)

Serbiasta olen lukenut paljon. Nyt tekee mieli nähdä, koska yksi vilkaisu on huomattavasti enemmän kuin muutama tuhat sanaa. 

16. Balkan

Slovenian maaseutu, 2021 (Virtuaalinen Road Trip 4096 eli Etämatkailua pitkin Italian rannikkoa)
Slovenian maaseutu, 2021 (Virtuaalinen Road Trip 4096 eli Etämatkailua pitkin Italian rannikkoa)
 1. Montenegro: Yksi terra incognita lisää. Olen törmännyt useita kertoa erilaisiin artikkeleihin maasta, niinpä haluan tutustua siihen paremmin.
 2. Slovenia: Olen käynyt maassa vain virtuaalisesti, nyt olisi aikaa käydä katsastamassa paikan päältä. 
 3. Slovakia: Sen maan maaperälle olen astunut yhdellä jalalla Tatran vuoristossa. Olen myös kuullut, että Slovakian puolella Tatra ei kuin paranee. Sitä nyt ollaan kuolamassa: uusia Tatra-patikointeja. 

PS. Toteutunut vuonna 2023:

17. Uzbekistan

Registon Samarkand Samarqand
Samarkand, Uzbekistan 2021 (Samarqand, Samarkand…)
 1. Hiva
 2. Urgench 

Uzbekistanissa minulta jäi näkemättä maan mielenkiintoisin osa, koska matkaa sinne oli päälle 1000 km. Ehkä vielä joskus…

18. Malediivit ja Seychellit 

Hypoteettinen paratiisisaari (kuvapankista)

Näitä kehutaan maasta taivaisiin ja olisi kiva joskus päästä itsekin paikalle todistamaan niiden henkeäsalpaavaa kauneutta. Tai sitten olla täysin pettynyt näkemäänsä. 


Valtava lista, eikös niin? En usko, että kaikki nämä paikat tulee käytyä juuri ensi vuonna. Ehkä tässä olisi riittävästi tavoitteita myös vuodelle 2024 (ja 2025). On toki paikkoja, jonne pääsen vasta eläkkeellä, jos elän tarpeeksi pitkään. 

Vuoden 2023 bucket list.

Referenssit:

Visits: 761

41 vastausta artikkeliin “Vuoden 2023 bucket list

 1. Tässä olis kyllä paljon hyviä reissuvaihtoehtoja! Itellä kiinnostais myös Trondheim kovasti, kun kaverit sinne juuri muuttivat, voi siis olla että roadtrip kutsuu. Ja Karibialle olis ihana lähteä kiertelemään eri saaria, Jamaikalla olin aikoinaan puol vuotta, mutta muut saaret on näkemättä. Ja Rovaniemeä toki nykyisin paikallisena suosittelen ehdottomasti 😊

  1. Ai sä vaikutat Rovaniemellä nykyään! Mitä siellä kannattaa nähdä/tehdä, missä vierailla ja mihin majoittua, ettei olisi ihan perus turistikamaa?

 2. Minulla on vain yksi kohde ensi vuodelle ja se on Krakova. Kun siellä olen päässyt käymään, niin katsotaan sitten muita listoja 🙂

 3. No siinäpäs listaa kerrakseen yhdelle vuodelle! Siinä oli monia ihania paikkoja ja monia joissa haluaisin vielä päästä käymään. Tervetuloa tänne Yhdysvaltoihin myös! Noista jotenkin hyppäsi silmille tuo Skopelos… olen joskus ollut siellä viikon. Skopelos cheese pie jäi mieleen ja saaren rauhallisuus. Aika nopeastihan se on nähty mutta jos tykkää vain olla, niin se on kaunis paikka.

  1. No, katsotaan, mitä kaikkea siihen vuoteen mahtuu.

   Minä tykkään paikoista, jotka pakottavat olla tekemättä mitään. Muuten tulee juostua kuin hullu, koska kaikkihan yhden loman aikana on pakko nähdä 😂. Sen takia Skopelos voisi olla oikein nappivalinta viikon lomalle.

 4. Lueskelin listaasi, ja huomasin itse ajattelevani, että mielelläni palaisin moneen sellaiseen paikkaan, jossa olen jo käynyt. Vain yksi minulle uusi paikka tuntui minullekin sopivalta, eli Norja. En edes ymmärrä, miten matkani ei ole koskaan osunut sinne. Mielitekolista on kyllä kiva olla olemassa, silloin tulee seurattua kohteista kirjoitettuja juttuja ja ne tulevat tutummiksi jo etukäteen. Moneen paikkaan lähtisin hetikin, milloin vain. Euroopan läntisten maitten läpi tulee ajeltua useinkin, mutta esimerkiksi Montenegro, Slovenia ja Kroatia kelpaisivat milloin tahansa jälleen uudelleen. Ja Lontoo ja New York alkavat kaivata jo kertausta nekin. Toivottavasti saat toteutettua matkoja mielenkiintoisiin kohteisiin. Aila

  1. Kiitos paljon kommentistasi, Aila!

   Minä kun luulin, että olen ainoa, joka ei ole käynyt Norjassa. Se on ollut niin lähellä, että aina jäi toiselle sijalle, koska sinne olisi niin helppoa mennä 😁.

   Juuri näin se on, jos haavelista on olemassa, sitä pääsee työstämään ja tutustumaan niihin maihin paremmin.

   Ja on paikkoja, jotka vetävät puoleensa. Sinne tekee mieli palata aina uudestaan. Varmaan jokaisella on sellainen sielun maisema olemassa.

 5. Monta upeaa kohdetta, jossa on tullut itsekin käytyä ja sitten paljon sellaisia joita en ole itse osannut kaivatakaan.
  Miami Beachillä saat kyllä rannan lähes kokonaan itsellesi, kun menet sinne jetlagissa aikaisin aamulla kävelylle 🙂 Ja Santorinin Oia on kyllä aivan huikea – juuri sellainen kun kaikissa kuvissa! Turistien määrä joskin saattaa yllättää, jos menee sinne korkeasesongin aikaan.

  1. Apua, en ole yhtään aamuihminen! Toisaalta, voi olla että Miamissa käy samalla tavalla kuin Barbadoksella: olen aamuviidellä pirteä ja valmis aamu-uinnille.

   Pitää tutkia, milloin Santorinilla on korkea ja matala sesonki. Ilmeisesti talven talvea ei sielläkään ole, joten sinne voi vaikka jouluksi mennä 🎄.

 6. Monta mielenkiintoista kohdetta ja monta kohdetta minne itsekin haluaisin matkustaa. Olen itsekin miettinyt, että pitäis päivittää omaa bucket listaa. Katsoo jos lähiviikkoina sen sais raapustettua 🙂 Niitä kun sais välillä päivitellä 😀

  1. Se olisi tosi kiva, jos tekisit oman listan. On aina mielenkiintoista lukea, minne muut ihmiset suunnittelevat matkansa. Sieltä voi myös bongata itseään kiinnostavia kohteita.

 7. Olin ihan, että mitä, täällähän on tuttu kuva. Ja niinhän se olikin, kiitos linkkauksesta 🙂 Ei minusta Belize-fania tullut, mutta hieno oli maailman pinnan alla.

  1. Eipä kestä! Oli tosi mielenkiintoista lukea postauksesi Belizestä. Maa toki kiinnosti muutenkin, mutta juttusi ovat myös varsin informatiivisia ja hienosti koostettuja.

 8. Listalla oli mittaa, kuten täällä moni onkin jo todennut. Monta kivaa kohdetta ja osa tuttuja omilta reissuilta. Juuri viime viikolla kävin San Marinossa ja se oli kaunis paikka. En ihan tiennyt mitä odottaa, mutta yllätyin positiivisesti. Ateena olisi myös sellainen kohde, jonne haluaisin. Olisin mennyt sinne jo syksyllä, jos lentoaikataulut olisi ollut jotenkin järkevät.

  1. Ilmeisesti listalla oli sen verran mittaa, että harva on lukenut loppuun asti, jossa avaan vähän listan tarkoitusta ja ajatuksia sen takana 😊. Sen takia porukka ihmetteleekin, miten meinaan tuon urakan suorittaa. Ei minulla ole toivoakaan päästä koko listasta läpi, mutta koska en voi tehdä mitään tarkkoja suunnitelmia kuukausia eteenpäin, niin nappaan listasta ne kohdat, jotka ovat toteuttavissa vallitsevissa olosuhteissa.

   San Marino on yksi melkein varmoista kohteista, koska se on täällä hyvin lähellä, ja mitä todennäköisempi pääsemme pyörähtämään siellä ensi kesällä. Taas, Ateenaan, ja Kreikkaan ylipäänsä pääseminen vaatisi ihmettä. Mutta jos tilaisuus tulee, niin ilman muuta käyn sielläpäin, koska se on ollut haaveissani viimeiset 30 vuotta.

 9. No nyt on listalla mittaa! 😀 Mutta kuten itsekin ylempänä totesit, niin aina saa haaveilla!

  Tunnistan itseni myös tuosta suunittelemattomuusesta. Ikinä ei voi tietää, minne lopulta päätyy 😀

  1. Ei sellaista yhden vuoden aikana pysty toteuttamaan, mutta kun tarkkoja suunnitelmia en voi tehdä kun muutama viikko eteenpäin, niin pitää olla haaveita joka lähtöön. Sitten nappaan tästä listasta se maa (tai maat), mihin sinä hetkenä pääsee.

 10. Huh, ajattelitko oikeasti käydä kaikissa vai onko tässä osa haaveilua vaan? Itse ajattelin meneväni ainakin Roomaan ja Iso-Britanniaan ja sen lisäksi joku yksi maa olisi kiva vielä kokea 🙂

  1. Ei suinkaan kaikissa! Siinä on A, B, C ja Ö suunnitelmat mukana 🤪. Meillä pitää olla monta eri suunnitelma eri tilanteeseen. Riippuen siitä, mihin elämä vie ensi vuonna. Niin kuin mainitsin, meidän tilanteessa mitään tarkkoja suunnitelmia ei pääse tekemään, joten tämän on sellainen viitelista, johon voin kurkkia. Esim. jos ensi kesäksi suunnitellussa oleva road trip toteutuu, niin kertaheitolla tulee käyty 5-7 eri maassa. Samaten moni työreissu mahdollistaa 2-3 eri maassa vierailua.

 11. Mahtavia kohteita, joissa riittäisi koluttavaa pidemmäksi aikaa! Monissa listan kohteissa tai vähintäänkin kohdemaissa olen käynyt, mutta kaikkiin voisin myös palata tutkimaan lisää. Karibian saarivaltiot Kuubaa lukuunottamatta on kokonaan käymättä, samoin listalta Seycellit ja Malediivit sekä Uzbekistan. Matkasuunnitelmat on tällä hetkellä tehtynä ensi kevääseen saakka, mutta tällä nykyisellä hitaalla tahdilla ei siihen mennessä ehditä kovin moneen maahan, eikä Eurooppaa kauemmas, kun käytännössä koko talvi vietetään Espanjassa koiravahteina. Mutta ehkäpä ensi vuoden aikana taas jonnekin kauemmas!

  1. Näin se onkin, niin kuin kerran täällä jo vastasin, lista sisältää kaikki mahdolliset varasuunnitelmat, koska ei sitä koskaan tiedä, minne elämä vie. Meillä työ on sitäkin spontaanisempi. Missä asiakas, sinne on pakko lähteä hyvin lyhyellä varoituksella, joten kaikki suunnitelman menevät yleensä uusiksi sinä hetkenä.

 12. Mukavaa, että bucket listillä on myös Kreikan kohteita. 😉 Itse asiassa minun ensi vuoden haavelistan kärjessä tuntuu pyörivän sama Kreikan kohde, sillä Sporadit (Skopelos, Skiathos, Alonissos) houkuttelevat niiiin kovasti uusintavisiitille…

 13. Upea bucket list! Minua kutkuttaa Norja, yllättäen myös Islanti, vaikka aiemmin en ole hinkunut sinne. Pitääkin alkaa laatia omaa listaansa, matkoilla tai ilman!

 14. Käväisin lukemassa Barbadoksen juttusi. Sinne toivottavasti helmikuussa. Tosin Lufthansa uudelleen reititti lennot ja yksi välilento vielä uupuu…

  1. Onko teillä liput jo valmiina? Olen juuri katsonut erilaisia vaihtoehtoja, ja niitä on edelleen tosi paljon. Hyvin edullisesti sinne nyt pääsee. Tänä jouluna ei onnistu, mutta ensi jouluksi on suunnitelmissa päästä Barbadoksen valkoisille hiekkarannoille.

 15. Ehken tällaista listaa nimittäisi jonkun vuoden Bucket Listiksi, sillä kuten totesit, niin tuskin kukaan mitenkään kohtuullisesti matkustavat pystyisi tuota vuodessa toteuttamaan. Itselläni tapaa olla kohdelista, joka tietysti, maabongarilla, on melko selkeä tässä vaiheessa: käymättömät & kiinnostavat maat ja sitä sitten järjestellään vähän tilanteen ja realismin mukaan tyyliin montako kaukomatkaa ja montako Euroopan reissua vuoteen mahtuu. Tai itse asiassa en usko tuohon vuoteen vaan enemmänkin rullaavaan suunnitteluun, eli seuraavat pari kolme on hyvä olla mietittynä, jo senkin takia, että osaa vähän seurata mahdollisia toteutusvaihtoehtoja.

  1. No, saa sitä unelmoida 😁.

   En minäkään usko, että vuodessa voi näin paljon saada aikaiseksi. Eli siellä on A, B, C ja Ö suunnitelmia yhdessä paketissa. Meidän tilanne on sellainen, ettemme voi suunnitella kovin pitkälle etukäteen. Työtilanne on mitä on, niin reissuja joutuisi sumplimaan moneen otteeseen, jos olisi suunniteltu vaikka vuosi eteenpäin. Tästä listasta poimin sitten ne maat, jotka osuvat matkan varrelle.

   Vaikka tästä jutusta ei tullut esille mitään tarkkoja ajankotia, nyt ensi vuosi alkaa jo hahmottumaan. Esim. Uzbekistanissa käynti suunnittelen ensi maaliskuuksi (työreissu), samalla meinaan poiketa Bakussa. Tammi-helmikuussa käyn Virossa, jolloin pääsen myös Riikaan, Helsinkiin ja Turkuun.

   Ennen kesää joudumme ajamaan taas koko Euroopan halki, ja silloin voisimme suunnitella reitin niin, että sinne osuu San Marino, Slovenia ja Puolan Zakopane. Norjassa käynti meinaan yhdistä Suomen reissuun.

   Taas, jos tie vie eri paikkoihin, niin katson, mitä kaikkia siihen voi yhdistää.

  1. No mut kaikki vannoo siihen, että jee, NYC on ihan parasta. Mullakin on epäilys, ettei se nyt ihan näin ole, mutta pakko on tarkistaa 😂

 16. Vaikuttava listaus 🙂 Monta kiinnostavaa kohdetta. Osassa olen käynytkin, vaikka usein se oma suunta tuntuukin olevan Alpit 😀

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.