Road trip 4292 – Day 3. Italia – San Marino – Slovenia

Road trip 4292 - Day 3. Italia - San Marino - Slovenia

Road trip 4292 – Italia – San Marino – Slovenia.

Day 3. Chieti, Italia – Cerknica, Slovenia

Chietistä lähtiessä suunnistimme pitkin itärannikoa San Marinoon päin. Vaikka seutua kehutaan kauneutensa ja rantojensa takia, ei tällä kerralla enää tullut pysähdyttyä siellä. Emme käyneet edes Riminissä. Ehkä joskus toiste 😁.

San Marino

Road trip 4292 - Italia - San Marino - Slovenia  - San Marino

San Marino oli ehdottomasti tämän matkan kohokohta. 

Olen pitkään halunnut nähdä maan omin silmin, koska mielestäni Euroopan kääpiövaltiot ovat jotenkin söpöjä. Tosin, tuskin niiden hallitukset ja asukkaat olisivat tällaisesta adjektiivista kovin riemuissaan😁.

San Marinon historiallisissa osissa oli suhteellisen paljon turisteja, mutta ei missään paikassa jonoiksi asti.

Sen olen pannut merkille, että paljon oli omalla autolla tulijoita. 

Maa jätti varsin positiivinen vaikutuksen ja vaikutti myös mielenkiintoiselta kohteelta uudelle käynnille. Yksityiskohtaisemmin San Marinosta seuraavassa postauksessa (la 26.8). 

Matka jatkuu

Loppupäivä meni ajaessa, koska halusimme ehdottomasti päästä illaksi seuraavaan maahan.

Eli San Marinosta lähdettyä posautettiin moottoritietä keskinopeudella 110 km/h rajalle asti. Toki pari pientä, alle puolen tunnin taukoa pidimme illan aikana.

Majoitus

Road trip 4292 - Italia - San Marino - Slovenia - Farmhouse Strle, Slovenia

Tourist Farm Strle oli varsin erikoinen tapaus. Sellainen maatilamajoitus – farmhouse – keskellä ei mitään.

Paikalle vei kapea, autio kylätie (asfaltoitu sentään) umpimetsän läpi. Bussipysäkkimerkinnöistä päätellen sinne menee myös julkinen liikenne, vaikka sinä hetkenä asiaa oli vaikea uskoa. Täysikuu (no melkein) paistoi puiden takana ja ohut sumu leijaili tien yllä. Sudet juoksivat tien yli. Täydellinen lavastus kauhuleffaan. 

Se todellakin oli niin, kuten majoituksen palautteissa luki: puoli yksitoista yöllä meille vielä tarjottiin illallista terassilla, itse kasvatetuista vihanneksista tietysti ja juustolautasella komeili itse tehtyjä juustoja. Lihat olivat jo pakkasessa, joten niitä ei tullut sinä päivänä maistettua. Ehkä joskus toiste.

Aamu koitti kirkkaana ja maisemat paranivat kertaheitolla yön kummitusleffatunnelmasta. Hienosti hoidetulla pihalla komeili pienempi kasvimaa ja kauempana siintävät vuoret saivat olon tuntumaan kotoisalta, jos sattuu olemaan vuoriston ystävä..  

Majapaikka tarjoaa kuulemma myös erilaisia aktiviteetteja, kuten ratsastusta, kotieläinpihaa, juusto- ja leipämaisteluita, viinien degustaatiota ja muuta, mutta niitä ei sillä kerralla tullut kokeiltua. 

Autolla liikkuessa tällaiset kokemukselliset majoitukset on yksi ehdoton etu. 

Road trip 4292 – Italia – San Marino – Slovenia.

Muut postaukset tässä sarjassa:

Visits: 1199

11 vastausta artikkeliin “Road trip 4292 – Day 3. Italia – San Marino – Slovenia

 1. Tuo majoitus vaikutti kivalta! Olisiko kokemattoman matkailijan helppo löytää tällaisia elämyskohteita vai pitääkö osata kaivaa tietoa jostain paikallisille suunnatuista kanavista? 😊

  1. Ensi alkuun kivan majoituksen eteen pitää tehdä hieman tutkimustyötä: lukea niin monta arvostelua kuin pystyy, verrata majoitukset toisiinsa, tarkistaa, onko siitä kirjoitettu jossain muualla kuin varaussivuilla ja olla tarkkana siitä, kuka nuo arvostellut on jättänyt. Romanttisella lomalla oleva nuori pariskunta tai autoileva, monilapsinen perhe arvostavat erilaisia asioita majoituksissa. Bookingissa on erikseen maininta, että on perheiden suosiossa (esim.) ja valitsen aina aika tavalla sen perustella.
   Sitten silmää tottuu ja sopivat majoituspaikat löytyvät aika nopeasti.

 2. Mukavaa olla mukana “kyydissä” road tripillänne 🙂 Mahtavia valokuvia ja ihanalta kuulosti tuo maatilamajoitus herkkujuustoineen!

 3. Kieltämättä noissa kääpiövaltioissa on tai olisi mukava vierailla. Liechtensteinissa ja Vatikaanissa tosin vasta on tullut toistaikseksi käytyä, mutta oikeastaan kaikki muutkin kiinnostavat varsin paljon. Ja tuo Tourist Farm Strle kuulosti ihan mahtavalta majapaikalta!

  1. Liechtenstein on edelleen bucket-listallani, mutta Monaossa, Vatikanissa, nyt San Marinossa ja tietty Maltalla tuli käytyä. Harmi, että Andorran ohitse ajoimme koronan aikana, eikä siellä päässyt käymään silloin. Joku kerta pitää ottaa uusiksi.

   Ja tietysti on vielä pari kohdetta käymättä. Mutta ne ovat suhteellisen helposti saavutettavissa täältä Keski-Euroopasta käsin 😁.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.