Road trip 4292 – Day 4. Slovenia – Kroatia – Unkari – Slovakia

Road trip 4292 - Slovenia - Kroatia - Unkari - Slovakia.

Road trip 4292 – Slovenia – Kroatia – Unkari – Slovakia.

Day 4. Cerknica, Slovenia – (Zagreb), Kroatia – Balaton, Unkari – Banská Štiavnica, Slovakia

Neljäs päivä oli myös neljän maan päivä, ja kaikki päivän maat olivat itselleni uusia. Zagrebin olemme tältä erää ohittaneet kokonaan, koska halusimme päästä Balaton-järven rannalle uimaan.

 • Road trip 4292 - Slovenia - Kroatia - Unkari - Slovakia.
 • Road trip 4292 - Slovenia - Kroatia - Unkari - Slovakia.
 • Road trip 4292 - Slovenia - Kroatia - Unkari - Slovakia.
 • Road trip 4292 - Slovenia - Kroatia - Unkari - Slovakia.
 • Road trip 4292 - Slovenia - Kroatia - Unkari - Slovakia.
 • Road trip 4292 - Slovenia - Kroatia - Unkari - Slovakia.
 • Road trip 4292 - Slovenia - Kroatia - Unkari - Slovakia.

Jossain päin Sloveniaa

Sloveniassa ruoka ei ollut ihan niin lopussa kuin Italiassa, joten pääsimme myös syömään. Slovenialaiset osaavat englantia kohtuullisen hyvin, joten asiointi kaupoissa ja ravintoloissa oli varsin sujuvaa. 

Restavracija Štefanič oli helppo valinta, koska se oli täynnä paikallisia lounasaikaan. Suurin osa asiakkaista oli syömässä päivän annosta (7€), joka oli reilun kokoinen liha-annos. Me itse otimme kana-annokset (n.10€/kpl), jotka olivat niin järkyttävän kokoisia, että loppupäivä meni sulatellessa lounasta. 

Maku oli sitä luokkaa, ettei muruakaan jäänyt lautaselle. Eli, jos ikinä olette näissä maisemissa, suosittelen lämpimästi.

Balaton

Balatonföldvár, Balaton-järvi, Unkari

Balatonföldvár, Balaton-järvi, Unkari

Neljänteen päivän päänähtävyytenä oli unkarilainen Balaton-järvi. 

Järvi on todellakin suuri: 78 km pitkä ja 15 km leveä. Joten sen asema Unkarin merenä on oikeutettu. 

Erilaisia uimapaikkoja järven rannalla löytyy paljon, mutta osa niistä on tosi hienoja, ja osa, noh, ei niin kivoja. Matala makea vesistö kasvaa nopeasti umpeen rannoilla.

Ensimmäinen paikka, jonne pysähdyimme, ei vakuuttanut yhtään: yksi laituri, josta pääsi sameaan veteen. Joten matka jatkui muutamia kymmeniä kilometrejä eteenpäin, jolloin vastaan tuli huomattavasti mukavampi uimapaikka. 

Balatonmáriafürdő, Balaton-järvi, Unkari

Balatonföldvár on myös rautatieasema. Lähistöllä on satama sekä föri toiselle puolelle järveä. 

Balatonföldvár, Balaton-järvi, Unkari

Ruokapaikkoja olisi tarjolla, mutta meillä ei ollut vielä mitään tarvetta syödä.

Toinen puoli jokea kuuluu Slovakialle. Esztergom, Unkari

Majoitus

Marína BS, Banská Štiavnica

Marína BS, Banská Štiavnica oli aika perusmajoitus, joita tuli tällä kerralla kuin liukuhihnalta. Muutama virhe, joita omistaja lupasi korjata. Hyvä asia oli kinnas kuumille astioille, joka puuttuu melkein kaikista huoneistomajoituksista. Meillä oli tosin omatkin mukana, näin viisastuneina olimme varustautuneet tähän matkaan hyvin. Mukana oli spagettien lisäksi suolaa, paistoöljyjä, kuukakintaita ja aterimia. Kuukakinta on autocorrectorin keksimä sana, jonka merkitystä en tiedä. 

Salka, Slovakia

Road trip 4292 – Slovenia – Kroatia – Unkari – Slovakia.

Muut postaukset tässä sarjassa:

16 vastausta artikkeliin “Road trip 4292 – Day 4. Slovenia – Kroatia – Unkari – Slovakia

 1. Hyvää ruokaa ja kauniita maisemia. Niiden kanssa on hyvä matkustaa pidempääkin matkaa.

 2. Upeita maisemia! Niin aurinkoista ja vehreää. Täällä alkaa nyt todella tuntua syksyltä, on satanut paljon ja koivut ovat alkaneet jo kellertää.

  1. Tänä vuonna Keski-Euroopa todellakin sai nauttia kesästä täysin rinnoin ja varsin pitkään. Nyt näyttää siltä, että syksy hiipii tännekin vaivihkaa, mutta muutos ei ole ihan niin raju kuin pohjoisessa yleensä.

 3. Kauniita maisemia olette road tripillänne saaneet ihailla! Jostain syystä Sloveniassa haluaisin kovasti käydä, toisaalta Unkarikin kokematta. Ystäväni on juuri ajelemassa kohti Kreikkaa.. en tiedä pitäisikö tästä ottaa itselleen idea haltuun ja joku päivä suunnitella oma road trip Euroopassa.

  1. Slovenia teki hyvin positiivisen vaikutuksen. Ruoka on hyvää, maisemat upeita ja ihmiset mukavia (ja kielitaitoisia). Unkari oli taas hienoinen pettymys. Sellainen sinne päin -maa: ei järin siisti, majoitukset verrattain surkeita. Erityisesti ruoka on kidutusta: vahvasti maustettua, tulista ja rasvaista.

 4. Unkari on mukava matkustusmaa, ollaan Budapestissa muutamaan kertaan käyty. Balaton on kuitenkin vielä käymättä. Paikalliset ovat kovasti paikkaa molemmilla kerroilla kehuneet ja varmaan se kerää aika paljon paikallisia matkustajia. Kiinnostaa kyllä itseänikin.

  1. Uskoisin, että Balatonin seudusta tykkäisitte kovasti, koska se on kuitenkin luontokohde monessa mielessä. Vaikka moni paikka on siistitetty ja asfaltoitu, alkuperäinen luonto silti tulee vahvasti esille.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.