Road trip 4292 – Day 6. Puola – Liettua

Road trip 4292 - Puola - Liettua

Road trip 4292 – Puola – Liettua.

Day 6. Łódź, Puola – Kaunas, Liettua

Puolasta ajoimme tällä kerralla hieman outoa reittiä. Tai sitten tie on muuttunut parissa vuodessa niin paljon, että en tunnistanut koko seutua. Tietöitä siellä oli edelleen enemmän kuin laki sallii, joten meno oli hidasta ja vaivalloista. Moottoritie on jo pitkälle valmis, mutta ei ole otettu käyttöön kokonaisuudessaan. 

 • Road trip 4292 - Puola - Liettua
 • Road trip 4292 - Puola - Liettua
 • Road trip 4292 - Puola - Liettua
 • Road trip 4292 - Puola - Liettua
 • Road trip 4292 - Puola - Liettua

Mitään tuttuja ja turvallisia tien varressa sijaitsevia kahviloita ja ravintoloita ei enää ollut sillä reitillä. Nimittäin yksi parhaista paikoista, Karczma Volchy Glad oli hävinnyt maailman kartalta. 

Kävimme päivällisellä uudessa paikassa, Smażalnia Ryb & Catering Dietetyczny Sędki / Chata Rybaka. Täytyy tunnustaa, ettei se ollut enää niin perinteinen puolalainen ruokapaikka, jota odotimme. Fine dining -tyylinen, trendikäs paikka tarjosi toki hyvää ruokaa, mutta mausteet ja määrät olivat vääränlaisia. Perinteinen puolalainen annos on suuri, mutkaton ja mausteeksi on ripaus suolaa (jos sitäkään). Näissä, pienehköissä annoksissa oli jo pestoa, mausteita ja yrttejä. Se ei maistunut yhtään puolalaiselta. 

Kaunasiin saavuimme illan suussa, mutta voimia ei riittänyt muuhun kuin kaupassa käymiseen. Vettä satoi, ilta oli kylmä. Joten vetäydyimme kotioloihin. Kaunasissa oloon meillä oli tosin varattu koko seuraava päivä.

Majoitus

Kaunas cable-car apartment by Polo Apartments oli aikamoinen katastrofi-leffa. Sen lisäksi, että siisteys jätti toivomisen varaa, puolet lampuista ja kodinkoneista oli rikki, omistaja änkläsi jostain muutaman euron kaupunkiverosta, jonka piti jo olla sisällä Booking-hinnassa, eikä ensimmäisenä iltana tullut lämmintä vettä. 

Vaikka kämppä oli sijainniltaan hyvä, mitään muuta kovin hyvää siinä ei ollut. Bookingissa olevat kuvat ovat ilmeisesti vuosia vanhoja, koska asunto oli huomattavasti nuhjaisemmassa kunnossa, mitä ne antoivat ymmärtää.

Se valikoituikin vain sen takia, että se oli viimeinen järkevän hintainen huoneistomajoitus koko Kaunasissa sinä iltana. Ja siinä piti viettää kaksi yötä. 

Parkkimahdollisuus tarjoutui kadulla hintaan 1.20€ per tunti. 

Vesi onneksi palasi kuvioon seuraavana aamupäivällä, mutta muuten oltiin sen verran kypsiä koko touhuun, että lähtöaamuna pamautimme oven kiinni perässämme ennen klo 9. Onneksi ilma on suosinut.

Road trip 4292 – Puola – Liettua.

Muut postaukset tässä sarjassa:

Visits: 931

10 vastausta artikkeliin “Road trip 4292 – Day 6. Puola – Liettua

 1. Puolassa on tullut parin viimevuoden aikana käytyä melko useasti. Olen saanut Puolassa oikein hyvää ruokaa lähes aina. Olenkin puolalaisille kehunut, että ruoka on parempaa kuin Ranskassa, jonka pitäisi olla yksi maailma parhaista keittiöistä.

  Olenkin tullut siihen tulokseen Puolan ja Ranskan työreissuilla, että ranskalainen keittiö on vain markkinointikoneiston luoma harha 🙂 Vähän samaan tapaan kuin Eiffel-torni, jonka on vain ruostunut kyhäelmä rautaa keskellä roskaista ja huonosti hoidettua puistoa.

  Toki olen ranskalaisestakin keittiöstä hyvää ruokaa saanut, mutta silloin olenkin ruokaillut finedining ravintolassa, sellaisessa, jossa on parikymmentä ruokalusikallisen kokoista annosta kovaan hintaan. Normaali ravintolat ja lounaspaikat eivät ole minua vakuuttaneet.

  1. Ranskalaiset osaavat brändäystä toden teolla 😁. En ole ranskalaisen keittiön fani ehkä senkin takia, että maut ovat liian monimutkaisia omalle makuaistille.
   Puolalainen ruoka on taas helppoa ja maukasta juuri omassa yksinkertaisuudessaan. Mutkattomuus on ruoassakin parasta.

   Silloin kun olen käynyt Eiffel-tornilla viime kerran, puisto oli vielä tosi siisti ja hyvin hoidettu (vuonna 2001). Ilmeisesti sekin päästetty käsistä viime aikoina.

 2. Ou nou, tuon majoituksen kanssa.
  Pariin kertaan on puutteellista siivousta ja varustusta osunut omallekin kohdalle. Lyhyt aika vielä menee, mutta pidempiaikaiseen olen kyllä vaatinut korjauksia tilanteeseen ja ne myös saanut.

 3. Eii, kaikkein kamalinta on likainen kämppä. Olen aika monta kertaa viettänyt eka illan siivoamalla, Suomessa ja ulkomailla, asunnon keittiötä ja vessaa. Joissain paikoissa ei ole edes siivousvehkeitä jätetty, niin astianpesuaineella sitten vedetty lattiasta kattoon. Jännästi sellainen karmea moppi kyllä aina löytyy jostain nurkasta 😂

  1. Meillä oli mukana omat aineet onneksi. Olen jo tottunut, että yleisaine, desinfiointiaine ja rätti pitää olla autossa. Se on uutta ongelmaa majoituksissa, koska aikaisemmin siivottomia kämppiä ei tullut ihan näin paljon vastaan.

 4. Maat vaihtuvat tiheään tehtiin, pitkiä päivämatkoja teillä ollut. Liettua olisi mielenkiintoinen maa vierailla. Niin se kuin Latviakin kiinnostaisivat itseäni kovasti, mutta Marika ei ole ihan yhtä innoissaan.

  1. Harmi, ettei Marikaa kiinnosta. Latvia ja Liettua ovat Viron lisäksi helppoja maita lähimatkailuun, sekä omalla autolla että busseilla. Vaikka maat eivät tee itsestään numeroa, Baltiassa on se jotakin. Luonto muuttuu heti Riian lähellä hyvin omaperäiseksi: kasvisto ja eläimistö ovat erilaisia kuin vaikkapa Virossa ja Suomessa. Vuoria ei täältä löydy, mutta paljon mielenkiintoisia luontopolkuja kyllä. Kiinnostavimpia osia ovat rannikot ja sisävesistöt.

   Baltian maat ovat myös historiallisesti varsin mielenkiintoisia, joten täkäläisissä museoissa on hauskaa vierailla. Kulttuuri, folkloori ja ruoka ovat varsin omaperäisiä.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.