Miten välttää koronatartunta matkustaessa?

Miten välttää koronatartunta matkustaessa

Miten välttää koronatartunta matkustaessa?

Nämä asiat ovat ihan kuin itsestään selvät, mutta tuppaavat unohtumaan turhan usein. Nämä vinkit suojaavat monelta muulta harmilta, ei pelkästään koronalta. Olemme taas lähestymässä flunssakautta, joten koronan lisäksi liikkeelle lähtevät muutkin seuralaiset. 

Olen tähän mennessä selviytynyt matkustamisesta ilman mitään vakavia tauteja, en tosin muista, että olisin ollut kertaakaan kipeä reissun jälkeen tai sen aikana. Nyt tietysti pitää koputtaa puuta. Olen siihen tarkoitukseen aina käyttänyt omaa päätä. En tiedä, onko se puusta tehty, mutta se on auttanut aina 😁.

Tai sitten se on ollut ylivarovainen matkustamistapani.

  1. Maski. Oliko maskipakko kyseisessä paikassa vai ei. Koskee kaikkia sisätiloja, umpinaisia kulkuvälineitä ja ylimiehitettyjä ulkotapahtumia.
  2. Käsidesi. Varmuuden vuoksi. On muitakin pöpöjä olemassa. Käsidesi on tehokas keino välttää vatsapöpöjä. Käsienpesu on tietysti paras vaihtoehto.
  3. On mulla rokotekin, vaikka tiedostan hyvin, ettei se suojaa tartunnoilta sataprosenttisesti. Janssenin tapauksessa 67%. Sen kuitenkin väitetään suojaavan taudin vakavimmilta oireilta ja jälkitaudeilta. Silti toivon, että vältän koko taudin.
  4. Olen mahdollisuuksien mukaan ulkona. Virukset eivät tykkää ulkoilmasta, oliko se liian kylmä tai liian lämmin. Ne tarvitsee kantajan lisääntyäkseen. En halua olla se kantaja. Ulkona on myös helpompaa välttää turhia kontakteja.
  5. Ostan omat ruoat kaupasta ja lämmitän kotona. Se ei toki ole aina mahdollista.
  6. Silloin, kun majoituspaikassa ei ole mahdollisuuksia lämmittää ruokaa, valitsen sellaisia ruokapaikkoja, joissa ei ole kovin paljon asiakkaita. Hyviä, mutta vajaamiehitettyjä ravintoloita ja ruokapaikkoja löytyy useimmiten vanhan kaupungin / keskustan ulkopuolella. Ostareiden Food Gardeneissa tilaa syödä rauhassa on yleensä hyvin paljon. Toinen tapa on syödä paikallisten ruoka-aikojen ulkopuolella tai terassilla
  7. Ostan take away -annoksen ja syön ulkona, jos sää sen sallii. Perhepiknik rannalla tai puistossa on yhtä hyvä vaihtoehto.  
  8. Vältän kaikkea tungosta ja pidän turvaväliä. En yleensäkään tykännyt poskisuudelmista enkä halaile tuntemattomia, mutta nyt vältän myös kättelyä, vaikka käsidesi auttaa tässäkin tapauksessa. 
  9. En jaa kenenkään kanssa henkilökohtaisen hygienian välineitä. Tähän luen mukaan: kosmetiikan, hammasharjan ja -tahnan, hiusharjan, pyyhkeet, nenäliinapaketin. Myös ruokien, aterimien ja astioiden jaot ovat bännässä. Myös jokainen perheenjäsen saa aina puhtaan setin eteensä ja käyttää vain omaa vesipulloa.  

Ehkä tuntuu yliammutulta, mutta se toimii.

Miten välttää koronatartunta matkustaessa?

Referenssit:

Kuvitus: Happy Color®

4 vastausta artikkeliin “Miten välttää koronatartunta matkustaessa?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.