Tarttuva harha – korona luulotautina

Tarttuva harha - korona luulotautina

Tarttuva harha – korona luulotautina.

Olen aikamoinen Väinö Harhainen, niinpä en ole ottanut maskiani pois matkustaessani kuin pieniksi hetkiksi ulkona ollessani (vaihdoin samalla). Käytin matkan aikana 50 ml käsidesiä. On sitä tultu ylivarovaiseksi, ihmisiä pelkääväksi olennoksi. 

Lentokone oli aivan täynnä. Bussit olivat täyteen ahdattuja. Kaikki yskivät ja niistävät jatkuvasti – asiat, joihin kiinnittää huomiota vasta nyt. Eihän aikaisemmin kukaan noteerannut mitään sellaista julkisilla paikoilla.

Kun on matkustanut pitkä päivä ihmistungoksessa (sehän oli 14h) tulee väistämättä sellainen olo, että moniko oli koronassa samalla kulkuneuvolla kun minäkin. Nyt tuli oma vuoroni testata omia pröystäileviä menetelmiä, miten koronatartunta vältetään matkustaessa

Surkuhupaisinta oli se, että rokotettuna en enää pelkää itse koronaa kovin paljoa, mutta mullahan oli varattuna kallis PCR testi Tashkentin matkaa varten. Väistämättä tuli sellainen olo, että haluan olla varma, ettei tule sellaista kurvia matkaan, että jäisin maihin tuntia ennen h-hetkeä. Oireita minulla ei ollut, mutta tiesin, että rokotetut eivät välttämättä edes saa niitä saatuaan tartunnan. 

Päätin ottaa varman päälle ja ostin kotitestin vitosella. On toki parempiakin keinoja lisätä jännitystä elämään, mutta nyt korona-aikana tämä on miltei ainoa halpa huvi. Toinen on hölkkä räntäsateessa. 

Testi oli ensisilmäyksellä monimutkainen, mutta onneksi älysin lukea ohjeita. Tämä oli kuin olikin ensimmäinen koronatestini. 

Puikko nenään, pyöritellään hetki… Laitoin taimerin 20 minuutiksi ja silti vilkaisin viivojen ilmestymistä muutaman sekunnin välein. 

Oli se tulos negatiivinen sentään. Huokaisin helpotuksesta. 

Tarttuva harha - korona luulotautina, negatiivinen testi

Todennäköisyys, että olen ollut suorassa tai epäsuorassa kosketuksessa koronaa sairastavan kanssa on erittäin korkea: olen ollut päiväsaikana samoissa suljetuissa tiloissa satojen ihmisten kanssa tuntikausia. Tallinnan bussiin kukaan mitään rokotustodistuksia tai koronapassia ei vaatinut, joten 70 ihmisten seassa jokin niistäjä ja köhkääjä oli ilmiselvästi koronalainen. 

Mikä sitten toimii? Maski? Käsidesi? Rokote? Vai onko se niiden yhdistelmä? Ehkä minua viisaampi osaisi tähän vastata. Jokaisella on tähän tietysti mielipiteensä.

Voidaan kysyä, onko virus jo nielaisemassa meidät, mutta jos aikoo tällä hetkellä matkustaa, olosuhteet on hyväksyttävä. Joko huolehdit itsestäsi ja muodollisuuksista tai sitten istut kotona.

No, joka tapauksessa, kallis PCR testi tuli myös negatiivisena (vaikka sekin jännitti). Olen onnellisesti Tashkentissa aloittamassa uuden urakäänteen opetuksen parissa.

Tarttuva harha – korona luulotautina.

Referenssit:

Yksi vastaus artikkeliiin “Tarttuva harha – korona luulotautina

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.