Uutuuttaan hohtava Tallink City Hotel ****

Tallink City Hotel

Tallink City hotelliarvostelu

Pressimatka*: Visit Tallinn, Visit Estonia, Tallink Silja, Viking Line ja Eckerö Line

Tallink City Hotel ****

Aloitan tämän postaussarjan hotelista, koska se oli kaikkein mukavin yllätys. 

Tallinkin hotelleilla on aina ollut laadukkaiden paikkojen maine, mutta äskettäin remontoitu Tallink City pääsi yllättämään silti. 

1. Yleisilme 

Kyllä, äskettäin uusitussa hotellissa on oma vetovoimansa. Se ei liity pelkästään uutuuden viehätykseen, mutta se antaa enemmän vastinetta rahalle. Viimeisen päälle mietitty käytännöllisyys yhdistettynä nykyaikaiseen tyylikkyyteen vetää puoleensa. Onhan se tärkeää, että huoneessa on tarpeeksi pistorasioita, tuolit ja pöydät ovat oikealla korkeudella, huonekalut ovat ergonomisia ja sänky on mukava. 

Huone oli aivan ihana. Täytyy myöntää, että minulta loppuivat superlatiivit heti, kun avasin oven. Näkyyhän se kuvasta. Tämän huoneen tapauksessa todellisuus oli tätäkin kuvaa ihmeellisempi. Minä en varmaan luettele kaikkia huoneeseen kuuluvia palveluita (neljän tähden hotelli tarjoaa kaikkea tarvittavaa), mutta keskityn siihen, mikä ilahdutti itseäni kaikkein eniten.

Tallink City Hotel - Millainen on toimiva hotellihuone

Minulle oli mieleen huoneen ja koko hotellin moderni, minimalistinen ilme ja neutraali väriskaala. Mielestäni tuulihattu/voikukka teema oli toteutettu varsin tyylikkäästi. Konsepti oli toimiva ja skandinaavisuuteen sopiva. Tosin voikukka kaikissa muodoissaan on yksi lempikukistani 😁.

Hotellin design on vaikuttava kokonaisuus, esteettisesti eheä. Minuun teki vaikutuksen myös modernit ja toimivat valaistusratkaisut. Skandinaavinen minimalismi tarjoaa mainiot raamit sekä lomailulle että työskentelylle. Tässä ympäristössä pääsee keskittymään olennaiseen. 

2. Ergonomia

Juuri ergonomian puolella kehitys on ollut viime vuosina huikeaa. Osittain se toki johtuu siitä, että istumme entistä enemmän. Tässä tapauksessa on erittäin tärkeää, että loma tai työmatka ei mene pilalle huonosti suunniteltujen hotellin huonekalujen takia.

Olen koeistunut huoneen kaikki tuolit ja sohvat: yliherkkä selkäni oli niistä aivan riemuissaan.

Panoraama-ikkuna katsoi kadulle ja Kaubamajaan, mutta mitään ääntä sisälle ei päässyt. Sekin on nykyaikaisten ratkaisujen ansiosta. Mikään ei häirinnyt untani tai työntekoani. 

2. Sänky

Se oli paras sänky, jossa ikinä olen hotellissa nukkunut. (Toiseksi paras jäi Shenzhenin Crowne Plazaan, vuosimallia 2016). Niin ja minä, diginomadina, kulutan hotellien ja yksityisten majoittajien nukkumapaikkoja kasoittain joka vuosi (pelkästään tämän vuoden puolella tuli koenukuttua jo 13 paikkaa 😁).

Tallink City Hotel arvostelu

Kyllä, olisin ihan mielelläni viettänyt tässä sängyssä enemmän aikaa. Mutta työ kutsuu, ei sille mitään voi.

3. Monimuotoisuus ja Lapsiystävällisyys

Illemmalla pääsimme kierrokselle tutustumaan hotellin muihin huoneisiin. Hotellin tavallisin huonekin oli aivan huikea.

Hotellin monipuolinen huonetarjonta oli varsin vaikuttava. Yleisten normihuoneiden lisäksi oli laaja valikoima parempia vaihtoehtoja. Neliömetrien määrän lisääminen ei ollutkaan pääosassa. Huoneet erottuivat toisistaan tarkoituksellaan ja varusteillaan. 

Saunallinen sviitti lienee klassikko näillä leveyksillä. Jos sviittiin ei just nyt ole varaa, niin saunaan pääsee myös erillisellä rentoutusalueella.

Minuun teki suurimman vaikutuksen lapsiperheille tarkoitettu sviitti. Konsepti oli minulle aivan uusi. 

Vaikka lasten sviitti on ainoa sellainen hotellissa, ei mitään hätää: yhdistettäviä perhehuoneita siellä on muistaakseni 39. Hotelli tarjoaa lapsille erillisen leikkipaikan, jos lasten sviitti meni ohi suun.

Hinnat huoneen luokasta toiseen nousevat varsin maltillisesti. Ja vaikka hotellista ottaisi aivan tavallisen huoneen, yleiset tilat ovat sitä luokkaa, että sekä rentoutuminen että työnteko onnistuu varsin hyvin.

Itse olen kokeillut tehdä työtä myös aulassa, joten se on varsin mukava paikka. Vaikka hotelli sijaitsee pääkatujen risteyksessä, kaupungin melu ei tule sisälle.

Jos palaveri vaatii yksityisyyttä, tarjolla on erilliset työskentelytilat.

4. Sijainti

Tallink City sijaitsee kyllä aivan keskellä kaupunkia, mutta Tallinna on muutenkin varsin kompakti miljöö. Turistirysään, kuten Vanalinn tai Viru Keskus, pääsee parissa minuutissa. En kuitenkaan suosittele jäämään keskustaan. Parin kilometrin päässä hotellista on Noblessner alue, Balti Turg, Kadriorg, Reidi teen promenaadi. Hieman pidemmälle kun ajaa, niin vastaan tulee Piritan ranta. 

Pirita on kyllä rantana mahtava, mutta lapsiperheille suosittelen ehdottomasti käydä Stroomilla. Stroomi tai Pelguranna on lasten ehdoilla rakennettu puisto ja ranta-alue. 

Tallinnan muista mahtavista paikoista (kuten Lennusadam, Energia Aavastukeskus, T1, Ülemiste, Rahvusooper Estonia, Maarjamäe Ajalookeskus ja moni muu) kerron lisää Minun Tallinnani -jutussa (lähiaikoina).

Tallinnassa pääsee liikkumaan kätevästi myös polkupyörällä tai sähköpotkulaudalla, jos taksilla liikkuminen ei kiinnosta. Rohkeimmat huristelevat jopa rullaluistimilla.

5. Pientä kivaa

Pienet yksityiskohdat ovat se piste i:n päälle. Ihanat Rituals-hoitotuotteet, kahvikone, mukava kylpytakki, pyyhekuivain kylppärissä, käsin kirjoitettu huoneen managerin nimi. Silloin tuntee itsensä tervetulleeksi, ei pelkkänä maksavana asiakkaana, mutta arvostettuna vieraana. 

Loppusanat

Kyllä, Tallink City on hotelli, josta jaksaa maksaa. Itsestäni tuntui, että hinta-laatu suhde on tässä tapauksessa enemmän kuin kohdallaan. Tiedän nyt, mihin suunnistaa seuraavalla Tallinnan-matkallani.

Tallink City hotelliarvostelu

Tallink City hotelliarvostelu

Viro 30 - 20.8.2021

Tallink City Hotel arvostelu

Tallink City hotelliarvostelu

19 vastausta artikkeliin “Uutuuttaan hohtava Tallink City Hotel ****

 1. Sen verran positiivista Tallink City -hotellista on tullut luettua, että varmaan se on meidänkin valintamme seuraavalla Tallinnaan kohdistuvalla matkallamme. Tuo lapsiperheille tarkoitettu sviitti kuulostaa ihan mahtavalta idealta!

  1. Oli se hotelli aivan upea kokemus. Yli odotusten.

   Lasten sviitti oli niin mainio idea, että sen oli pakko mainita. Siinä söpöyspisteet olivat aivan huippulukemissa.

 2. Tyylikäs hotelli ja olen muutamia kertoja siellä yöpynytkin. Odotan nyt seuraavaa reissua ja yöpymistä juuri tässä hotellissa👍🏻

 3. En ole koskaan yöpynyt Tallinnassa. Yksi vuosi oltiin kyllä joulu siellä, mutta yövyttiin laivassa.

  1. Tallinnassa on paljon kokeilemisen arvoisia hotelleita. Itse olen yöpynyt Cityssä joskus ennenkin, mutta myös Tallink Spa & Conference Hotellissa sekä Radissonin Meritonissa. Ottaen huomioon, että näiden hintataso on 50-70 euro per yö, kyllä se laivalla yöpymisen voittaa 😁.

 4. Upea hotelli! Olimme viimeksi Tallinassa tuossa viereisessä express hotellissa ja siihen verratuna tuo on ihan luksus 😀

  1. Tallinkin Express hotel on sellainen budjetti-matkaan sopiva, eli kunhan puhdas .)

   City on taas ajateltu olemaan sellainen korkeamman tason miljoo, mitä se tekeekin.

 5. Minä olen joskus yöpynyt Tallink City Hotellissa. Jo silloin ajattelin, että onpa hieno hotelli. Mutta nyt uudistuksen myötä, näyttää hotelli vieläkin upeammalta. Ja kaikki on niin asiakkaille ajateltua. Ihana tuo lasten sviitti ja muutkin kivat tilat lapsille.
  Ja joka paikassa ergonomisesti suunnitellut tuolit. Täyden kympin juttu. Ja paras hotellisänky! Kun matka taas joskus Tallinnaan käy, niin tämä hotelli! Ja kun hotellin sijaintikin on paras mahdollinen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.