Staycation-suosikkini

Staycation-suosikkini

Staycation-suosikkini.

Nyt on vähän vaikea sanoa, mikä on minun lemppari staycation-paikka ja vielä vaikeampi kysymys on, mikä se kotiseutu on 😁. Minulla on useita suosikkeja eri seuduilla ja eri maissa, joten avaan asiaa siitä näkökulmasta, mikä on ollut hyvä paikka viettää pieni hetki leväten.

Suomi 

Staycation-suosikkini, Tähtiniemen silta, Heinola
Tähtiniemen silta, Heinola

Kumpeli Spa

Suomen ehdoton suosikkini on Kumpeli Spa. Vaikka Turun ja Helsingin seudulla oli tarjolla useitakin kylpylöitä ja keskustahotelleja, ajoimme aina pari sataa kilsaa Heinolaan. 

Kumpeli Spa, Staycation-suosikkini
Hotelli Kumpelin takapiha

Kumpeli poikkeaa luonteeltaan kaikista muista hotelleista, joissa olimme yöpyneet Suomessa. Siinä on omaperäisyyttä, lämminhenkisyyttä ja sisua. Se erottuu selvästi edukseen ketjuhotellien harmaasta massasta.  

Maisemat Heinolassa ovat monella tavalla rauhoittavia. Kaupungissa ei ole kovin paljon muuta tekemistä kuin kävellä joutilaana pitkin kaunista joen rantaa, nauttia upeista auringonlaskuista ja kuunnella lintujen laulua. Se siinä jujuna onkin. 

Tähtiniemen silta, Heinola - Staycation-suosikkini
Tähtiniemen silta, Heinola

Kerran vuokrasimme hotellilta polkupyörät ja kiersimme Heinolaa ristin rastin. 

Kumpelin huoneet on sisustettu rauhoittavasti: tilavia, avaria ja valoisia. Otimme aina huoneen toisesta kerroksesta joelle ja sillalle päin. Joki näyttää sillä kohdalla aivan järveltä. Ensimmäisellä uintikerralla luulimme menevämme järveen. Omalta parvekkeelta tai terassilta pääsee nauttimaan maisemista esteettä.  

Spa osasto on nyt uusittu ja entistä komeammassa kunnossa. Saunasta pääsee pulahtamaan joko uima-altaaseen tai jokeen. 

Kumpeli Spa, Staycation-suosikkini
Hotellin laituri

Hotellissa on myös varsin hyvä ravintola (ja tosi maistuva aamiainen), jonka paras osa on kesäterassi. 

Vaikka Kumpeli on omalla tavallaan hieno jokaisena vuodenaikana, parhaimmillaan se on silti kesäkuusta syyskuuhun. 

Viro

Staycation-suosikkini, Jägala joa vesiputous
Jägala joa vesiputous

Meriton Grand Conference & Spa

Tallinnassa Meriton Grand Conference & Spa on pitkään ollut lempipaikkamme. Sen kylpylä ei ole kummoinen eikä se ole lapsiperheiden suosiossa, koska uima-allas ei yksinkertaisesti sovi lapsille (aivan liian syvä ja tylsä se on), vaikka kerran olimme siellä myös pojan kanssa. Enemmän se paikka sopii pariskunnille, jotka haluavat viettää aikaa yhdessä ja ilman lapsia näköpiirissä. 

Meriton Grand Conference & Spa
Meriton Grand Conference & Spa, Tallinna

Kuvat ovat hotellin sivuilta, koska minulla ei ole omia uudistuksen jälkeisiä kuvia.

Meriton Grand Conference & Spa, Tallinna
Spa osasto

Uudistus ei ollut tälle hotellille eduksi. Siitä tuli pliisumpi kuin aikaisemmin. Erityisen epäonnistuneena pidän kylppäreiden remonttia. Vaikuttaa siltä, että se on tehty halvimmalla mahdollisella tavalla. Suiteista oli myös poistettu poreammeet (joko asiakkaat käyttivät liikaa vettä?). Kuntosalissa ja spassa ei tapahtunut sen kummempaa muutosta. 

Meriton Grand Conference & Spa, Tallinna
Junior Suite

Edullinen perushotelli se nykyään on.   

Kalev Spa

Kalev Spa voitti aina silloin, kun lähdimme liikkeelle koko porukalla. Sen uima-allasosasto on kuin tehty pienille lapsille. Aikuiset eivät tosin tykänneet siitä, että lapset tulivat leikkimaan porealtaisiin tai vesihieronta-altaaseen, mutta en antanut sen häiritä. Jos ei jaksa katsella lapsia, valitkoon muita paikkoja. Niitä on Tallinnassa yllin kyllin. 

Kalevin Spa osasto, kuva Kalev Spa
Kalevin Spa osasto, kuva Kalev Spa

Huoneet ovat tasokkaita, tilavia ja suhteellisen edullisia. Standard -huoneeseen mahtuu hyvin kolme henkeä ja hintaan kuuluu kuntosali ja uima-allasosaston rajoittamaton käyttö. 

Kalev Spa
Standard huone (uusittu 2019), kuva Kalev Spa

Kalev Spassa on myös kelvollinen ravintola (mikä ei ole Tallinnan hotelleissa itsestäänselvyys). 

Kalev Spa
Kavel Spa – dronikuva, TravelApi

Hotellin keskeinen sijainti on myös suuri plussa. Jos siellä viipyy enemmän kuin yhden yön, voi keretä jopa ulkosalle asti. Meille näin ei tosin koskaan käynyt sattuneesta syystä. Käytiin aamuin illoin uimassa/kuntosalissa/syömässä, eikä illalla jaksanut enää muuta kuin kaatua sänkyyn. 

Tallink City Hotel

Tallink City Hotel oli mitäänsanomaton, vanhanaikainen mesta, jota kukaan ei oikein noteerannut. Mutta sitten se koki täydellisen muodonmuutoksen. Remontti onnistui niin hyvin, että hotellista tuli kertaheitolla suosittu ja trendikäs.  

Tallink City Hotel - Millainen on toimiva hotellihuone
Tallink City Hotel, Deluxe huone, Tallinna

Sen lisäksi, että uudistus oli muuttanut hotellin ilmettä tyylikkääksi ja moderniksi, vasta huoneen sisään astuessa huomaa, miten paljon se on muuttunut. Huoneet ovat loppuun asti ajateltu sekä sisustuksellisesti että toimivuudeltaan. Niissä mikään ei ole väärässä paikassa, mihinkään ei kompastu, kaikki on oikealla korkeudella ja käden ulottuvilla. Upea ja vilkas kaupunkimaisema on täysin äänetön. Ilma on raikas, vaikka ollaan Tallinnan sydämessä.

Koko arvostelu ja lisää kuvia löytyy tästä: Uutuuttaan hohtava Tallink City Hotel ****

Malta & Gozo

Malta Vs Gozo Victoria, Staycation-suosikkini
Vicrotia, Gozon pääkaupunki

Maltalla emme vielä kerenneet käydä missään viettämään staycationia, koska kaikki rajoitukset ovat poistuneet vasta kesän alussa eikä korkean sesongin aikana missään hotellissa ole kivaa olla. 

Mikä on haaveissa?

Ainakin Kempinski San Lawrenz Gozolla. Hotellissa on aivan kaikkea mitä voi kuvitella: sisä- ja ulkouima-allas, tasokkaat huoneet sekä upea merinäköala. Merenranta on lähellä, mutta Dwejra Bay ei ole kaikista helpoin uimaranta, joten uima-allas on tässä tapauksessa enemmän kuin tervetullut.

Kempinski San Lowrenz
Kempinski San Lawrenz (kuva Kempinski)

Kempinskia kehutaan paikallisten keskuudessa juuri hyväksi staycation-paikaksi.

Maltan puolella houkuttelee The Xara Palace, joka sijaitsee Mdinan muurien sisäpuolella. Se on boutique-tyyppinen hotelli, jonka tyyli kunnioittaa keskiaikaista kaupunkia, mutta moderneilla mukavuuksilla. Sieltä aukeaa upea näkymä Maltan saarelle.

Xara Palace
Xara Palace (kuva Xara Palace)

Toinen hauska vaihtoehto olisi Hyatt Regency Malta – harva korkealle kurottava hotelli saarella. Se on toki ultramoderni sekä sijaitsee seudulla, jota on vaikea mieltää Maltaksi. Kompleksi on itsestään all-inclusive paikka ja sitä ympäröi tyylikäs ja nykyaikainen seutu, jossa on trendikkäitä kahviloita ja ostareita. 

Hyatt Regency Malta
Hyatt Regency Malta suite (kuva Hyatt)
Sliema ja St. Julian's, Malta
St. Julian’s kaupunki, Malta

Näitä kokemuksia kertyy koko aikaa lisää, joten tähän suosikki staycation-listaan voi aina tulla muutoksia. Siinä on hyvääkin: näin majoituksilla on tarvetta koko ajan tähdätä parempaan. 

Staycation-suosikkini.

Referenssit:

15 vastausta artikkeliin “Staycation-suosikkini

  1. Meillä on koko perheen kylpyläreissu haaveissa! Kesäkuussa päästiin jo aika lähelle, kun oltiin pari yötä lasten kanssa Jyväskylässä Laajavuoren kylpylässä, mutta mies puuttui siltä reissulta. Tuo Kumpeli kuulostaa tosi kivalta, pitää pitää mielessä! kiitos vinkistä 🙂

  2. Minä miellän staycationin kotikaupungissa lomailuksi, mutta löyhästi tulkiten. 😀 Täältä Espoosta katsottuna pitäisin staycationina sitä, jos menisimme yöksi Helsinkiin. Sitä kauemmaksi meno taas olisi ihan vain visiitti siihen kaupunkiin.

    1. Niin se onkin. Kumpelin lisäksi, jonne ajoille hieman pidempään, muut hotellit olivat kaikki 10 km sateilla meidän siloisesta kotiosoitteesta. Meidän osoitteet vaan olivat vaihtuneet aika tiheästi viime aikoina 😁

  3. Mua rupesi vähän huvittamaan, että en ole koskaan ole ollut virallisilla staycationeilla. Epävirallisilla kyllä eli tyttäriemme kodeissa Tampereen keskustassa ollaan vietetty staycationia, kun he on ollut muualla. Esim, nyt itsenäisyyspäivän viikonloppuna tyttöni menee kodinvaihtoon Lontooseen ja me hänen kotiin. Jo ennen kuin staycationia tunnettiin, niin me mentiin mieheni kanssa appivanhempien kolmioon ja isovanhemmat tuli meille – jätettiin lapset heidän huomaan – parhaat muistot ikinä tuosta staycationista!!!

    1. No, mutta staycationia voi tulkita miten haluaa. Ei sn tarvitse olla tätä nykyä hotelli. Voi olla kämppä jossakin muussa kaupungin osassa vaikka. Tai vireisessä paikkakunnassa.

  4. Kumpeli kuulostaa tosi sympaattiselta paikalta ja nuo Maltan hotellit ovat aika kivoja, eniten näistä meidän makuun, joten laitetaan korvan taakse, jos reissu sinne joskus toteutuu.

    1. Olen äsken käynyt katsastamassa tarkemmin Hyattin seutua. Tosi hienolta se näyttää, mutta ei kyllä Maltaksi voi kuvitellakaan 😂

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.