Pöytä on katettu

Pöytä on katettu - Tallinnan ravintolatarjonta

Pressimatka*: Visit Tallinn, Visit Estonia, Tallink Silja, Viking Line ja Eckerö Line

Pöytä on katettu – Tallinnan ravintolatarjonta 2021.

Perjantai-illan kunniaksi tein koosteen matkan ruokapaikoista. Eihän perjantaisin tee mieli kuin hyvää ruokaa mukavassa seurassa 😁. 

Seura oli meillä matkan aikana aivan loistava. 

Nyt sitten ruokaan…

Tässä postauksessa Ravintolat ja catering: 

Riviera Palais Brasserie

Itselleni ensimmäinen ruokailu oli Maarjamäellä sijaitseva Riviera Palais Brasserie.

Ravintola hakee vaikutteita ranskalaisesta keittiöstä, joten jos olet sikäläisten herkkujen ystävä, niin tämä paikka on kuin tehty sinulle. Ruoissa ei ollut säästetty mausteissa ja niiden kanssa oli luonnollisesti tarjolla paljon ranskalaisia viinejä. 

City Grill House

Illallista nautimme Tallink City Hotellin tiloissa sijaitsevassa City Grill House.

Olen syönyt à la carte City Grillissä ensimmäistä kertaa. Illallisella tarjottu ruoka oli minulle helpompaa arvioitavaa, koska se edusti perinteisempää keski-eurooppalaista keittiötä. Monien seuralaiseni mielestä se oli hieman pliisu, mutta minä suorastaan nautin siitä asiasta, että aineosien maut erottuivat selvästi ruoissa. 

Olen tavallaan jäävi puhumaan ruoista toisten puolesta, koska (a) olen allerginen monelle aineelle, jotka hankaloittavat ravintoloissa syömistä ylipäänsä, kuten selleri, sipuli, valkosipuli, kardemumma (ja moni muu mauste), (b) en ymmärrä mitään viineistä enkä viitsi sen kummemmin opetella. 

Tallinnalaisina ollessamme kävimme yleensä syömässä bruncheja, joko siinä samassa City Grillissä tai Tallink Spa & Conference Hotel:in Nero ravintolassa. Runsas valikoima, skandinaaviseen (lue: suomalaiseenkin) makuun ruokia, hyvä juomavalikoima. Suosittelen lämpimästi kumpaakin. Erityisesti jos olet yhtä nirso kuin minä 😁. Varaa pöytä etukäteen, paikat ovat hyvin suosittuja paikallistenkin keskuudessa.

Carmen Catering 

Iglu Parkissa nauttimamme lounaan oli tarjonnut uudenlainen catering yritys: Carmen Catering. Sieltä lounaan saa tilattua juuri sellaisena kuin itse tykkää ja sinne, missä itse olet tai käydä hakemassa paikan päältä yrityksen keittiöstä. Sopii mainiosti sekä työpaikan lounaaksi että isompaan tapahtumaan. Näin koronan aikana on tärkeää, että on tarjolla yksilöpakattuja, mutta kuitenkin tuoretta ruokaa. 

The Buffet by Viking Line 

Itselleni on kaikkein helpoin syödä nimittäin buffeteissa. Laivoilla jos syödään, niin yleensä buffassa. En osaa sanoa, kenen pöytä notkuu syvemmälle, Vikingin tai Tallinkin, olen kuluttanut niitä tasaiseen tahtiin kymmeniä vuosia. 

Tämän matkan Viking Buffet oli kyllä makuuni, ottaen huomioon oma rakkauteni äyriäisiin. Rapuja saa rapukauden ajan, mutta katkarapuja (oikein viimeisen päälle: tuoreita, mehukkaita ja juuri sopivasti suolaisia) on saatavana miltei aina. 

Lihat olivat todella hyviä. Naudanpaistin ystävillä olisi oikein juhlan paikka. Kasvissyöjille on tarjolla entistä enemmän vaihtoehtoja, sillä niiden maku parani vuosien mittaan. Perunamuusi oli laktoositon, joten minäkin pääsin jaolle.

Koronaturvallisuudesta huolehditaan Vikingillä tosi tarkasti. Vaikka laivoilla ei ole maskipakkoa, vaan suositus, niin henkilökunta on aina maskeissa. Käytössä on jokaiselle ruokailijoille omat pihtinsä, jotka pestään ja desinfioidaan jokaisen käytön jälkeen. 

Niin hassua kuin se on, paras kuohuva oli tarjolla Vikingillä. Piper-Heidsieck Essentiel by Essi for Viking Line erottui edukseen muiden varsin hyvien kuohuvien joukosta ja on laivan oma viini, jota saa nauttia sekä ravintoloissa että ostaa mukaan. Tätä shampanjaa on valmistettu vain 40 000 pullon erä Viking Linelle.

Riista- ja äyriäisbuffet katetaan 19.8.–17.11.

“Ei pidä mennä (Itä)merta edemmäs kalaan. Aluksillamme tarjoillaan kulinaarisia täysosumia toisensa jälkeen”. – Viking Line, The Buffet.

Tätä osuvammin ei pääse sanomaan. 

Pöytä on katettu – Tallinnan ravintolatarjonta 2021.

Referenssit:

Pöytä on katettu – Tallinnan ravintolatarjonta 2021.

Viro 30 - 20.8.2021

5 vastausta artikkeliin “Pöytä on katettu

  1. Todella hyvä ravintolatarjonta on tuolla laivalla – varmasti kaikille löytyy mieluinen vaihtoehto. Itse tietty valitsisin buffetin, koska ketogeenisellä ruokavaliolla sieltä saisi paljon erilaista syötävää. Kyllä ruokahalu heräsi tästä postauksesta 😀

  2. Viikkarilla en ole vuosiin käynyt, mutta Siljalla senkin edestä. Buffa on meilläkin aina johonkin suuntaan matkaa. Tosin Siljalla on tosi paljon vieläkin sikaperäisiä tuotteita, joten itse keskityn vain kalaan. Tallinnassa on yksi ravintola, jossa sain kyllä niin maailman parasta ruokaa, ettei tosikaan. Se oli sellainen todella pikkuruinen paikka, jonne vahingossa eksyttiin eräs jouluinen iltapäivä.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.