Viikko 27 – Lähtöruudussa

Viikko 27-2024 - Lähtöruudussa - pääkuva

Viikko 27-2024 – Lähtöruudussa.

Viikko 27

Tämä oli ensimmäinen viikko oikeaa lomaa, mutta se oli enemmän kuin täynnä erilaisia menoja ja säätämistä. 

Tähän mun on pakko mainita, että olen ollut toista kuukautta migreenin estolääkityksellä, joka kokonaan tyrehdyttää migreenikohtauksen kehittymistä eikä hoida jo olemassa olevia oireita. 

Näin ollen aikaisemmin yliherkkä pääni ei reagoi enää juuri mihinkään. Sain elämäni takaisin. Voin herätä aamuisin milloin huvittaa, syödä ravintoloissa mitä lystää, nukkua lyhyet tai pitkät yöunet, olla auringossa tai varjossa, liikkua tai olla liikkumatta. 

Se on myös mahdollistanut sen, että uskallan lähteä ajamaan Liettuasta Viroon ainoana kuskina, kilometrejä kertyy reilu 650.

Lähtöruudussa

Kaunas-Johvi reittikartta

Tämän kesän road trip tulee olemaan varsin vaatimaton. Suunnitelmissa ei ole kuin käydä kääntymässä Virossa sekä Suomen puolella muutamaksi päiväksi. 

Meidän tapauksessa erikoisinta tällä erää on se, että se on todellakin vain kiertoajelu ja ystävien tapaamista ilman mitään suurempia käänteitä elämässämme. 

Matkan kesto on myös varsin maltillinen ja silloin kun tämä lähtö-kirjoitus menee julki ollaan jo varmaan turvallisesti kotona.  

Itselleni hupaisinta oli se, etten osannut pitkään päättää, mitä minun pitää pakata mukaan. En tiedä mitään tulevasta ohjelmasta eikä säätiedotus pysynyt kasassa. Joka päivä oli uusi ennustus matkan ajaksi. Ainoa mitä ymmärsin siitä on se, ettei lämmintä kannata odottaa. Sataa tai paistaa, viileä jakso näyttää tulevan.

Sekin on erikoista, ettei auto tule täyteen piripintaan kuten yleensä. 

Myös se oli epätavallista, että ensimmäisen päivän reitin ja pysähdykset olen suunnitellut etukäteen hyvin tarkkaan. Syynä on se, että nimittäin sen eka päivän olen ajamassa yksin pojan kanssa Kaunasista Jõhviin. 

Googlen mukaan ajoaikaa on keskimäärin 8.5h. Itse suunnittelen, että pysähdyksiä tulee sen verran, että kokonaisuudessa ollaan matkalla ainakin 10 tuntia. En kyllä pystyisi ajamaan 8h putkeen ilman yhtään vessataukoa. 

Sille päivälle luvataan aikamoista vesisadetta, joten sekin tulee olemaan haasteena ja hidasteena.

PS. Kuvat ovat huhtikuusta. Eihän syreeni kuki Kaunasissa heinäkuussa 😁.

Viikko 27-2024 – Lähtöruudussa.

3 vastausta artikkeliin “Viikko 27 – Lähtöruudussa

  1. Halleluja migreenin estolääkitys. Onneksi toimii noin hyvin!
    Minusta reissunne kuulostaa oikein mukavalta. Ystävien tapaamiset ja rento ohjelma = lomailua parhaimmillaan.

    1. Joo, reissumme lähti käyntiin mukavasti. Oli tosi kiva tavata ihmisiä, kenen kanssa ei ole nähty vuosiin.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.