Kysely meneillään

Kysely matkailusta

Kysely matkailusta.

Mikä vaikuttaa matkakohteen valintaan?

Lomakautta ajatellen, kiivain matkustuskausi on nyt käsillä. Tilastokeskuksen mukaan suurin osa suomalaisista teki kesäkautena ainakin yhden matkan.  

Olen myös törmännyt vastaavaan kyselyyn matkakohteen valinnasta, miten suomalaiset valitsevat seuraavan matkakohteen. mitkä kaikki seikat vaikuttavat matkakohteem valintaan?

Googlaamalla pitäisi selvitä mitä vain. Vai? Ei ollutkaan niin helppoa, koska jokaisella kuluttajaryhmällä on omat kriteerit näille valinnoille. Yksin matkustajat ja perheelliset eivät ilmeisesti anna samoille seikoille samaa arvoa.

Jos nyt tehdään nopea kysely: mikä vaikuttaa eniten seuraavan matkakohteen valintaan?

1. Matkan/lippujen hintataso

2. Sopiva ajankohta

3. Helppo saavutettavuus (suorat yhteydet, kuljetukset perillä)

4. Kohteen turvallisuus

5. Perheystävällisyys

6. Erikoistarpeiden huomioon ottaminen, kuten esteettömyys yms. kohteessa

7. Kohteen kiinnostavuus (esim. kohde on itselle uusi, maan nähtävyydet tai kulttuuri kiinnostavat)

8. Muu (voit vastata kommenteissa)

Kysely matkailusta.

Lue lisää:

10 vastausta artikkeliin “Kysely meneillään

 1. Kiinnostavuus on ykkönen. Laitoin turvallisuudelle EI, koska en sitä ensisijaisesti koskaan mieti. Minulle myös valo, lämpö ja vesi ovat tärkeitä, koska enimmäkseen reissaan talvella.

 2. Vastasin, että turvallisuus kohteen vaikuttaa, mutta koskee vain esim sota-alueita. Itsellä kaikki turisti”rysät” ehdottomasti pois laskuista.

 3. En mene pahimpiin kehitysmaihin, koska turvallisuus uhattuna ja en jaksa katsoa kurjuutta lomalla. Muslimimaat jätän myös väliin, koska en piittaa uskonnoista ja vielä vähemmän järjestelmistä, joissa naiset pakotetaan sukupuolensa perusteella johonkin pukeutumismuottiin.

 4. Olipa hauska kysely!
  Olen näemmä poikkeustapaus mitä tulee perheystävällisyyteen ja turvallisuuteen. Ei tosin mitenkään yllättävää.

 5. Kiinnostavuus kohteeseen on ihan ykkönen ja muut haasteet on vaan ylitettävä kun sopiva kohdepaikka löytyy.

 6. Vastattu ja mielenkiintoista pohtiakin tätä. Ajankohdalla, suorilla lennoilla ja tällä hetkellä lasten kanssa iisillä kohteella on väliä. 10 vuotta sitten olisin vastannut varmaan eri lailla, silloin vain seikkailut mahdollisimman kaukana mielessä.

  1. Se onkin totta, elämtilanne vaikuttaa aika paljon matkailuun, sen tapoihin ja tärkeisiin kohtiin.

  1. Joo, huomasin samaa. Tällaisissa demograafisesti ympäripyöreissä kyselyissä on se heikko puoli, että eri matkustajaryhmät ymmärtävät asiat eri tavalla. Minulle turvallisuus merkitsi pitkään sen, että kohteeseen voi matkustaa lapsen kanssa. On toki olemassa turvallisuusvaatimukset, joissa ei kannata joustaa, kuten sotatilat ja poliittisesti epävakaat alueet.
   Nyt kun poika alkaa olla teini-ikäinen ja matkustaa aikuisena, asiat muuttuvat. Edullisuus alkaa painaa enemmän kuin moni muu asia. Lapsiperhe tai kolme aikuista – hintaerot ovat valtavia.
   Ja toisaalta, nyt taas kiinnostavat uudet kohteet, joihin pikkulapsen kanssa ei olisi menemistä.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.