Talven lopputili ihollani

Talven ihonhoito herkälle iholle.

Kirjoittelen aina välillä erilaisista kokeista, joita joudun tekemään ihollani. Kun elinympäristö muuttuu radikaalisti (sellaista on osunut kohdalleni useita kertoja elämäni aikana ja viimeisten viiden vuoden aikana kolmestikin) tai matkustaa tiheästi eri leveyspiiriien välillä, iho joutuu aikamoiselle koetukselle. Iho on ihmisellä kaikista heikoiten suojattu elin (näin harvakarvaisina eläinkunnan edustajina) ja ottaa vastaan kaikki iskut ensimmäisenä. Erityisesti kovilla on kasvojen iho, jota on kaikista vaikein suojata vaatteilla.

Jos iho on kaikin puolin normaali eikä reagoi yliherkästi sääoloihin tai sisäilman spekseihin, elämä on kai huomattavasti helpompaa. Jos iho on reaktiivinen ja ottaa nokkiinsa herkästi, ei sen silti tarvitse olla syy jättää elämä elämättä.

Tämä talvi oli iholleni aika vaikeaa. Paluu Pohjolaan ei sujunut ongelmitta. Sekin seikka, että talvi oli aika rankka lajissaan, lisäsi haastetta. 

Lopulta olen löytänyt muutaman toimivan tuotteen. Päätin jakaa tämän tiedon myös tänne blogiin siinä toivossa, että jollekin toiselle siitä voipi olla hyötyä. Vaikkapa ensi talveksi.

1. Perussuoja

Hyinen pakkasilma tuskin on hyväksi kenenkään iholle. Toisilla iho kestää pakkasia paremmin ja toisilla huonommin. Minä olen niitä, joiden iho ei siedä pakkasia juuri lainkaan. Kylmänkestävyys taisi olla enemmän henkilökohtainen ominaisuus eikä niinkään kiinni geeneistä, kuten äkkiseltään voisi päätellä. Esimerkiksi Liettuaan muuttanut samoalainen ystäväni kestää pakkasia kertoja paremmin kuin minä. 

Sebamed-tuotteet apteekeista 

Sebamed

Sebamed on saksalainen brändi, jota saa edullisesti kaikista apteekeista ja kemikaaliosta (joissa olen ikinä käynyt) sekä kaikista nettikaupoista, joissa olen asioinut. Se on muuten jännää, kuinka vähän suomalaiset kosmetiikan tuottajat panostavat vientiin. Lumenen lisäksi mitään muuta ei juurikaan saa ulkomailla. 

Tietysti omalla kohdallani ainoa konsti välttää kaikkia vahinkoja on olla menemättä ulos kovilla pakkasilla. Mutta kun se ei aina käy, niin pakko oli keksiä jotain muita keinoja.

Erityisen paljon ihoni on tykännyt Anti-Ageing Q10 Protection Cream:ista. Tästä voiteesta itselleni oli hyötyä myös pahimmilla pakkasilla.  Kylmemmällä säällä se sopii sekä päivä- että yövoiteeksi ja nyt sään ollessa plussan puolella siirsin sen kokonaan yöksi.

Tämä voide on suhteellisen paksu, mutta ei suorastaan kiillä. Sen päälle pystyy myös meikkaamaan, vaikka meikki ei nyt kovin hyvin pysy naamassa. Muutenkin kun kasvot pitää suojata ulkona huivilla sekä nenä ja silmät vuotavat vuolaasti koko ulkona olon ajan, mikään meikki ei pysy kunnolla. On toki olemassa meikkejä, jotka kestävät kaiken, mutta ihoni ei niitä kestä. Joten joutuu tekemään kompromisseja. Meikin korjaaminenkaan ei oikein luonnistu perillä, koska ihoni ei siedä puutereita.

Myös sarjan yövoide ja silmänympärysvoide olivat käytössä. Yövoide ei ole kovin rasvaista, mutta hyvin kosteuttavaa. Silmänympärysvoide sopii enemmän yöksi kuin päiväksi.

Nämä ovat toki perusrasvoja, joten niiden alle voisi lisätä sopivaa seerumia tehostamaan ihonhoitorutiineja. Itselläni oli nyt käytössä Clarinsin Double Serum ja italialaisen Dermolabin Antirughe kirkastavaa seerumia.

Clarins, Double Serum

Dermolab oli löytö Maltan ajoilta mutta sitä ei taida olla saatavilla mistään pohjoisen apteekeista. 

Siero booster antirughe energizzante | Dermolab 

2. Thalgo 

Olen yleisestikin ottaen hyvin innoissani meren antimista, myös silloin, kun kyse on ihonhoidosta. Thalgon tuotteita olen löytänyt jo Tallinnassa, ja olin iloinen, että pääsen niihin käsiksi uudelleen. 

Thalgon ikääntyvälle iholle tarkoitettu Silicium Lift Lifting & Firming Cream normaalin ja kuivan ihon voide ei pidä yli -20 asteen pakkasilla, mutta lähemmäs nollakelejä se on jo varsin hyvä tuote. 

Thalgo

Minua ilahduttaa Thalgon kuivan ihon voiteissa se, että niissä on meriveden mineraalien lisäksi tarpeeksi lipidejä pitämään kuivan ihon kunnossa, mutta ne silti imeytyvät hyvin. Ne ovat osoittautuneet myös herkkäihoystävällisiksi. 

Kolmekymppisten ei kannata vielä ryhtyä näin rajuihin toimenpiteisiin vaan brändillä on olemassa yhtä hyviä rasvoja nuoremmalle iholle, kuten Spiruline Boost tai Source Marine.

Yli viisikymppinen taas voisi kokeilla jo seuraavaa sarjaa, kuten Exception Marine Redensifying -tuotteet. 

3. Organic Shop

Organic shop

Vihdoin löysin tuotesarjan, josta puuttuu vege-hintalisä. Virolaisen laboratorion tuotanto myydään merkillä Organic Shop. Tuotteet ovat aika simppeleitä, mitään hienoja nimiä tai pakkauksia ei ole tarjolla. Eivätkä ne tee ihmeitä, kuten luonnon- ja vege-kosmetiikka yleensäkään. Sen takia en myöskään viitsi maksaa siitä maltaita. Tässä on sitten niin edullista kuin voi vaan olla. 

Niitä saa varmaan joka kaupasta Virosta (löysin sen alunperin L-Cosmetics ketjusta), mutta kun olen täällä Kaunasissa, ostan omat Lovertesta. 

Kerrankin on niin nössö kemiallinen kuorinta – ORGANIC SHOP Apricot & Mango Face Peeling, että se sopii omalle herkälle iholleni. Tulos näkyy hyvin naamalla ja tuote on mielestäni erinomainen hinta-laatusuhteeltaan. 

Tämä postaus ei ole Loverten mainos niin kuin voisi epäillä linkkien runsaudesta. Minulla ei vaan ole pääsyä moneen sarjaan millään muulla tavalla. Liettuassa tunnettujen merkkien hinnat hipovat pilviä ja osaa tuotteista, joihin olen tottunut, ei ole saatavilla täällä lainkaan. 

Varmaan sen takia kauppojen valikoimien painopiste on luonnonmukaisessa paikallisessa tuotannossa, jota saa helposti kaikkialta ja joka on aika edullinen. 

Omana ongelmana on se, että vege- ja luonnonmukaisilla tuotteilla on tiettyjä ominaisuuksia, joista en pidä, näin lievästi sanottuna. Ne eivät sovi kiireisiin aamuihin (lue: levittäminen ja imeyttäminen kestää aikansa) eivätkä meikit pysy kasvoilla korjaamatta. Minulla ei myöskään ole kovin suurta halua aloittaa aivan kaikkia kokeiluja uusiksi uusien valmistajien kanssa. Kokemukseni mukaan uudet tuotteet ovat aika usein uusia katastrofeja.

No mutta, nyt katse kohti kevättä. 

Mukavaa kevään odotusta teille!

Talven ihonhoito herkälle iholle

Talven ihonhoito herkälle iholle.

Referenssit:

Talven ihonhoito herkälle iholle.

Visits: 423

5 vastausta artikkeliin “Talven lopputili ihollani

  1. Mulla on todella herkkä iho, punapäänä se on suojattava hyvin auringolta ja sen lisäksi minulla on vitiligo, joka aiheuttaa oman päänvaivansa. Iho reagoi kaikkeen, ihan kaikkeen. Oli sitten ilman muutoksista kyse tai sitten ihan ruasta tai kemikaaleista. Myös vaatteet tuovat oman lisän siihen miten ihoni reagoi.

    1. Herkän ihon haasteet ovat aikamoisia, erityisesti pohjoisessa. On sekä kylmää että kuumaa välillä ja aurinkosuojakin on tarpeen sillon tällöin.

  2. Olen odottanut kuin kuuta nousevaa, että nämä pikku pakkasetkin loppuisivat ja lämpöisempi sää alkaisi. Ei siis pelkästään mielenterveyden takia, vaan kuivan ihoni. Loppuisi tämä rasvoilla läträäminen. Lämpöisemmillä keleillä ihon kanssa pääsee niin paljon helpommalla!

    1. Niinpä, sekä pakkaset että lämmitys verottavat ihon kosteutta. Lämmin ilmasto oli kieltämättä omallekin iholleni hyväksi. Puolet ongelmista hävisi taivaan tuuliin.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.