Maailman oudoimpia hotelleja

Maailman oudoimpia hotelleja
pääkuva

Maailman oudoimpia hotelleja.

Kun olin koostamassa Maailman erikoisimpia majapaikkoja -postausta pari kuukautta takaperin, olen törmännyt moneen varsin outoon majoituspaikkaan, josta ei heti pystynyt päättämään, pitäisikö nauraa vai itkeä. Erityisesti, jos siinä joutuisi yöpymään. 

Osa näistä hotelleista on ihan passeleita pienellä varauksella ja isommalla huumorintajulla. Osa on taas sellaisia, ettei minusta olisi niihin vieraaksi. No, on ainakin vaihtoehtoja heille, joilla riittää huumoria majoittua vuoren rinteellä roikkuvaan gondoliin tai nosturin ohjaamoon. 

1. Walk the Line

Skylodge Adventure Suites, Cusco, Peru 

Kuvat: Skylodge Adventure Suites 

Perulainen Skylodge on yksi niitä hotelleja, joissa en pystyisi yöpymään. Sen verran huteralta tuo rakennelma vaikuttaa. Myös pään pitää kestää korkeita paikkoja hyvin. 

Osa huoneista on myös sellaisia, jonne pääsee vain sen jälkeen, kun vuorikiipeily on ollut harrastuksena muutaman vuoden. Isännät kyllä väittävät, että lyhyt briiffaus riittää. 

Halpaa lystiä se ei kuitenkaan ole: 369€ per yö (valuuttalaskin näytti). 

2. Öljyntuotannon jämiä

Seaventures Dive Rig, Borneo, Malaysia

Seaventures Dive Rig, Borneo, Malaysia

Kuva: Seaventures Dive Rig

Jos raakaöljyn tulo on yhtäkkiä loppunut, se ei näköjään ole tarpeeksi painava syy siirtää öljynporauslauttaa pois paikaltaan. Sinne voi järjestää vaikkapa hotellin.  

Minulle jäi epäselväksi, millaisia maisemia sukeltaja tulee näkemään paikassa, jossa on porattu öljyä vuosikymmen, sekä huoneiden hinnat ja taso (kuvataan siisteiksi ja yksinkertaisiksi). 

3. Keskellä ei-mitään

Hotel Kagga Kamma, South Africa 

Maailman oudoimpia hotelleja - Kagga Kamma

Kuva: Hotel Kagga Kamma

Luola keskellä aavikkoa tulee kustantamaan 200-300€ per yö. Onneksi on sentään kaikki mukavuudet ja ruokakin tuodaan ovelle joka päivä (lisähintaan tosin). 

Ymmärtääkseni hotellin ainoa tarkoitus on olla majoituksena heille, jotka ovat tulleet Etelä-Afrikkaan safarien perään. Kagga Kamma kun on kansallispuisto. 

4. Kanan lento

Costa Verde Hotel, Manuel Antonio, Costa Rica

Maailman oudoimpia hotelleja - - Costa Verde Hotel

Kuva: Costa Verde Hotel

Haluatko päästä katastrofielokuvan tunnelmiin? Keskelle viidakkoa pudonnut lentokone tarjoaa sen ainutlaatuisen mahdollisuuden 300 euron edestä (per yö). 

Minulla on kuitenkin sellainen aavistus, että lentokoneromu ei ole pudonnut sinne, vaan oli hylätty viidakkoon vanhuuttaan ja sitten muutettu hotellisviitiksi. 

Hotellissa on tarjolla myös suhteellisen normaaleja huoneita. Tosin, valtamerimaisema ei ole halvimmasta päästä sekään.

5. Varo päätäsi! 

Hobbitenango, or “The Land of the Hobbit”, Antigua, Guatemala

Maailman oudoimpia hotelleja - Hobbitenango

Kuva: Hobbitenango

Tämä hotelli ei suin päin sovi kovin pitkille ihmisille. Nimittäin Hobbittimaassa huoneiden korkeudet eivät päätä huimaa, mutta osuvat siihen helposti. 

Hobittimaailman hinnat ovat verrattain edullisia, ehkä sen takia, että osa asiakkaista tulee valittamaan niskakipuja kumarassa kulkemisesta. Hobittimajaan pääsee satasella per yö.

Hobitteja on muistettu muuallakin maailmalla, kuten niiden “kotimaassa” – Uudessa Seelannissa: Woodlyn Park 

6. Ekoilua

Ecocamp Patagonia (Chile)

Ecocamp Patagonia

Kuva: Ecocamp Patagonia

Ekoilu ei tule halvaksi, tunnetusti. Teltta Chilen Patagoniassa ilman lämmitystä ja suihkua (kompostoivalla vessalla sentään) tulee maksamaan 400-500€ per yö. Teltalla on neliömetrejä kymmenestä kolmeenkymmeneen tosin. 

Noh, se on kai maisema, joka tässä maksaa. Paras ajanvietto on retkeily luonnossa.

7. Rakennuspuuhissa

Amsterdamissa käydessä on tarjolla toinen toistaan erikoisempia majoituksia. 

Silmääni osui ensimmäisenä Liisa ihmemaassa -tyylinen Inntel Zaandam, joka sisustukseltaan on jo ihan normi, sopuhintainen hotelli, vaikka ulkonäkö hämää hieman (alk 123€ per yö).

Kuva: Inntel Zaandam

Oudoimpia majoituksia löytyy satamista. Amsterdamissa on nimittäin ainakin kaksi hotellia, jotka ovat sovellettu käytöstä poistuneista satamanostureista: Amsterdam the Crane by YAYS ja Crane Hotel Faralda. 4*-5* hotellihuoneiden hinta on yhtä korkea kuin nostureiden kaulat: The Crane veloittaa n. 500€ per yö ja Faralda – n. 1150€. Majoitukset ovat kuitenkin täysimittaisia sviittejä (40m2), joissa on makuuhuoneiden ja kylpyhuoneiden lisäksi olohuone ja keittiö.

Kuvat: Crane Hotel Faralda ja The Crane by YAYS

Merirahtiteollisuus tarjoaa toisenkin palikan hotellibisnekseen – kontin. Konteista on tehty useita majoitusviritelmiä, toinen toistaan mutkikkaampia. Hive-Inn on ymmärtääkseni edelleen konseptin tasolla, joten saadaan nähdä tuleeko niitä pystytettyä oikeasti. Konseptin hauskin juttu on se, ettei hotellirakennelma ole pysyvä, vaan sen voi siirtää minne vain haluttaessa. Kontti kerrallaan. 

Maailman oudoimpia hotelleja - Ova Studio Hive-Inn

Kuva: Ova Studio

Everything You Need To Know About The Hive-Inn 

8. Tervetuloa tulevaisuuteen

変なホテル 

Maailman oudoimpia hotelleja
- Henn na Hotel

Kuva: Henn na Hotel Ginza

Missä muualla kuin Japanissa voi koeajaa tulevaisuuden teknologiaa? Henn na Hotel – ketju on tunnettu ensisijaisesti siitä, että sen työntekijöiden virat hoitavat suurimmalta osalta robotit. Robotti tulee vastaan hotellin aulassa, avittaa sisäänkirjautumisessa, vie matkatavarat huoneeseen. 

Avaimia hotellissa ei myöskään ole vaan ovi aukee kasvojentunnistusohjelmiston avulla. 

9. Karhu palveluksessasi

The Tundra Buggy Adventure, Churchill, Manitoba, Canada 

Maailman oudoimpia hotelleja
- Tundra Buggy

Kuva: Tundra Buggy Lodge

Tundra Buggy Lodge oli alunperin perustettu tutkimusasemana, mutta nyt sinne pääsee ihan muina miehinä eli turistina seurustelemaan jääkarhujen kanssa. 

Majoituksen puitteet ovat alkeellisia, kuten Antarktiksen alueella kuuluu ollakin, mutta paikan palvelut ovat silti hinnoissaan. Viikon oleskelu sisältäen majoituksen ja retket karhujen tai valaiden luo tulee kustantamaan yli 9900 euroa. 

Katsoessaan kuvia, joissa jääkarhut tutkivat majoituspaikan vaunuja, tulee mieleen, että toivottavasti nuo seinät kestävät hyvin. Jääkarhun naaras painaa jopa 250 kiloa ja uros – helposti 450 kg. 

10. Vroom!

V8 Hotel, Böblingen, Germany

V8 Hotel

Kuva: V8 Hotel

Tässä on autoilun harrastajien unelma. Jokainen huone on stailattu autoiluun sopivaan teemaan, joten jonakin yönä pääset nukkumaan Rolls-Roycen takapenkille tai toisen – Shellin bensa-asemalle. 

Hinta autounelmalle on maltillinen – alkaen 150 € per yö. 

11. Sisäänheittäjät

Jostain käsittämättömästä syystä eläinmuotoisia hotelleja on ympäri maailmaa useita – miksi ihmeessä arkkitehteja näin kiehtoo laittaa vierailijoita yöpymään eläimen sisuksiin?

Kuvat: Hotellien omat

Kieltämättä Troijan hevonen on kaikista kinkkisin ajatus. Miten se liittyy tarinoihin kääpiöistä, jäi minulle epäselväksi.

Kiinassa pääsee myös ihmisen (tai jumalan) kehoon yöpymään “Tianzi Hotel” in China: A Chance to Sleep in a God’s Body.

12. Viljelyä

SiloStay, Uusi-Seelanti 

SiloStay

Kuva: SiloStay

Uudessa-Seelannissa kierrätykseen laitettiin myös vanhoja viljasiiloja. Mitähän muuta niistä voisikaan tulla kuin hotelli. 

Ilmeisesti maalaisromanttinen vivahde toimii, koska siiloilla näyttää olevan menekkiä. Hinnat ovat lompakkoystävällisiä – alkaen 130 eurosta. Suosittuja ovat myös perhepaketit – nelisen henkeä samassa huoneessa. 

13. Mustaa huumoria?

Euroopassa osataan olla vitsikkäitä, näin lievästi sanottuna. 

Sveitsissä on avattu sellainenkin hotelli, jonka parhaat huoneet sisältävät aamiaisen ja shampanjaa, mutta ei seiniä tai kattoja. Null Stern Hotel, Sveitsi. Hinnat avomallille ovat sveitsiläisittäin korkeita: alkaen 210 € per yö.

Null Stern Hotel

Kuva: Null Stern Hotel

Ranskassa voi yöpyä viinitynnytrissä (Coup 2 Foudres, 161€ per yö)

coup 2 foudres

Kuva: Coup 2 Foudres Hotel

Saksassa ja Itävallassa pääsee yöpymään viemäriputkessa. No, onneksi isommassa sellaisessa: dasparkhotel. Hotellin pitäjät väittävät, että puistoalueilla sijaitsevista rakennelmista on pääsy kaikkiin mukavuuksiin. Yöpyminen viemäriputkessa on ilmaista ja jokainen saa lahjoittaa haluamansa summan projektin tukemiseksi.

Das Park Hotel

Kuva: Das Park Hotel

Belgialaisten huumori on viety astetta pidemmälle: siellä saa yöpyä paksussasuolessa. CasAnus, Kemzeke, Belgia

CasAnus

Kuva: CasAnus

Täytyy myöntää, että tähän oma huumori ei taida enää riittää. Paremmin menen syömään Puutorin Vessaan

Turun Puutori. Kuva: Turku.fi


Tästä listasta varmaankin puuttuu vielä monen monia hauskoja, outoja ja pelottaviakin hotelleja – ja niitä tuntuu tulevan aina vain lisää. 

Maailman oudoimpia hotelleja.

Referenssit:

Maailman oudoimpia hotelleja.

Visits: 610

16 vastausta artikkeliin “Maailman oudoimpia hotelleja

 1. Listassa oli pari hotellia, joita mielelläni kokeilisin. Olen pitkään puhunut miehelleni, että Helsingin käytöstä poistetut nosturit, olisivat hyvä hotelli 😀

  1. Ai, Helsingissäkään vanhoja nostureita ei pureta? No sitten ei muuta kun hotelleja perustamaan sinnekin!

 2. Hauskoja majoituksia – ja tässä tuntee itsensä tylsäksi todetessaan, että tavalliset, viihtyisät majoitukset kiinnostavat enemmän. 😀 Osassa näistä tulee vastaan puhtaasti hinta, osassa mukavuustekijät. Siilossa, hobittipaikassa ja robottihotellissa voisin realistisesti kuvitella yöpyväni. 🙂

  1. Ei se omasta mielestäni mikään ongelma ole, että tavallinen majoitus houkuttaa kaikista etninen. Itsekin tykkään että perusasiat ovat hotellissa kunnossa ja vasta sen jälkeen siinä voi olla jotain extra.

 3. No nyt on kiinnostavia majoituskohteita ja myös kiinnostaviin hintoihin. Tai sitten käytän hotellipalvelija, niin vähän että 300 euroa tuntuu huimalta hinnalta yötä kohden.
  Vuoret kiinnostavat aina, mutta jättäisin tuon ehkä kuitenkin kokematta vaikka olisi mahdollisuus.

  1. 300 € yöltä onkin huima hinta, näin tavallisella palkalla eläessä. On nuo toki hauskoja paikkoja omassa outoudessaan, mutta itse yövyn mielelläni ihan tavallisessa hotelissa tai kämpässä ja katselen noita vain sivusta. Toki, jokin erikoinen kokemus kiinnostaisi, mutta ei sentään tuo vuoriseinämässä roikkuva huone.

 4. Huh huh! Melkoisia paikkoja! Oikeastaan yhdenkään kohdalla ei tullut sellainen tunne, että tuonne minä voisin majoittautua… 😉

 5. Aikamoisia paikkoja! Itse haluaisin kerran kokea japanilaisen robottihotellin. Kuinkakohan valju tai sellainen epämääräinen olo tulisi, kun asioisi robotin kanssa, eikä ihmisen? Tuo paksusuoli puolestaan näytti sen verran kamalalta, että ei kyllä houkuttele. 😂

  1. En ole asioinut robotin kanssa, mutta pariin otteeseen keskustellut Robot City -näyttelyssä. Voisin sanoa, että vähän samaa se on kuin Chatbot asiakaspalveluissa. Niin kauan kun esität yksinkertaisia kysymyksiä, robotti pystyy niihin vastamaan. Jos vähänkin menee sen tietyn aihepiirin ulkopuolelle, niin se heti delegoi sinut ihmiselle.

 6. Onpa erikoisia hotelleja! Mäkään en kyllä menisi Skylodgeen, sen verran huteralta vaikuttaa. Yö SiloStayssa vois olla hauska kokemus😃

 7. Aika mielikuvituksellisia hotelleja. Tuossa roikkuvassa lasiseinäisessä en ainakaan pystyisi yöpymään.
  Puutorin vessassa olen käynyt pari kertaa.

 8. Mielenkiinnolla luin, olisinko kokenut jonkun listalla olevan. En ole. The Tundra Buggy Adventure sen sijaan kiinnostaisi äärettömän paljon. Ylipäätään arktiset alueet kiinnostavat meitä kovasti, ja tuolla näkisi vielä sellaisia villieläimiä, joita haaveilemme näkevämme. Hintalappu vain on tosiaan varsin kova.

  Puutorin vessaan liittyen luulin, että siellä on tarjolla vain juomaa. Ehkäpä siellä sitten on ruokaakin nykyään. Kerran siellä olen nopeasti käynyt, kun lähes naapurissa asuin.

  Manuel Antoniossa hiljattain käytiin, mutta tuohon ei tullut törmättyä. Vaikka olisi, niin eiköhän olisi jäänyt väliin.

  Hauska listaus taas!

  1. Minä olen niitä matkustelijoita, jotka ovat aika lailla mukavuuden perässä. Vaikka olisi tietysti kiva nähdä jääkarhujakin omin silmin, voin katson niitä ihan hyvin myös televisiosta tai lukea niistä toisten blogeista. 
   En ole tutkinut asiaa sen kummemmin, kun juuri tämän yrityksen hintatarjousta, mutta voiko olla, että samantapaisia matkoja olisi tarjolla ihmismäisempään hintaan? 
   Puutorin vessa on nykyään taas ravintola ja kantaa tätä historiallista nimeä, mutta siellä on ollut myös WaterLoo niminen pubi muutaman vuoden. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.