10 iloa tuovaa asiaa juuri nyt

10 iloa tuovaa asiaa juuri nyt

10 iloa tuovaa asiaa juuri nyt.

Nappasin tämän blogihaasteen Minnan Tähän on tultu -blogista, vaikka se alkuperäinen taitaa olla muualla. Samantapaisia postauksia löytyy nyt aika monesta blogista. 

Tällä kerralla ilo-postaus oli todellinen haaste. Nimittäin olen kirjoittanut pariin otteeseen suurimmista iloa ja onnea tuovista asioista. Olen maininnut pienempiä juttuja aina välillä muissa postauksissa, aina silloin kun niitä tulee vastaan tasaisella tahdilla. Juuri nyt mikään ulkoinen asia ei oikein innosta, kaikki tuntuu harmaalta kun eletään vuodenaikaa, jossa aurinkokin on unohtanut kylmän pohjoisen miltei kokonaan. 

Paluu harmaaseen ja kylmään talveen neljän kauniin ja vihreän talven jälkeen on tylsää. Mutta valitan siitä nyt viimeisen kerran. Vapaehtoisesti täällä ollaan. Liikkumaan ulos ei pääse, koska on aivan liian kylmä ja kylmäallergian oireet ovat tänä vuonna aika hurjia. On kylmä sisällä ja ulkona, on harmaata kaikkialla, on kiirettä töissä… Juuri sen takia päätin tarttua haasteeseen, koska se tulee todellakin laittamaan itseni koville. Ja niitä ilon asioita pitää olla vieläpä kymmenen. 

Mutta kun kerran haaste on otettu vastaan, ei muuta kuin tuumasta toimeen.

1. Parantunut terveys  

Terveenä olemista osaa arvostaa vasta sen jälkeen, kun on sairastunut ja toivon mukaan myös parantunut. Mitä piinaavampi tauti, sitä suurempi on ilo parantumisesta. 

2. Pojan koulutodistus

Valehtelisin, jos sanoisin ettei hyvät arvosanat oman lapsen koulutodistuksessa tee onnelliseksi. Ymmärrän toki, että jokainen lapsi on erilainen, mutta poikamme tapauksessa luonnollinen lahjakkuus yhdistyy myös kunnolliseen työmäärään. Joten siitä kuuluukin saada kiitosta. Eli arvosanat ovat tässä tapauksessa kunniamerkki myös hänen ahkeruudelleen ja hyvin tehdylle työlle.

3. Kahvi

Kahvia ei koskaan voi olla liikaa. Vietän kahvitteluhetkiä oikein pariin-kolmeen otteeseen päivässä. 

Aamukahvi on enemmän sellainen tokkurainen rutiini. En ole kovin paljoa hereillä heti kuuden jälkeen aamulla. 

Lounaskahvi on jo nautinnollisempaa. Silloin tiedostan jo, miltä kahvi maistuu.

Iltakahvi on päivän päätepysäkki. Joskus päivä loppuu jossain klo 23.00 maissa. Silti otan usein vielä hetki rentoutumiselle ja kahvittelulle. Ja ei, en kärsi kahvi-unettomuudesta.

4. Auringonvalo 

Aamuin illoin. Onhan se parempaa tarpoa työmatkat himmeässä auringonvalossa eikä pimeydessä. Itse sankaria ei vielä kovin paljoa näkynyt pilven raoista, mutta toivoa on jo, että se sieltä paljastuu jonakin päivänä.

5. Uuden oppiminen

Se on yksi asia, joka pitää mieleni korkealla. Nyt joka päivä tulee vastaan jotain uutta. 

6. Hyvät jalkineet

Nyt säät ovat olleet vaihtelevat, joten välillä on ollut liukasta, välillä on upottu floskaan. Välillä satoi lunta ja välillä oli kunnon pakkasta. Hyvät ja hyvin hoidetut jalkineet  ovat tässä tilanteessa hengenpelastus.

Jalkineiden pitää myös olla mukavat jalassa, että niissä jaksaa seistä koko työpäivän. 

7. Sisäkuvat

Harmauden keskellä sisäkukista on entistä enemmän iloa. 

Viime vuosina olen vallan ostanut vaaleanpunaisia hyasintteja. Ihan vahingossa tosin. Eihän niistä ikinä tiedä kaupassa, mitä väriä kukinta on. Joskus ruukussa on merkintä ja joskus ei. 

Tykkään hyasinteista ihan joka sävyssä. Ne ovat joka kevään juttuni.

8. Koristevalot

Iltavalaistus, joka kaunistaa kävelykatua, on oikein ilopilleri tässä ylenpalttisessa harmaudessa. 

Meillä kotonakin on edelleen jouluvalot päällä. Aamuinen keittiö ei näytä liian synkältä, kun siellä on pientä valoa. 

9. Kevättalvi 

Joo, luit oikein. Harmaa ja tuulinen, hieman plussan puolella oleva keli on silti jo lupaus keväästä. On se omalla tavalla tylsää, mutta nyt voi odottaa aurinkoa ja vihreyttä, kun pakkaset ovat loppuneet ja lumet sulaneet. Puhdas asfaltti on oikeaa nautintoa noiden luistinratojen ja perunapeltojen jälkeen. 

10. Hevi

Laajentunut ja halventunut hevi-valikoima kaupoissa. Kun Etelä-Euroopassa kevät alkaa olla jo pitkällä, moni hedelmä ja vihannes on tullut meille asti edullisempana ja maukkaampana. Ainoa ongelma on se, että uudet perunat ovat vielä kullankalliita ja vanhat maistuvat jo kellarilta. Mutta kevättä kohti kun mennään, sekin korjaantuu.


Huh, olipa urakka. Jostain syystä ajankohta ei ole kovin ilontäyteistä. Ehkä olen vain väsynyt, tarvitsen lepoa ja lisää auringonvaloa. Auringonpaisteessa kaikki näyttää vähän paremmalta 😉.

10 iloa tuovaa asiaa juuri nyt.

Referenssit:

Visits: 560

13 vastausta artikkeliin “10 iloa tuovaa asiaa juuri nyt

 1. Pitäsikin pysähtyä miettimään hyviä asioita, koska lopulta elämä on hyvää ihan vain näinkin. Aina ei tarvita isoja asioita kun se hyvä on vieressä.

 2. Tätä oli tosi kiva lukea!😊 Ehkä tartun haasteeseen itsekin! Kyllä se kevät sieltä pian koittaa, vaikka täällä meillä on ihan kunnon talvi vielä. Lunta tuli tänään reilusti lisää, mutta aurinko alkaa jo kohta lammittään😊 Ihanan väriset hyasintit!😍

  1. Kiitos!
   Tartu ihmeessä tähän haasteeseen. Olisi tosi kuva lukea, mitkä ovat ne sun ilon asiat. 

 3. Hauska ja monta koskettavaa kohtaa 🙂
  Pistän mietintään ja jossain kohtaa jatkan haastetta omalta kohdaltani.

 4. Monta iloa tuovaa asiaa! Kiva postaus! Välillä itse kullekin meistä tekisi hyvää miettiä niitä sen hetkisen elämän hyviä puolia. Täällä ollut harmaata ja flunssaa koko viikko, mutta sanotaan että kevättä tietää ja flunssakin voiton puolella.

  1. On se näin täälläkin, että piti oikein miettimällä miettiä, mistä siitä iloitsisi. Mutta kummasti tämä kirjoitus on auttanut havahtumaan siihen, ettei kaikki olekaan päin prinkkalaa. 

 5. Tämä oli kiva postaus ja haaste, kiva, kun sinäkin tartuit siihen! Monessa kohdassa nyökkäilin: on ihanaa, kun valo lisääntyy, myös kahvi ja terveys tuottavat arkista iloa. Lapsen ilo ja onni, myös onnistumiset, tuottavat minullekin iloa ja onnentunteita.

  1. Oli siinä urakka tällä kerralla. Helmikuussa on vaikeaa kirjoitta ilosta, kun on kevättalvi. Kevätväsymystä ja harmautta. Mutta ihme kyllä kirjoittaminen auttoi kummasti tälläkin kerralla 😁

 6. Tämän haluan tehdä itsekin. Aika monta asiaa minulle tulee samoja kuin sinulle, mutta se ei kai haittaa. Keväällähän monille on ilon aihen esim. päivien pidentyminen ja muu talven loppumista ennustava asia.
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  1. Se olisi mahtavaa, jos tarttuisit haasteeseen! Ilon asiat on monella ihmisellä samoja. Sitä kiinnostavampaa niistä lukea, kun voi peilata itseään.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.