Maltan parhaat palat kuvina

Maltan parhaat palat 2020-2023

Maltan parhaat palat 2020-2023.

Vaikea uskoa, että Maltan saaristossa meillä vierähti kolme vuotta, vuosi Gozolla ja kaksi pääsaarella. Saaristo on kaunis ja varsin kuvauksellinen kesät-talvet, joten kuvamateriaaliakin on kertynyt paljon.

Tässä postauksessa keskityn vain pääsaaren, Maltan, kuviin. Gozolle on olemassa ikioma postaus: Gozon vuosi kuvina.

Tänne olen kerännyt kuvia, jotka ovat omasta mielestäni kauniita tai merkityksellisiä. Se on minun kunniaosoitus pienelle ja sisukkaalle valtiolle. Otokset eivät kerro juuri mitään maan kuuluisista nähtävyyksistä vaan arjesta, maltalaisille tärkeistä asioista ja minun lempipaikoista saarella. 

1. luonto

Maltan ainutlaatuinen luonto on osa sen historiaa, ja nuo ovat kietoutuneet erottamattomasti toisiinsa vuosituhansien saatossa. 

2. Modernia maltaa

Maltan modernit osat sulautuvat saumattomasti sen historiallisiin osiin.

The Waterfront Valletta on trendikäs illanviettoalue lähellä pääkaupungin keskustaa. Suosittuja ravintoloita ja modernia taidetta on sijoitettu vanhan sataman alueelle. 

3. Uutta ja vanhaa

Uutta ja vanhaa sulassa sovussa – tämä on Maltaa parhaimmillaan. Tämä kuva näyttää siltä, kuin se olisi otettu kolmella eri vuosisadalla. Se on kuitenkin yksi ainoa hetki, jossa lähiömäinen Sliema vaihtuu hetkeksi Balluta Bay:n ylvään keskiaikaiseen kirkkomaisemaan ja jatkuu modernilla ja tyylikkäällä St. Juliansin bulevardilla. 

4. Entisöitävää riittää

Entisöitävää riittää Maltalla edelleen, vuosikymmeniin tai jopa satoihin. On muinaisaikaisia raunioita, on keskiaikaisia kirkkoja, linnoja, palatseja ja kartanoita.

Tässä on yksi kohde, jossa luonto on vielä pääosassa. Voi hyvin olla, että omistaja saa tämän kartanon remontoitua uuteen loistoonsa. Joskus.

5. Rantaviiva

Meri on maltalaisille kaikki kaikessa. Se on ensirakkaus ja elinkeino, arkipäivä ja juhla, työ ja lepo. Ranta on paikka, jossa viihdytään, iloitaan ja surraan, itketään ja nauretaan. 

Rantaviivaa on eri lajeja, jokaiselle löytyy oma sielunmaisema. 

6. Nähtävyyksiä

Vaikka Malta on suosittu lomapaikka, sen parhaat annit ovat luonnonihmeitä, merimaisemia ja historiallisia nähtävyyksiä. 

Kuvissa:

7. Näköalapaikkoja

Matalalta saaristolta keskellä Välimerta on vaikeaa odottaa huikeita näköaloja. Sitä suurempi on yllätys: Maltalla on sen verran korkeuseroja, että maisemat ovat monelta kukkulalta katsottuna huikeita.

 • Kuvassa on View Photo Point Florianan ja Vallettan rajalla sekä näkymä L-Islasta Vallettaan.

8. maltalaisuutta

Maltalaiset pitävät vahvasti perinteistä kiinni. Se on yksi saariston vetovoimaisimpia juttuja. Luzzu on perinteinen maltalainen vene, joita käytetään edelleen kalastuksessa. Tosin, suurin osa perinteisistä veneistä on nykyään turistien palveluksessa, ja työaluksina on uudempi kalusto. 

9. Arkkitehtuuri ja taide

Ja kaikkea siltä väliltä.

Maltalla näkee kaikkea: ikivanhoja rakennuksia ja raunioita, arvokasta arkkitehtuurista perintöä, merkityksellistä nykytaidetta sekä vaikeasti ymmärrettävää funkista ja täysin yli ymmärryksen meneviä rakennelmia. Vaikkapa tuo asuintalo, jossa jokainen kerros on tehty eri piirustuksen mukaan.  

Kuvissa:

10. Maltan arki

Maltalainen arki on verkkaista ja paahteista. Iltapäivään asti yritetään välttää auringonpaistetta ja illat vietetään rannalla. Vaikka saarella rakennetaan koko ajan uutta tieverkostoa, liikenne ei ole helpoimmasta päästä. Historiallinen ympäristö ja maltalaisten ylenpalttinen rakkaus autoiluun tekevät tehtävänsä. Mutta kyllä, siitäkin selviää.

Ħobż Biż-żejt, maltalainen kansallisvoileipä on muuten maailman perinneruokien listalla. Niitä syödään joka perheissä joka päivä tähän päivään asti. 

Lapsiin panostetaan Maltalla toden teolla. Minuun teki suuren vaikutuksen maan sivistysverkosto, johon kuuluu mm. Esplola

Maltan aamiainen

Kuvissa:

Maltan parhaat palat 2020-2023.

Referenssit:

Visits: 995

12 vastausta artikkeliin “Maltan parhaat palat kuvina

  1. Kiitos! Maltalla on helppoa ottaa kauniita kuvia. Ja kukkasia siellä on luonnossa ympäri vuoden. Sitä luonnon vihreyttä kaipaan kyllä valtavasti. 

 1. Malta näyttää ja kuulostaa niin ihanalta. Olisi matkailijalle ihmeteltävää. Historia, luonto ja autenttisuus vetoavat tietenkin. Tämä oli kaunis kooste Maltasta! Pääsispä käymään!

  1. Maltalle kannattaa matkustaa joko alkukesästä tai syys-lokakuussa. Kaikista parhaimmat ajankohdat 😍

 2. kauniita kuvia! Muutenkin Malta näyttää kivalta paikalta. Meillä oli taas hiljattain puhetta Maltalle matkustamisesta, mutta jälleen kerran päädyimme toiseen vaihtoehtoon. Selvää on kuitenkin, että Maltankin vuoro vielä tulee.

  1. Maltan reitti on nyt aika mutkikas, kun suoria lentoja ei ole. Lähin lähtee Riiasta.
   Maltalle kannattaa matkustaa joko alkukesästä (touko-kesäkuussa) tai sitten syys-lokakuussa. Silloin siellä pääsee liikkumaan vapaammin eikä ilmat ole kovin kuumia. Syksyllä merivesi on myös lämpimämpää.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.