Viikko 2 – Arjen iloja

Viikko 2 - 2024 - Arjen iloja

Viikko 2 – 2024 – Arjen iloja.

Vuoden toinen viikko näyttää olevan aika haasteellinen mitä bloggaamiseen tulee. Vuoden loppuun oli täynnä joulun valmisteluja, hehkutteluja ja herkutteluja. Niinpä viimeistään uuden vuoden ensimmäisellä viikolla on tullut jouluähky. Vuoden loppuraportit ovat jo kirjoitettu ja uudenvuoden lupaukset julkaistu. Nyt on jo aika nolo kuvittaa postauksia ilotulituskuvilla. 

Arjesta on ylipäänsä aika vaikeaa kirjoittaa. Jos mitään merkillistä ei tapahdu, pienet arkiset ilot ja surut tuppaavat unohtumaan aika äkkiä. Nyt ei ole edes blogihaastetta, johon kerätä kuvia kuukauden varrelta 😁.

Viikko 2 - 2024 - Arjen iloja

Tällaisiin tapauksiin on muuten olemassa apukeinoja. Niitä käytetään paljon opetuksen suunnittelemisessa, koska inspiraatio ei aina iske juuri silloin, kun pitää valmistautua tuleviin tunteihin tai luoda koemateriaaleja. 

Koska koko opetussuunnitelma tätä nykyä pohjautuu erilaisten keissien avaamiseen ja käytännön asioiden oppimiseen, niin apuun tulee usein sellaisia keinoja, kuten uutisten lukeminen, paikallisten yritysten tutkiminen, lokaalisesta globaaliin skaalaaminen yms.

Yksi keino on tehdä listoja, kuten mikä tekee minut onnelliseksi juuri nyt, plussat ja miinukset yms. 

Viikko 2 - 2024 - Arjen iloja

Oman onnellisuuden ja kiitollisuuden tunteiden tutkimisesta pitää tulla hyvin tärkeä osa rutiineja, koska negatiivisiin tunteisiin jää vellomaan helposti, mutta onnellisuuden tunne ei kestä kovin kauaa. Kai siihen on olemassa jokin selitys, miksi näin käy. Syy voi olla joko biologinen tai kognitiivinen. 

Oman tämän viikon listassani ykkössijalla on opettaminen. Jos väitän, että itse opettamisen prosessi tekee minut onnelliseksi, se on aikamoinen klisee. Mitä se tarkkaan ottaen tarkoittaa? Omassa tapauksessani? 

Viikko 2 - 2024 - Arjen iloja

Nykyaikaisessa opetusprosessin tärkeysjärjestyksessä ykkösenä ei ole missään tapauksessa se hetki, jolloin luokka on hiljaa kun ei tiedä vastausta, vaan tärkein on hetki, jolloin kysymys on niin hyvä, että opettaja joutuu miettimään vastausta. 

Sekin oli hauska huomata, että kokeiden koonti teki minut onnelliseksi näin lauantai-iltana, koska jouduin tutkimaan uutta tukimateriaalia niitä varten. Silloin kun itsekin opin jotain uutta hetkenä, jolloin ei voinut sellaista odottaa. 

Viikko 2 – 2024 – Arjen iloja.

Referenssit:

12 vastausta artikkeliin “Viikko 2 – Arjen iloja

 1. Kauniita talvimaisemia! Mahtavaa, että saat työssäsi kokea onnen hetkiä, se on todella tärkeää👍🏻 Mäkin nautin suuresti uuden oppimisesta. Utelias mieli haluaa aina tarttua uusiin asioihin, mistä on mahdollisuus oppia.

  1. Työssä olisi tosi tylsä, jos mitään uutta ei tulisi vastaan koko ajan. Se pitää mielen virkeänä.

  1. Ei ihan näin paljon, mutta -21 asteeseen meni joku päivä. Näissä kuvissakin on liki -15 C 🥶

 2. Menestystä uusiin kuvioihin. Hienoa on lukea että viihdyt ja nautit niistä haasteista mitä on kohdattavana.
  Itse tunnun myös nauttivan jos saan sen arjen keskellä löytää uusia asioita ja oppia. Elämän parhaita asioita on oppiminen.

 3. Uuden oppiminen ja oivaltaminen on aina ilahduttavaa ja inspiroivaa! Uutta oppii tietenkin kuin huomaamattaan koko ajan, mutta kun todella tiedostaa ottaneensa haltuun uuden taidon tai tiedon, niin siitä tulee erityisen hyvä fiilis. (Olisipa lapsena osannut arvostaa tätä yhtä paljon, niin olisi saanut iloita jatkuvasti. 😃)

  1. Ehkä lapsena ei huomaakaan, että oppii koko ajan jotain uutta. Kaikki on tavallaan uutta ja vaatii oppimista. Lapsena arvostaa enemmän sellaisia uusia taitoja, joita voi havaita helposti. Itse muistan, että kärrynpyörän onnistuminen ilahdutti tai ensimmäinen itse tehty munakas. Taas, en muista miten ja koska olen oppinut lukemaan 😁

 4. Kuulostaa ihan hyvältä, että opettaminen innostaa ja on mielekästä. Oma työ vie sen verran aikaa meidän kaikkien elämästä, että sen toivoisikin olevan positiivinen asia. Tavan arjesta en muuten meinaa keksiä ikinä mitään kirjoitettavaa..

  1. Ei sitä kovin kauan kestä, jos työ on tylsä tai vastenmielistä. Vähintään kolmas osa elämästämme hukkuu työntekoon, joten sen on kiva olla mielekästä ja innostava. Ainakin 😉

 5. Hei mä ainakin jatkan sun alulle panevaa kuvahaastetta tänänkin vuonna – se on ollut niin kiva ja lukijatkin ovat siitä tykänneet. Siihen on mukava koota arjen erilaisia hetkiä.

  Jatka säkin?

  1. Minä ajattelin keksiä jotain uutta, paitsi en ole edennyt siinä hommassa ajatusta pidemmälle. Ehkä jatkossa julkaisen tähänkin haasteeseen vielä aina välillä paitsi epäsäännöllisemmin. Seuraavat 3 kk tulevat olemaan töissä aina haasteellisia, sen takia joudun vetäytymään monesta muusta hommasta. Myös bloggaaminen voi jäädä aika tavalla retuperälle. Saadaan nähdä miten käy 🤗

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.