Maailman erikoisimpia majapaikkoja

Maailman erikoisimpia majapaikkoja.

Maailman erikoisimpia majapaikkoja pääkuva

Kaikki jutun kuvat ovat majoituspaikkojen omaisuutta lukuun ottamatta banneria ja pääkuvaa, jotka ovat kuvattu Slovenian Strle-farmhousessa.

Maailman erikoisimpia majapaikkoja.

Maailma on pullollaan majoituspaikkoja eri makuihin ja lompakon paksuuteen. Lomaa suunnitellessa joskus tulee sellainen olo, että kaikki majoituspaikat ovat kuin samasta muotista veistettyjä. 

Pitkään se olikin niin, mutta tuulet alkavat kääntyä. Nyt ei riitä, että majoitus on siisti ja mukava, pitää olla myös se jotakin, mikä toimisi sen myyntivalttina.

Asiakkaiden toiveita on kuultu, ja pystyyn nousee toinen toistaan erikoisempia, hienompia ja oudompia majoituspaikkoja. 

Kaikista oudoimmille majoituksille olen päättänyt tehdä oman listauksen, koska niitäkin oli maailmalla yllin kyllin. 

Tässä on siis tyylikkäitä ja käyttökelpoisia luomuksia erilaisilta majoituksen  tarjoajilta. Toiset ovat hyvin kuuluisia, toiset taas ovat vain harvojen ja valittujen tiedossa. 

Listani perusteena ei ole suinkaan hintalappu yöpymiselle vaan se jokin, mikä erottaa paikan muista majoituksista. Olen lisännyt myös muutaman kohteen ihan tästä naapurista tai jopa kotimaasta, jolle aika moni suomalainen nyrpistäisi nenäänsä, koska se kuulostaa tutulta ja turvalliselta kohteelta, vaikka maailmalla näitä majoituksia ihmetellään ja ihaillaan. Sen takia sisällytin nekin kokoelmaan. 

1. Siniset unet

Conrad Maldives Rangali Island resort: The Muraka 

Malediiveilla on jo pitkään ollut luksuskohteen maine. Paratiisisaaren majoittajia ei myöskään voi syyttää mielikuvituksen puutteesta. Erilaisten hotelli- ja bungalow-majoitusten seassa löytyy myös sellainen erikoisuus kuin The Muraka: sviitti, jonka päämakuuhuone sijoittuu veden alle. 

Kahteen tasoon rakennetun Muraka Residencen yläkerta on tavallinen luksustason kahden makuuhuoneen bungalow, jossa on ulkoterassi, infinity-allas ja merelle päin oleva kylpyamme. Alakerrassa on vedenalainen makuuhuone, jossa pääsee untenmaille kalojen kanssa.

Yöpyminen akvaariossa maksaa maltaita: hinnat The Muraka:lle alkavat liki 9 000 €:sta per yö. 

2 . Jäinen syleily

Ice Hotel, Jukkasjärvi, Ruotsi 

Trooppisista ilmoista suoraan avantoon. Ei kun Jäähotelliin Ruotsin Jukkasjärvelle. 

Talvikaudella, joulukuusta huhtikuuhun, Jäähotellissa pääsee yöpymään ihan oikeasta jäästä veistettyihin huoneisiin, joita rakennetaan joka ikinen vuosi uudestaan. Täten se on maailman kiivaimpaan tahtiin uudistuva majoitus (kuten muutkin jäähotellit maailmalla). 

Koska jokainen yli kolmestakymmenestä jäisestä huoneesta rakennetaan joka vuosi uudelleen, jokaisen sisustus on aina ainutlaatuinen, eli tässä ei kirjaimellisesti pääse astumaan samoihin jäihin toista kertaa. Sviitteihin on pystytetty myös kuuluisien jäätaitelijoiden teoksia tuomaan silmäniloa yöpyilijöille.  

Kesällä joutuu tyytymään ihan normaaliin majoitukseen. Lappi on kuitenkin vetovoimainen matkailukohde vuoden ympäri, joten perinteisempiin huoneisiin pääsee majoittumaan kesät talvet. 

Hotelli avasi ovensa ensimmäistä kertaa vuonna 1989 ja pitää edelleen jäähotellien ykköspaikan titteliä maailmalla. Se on ollut myös prototyyppinä Graves’ Ice Palace rakennelmalle, joka tuhoutui (mitäs muuta sille olisi tapahtunut Bondianassa) Die Another Day (2002) osassa.

Hotellissa pääsee vierailemaan myös ilman yöpymisiä, pääsymaksua vasten. Siellä on myös jääbaari ja ravintola, jossa voi viettää vaikkapa joulun tai uudenvuoden. 

Hintaa jääkylmälle vieraanvarasuudelle kertyy 700-800 € per huone (1-3 hlöä).

3. Taivaan tuulet

Mashpi Lodge, Ecuador

Ja nyt takaisin lämpimiin ilmastoihin. 

Kovin kuumaa ei täällä Andien rinteillä kuitenkaan ole. Kyseessä on viiden tähden hotelli keskellä viidakkoa syrjäisessä ecuadorilaisessa kylässä, josta lähimpään kaupunkiin, Quitoon, on kolmen tunnin ajomatka. 

Hotelli on rakennettu hyödyntämään omaa sijaintiaan parhaalla mahdollisella tavalla, ja lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat tuovat sademetsän suoraan makuuhuoneeseen. 

Aktiviteeteista tykkäisivät kaikista eniten lintubongarit ja patikoinnin harrastajat. Nimittäin vuoriston läpi kulkee useita eri vaellusreittejä.

Tuliaiseksi pääsee ostamaan paikallisesti tuotettua kahvia ja suklaata.

Hintaa elämykselle kertyy aika runsaasti: huoneiden hinnat pyörivät 1000-1500 € hujakoilla. 

4. Lapsuuden unelmia

Treehouses in The Cotswolds | The Fish Hotel, Iso-Britannia 

Oletko koskaan haaveillut puumajassa nukkumisesta? Nyt toiveesi on käynyt toteen: englantilainen The Fish Hotel tarjoaa puumajoja majoitusvaihtoehdoiksi. Luksus-versiona tosin 😉. 

Puumajat ovat suunniteltu perheystävälliseksi ja yhteen niistä päästetään myös lemmikkejä. Vieraita joka majaan mahtuu useita, koska jokainen koostuu kahdesta makuuhuoneesta ja oleskelutiloista.

Sisälle majoitukseen mennään riippusiltoja pitkin, sisätilat ovat vuorattuja puulla ja ulkoterassi on kietaistu vanhan tammipuun ympäri. Terassilla on myös kaksi lämmitettyä kylpyammetta, jonne saa tilattua myös huonepalvelua, jos laiskuus iskee. 

Hotelli tarjoaa myös muita majoitusvaihtoehtoja, kuten tavallisia huoneita, suiteja ja mökkejä, jos puumaja ei kovin paljoa kiinnosta. 

Yöpymään puumajassa pääsee hintaan 675 € (£595) per yö.

PS. Miten kala liittyy tähän? En tiedä, se jäi mysteeriksi. 

5. Revontulien yöt 

Kakslauttanen Arctic Resort, Suomi 

Kakslauttasta ei voinut olla mainitsematta. 

Kakslauttanen Arctic Resort on maailmankuulu epätavallisten majoituspaikkojen joukossa ja komeilee melkein joka listauksessa, vaikka meille päin se näyttäytyy tutulta ja turvalliselta Lapin hotellilta. 

Revontulien bongaaminen on paikan ykkösharrastuksia. Revontuli-sesonki on siellä pitkä ja kestää elokuun lopusta huhtikuun loppuun. 

Kohde on hyvin monipuolinen ja ympärivuotinen. Alueen palveluihin kuuluvat myös poroajelut, lumikelkkailu, husky-retket, avantouinti, planetarium sekä joukko muita aktiviteetteja vuodenajasta riippuen. 

Hinnat yöstä Lasi-Iglussa alkavat 800 €:sta. On saatavana myös muita majoitusvaihtoehtoja pienemmille ja isommille porukoille. 

6. Afrikkaan, Afrikkaan…

Kruger Shalati, Etelä-Afrikka  

Kruger Shalati -hotelli riippuu Sabie-joen yllä, kirjaimellisesti. Sillan pätkään jämähtänyt juna tarjoaa majoitukseksi 24 junavaunusviittä ja 7 Bridge House -sviittiä. Matala kosteikko sillan alla kuuluu Krugerin Kansallispuistoon.

Kieltämättä kokemus on ainutlaatuinen – majoittua junavaunussa keskellä luonnonpuistoa, josta aukeaa estymätöntä näkymää horisonttiin asti. Täältä voi kuulemma havaita villieläimiä, koska joen uoma on suosittu juoma- ja virkistyspaikka. 

Itse hotelli on sisustettu Art Deco -tyyliin. Jokaisessa vaunussa on pieni baarialue ja oma pieni parveke. Hotellin hienoimpiin oleskelupaikkoihin kuuluu pyöreä infinity uima-allas. Se on rakennettu vesisäiliön jalustalle, joten sen reunoilta saa nauttia lumoavista näkymistä tasangolle ja sen halki kiemurtelevalle joelle.

Krugerin junavaunupaikasta joutuu pulittamaan 700-800 € per yö.

7. Menneitä ja tulevia

Amberley Castle, Iso-Britannia

Nyt takaisin Eurooppaan ja oikein brittiläisen luksuksen ytimeen. 

Tämä Englannin maaseudulla sijaitseva hotellirakennus on peräisin vuodelta 1103 ja se on ihan todellinen linna, jossa ovat aikoinaan yöpyneet ihan oikeat brittikuninkaalliset, mukaan lukien Henrik VII, Kaarle II ja Elisabet II.  

Nyt se on neljän tähden luksushotelli, johon voi tulla lepäämään ja tutustumaan historiaan. Vaikka linnalla on kohta puoliin 1000 vuotta ikää, hotelli sen sisällä on varustettu nykyaikaisilla mukavuuksilla. Sisustusta on kuitenkin pidetty linnan tyyliin sopivaksi, vaikka ihan tuhannen vuoden vanhoja huonekaluja ei enää käytöstä löydy. 

Se on myös lapsiystävällinen majoittaja, jolla on tarjota perheen pienemmille erillistä päiväohjelmaa sekä kaikkia mahdollisia lisävarusteita, mitä lapsiperhe voi ikinä tarvita.  

Linna sijaitsee 12 hehtaarin kokoisella hoidetulla puistoalueella, jolla pääsee jaloittelemaan haluttaessa. Lähistöllä on myös Amberley Museum & Heritage Centre, jossa viihtyy koko perhe.

Hinnat englantilaiselle ylellisyydelle alkavat 300 €:sta per yö. 

8. Alkuaikojen lumossa

Sextantio Le Grotte Della Civita, Italia

Nyt sukelletaan entistäkin syvempään historiaan ja yövytään luolassa. 

Historiallinen kylä Apeniineissa, Matera, sijaitsee Etelä-Italiassa ja on maailmankuulu Sassi de Matera -korttelinsa ansiosta. Se on UNESCOn perintökohde vuodesta 1993, jossa sadat luolat muutettiin asuinalueiksi, kirkoiksi ja palatseiksi. Kylän varhaisimmat asukkaat juontavat juurensa kivi- ja pronssikaudelle, keskiajalla täällä asui useita luostariyhteisöjä ja myöhemmin siitä tuli vilkas maatalouskeskus.

Le Grotte della Civita sijaitsee Sassin vanhimmassa osassa, Civita:ssa, vastapäätä upeaa Murgia-puistoa ja sen kallioon hakattuja kirkkoja. Se koostuu 18 huoneesta ja vanhasta kirkosta, “Cripta della Civita”, jota käytetään nykyään yhteisenä alueena.

Rakennus tai siis luolasto, on kunnostettu säilyttämään alkuperäinen tunnelma.

Vaikka kyseessä on luolahotelli, näkymät ikkunoista eivät tuota pettymystä: huoneista näkee Gravinan kanjonille ja sitä ympäröiville keskiaikaisille kirkoille ja barokkipalatseille. 

Itse luolahuoneet ovat minimalistisesti sisustettuja, seinät on jätetty alkuperäiseen kuntoon ja valaistus on hoidettu pääsääntöisesti kynttilöillä. 

Älä vain odota televisiota tai minibaaria, sillä huoneet ovat tarkoituksella vapautettu kaikesta tekniikasta. 

Aamiaista syödään kallioon hakatuissa kirkoissa, joiden ympärille luolat ovat ryhmitelty.

Päivän aktiviteetiksi voi valita joko Materaan tutustumisen tai Murgian kansallispuistossa vaeltamisen. 

Le Grotte Della Civita:n minimalismi on hyvin edullinen moneen muuhun kohteeseen verrattuna, ja luola kuin luola irtoaa 170 €:lla per yö. 

9. Joulupukilla kylässä

Apukka Resort Rovaniemi – Revontulihotelli järven rannalla 

Ollaan takaisin Suomessa, joka näyttää olevan erikoisten majoituspaikkojen ykkösmaa.

Lähemmäs Korvatunturia ei enää pääse. 

Lapin sydämessä sijaitseva lomakeskus koostuu iglutyylisistä mökeistä, joiden osittain lasitettujen kattojen läpi voi katsella tähtiä ja revontulia mukavasti omasta sängystä. Apukan tilavat mökit ovat moderneja rakennuksia, joissa on suihkutilojen lisäksi pieni keittiönurkkaus ja oleskelutila. Plussana on se, että 14 vuotiaaksi lapset pääsevät majoittumaan samassa mökissä (lisähinnalla tosin). 

Lapsiperheet ovat hotellissa hyvin yleisiä vieraita, koska Apukka tarjoa aktiviteetteja hyvin monipuolisesti. Lumisessa erämaassa on yksityisiä saunoja ja kylpytynnyreitä sekä hevosrekiajeluja, koiravaljakkoajeluja revontulien bongaaminen, husky- ja porofarmi, fatbike-retkiä luontoon, Ranuan eläinpuisto, veneilyä, poroajelut joulupukin tykö ja ties mitä. 

Jos ei halua palella kuoliaaksi (moni turisti ei haluakaan), revontulia voi mennä katsomaan syvälle metsään erikoisella ajoneuvolla – lumijunalla. Lasikaton läpi paistaa Aurora Borealis kaikessa loistossaan. 

Hintaa revontulien bongailulle nykymukavuuksilla kertyy reilut 600 € / tai 700 € perheeltä.

10. Pilvilinna

Hotel Ještěd, Tsekki

Tässä on maailman harvoja teletorneja, joissa on päätarkoituksen ohessa järjestetty ravintolan lisäksi hotelli. 

Jested-vuoren huipulle rakennetulla tornilla on pituutta 94 metriä, sen lisäksi, että vuori itse nousee 1012 metriä merenpinnan yläpuolelle. Näkymät ovat hotellin ikkunoista melkoisia. Siis, pilvettöminä päivinä. Jos alueella sattuu sateinen päivä, niin pilvet usein jäävät hotellin jalustalle. 

Tämä arkkitehtooninen hotelli-ihme oli tunnetun arkkitehdin Karel Hubáčekin näkemys siitä, miten kannattaa sijoittaa televisiolähettimet. Tuloksena on tämä silmiinpistävä rakennus, ihan kuin se olisi peräisin tieteiselokuvan kuvauksesta. 

Ještědiin pääsee vain köysirataa pitkin (tosin, jos vähänkään pelkäät korkeuksia, en suosittele alas katsomista). 

Jokaisessa tyylikkäästi sisustetussa huoneessa on vinot ikkunat, joiden ansiota avaruusalus-tunnelma tiivistyy entisestään.

Yläilmoista pääsee nauttimaan hintaan 125-340 € per yö.

11. Vankila

Hotel Kakola, Suomi 

Lienen jo maininnut Suomen olevan erikoisten hotellien luvattu maa?

Nyt ollaan Turussa, entisessä Kakolanmäen vankilassa. Hotellin slogan on aika osuva: Aikaisemmin tänne jouduttiin, nyt tänne päästään. Kakolan värikäs historia pahojen poikien kotina on yksi hotellin vetonauloista. 

Tänä päivänä Turun Kakolanmäki on kerännyt toisenlaista mainetta. Hotelli tarjoaa persoonallisia huoneita, moderneja kokous- ja juhlatiloja, aikuisille suunnattuja kylpyläpalveluita, ja sen toiminnassa panostetaan henkilökohtaiseen palveluun ja vastuullisiin valintoihin.

Kakolan erikoisuuksiin kuuluvat: 

 • Havusauna, jonka juju ei ole niinkään kuumissa löylyissä (saunan lämpötila on 45–50 °C) vaan kuusen tuoksu, joka leviää kuparipataan asennetuista oksista ja kävyistä.
 • Kivisaunassa tulikuumat kivet syöksyvät jääkylmään veteen, mikä synnyttää suhisevan äänen ja huoneen täyttävän höyrysuihkun. Tämän takia kivisaunaa kutsutaan myös tulivuorisaunaksi. Lämpötila saunassa on maltilliset 40–60 °C.
 • Lumisuihku, jossa saa kirjaimellisesti lumipyryn niskaan. Nappia painamalla tuuli nousee ja itsensä löytää yhtäkkiä lumimyrskyn keskellä. “Lumisuihku on intensiivinen kokemus, jonka muistaa pitkään!” – No todellakin!
 • Elämyssuihkun läpi kävellessä jää vuorotellen trooppisen sateen alle paratiisilintujen laulaessa, kylmän sateen keskelle alppinaakan käkätellessä, lämpimään kesämyrskyn silmään ukkosen muristessa sekä merituulen tuoman sinisen sumun sisälle.

On spassa myös perinteinen sauna, nimeltään Kakolan sauna, jossa pääsee rentoutumaan kaikista edellä mainituista koettelemuksista. Saunan lämpö on miedot on 80–90 °C. 

Vankilassa käynti tulee kustantamaan noin 170 € per yö.

12. Yövy merellä

Ei meitä täällä Suomen, Viron ja Ruotsin välillä pääse yllättämään yöllä merellä. Tai sittenkin pääsee?

Veden päällä kulkevat rakennelmat, jollaisia täkäläiset Itämeren laivat ovat, on yksi asia. Eri asia on yöpyä jahdilla, jossa pääsee avaamaan ikkunan tai parvekeoven ja kuuntelemaan yön pimeydessä aaltojen kohinaa korvan vieressä.

Tässä olisi pari vaihtoehtoa, jossa pääsee autenttisempaan merileijona-tunnelmaan. 

Maltan Kalkarassa ankkuroitu RITI Yacht on pieni yksityinen boutique-hotelli ja charter-jahti, johon huoneita varataan liki vuoden etuajassa, jos halutaan päästä sinne tietyllä ajankohdalla. Uusivuosi on tietysti yksi suosituimpia, koska jahdin kannelta näkee esteettä suuren Vallettan ilotulituksen pääsataman yllä. 

RITI Yacht, Malta

Sunborn Gibraltar ja Sunborn London (Lontoon laiva on se sama, joka oli aikoinaan seissyt ankkurissa Naantalissa) ovat YACHT HOTELS – Sunborn Group yksityisen ketjun hotellilaivat hieman suuremmassa mittakaavassa. Niin yllättävää kuin se onkin, Sunborn Group on edelleen melko turkulainen yritys. 

London

Gibraltar

Pienemmät jahdit tarjoavat huomattavasti intiimimmän miljöön kuin mitä suuren laivan uivan kaupungin tunnelma. Niissä meri on lähempänä ja yhteiset oleskelutilat muistuttavat enemmän ylellistä olohuonetta kuin kaupungin katua. Tosin huoneet ovat aika ahtaita, vaikkakin usein hyvin tyylikkäitä.

Suurimmilla hotellilaivoilla tavallinenkin huone on tilava ja hyvin varustettu. Myös kylpyhuoneet ovat neliömetreittäin sellaisia, että niissä mahtuu kääntymään. 

RITIn hinnat alkavat 155€ per yö. Samoissa lukemissa on Sunborn Gibraltar: 153-205€

Sunborn London on kaikista arvokkain (kuten Lontoo yleensä): 250-350 € per yö.

13. Yhtä luonnon kanssa

Treehotel, Harads, Ruotsi

Treehotel vie luonnonläheisyyden täysin eri tasolle. Maan yläpuolelle rakennetut yksittäiset huoneet ja huoneistot ovat kumarrus ruotsalaiselle designille. 

Naapurimaa on tunnettu ekologisuuden edelläkävijänä ja skandinaavisen tyylin taiturina. Sitä nuo luontoon sulaneet mökit ovatkin parhaimmillaan.

Luonnon kanssa yhteen sulautuminen ei tule halvaksi: huoneen saa omaksi yhdeksi yöksi hintaan 500-1300€. 

14. Gaudin jalanjäljissä

Hotel Marqués de Riscal, Elciego, España

Espanjalaisilla erikoinen arkkitehtuuri näyttää olevan veressä. 

Hotel Marques de Riscal:in rakennus on kaikkea muuta kuin tylsä. SIsällä hotelli on kuitenkin aika tavallinen, vaikkakin ylellisellä sisustuksella varustettu.

Kuten Espanjassa on tapana, pääpaine on viinien maisteluissa. Hotellista löytyy sittenkin myös kylpylä, joten jokaiselle olisi jotain tekemistä.

Elciegon kaupunkin on kuitenkin perinteisimpiä Baskimaan maaseutuja, joissa on paljon historiallisia rakennuksia ja viinirypäleviljelmiä.

Kypsyviä viinirypäleitä pääsee ihailemaan omasta mukavasta huoneesta hintaan 500+€ per yö. 

15. Japanilaista estetiikkaa

Nishiyama Onsen Keiunkan, Hayakawa, Japani

Japanilaisia kapselihotelleja on puittu maailmalla jo tovin. Neliömetrin kokoinen huone on enemmän välttämättömyys kuin tahto suurissa kaupungeissa, kuten Kioto tai Tokyo. Silloin, kun tilasta ei ole puutetta, japanilaisetkin tykkäävät elää väljästi.  

Keiunkanin majatalon historia ulottuu 1300 vuoden taakse vuoteen 705 jKr, jolloin Fujiwara Mahito perusti majatalon ja nimesi sen silloisen Keiun-keisarikauden mukaan Keiunkan. Eli tässä on maailman vanhin hotelli, joka on edelleen toiminnassa (Guinness World Record Book).

Siitä asti kuuman lähteen ympärille rakennettu majoitus on ilahduttanut vieraitaan vieraanvarasuudella ja kylpyläpalveluilla.  

Majatalon tilavat huoneet ovat sisustettuja ⁸perinteiseen japanilaiseen tyyliin, joten siellä pääsee kokemaan aitoaa japanilaista estetiikaa. 

Japanilaisittain majatalo on aika edullinen, alkaen 335 € per yö.


Maailman erikoisimpia majapaikkoja.

Tästä listasta puuttuu vielä monen monia erilaisia, hauskoja ja outoja hotelleja. Toiset jätin suosiolla väliin, kuten vaikkapa Burj al Arab Dubaissa, jonka kullanväriset vessanpöntöt komeilevat jo jokaisessa listauksessa. Toisista ei ole tietoinen, vaikka paikka olisi maininnan arvoinen. En ole itse käynyt paikan päällä todistamassa näiden hotellien mukavuuksia (ainakaan vielä). Minulle tämä on enimmäkseen kuvitteellinen toivelista majoituksista, joissa voisin joskus yöpyä, jos kyseinen paikka osuisi matkan varrelle. 

Maailman erikoisimpia majapaikkoja.

Referenssit:

Maailman erikoisimpia majapaikkoja.

10 vastausta artikkeliin “Maailman erikoisimpia majapaikkoja

 1. Vau mitä paikkoja. Oletko itse käynyt? Näistä Kakslauttanen on tutuin ja siellä ollut monestikin. Myös iglussa ennen tuota nykymallia. Jussi ei juuri suomalaisia majoita, menevät monen kukkaron ulkopuolelle.
  Japanissa oltiin aikanaan vajaan kuukauden reppureissaajina ja yövyttiin pelkästään Ryokaneissa. Tosin eri hintaluokassa kuin tämä upea paikka jonka olet poiminut tähän.

  1. En ole itse käynyt kuin Kakolassa sekä yöpynyt kerran luostarissa (sitä hotellia ei enää siinä ole). Tässä listassa aika moni paikka olisi kiinnostunut.
   Kakslauttanen taisi olla oman budjetini ulkopuolella. Mutta tuo Nuorgamin hotelli, josta Mikko on maininut, voi olla kiinnostava.

   Japanissa hinnat ovat nousseet viime vuosina aika tavalla. Voi olla että kovin edullisesti ei pääse yöpymään juuri missään. Myös jotkut kapselihotelli veloittavat satasen per yö. Kai se on myös sijainnista kiinni.

 2. Oi mitä majapaikkoja! Tykkään selailla just tällaisia ja haaveilla. Hauska nähdä mitä kaikkea on keksitty ja missä kaikkialla voisi yönsä viettää. Tuo italialainen luola jostain syystä houkuttelisi nyt.

  1. Joo, se on kiva, kun majapaikka ei ole ihan peruskampus. Toisaalta, tuntuu siltä, että nyt aika monessa paikassa panostetaan johonkin erikoisuuteen asiakkaiden houkuttelemiseksi.

 3. Heh, jopas on hinnoissaan tuo Malediivien majoitus. Itse kyllä voisin mielellään tuolla tavalla nukkua, mutta en sentään tuohon hintaan. Näistä mainituista meillä on kokemusta vain Kakolasta, sieltäkin ajalta ennen kylpylää. Jossain Onsenissa meidän oli tarkoitus Japanissa yöpyä, mutta se jäi väliin. Kokemus olisi varmasti hieno. Kakslauttasessa itseäni häiritsee iglujen vierekkäisyys, jonka lisäksi esim. työntekijöiden huonosta kohtelusta on ollut paljon juttua. Sinällään meillä on igluista kivoja kokemuksia, esim Nuorgamista, jossa yövyttiin erämaan rauhassa: https://www.matkallamissamilloinkin.com/lasi-iglu-nuorgamissa-eramaan-rauhassa/

  1. Enpä tiennyt, että Nuorgamissakin on samantapaisia igluja tarjolla. Rauhallisemmat kohteet kiinnostavat minuakin huomattavasti enemmän, kun turistirysät..
   Kakslauttasta hehkutetaan joka listassa ja se on varmaan tuonut paljon liikennettä kohteelle. Sen voikin olla syy, miksi palvelu on siellä heikentynyt ja työntekijöitä kohdellaan miten sattuu.
   Sen olen huomannut, että vähänkin erikoisempi majoitus on yleensä aika hinnoissaan. Kai se on nyt trendinä, että hotelleista vaaditaan peruspalveluiden lisäksi se jotakin. Hinnoissahan se näkyy sitten loppujen lopuksi.

 4. Erikoisia paikkoja näytit. Tuolla Malediivien vedenalaisessa makuuhuoneessa minulle taitaisi tulla tukehtumisen tunne, tai pelko lasin rikkoutumisesta ja veden alle jäämisestä.
  Jäähotelleja löytyy Suomestakin, esim. Snow village Lainio Ylläksen seutuvilla. Siellä olen useamman kerran käynyt, mutta en sentään ole yöpynyt.

  1. Minä ajattelin samaa, kun mietin, olisko minusta veden alle yöpyjäksi. Epäilen, että saisin siellä aikamoisen paniikkikohtauksen. Vaikka lasin pitäisi olla aika kestävää laatua, silti tulee oudon turvaton olo siellä alhaalla.
   Joo, jäähotelleja on tätä nykyä aika paljon maailmalla. Tämä Ruotsin puolella oleva Ice hotel väitetään olevan suomalaisten alun perin keksimäksi. Se oli ensimmäinen laadussaan, mutta nyt konsepti on levinnyt ainakin USA:han ja Kanadaan. Veikkaan, että myös jossakin Kiinassa on jo olemassa vastaava. Ne on nopeita kopiomaan kaiken omaan käyttöön.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.