Viikko 1 – Uusi vuosi – uudet kahvit

Viikko 1 - 2024 - uudet kahvit

Viikko 1 – 2024 – uudet kahvit.

Maanantai 1.1

Tämä vuosi alkoi maanantaista, mikä on sinänsä aika harvinainen sattuma. Joten uusi vuosi ja uusi viikko alkoivat 1.1.

Omassa tapauksessa vuosi alkoi verkkaisesti lomaillessa ja toipumisella. 

Vuoden ensimmäinen viikko on melkein aina edellisen vuoden lopputarkastuksen paikka sekä uuden vuoden suunnittelu. Joku edelleen tekee uudenvuoden lupauksia ja toiset täyttävät kalenterinsa. 

Itse olen päättänyt kokeilla uutta kahvilajia. Olen käyttänyt tätä Pauligin kahvia, koska sen saa “keitettyä” myös suoraan kuppiin. Se on näppärää, erityisesti matkailussa ja diginomadin arjessa, kun omaa kahvinkeitintä ei kämpästä välttämättä löydy.   

Pauligille vinkiksi, olisi kahvipaketti aina niin söpö. Olisi aina jokin aihe, vuodenaikaan tai juhlaan viittaava, kuten tämäkin joulupaketti. Nyt paketti on palautunut takaisin tylsäksi klassikoksi. 

Uudenvuoden juhlinnat sujuivat meillä tapamme mukaan kaikessa hiljaisuudessa kotosalla. Tällä kerralla pääruokana oli oikea kana eikä ankka, kuten jouluna 😁.

Ilotulituksia oli nähtävissä kämpän molemmista ikkunariveistä, joten ulos ei jaksettu lähteä. Kävelykatu oli täynnä ihmisiä, joten ilmeisesti uusivuosi ulkosalla on liettualaisille hyvin rakas harrastus. 

Räiskyä saa täällä klo 2.00 asti, joten viimeiset paukut pamahtivat muutama minuutti kahden jälkeen ja sitten pääsi nukkumaan rauhassa. 

Viiko 1.1

Viikko on ollut poikkeuksellisen kylmä ja luminen. Ei niin hullua kuin Suomessa, jossa -30 asteen raja oli paukahtaa eteläosissakin. Oli silti tarpeeksi, elohopea käväisi jopa -15C kieppeillä. Tuulen kanssa tietysti.

Sitä enemmän iloa minulle on Minnan tekemästä neuleesta. Olen vaatteeseen niin ihastunut, että pidin sen myös koulun pikkujouluissa. Laitoin vähän koruja ja pidin hauskaa. Se on paras omistamani neule: lämmin, mutta ei kuuma, ihanan pehmeä, oikean värinen ja täydellisesti istuva.  

Olen yrittänyt saada otettua jotain selfietä, mutta mulla puuttuu selfie-osaaminen miltei kokonaan. Tässä on sitten kuvia pikkujouluista ja itse vaate sopivine koruineen.

Jos osaat neuloa itse, tässä on ohje, miten neuleen saa valmistettua: KEVÄTTUULI · Kristallikimara

lumet 1.1

Keski-Euroopan talvi on tosi ankea: harmaa ja vetinen. Jos tulee pakkasia, niin ei tule lunta. Jos sataa, niin sataa vettä tai räntää. Silloin kun olin toiveikkaana lähtenyt ulos kuvaamaan lunta (koska ikkunasta katsottuna se näytti lumisateelta), kuvista tulee tuollaisia. “Ei se ole lunta, se on räntää” – mieheni totesi. No niin, oli. Mutta minä näin halusin toivoa.

Loppuviikosta tuli luntakin jokunen sentti, jonka yli-innokkaat kaupungin kunnossapito-osaston traktorit kävivät raapimassa kiireesti pois jalkakäytäviltä heti kun “kinoksen” korkeus ylitti 15 millimetriä. Tämä tapahtui jo kello kaksi yöllä. Potkukelkalla ei sitten mihinkään pääse. 

Talvi 1001

En kyllä tykkää talvesta yhtään edelleenkään. Talvea pitää saada pieninä annoksina. Sellainen piipahdus, mitä viime vuonna (tai siis edellisvuonna) oli tehty pohjoiseen välipäivinä.

Olen lukenut vertailun vuoksi omaa viimevuotista ensimmäisen viikon postausta. Minua jäi harmittamaan se, että se oli jotenkin positiivisempaa ja syvällisempää, mitä nyt tulee kirjoitettua. Myös kuvamateriaalia oli helpompaa kerätä. 

Sellaisista pikkupakkasta, aurinkoista tai poutaa, lumisia maisemia ihaillen -talvista olisi helpompaa tykätä,  mutta en muista koska olen nähnyt sellaista päivää viime kerran. Ehkä kerran (tai kerran parissa) talvessa on sellainenkin säkä käynyt. Käytiin pulkkamäessä, tekemässä lumiukkoja, leikkimässä lumisotaa. Loput talvipäivät ovat harmaita ja koleita, tai sitten sellaisia kun tällä viikolla on ollut: harmaahko ja tuulinen -9C joka tuntuu kuin -22C. Leiki siellä sitten ulkona kun viima menee luihin asti. Lunta tuli melkein sentin verran. 

Kuvamateriaalin kerääminen on lievästi sanottuna haasteellista. Ymmärrän nyt, miksi moni bloggaaja ja instaaja ostaa kotiin kaikenkarvaisia somisteita kuvattavaksi. Eihän luonnosta tai kaupungista saa mitään otetta, kun aurinkokaan ei suostu paistamaan. Ainoa joulukuun aurinkoinen päivä on tallennettu tänne. Olen kuvannut jo jokaisen joulukoristeen meidän kadulla, ja kauppakeskuksessa, ja jouluvalot suihkulähteessä… Kuvattava on loppunut. 

Me aikuiset ostimme omaksi joululahjaksemme uuden Monopolin. Nyt illat menevät kivasti, kun jokainen kolmen pelaajan pelikierros kestää 2-3 h. Olisin silti kaivannut myös ulos, mutta se ei nyt kovin hyvä idea ole. 

Tietokone ilmoitti, että olen pitänyt ruudun auki 13 tuntia putkeen. Noh, olen noussut sen edestä tekemään ruokaa ja käymään suihkussa. Siihen päiväohjelmani päättyi. 

Valittamiseksi meni tämä mun eka viikon raportti. En voi asialle mitään, mutta odotan vain kesää. Nyt voi jo ruveta suunnittelemaan kesälomaa, niin kuin kaikki muut normaalit opettajat tekevät 😆.

Viikko 1 – 2024 – uudet kahvit.

Referenssit:

10 vastausta artikkeliin “Viikko 1 – Uusi vuosi – uudet kahvit

 1. Itse olin ensimmäisen kerran pystyssä uuden vuoden aattona. Niin kipeänä olin koko joulun. Kesää tässä itsekin odottaa kovasti, en tykkää talvesta yhtään vaikka olen opettanut itseni tykkäämään esimerkiksi luistelusta ja laskettelusta. Eli pakko etsiä asioita, jotta kestää tämän lumisen H…

 2. Olen täydellinen kesän lapsi, mutta osaan nauttia myös kunnon talvesta. Helsingissä on nyt lunta ollut riittämiin ja lisää on luvassa. Tosin on mainittava että ulkoilu ei ihan mahdottomasti kiinnosta pakkasilla kuitenkaan 😀

  1. Pakkasessa ja lumikinoksessa ulkoilumahdollisuudet ovat kuitenkin aika rajoittuneet. Kesällä erilaisia mahdollisuuksia on uomattavasti enemmän. Ja pääsee hengittämään vapaammin 😁

 3. Mä tykkään talvesta, mutta täällä on kyllä ollut nyt välillä vähän liian kylmää, kylmimmillään -28°C. Ei siinä kelissä enää huvita ulkoilla yhtään ylimääräistä. Taas on luvattu melkein -30°C. Hetken tässä tuntuikin jo ihan kesäiseltä, kun oli vain -8°C😄 Ihana neule ja koru sopii siihen täydellisesti!💎

  1. Vajaat -10C on vielä ihan passeli. Muta kun alkaa olla sen yli, olen ihan helisemässä.
   Neule on todellakin ihana! Kiitos kuuluu Minnalle ❤️

 4. Kesää täälläkin odotellaan, mutta en kärsi kyllä kunnon talvestakaan. Mitä talvempi, sitä parempi. Sama koskee kesää. Mitä kesempi, sitä parempi. Nyt liki 20 asteen pakkasilla ulkoilu on paikoin haasteellista, mutta olemme silti päivittäin pyrkineet tunnin lenkille. Minä ja lapsi, eri aikaa ja eri tyyppien seurassa ;).

  Minusta näitä kuviasi on aina kiva tutkia, kiitos, kun jaat niitä paljon!

  1. Mulle talvi on tosi kova paikka. Erityisesti pakkaset ovat tappavia. Silloin en pääse ulos lainkaan. Eilen olen joutunut olemaan ulkona 10 min. Olin kuolla.

 5. Kesää odotetaan me muutkin! 😅
  Ihanan värinen neule! -15 on jo kunnon pakkanen ja neuleet kovassa käytössä silloin itselläkin. Talvella kuvaaminen on jotenkin ankeampaa. Ellei satu se aurinkoinen päivä ja kaikki puut kauniin huurteen peitossa. Niitä ei vaan ihan joka päivä ole. Mukavaa tammikuun jatkoa! Kevättä odotellessa…

  1. Tällaiseen huuruisen kauniin talvipäivän ihmeeseen tarvitaan kunnolla pakkasta ta runsaasti aurinkoa. Olen todistanut tällaista ilmiötä sekä Suomessa että Virossa vajaat 10 kertaa 25 vuoden aikana, kun satuimme asumaan kummankin maan kuraisimmissä seuduilla. Olette siellä Savonlinnassa varmaan onnekkaimpia näiden suhteen.
   Nyt Kaunasissa oli -20C ja aurinkoista, mutta niin kuiva, ettei huurua ole tullut. Aurinkokin oli niin alhaalla, etten saanut mitään otetta siitä talojen lävitse. Siitä talven kuvaamisesta 😂.
   Kerran kuvasin sellaista päivää Ruissalossa. Harmi, ettei niitä kuvia jäänyt talteen. Emme printanneet emmekä saaneet pidetty niitä tallella muistitikulla. Siitä on pääle 20 vuotta aikaa.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.