Blogin tilastoja 2023

Blogin tilastot 2023 pääkuva

In Via tilastoja 2023.

Jo perinteeksi muodostunut listaus, joka taitaa kiinnostaa enemmän itseäni ja muita bloggaajia kuin lukijoita 🤣. Toisaalta olen joskus saanut kommentteja, että näitä tilastoja on hauskaa lukea siinä mielessä, että osuuko oma suosikki suuremman yleisön kanssa yhteen. 

Vuonna 2023 mitään kovin suurta kasvua blogin kävijämäärässä ei ole tapahtunut. Pari päivää ennen vuodenvaihdetta kasvua edelliseen vuoteen oli havaittavissa 18%. 

In Via tilastoja 2023

Yllätyksettömästi suurin osa lukijoista (noin 83%) on suomalaisia. Aktiivisesti suomalaista tekstiä luetaan myös Virossa, USA:ssa ja Maltalla. 

Mikä yllättää minua vuodesta toiseen, on se seikka, että Portugalista käsin haetaan juuri Asukkaana Portugalissa -postausta. Epäilen sen olevan silkkaa uteliaisuutta, koska jos ihmisellä on jo Portugalin IP osoite, luulisin, että hän asuu jo siellä. 

Vuoden 2023 luetuimmat uudet postaukset

Tässä listassa ovat vain vuonna 2023 julkaisemani postaukset, eli miten olen onnistunut sitouttamaan lukijakuntaa kyseisenä vuotena. 

 1. Meikkilaukku matkalla maailman ympäri 
 2. Kesäauringon alla
 3. Uusia trendejä matkailussa
 4. Tarinoita arjesta maailmalta
 5. Yhteisöpostaus: Matkasuunnitelmia kesäksi
 6. Kaamosta pakoon – Syystalven aurinkoisempia matkakohteita
 7. Viikko 18 – Aivopieruja viikolta
 8. Rohdot matkalla maailman ympäri
 9. Matka-aakkoset: U-Ö
 10. Majoitukset: tärpit ja flopit

Kaikkien aikojen Top 5

Nämä postaukset ovat pysyneet pinnalla vuodesta toiseen:

 1. Minun Tallinnani – Lapsellista menoa
 2. 13 yleistä virhettä etelään muuttaessa ja mitä niistä opin
 3. Minun Tallinnani – Shoppailijan paratiisi
 4. Mystinen Uzbekistan
 5. 5 Euroopan parasta matkakohdetta kesällä

Blogit.fi Top 10

Vaikka Matkalaukku rantautui maailmalta ykkösijalle myös Blogit.fi:n listoilla, sivuston Top 10 näyttää hieman erilaiselta. 

Blogit.fi:n lukijat ovat edelleen kiinnostuneet minimalismihaasteesta, vaikka siitä hetkestä alkaa olla kolme vuotta aikaa (pitäisi kohta puoliin järjestää jo uutta 😁), ekologisuudesta arkipäivässä ja introvertiydestä. Myös matkailupostaukset sekä viikonkuulumiset ovat lukijoiden suosiossa. 

 1. Meikkilaukku matkalla maailman ympäri 
 2. Kysymykset minimalisteille – In Via – Ekologisuus Arkipäivässä 
 3. Kaamosta pakoon – Syystalven aurinkoisempia matkakohteita
 4. Projekti: Varastontyhjennys – In Via – Ekologisuus Arkipäivässä 
 5. Miten introvertti selviää ekstroverttien maailmassa 
 6. Minimalismihaaste – Via Per Aspera Ad Astra – Ekologisuus Arkipäivässä 
 7. Viikko 45 – Paluu Pohjolaan – In Via – It’s My Life(style) 
 8. Majoitukset: tärpit ja flopit – In Via – Live To Travel
 9. Pitkän matkan bussissa – In Via – Vieraskynä 
 10. Minimalismin jatkokurssi – menneitä ja tulevia – In Via

Googlen haun Top 5

Googlettajat hakeutuvat blogiini useimmiten näillä hakusanoilla: Tallinna lasten kanssa, Malta, loma Portugalissa, Barbados sekä sesongista riippuvaisten hakusanojen kautta. 

In Via tilastoja 2023

Googlen haku on siis altis sesonkivaihteluille, eli luonnollisesti joulua ja joulukalentereita haetaan eniten joulun aikaan, kesätapahtumia kesällä ja kevätsiivousta keväällä.

10 joulufaktaa on juuri yksi näistä postauksisa, jotka ovat selviä sesonkijuttuja.

Minun Tallinnani  -sarja on pitänyt ykkössijansa Googlessa, vaikka Maltan postaukset ovat tätä nykyään hengittämässä sen niskaan. Uzbekistania haetaan myös silloin tällöin.

Sen olen myös huomannut, että monesti infoa maasta haetaan jo matkalla ollessa. Esimerkiksi Maltasta ja Portugalista haetaan paljon nähtävyyspostauksia, eikä selityksenä voi olla muuta kuin se, että suunnitellaan päivän tekemisiä paikan päällä.

Yllättäjiä löytyy myös eri kategorioista. Kaikista mystisin tapaus on Symbioosi-postaus. Se pompsahtaa esille harva se päivä, vaikka postaus onkin jo 4 vuotta vanha eikä niinkään kuulu oman blogini pääteemoihin.

Myös Kaali-kurkkusalaattia ja Rosollia herkälle vatsalle haetaan tiheästi sekä jouluna että sesongin ulkopuolella.

On olemassa tietyt postaukset, jotka ponnahtavat esille haussa vuodesta toiseen ja sesongista riippumatta. Tuo samainen Symbioosi-postaus on varmaan kerännyt jo niin paljon mainetta Googlessa, että se tarjotaan luettavaksi kaikille, jotka hakevat aiheita edes hieman sinnepäin. 

Tästä voi muuten vetää sellaisen johtopäätöksen, että ainoa oikea tapa SEOttaa postauksia on laittaa metatietoihin hakusanoiksi sellaisia termejä, jotka vastaavat postauksen aihetta mahdollisimman tarkasti. Vaikka näin kuuluukin tehdä, se on käytäntö, jota rikotaan säännöllisesti sekä epähuomiossa että tahallisesti. Näin menettelevät ainakin nuo huijarit, jotka lupaavat saada sivuston Googlen haun etusivulle (luulisin, että jokainen teistä näitä sähköposteja on saanut). 

Metatietoihin voi tunkea niin monta hakusanaa kuin haluaa, mutta jos niistä puuttuu relevanttius, on ihan sama mitä siellä kirjoitetaan. Hakija ei kuitenkaan avaa sivustoa, jos se ei vastaa hänen hakunsa tarkoitusta.

Inspiroivaa alkanutta vuotta 2024 teille!

Uusi vuosi 2024

In Via tilastoja 2023.

Referenssit:

In Via tilastoja 2023.

In Via tilastoja 2023.

Visits: 980

8 vastausta artikkeliin “Blogin tilastoja 2023

 1. Itsekkin kävin vuoden vaihteessa tilastoja läpi, mutten ihan noin perusteellisesti. Minua nimittäin ei kauheasti tilastot kiinnosta eikä inspiroi, mutta kun niitä on tutkittava kuitenkin.

  1. Minä olen hyvin kiinnostunut kaikista tilastoista ja numeroista. Ehkä ammatillinen vika vaan 😂

 2. Monipuolisesti olet tilastoja koonnut 🙂 Ja monipuolinen on kyllä blogisikin. Olen sitä aina ihaillut. Menestystä vuodelle 2024.

  1. On siellä tilastoissa ollut vielä vaikka mitä tietoja, mutta en aina edes tiedä, mitä varten mitäkin tieto on olemassa 🤗.

 3. Sinulla on aina niin mielenkiintoisia artikkeleita ja monipuoliset aiheet! Blogisi pariin tulee mielellään ja se on inspiroiva. Pitäisi varmaan itsekin inspiroitua kirjoittamaan kohta jotain, nyt vaan laiskottaa kun lomalla. 😂

  1. Kiitoksia😊! Yritän aina parhaani.
   Toisaalta huomasin, että jutun pitää kuulostaa mielenkiintoiselta myös itselleen, että lukijakin jaksaa innostua siitä.
   Lomalla kuuluu lorvailla täyden rinnoin eikä ajatella. Antoisaa ja rentoutuvaa loma-aikaa teille!

 4. Mun pitäis tarkemmin tutkia oman blogin tilastoja, kiitos inspiraatiosta! Mullakin on pari vähän mystistä postausta, joiden suosio on todellakin yllättänyt. Ja sitten taas joidenkin kohdalla on käynyt niin, etteivät olekaan niin suosittuja kuin ajattelin.

  1. Lukijoiden suosikiksi valikoituminen on välillä täysi mysteeri. Onneksi suuritöiset postaukset menestyvät mulla suhteellisen hyvin, muuten se harmittaisi suunnattomasti. Mutta jokin postaus aina pääsee yllättämään 😁

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.