Viikko 52 – Vuotemme 2023

Miltä vuotemme 2023 näytti?

Miltä vuotemme 2023 näytti?

Olen juuri hehkuttanut ostamaani uutta kalenteria vuodelle 2023 ja nyt on jo aika ostaa uusi, vuoden 2024 almanakka. Vuosi vierähti ohitse tosi nopeasti. Tai se vain tuntuu siltä. 

Kun ajattelen, mitä kaikkea vuosi 2023 on sisältänyt, niin täysin tyhjäksi sitä ei voi sanoa myöskään henkilökohtaisella rintamalla.

Miltä vuotemme 2023 näytti?

1. Muutimme Maltalta Liettuaan

Maisemien vaihto

Tietysti suurin vuoden 2023 tapahtuma on meidän muutto Maltalta Liettuaan. Sellainen käänne laittaa aika monta asiaa uuteen järjestykseen. 

Nyt pölyt alkavat jo laskeutumaan, vaikka en voi vielä sanoa, että olisimme kotiutuneet täysin. On vielä byrokratia jäljellä ja uuden maan tapojen oppimista. 

2. Missä mentiin

Miltä vuotemme 2023 näytti?

Kuvituskuva: en usko että minusta on kuumailmapallolla matkustajaksi (Depositphotos)

Niin kuin olin aavistanut, uusia kohteita kertyi itselleni enimmäkseen ihan lähistöllä, eli kävimme edelleen katsomassa kaikkia mahdollisia Maltan turistinähtävyyksiä, historiallisia aarteita ja kulttuurillisia mestariteoksia. Liettuassakin olemme vasta tutkimassa omaa asuinaluettamme. 

Liettuaan muuttaessamme saimme aikaiseksi myös pidemmän ajon Euroopan läpi. Ihme kyllä, road tripit innostavat aina, vaikka tämäkään ei ollut ensimmäinen eikä varmaan viimeinen lajissaan. Matkakilometrejä kertyi 4292 ja siellä olikin nähtävää ja koettavaa yllin kyllin. 

Uusi elämäntilanne on kuitenkin jokseenkin rajoittava, mitä matkustamiseen tulee. Olen nyt samassa tilanteessa, jossa suurin osa muita opettajia ja koululaisten vanhempia. Matkustaa voi vain koululomien aikana, niinpä opettajilla niitä ei ole kuin kaksi kertaa vuodessa: kesäloma ja joululoma. Hintataso on sitten vastaava.

3. Viisi uutta maata

Kuvia uusista maista; paitsi Zagreb on kuvituskuva

Uusia maita vuonna 2023 kertyi yhteensä viisi. Kroatiassa, Slovakiassa, Sloveniassa, Unkarissa ja San Marinossa en itse ollut käynyt aikaisemmin.

Kroatiasta en osaa vielä sanoa mitään, koska emme pysähtyneet maassa missään merkittävässä kaupungissa  tai minkään nähtävyyden luona.

Toisaalta taas Unkarista ei välttämättä ole uusintakohteeksi. Maa ei houkutellut millään tavalla. Jos heidän Balaton-järvensä on maan huippunähtävyyksiä, niin se on nyt nähty. 

Slovakian tapauksessa tykkään edelleen kaikista eniten sen Tatra-osuudesta, jota näin jo Puolan matkoillamme. Totta puhuen, yhdellä jalalla olen seissyt Slovakian puolella Tatran vaelluksellamme jo vuonna 2006. Mutta sitä tuskin voi laskea maassa käymiseksi. 

Sloveniaan olen aika tavalla ihastunut ja siellä on pakko käydä vielä joskus. Ruoka oli hyvää ja luonto on kaunista ja siistiä. 

4. San Marino 

Upea San Marino

Onneksi sain täytettyä edes hiukan tavoitteitani omasta bucket listasta vuodelle 2023. 

San Marinoa olen tavoitellut pitkään ja tietysti kun sellainen mahdollisuus tuli eteen, ei voinut vastustaa kiusausta.

Maa oli hieno kokemus ja kaikin puoli käymisen arvoinen kohde. Olen ilman muuta palaamassa sinne uudestaan. Pitää vain varata hieman enemmän aikaa tälle pienelle maalle.

5. Blogini täytti 4 vuotta

Miltä vuotemme 2023 näytti?

Tämäkin on kuvitusta (Depositphotos)

Tämän blogin aloittamisesta on kulunut neljä vuotta. 

Eikä ihme kyllä into ole vieläkään hiipunut. Ehkä olenkin löytänyt juuri sellaisen formaatin tällä kerralla, joka pitää intoani yllä. 

Bloggaamisen tavoitteet ovat mielestäni täyttyneet hyvin. Olen pitänyt suunnastani kiinni, inspiraatiota ja aiheita postauksiin riitti enemmän kuin aikaa. Loppuvuodesta piti vähentää kirjoittamista, koska muuta tekemistä riitti vuorokauden jokaiselle tunnille. En kuitenkaan halunnut pitää täydellistä hiljaisuutta, koska blogi on minulle tärkeä itseilmaisun ja reflektion kanava. Suomeksi sanottuna henkireikä.

Olen myös toteuttanut joulukalenteri-hankkeen tänä vuonna. Katsotaan, miten ensi vuonna onnistuu…

Bloggaaminen on vaatinut toki työtä, mutta se oli selkein osa vuoden tavoitelistastani, joten sitä oli helppo jäsentää ja toteuttaa.

6. Top Private

Kuva: Depositphotos

Henkilökohtaisista tavoitteistani jouduin osittain luopumaan, koska jostain sitä oli vain luovuttava. 

Uusi elämänvaihe on vaatinut oman osansa, ja moni turhamaisempi tavoite on karsiutunut pois. 

Onneksi tärkeimpänä pidin oman terveyteni eteen tehtävää työtä ja se on nyt suoritettu. 

7. Elämän iloja ja suruja

Kuva: Depositphotos

Täysin ilman suruja ei tämä vuosi ole sujunut. Tätini kuoli kesällä 85-vuotiaana. Elämää se vain on, mutta silti se tuntuu aika pahalta. Nyt äitini on sen sukupolven ainoa elossa oleva edustaja. 

Suru-uutisista parempaan suuntaan. 

Vuodelle 2024 en tee mitään henkilökohtaista tavoitelistaa, koska painopiste on nyt ammatillisessa kehityksessä. 

Bloggaamisesta meinaan pitää kiinni ja jatkan edellisen bucket-listani täyttämistä mitä matkustamiseen tulee. 

Vuotemme 2023.

Referenssit:

Visits: 924

10 vastausta artikkeliin “Viikko 52 – Vuotemme 2023

 1. Hyvää vuotta 2024 ja onnea ja menestystä.
  Itse olen aina halunnut kokeilla kuumailmapallolla menoa 🙂 Ehkä joskus sitten.

 2. Paljon tapahtumia ja nähtävyyksiä oli teidän vuodessa! Tosi kiva päästä seuraamaan, miten asetutte Liettuaan. Se on tähän mennessä kuulostanut ja näyttänyt mielenkiintoiselta maalta. Paljon onnea blogille ja ihanaa uutta vuotta!✨

  1. Kiitops paljon! Onnellista uuta vuotta sinullekin!

   On täällä omia kiemuroita, mutta itse maa on aika hauska tuttavuus.

 3. Huippuvuodeltahan tuo kuulostaa! Kaikenlaista tapahtumaa ja matkailua. Nyt vaan katse eteenpäin ja toivotaan mitä parhainta uutta vuotta 2024!

  1. Kiitoksia! Ja samoin!

   Vuoteen 2023 mahtui paljon, sekä huippua että mahalaskuja. Toivotaan, että uusi vuosi on tuomassa jotain uutta ja jännittävää. Ja hyvää tietysti 😁

 4. Tapahtumia mahtui paljon vuoteesi. Minä en tainnut käydä edes Ruotsissa tänä vuonna vaikka se ihan nurkan takana täältä meiltä katsottuna onkin. Pidemmälle ulkomaille ei ole aikomus enää lähteä ja passikin meni vanhaksi juuri.
  Ihanaa uuden vuoden alkua sinulle!

  1. Kiitos paljon!
   Joo, matkusteltu on kiitettävästi ja paljon on yhteen vuoteen mahtunut. Nyt katse on jo tulevassa.
   Ja eikös se Ruotsi siellä pysyy vielä jokunen vuoden, että kerkeätte sinne asti jonakin päivänä 😁

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.