Loistamatonta Lifestyleä

Loistamatonta Lifestyleä

Loistamatonta Lifestyleä.

Loistamatonta Lifestyleä – Miksi luen?

Jukisuuteen pääsee yleensä sankaritarinat vaikeasta sairaudesta tai alkoholismista selviytymisestä, vaikeuksien kautta kukoistavaksi nousseesta yrityksestä, palkituista suorituksista, jotka mullistavat maailmanmenoa. Entäs miten käy heidän, joiden yli elämä jyräsi eikä tunnelin päästä paista aurinkoa vaan koko matkan joutuu kulkemaan samoissa kalseissa keinovaloissa. Onnenpotku, jos nuo valot ovat toimisto- eikä sairaalahuoneen valoja. 

Ehkä sairaudesta ei päässyt selviytymään, koska kukaan ei edes osannut antaa sille nimeä. 

Yritys ei koskaan muuttunut loisteliaaksi miljoonabisnekseksi vaan jäi junnaamaan paikalleen niin, että siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä. 

He, jotka ovat yrittäneet ja tehneet konkurssin kaikessa hiljaisuudessa. 

He, joiden elämä on ollut vuosikausien taistelua sairauksia, taloudellisia vaikeuksia tai rutiinia vastaan. Eivät he välttämättä ole tehneet mitään kohtalokkaita virheitä, se on vain mennyt näin. Heillä on oikeus olla äänessä siellä, missä voittajienkin. 

Tämä on yksi lempiblogeistani kyseisestä aiheesta monestakin syystä. Se ei ole sääliä hakevaa vinkutusta, vaan rehellisyydessään loistavaa, mukaansatempaavaa luettavaa. Sen kirjoittajaan voin helposti samaistua, koska minua olisi voinut odottaa sama kohtalo. Omassa tapauksessani kyse oli tosin hoitovirheestä (tai sanoisin, hoitovirhesarjasta), ja oli oikein lottovoitto, että muutin Viroon sairauteni keskellä (2.5 v oli mennyt hukkaan siinä vaiheessa). Siellä sain sekä oikean diagnoosin että parantavaa hoitoa (leikkaus). 

Harva ihminen päättää tulla ulos tästä kaapista, joten monesti edes läheiset eivät tiedä asiasta. Tai sitten yritetään pitää kulissit pystyssä viimeiseen asti. Sen takia ihailen ja kunnioitan ihmisiä, jotka uskaltavat tuoda asian julki. 

Tässä artikkeli rakkaasta ystävästäni, Marionista, joka on yksi valoisammista ihmisistä, ketä tunnen. Kaikesta huolimatta hän ei väsy tuomaan iloa ympäröivään maailmaan, laulullaan ja hymyllään.

FB:ssa pyörivä postaus ei ollut syy aloittaa tätä kirjoitusta, mutta se sai minut julkaisemaan sen. Näin haluan osoittaa tukea heille, joiden arki täyttyy taistelusta.

Pää pystyyn, kamut! Ette ole yksin tässä maailmassa. 

Loistamatonta Lifestyleä.

Referenssit:

8 vastausta artikkeliin “Loistamatonta Lifestyleä

 1. Sankaritarinoita riittää, kaikista en niin innoissani edes olekaan, vaikka ihmiselle itselleen on voinut käydä hyvin. Tässä peilaan nyt omaa työhistoriaani ja joitakin sankaritarinoita, joiden kautta nuoret ovat voineet tehdä kohtalokkaita valintoja uskoessaan että kaikesta selviydytään voittajana.

  Vaikeista ja parantumattomista elämäntilanteista on hyvä puhua ja tuoda julkisuuteen. Toisen nahkoihin on vaikea päästä jos ei tiedä millaista elämä siellä on.

  1. Paljon elämän asioita jää varjoon sillain, ettei vaikeista tilanteista ole soveliaasta puhua. Erityisesti julkisesti. Sen takia kunnioitan heitä, jotka uskaltavat.

 2. Mä arvostan tosi paljon ihmisiä, jotka uskaltavat kertoa elämästään rehellisesti ja tarjoavat vertaistukea muille. Ja varmasti saavat kirjoittamisesta itselleenkin apua 👍

  1. Se on totta, kirjoittaminen on terapeutista. Kannustuksen ja tuen saaminen vertaisiltaan on tosi tärkeä monille.

 3. Taitaa olla enemmän loistamattomia kohtaloita, kuin niitä muita. Olisi muuten hyvä enemmänkin kirjoittaa niistä elämän kolhimista, koska mm. vertaistuen merkitys on tärkeä. Asioita kun pidetään vakan alla, niin samaan aikaan samoja asioita käsittelevät luulevat helposti olevansa yksin asiansa kanssa. Ja en tiedä, elämästään rehellisesti kertovat voivat saada yllättävääkin tukea.. ei ikinä tiedä mitä hyvää puhuminen, vaikka kuinka vaikeaa olisikin, tuo omaan elämään.

  1. Vaatii aika tavalla rohkeutta astua julkisuuteen tällaisen asian kanssa, muuttaa heikkouksensa vahvuudeksi.
   Ja vertaistuen merkitys on todella tärkeä. Uskon, että se voi myös pelastaa henkiä.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.