Viikko 35 – Back to School

Viikko 35-2023 - Back to School

Viikko 35-2023 – Back to School.

Tänä vuonna koululoma jäi lyhyeksi sekä minulla että pojallamme, koska koulunpenkki kutsui jo syyskuun ensimmäisenä päivänä eikä lokakuussa, niin kuin Maltalla.

Onneksi muuttostressi on nyt ohi, vaikka järjestämistä on vielä paljon, niin kuin yleensä näissä tapauksessa. Tottumista uuteen arkeen, paperihommiin tai tarkemmin ottaen appsihommiin (koko opetuksen oheistöiden admin on siirretty nettiin jo ajat sitten), mutta isompi kuva näyttää lupaavalta. 

Ilmat ovat suosineet, joten kaupunkia tuli katsastettua kävellen suunnasta ja toisesta. Jopa ajaminen alkaa jo sujua monen hutiin menneen reittivalinnan jälkeen. Joki, kävelykatu ja yksisuuntaiset tiet hankaloittavat ajamista keskustassa, mutta mielestäni se on tehty tarkoituksella: näin ydinkeskustassa ja vanhassa kaupungissa ei huristella moottoriajoneuvoilla, jos ei ole ihan pakko. 

Havaintoja viikon varrelta

Sen olen huomannut, että vanhemmiten arkeen on tullut outoja ADHD:n piirteitä: harvoin tulee tehtyä yhtä asiaa kerrallaan ja vieläpä loppuun asti. Kyse on priorisoinnista ja usein homma jos toinenkin tulee päällekkäin. Silloin on pakko arvioida sen tärkeys uudestaan. Näin syntyy rivi kesken jääneitä hommia, erilaisia listoja ja muistilappuja. 

Myös ajantaju muuttuu täysin silloin, kun virikkeitä ja oppimista on paljon. Minusta tuntuu, että lähdimme Maltalta jo ajat sitten, mutta siitä ei ole kuin vähän reilu kuukausi. Uusia asioita on paljon ja se tietysti vie resursseja aivotoiminnasta ennen kuin niistä tulee rutiineja, joita tehdään puolinukuksissa. 

Koska suurin osa asioita, joita tein ja opin, ovat tällä hetkellä työperäisiä, en saa irti omasta viikosta mitään blogiin. Pakko odottaa, että tilanne tasaantuu, joten pääsen tekemään jotain muutakin kuin töitä. 

Kuvissa on minun elämäni ensimmäiset kukat opettajana 😊.

Viikko 35-2023 – Back to School.

Referenssit:

9 vastausta artikkeliin “Viikko 35 – Back to School

 1. Ihan mahtavia kukkia ovatkin 🙂
  Tunnistan kyllä itsessäni hetket jolloin aloittaa montaa asiaa, eikä saa niitä kuitenkaan vietyä loppuun. Jotenkin multitaskausta astetta pahempi laji kohdata omassa arjessa 😀

  1. Muutto on vähän kuin kuin tulipalo: puolet tavaroista on häviksessä ja toinen puoli on rikki sen jälkeen 😅

 2. Ihania kukkia! Joo, ihan tuttua tuo, että paljon on juttuja kesken ja kaikenlaisia listoja ja muistilappuja tulee tehtyä. Ja vaikka koko ajan tekee jotain, tuntuu silti siltä, ettei muka mitään saa aikaiseksi, kun ei mikään valmistu😅

 3. Voin kyllä allekirjoittaa tuon, että tulee tehtyä montaa asiaa ja kun ennen halusi asian valmiiksi tehokkaasti, niin nyt niitä asioita voi olla useampi roikkumassa.
  Kauniita kukkia, aina ilahduttaa silmää!

  1. Niinpä, on vaikeampaa tehdä yksikään asia loppuun kun aina ilmestyy jokin tärkeämpi asia kesken kaiken.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.