Piilotetut helmet Bhutanissa: Seikkailun ja vapaa-ajan yhdistelmä

Piilotetut helmet Bhutanissa.

Yhteistyössä Link Juice Club Ltd, Malta

Bhutan, Ukkoslohikäärmeen maa, on taivas matkailijoille, jotka etsivät rauhaa, kulttuuria ja koskematonta luontoa. Vaikka se saattaa olla kuuluisa luostareistaan ja majesteettisesta Tiikerin Pesästä, muita vähemmän tunnettuja aarteita odottaa löytämistään.

Phobjikhan Laakso

Piilotetut helmet Bhutanissa -Phobjikhan Laakso
Phobjikhan Laakso

Vaikka Phobjikha usein jää suositumpien matkailukohteiden varjoon, se on jäätikkölaakso, josta avautuu upeita näkymiä. Se on kuuluisa Mustakaulaisesta Kurjesta, joka muuttaa tänne talvisin. Tämän laakson vehreys ja eläimistön monimuotoisuus tarjoavat matkailijoille unohtumattoman kokemuksen ja tilaisuuden ihailla maan luonnollista kauneutta. Myös paikallinen arkkitehtuuri on näkemisen arvoinen, ja monissa taloissa on perinteisiä puuleikkauksia ja maalauksia. Laakson kylät ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia, ja voit nauttia aitoa bhutanilaista ruokaa paikallisissa ravintoloissa. Kävellessäsi kylissä voit kokea tunnelman, joka on niin ainutlaatuinen ja rauhoittava, että haluat palata tänne yhä uudelleen.

Haan Laakso

Tämä paikka on puhdas kauneuden ilmentymä. Haan laakson vihreät kentät ja perinteiset maalaistalot antavat matkailijoille autenttisen maun Bhutanin maaseudun elämästä. Kävellessäsi laakson läpi voit tuntea Bhutanin historian ja kulttuurin sykkeen joka askeleella. Laakso on myös tunnettu sen monista temppeleistä ja luostareista, jotka ovat avoinna vierailijoille. Voit myös osallistua paikallisiin juhliin ja festivaaleihin, jotka ovat täynnä väriä ja musiikkia. Kun vaeltelet tässä laaksossa, tunnet todella olevasi osa Bhutanin rikasta perinnettä ja kulttuuria.

Kansanperintömuseo Thimphussa

Piilotetut helmet Bhutanissa - Thimphu
Thimphu, Bhutanin pääkaupunki

Kasta itsesi Bhutanin elämäntapaan, perinteisiin ja kansantaruihin. Museo tarjoaa live-esittelyjä maaseudun perinteistä, esineistä ja elämäntavoista. Vierailemalla tässä museossa, saat tilaisuuden sukeltaa syvemmälle Bhutanin kulttuurin rikkaaseen kudelmaan. Museo on erityisen suosittu vierailukohde matkailijoille, jotka ovat kiinnostuneita bhutanilaisesta käsityötaidosta ja perinteisestä ruoanlaitosta. Opastetut kierrokset antavat syvällisen katsauksen maan historiaan ja kulttuuriin. Kun kävelet museon käytävillä, tunnet kuinka jokainen esine kertoo tarinan menneestä ajasta ja antaa arvokkaan ymmärryksen maan rikkaasta kulttuuriperinnöstä.

Merak-Sakteng Vaellus

Harvemmin turistien suosima, tämä vaellus tarjoaa mahdollisuuden nähdä Brokpas-nomadien elämää, jotka ovat säilyttäneet ainutlaatuisen kulttuurinsa ja perinteensä. Tämä vaellus ei ole vain askel luonnossa, vaan myös matka kulttuuriin ja perintöön, joka on säilynyt vuosisatojen ajan. Vaellusreitti kulkee läpi upeiden vuoristomaisemien ja rehevien metsien, joissa voit nähdä monia harvinaisia kasveja ja eläimiä. Tämä vaellus on todella elämää muuttava kokemus, joka avaa silmäsi Bhutanin luonnon ja kulttuurin kauneuteen. Kun palaat takaisin sivistyksen pariin, huomaat, että tämä vaellus on jättänyt sinulle pysyvän muistijäljen ja syvemmän arvostuksen maan ainutlaatuiseen kulttuuriin ja luontoon.

Rentouttava Ilta majoituspaikassasi

Wanderlustista täyttyneen päivän jälkeen, mikään ei voita paluuta hotelliisi tai asuntoosi rentoutumaan. Ja jos kaipaisit kevyttä viihdettä poistumatta huoneestasi ulos, miksi et hemmottelisi itseäsi online-kasinon jännityksellä? Pay n play toiminnallisuuden ansiosta voit helposti syventyä peliin ilman pitkäaikaista rekisteröintiä – täydellinen tapa kokea jännitystä suoraan mukavasta sängystäsi käsin. 

Bhutanissa monet majoituspaikat tarjoavat myös perinteisiä bhutanilaisia hierontoja ja hoitoja, jotka auttavat rentoutumaan pitkän päivän jälkeen. Illallisella voit nauttia paikallisista herkuista ja katsella auringonlaskua vuorten takana. Kun yö laskeutuu ja tähdet syttyvät taivaalle, voit kääriytyä lämpimään peittoon ja nukahtaa unelmoiden seuraavan päivän seikkailuista.

Bhutan tarjoaa täydellisen yhdistelmän seikkailua ja rentoutumista, mikä tekee siitä vierailemisen arvoisen niille, jotka haluavat kokea jotain poikkeuksellista. Olitpa sitten vaeltamassa sen koskemattomissa maisemissa tai nauttimassa rauhallisesta illasta, maa lupaa tarjota unohtumattoman matkan.

Tämä pieni vuoristovaltio, piilotettuna Himalajan syliin, on paikka, joka säilyy matkailijan sydämessä pitkään. Se on paikka, joka muistuttaa meitä luonnon, kulttuurin ja perinteen arvosta. Ja vaikka maailma muuttuu ympärillämme, Bhutan pysyy ikuisena muistutuksena siitä, mikä on todella tärkeää.

Piilotetut helmet Bhutanissa - Tiikerin pesä
Tiikerin pesä – luostari

Piilotetut helmet Bhutanissa.

Referenssit:

Visits: 232

6 vastausta artikkeliin “Piilotetut helmet Bhutanissa: Seikkailun ja vapaa-ajan yhdistelmä

 1. Milloin kävit Bhutanissa? Jos olet kirjoittamassa enemmän matkastasi, myös käytännön jutuista, niin kannattaa tsekata miten käyntimaksut tähän viime aikoina kalliiksi miellettyyn maahat ovat muuttuneet syyskuun alusta – tsekkaa vaikka Lonely Planetin sivuilta Bhutan.
  Mietin myös, että nettiyhteydet maassa ovat selvästi parantuneet sitten vuoden 2017, jos online-pelaaminen onnistuu, mutta tosiaan omasta vierailustani maassa on jo tuo kuusi vuotta.

  1. En ole käynyt Bhutanissa itse koskaan. Jos olet huomannut, tämä on vieraspostaus, joita julkaisen aina välillä eri syistä. Ne ovat sekä merkitty että referoitu, ja kirjoittaja on tiedossa. En kajota vieraspostausten sisältöön eikä linkkivalintoihin. Jos kirjoittaja itse haluaa vastata kommentteihin, hän voi sen itse tehdä.

 2. Olisi sitä upeita paikkoja missä vierailla. Kauniita kuvia ja kiehtovalta kuulostaa. Bhutan on aina vähän houkutellut, mutta vielä ainakaan ei ole osunut matkareitille.

  1. Euroopasta katsottuna Bhutan onkin mielenkiintoinen, mutta haastava matkakohde. Tiibetissä olisi kuitenkin kiva käydä edes kerran elämässä.

 3. Bhutan olisi kyllä hieno paikka päästä vierailemaan. Maa oli meillä viime vuonna harkinnassa, kun kävimme Nepalissa. Päädyimme tällöin kuitenkin viettämään Nepalissa koko lomamme, mutta seuraavaksi tuolla suunnalla lomaillessamme ilman muuta lähdetään käymään myös Bhutanissa.

  1. Bhutan on upea, mutta aika vaikeaa matkakohde näin Euroopasta käsin. Harvoin se on myös ainoana päämääränä, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.