Viikko 30 – Elä tässä ja nyt

Viikko 30-2023 - Elä tässä ja nyt banner 1

Muza – The Museum of Fine Arts, Valletta

Viikko 30-2023 – Elä tässä ja nyt.

Elä tässä ja nyt

Viikko 30-2023 - Elä tässä ja nyt

Panorama, Zurrieq

Ajatukset voivat olla menneessä tai tulevassa. Tai sekä että. Joskus on tosi vaikeaa elää hetkessä. Erityisesti suurempien elämänmuutoksien kohdalla ajatukset eivät millään pysy kiinni hetkessä. 

Päätin antaa itselleni luvan olla tällä hetkellä kokonaan tulevassa kiinni. Pää on jo lähtenyt matkoille, mutta kroppa on vielä täällä pakkaamassa, pyykkäämässä, siivoamassa ja suunnittelemassa. 

Ensitöikseen suunnitellaan loman viimeiselle jaksolle road trip- tapaista matkaa, jolla on tosin myös käytännöllisiä puolia. 

Ajamista tulee yli 4000 kilometriä, joten autoa pitää huoltaa ja varustaa kunnolla ennen reissua. 

Myös itseä pitää hieman huoltaa ja varustaa matkaan. Enemmän henkisesti, kuin materiaalisesti. 

Matkan ajankohta on toki hieman haastava. Lomasesonki on nyt kuumimmillaan ja suositut turistipaikat odottavat innoissaan uutta vieraiden virtaa. 

Omassakin blogissani olen huomannut selvästi, että ihmiset hakevat Euroopassa sijaitsevia lähikohteita huomattavasti enemmän kuin yhtään kaukomaata. 

Myös lähimatkailu, joka käsittää nyt myös Tallinnan ja Riian uusien bussiyhteyksien takia, kiinnostaa kovasti. Vanhoja Tallinna-juttujani luetaan joka päivä kymmeniä kertoja useammin kuin vaikkapa Uzbekistanin. Myös Keski-Eurooppaan pääsee nyt bussilla

Eurooppa ilmeisesti tuntuu turvallisemmalta ja mukavammalta lomapaikalta kesäksi vaikka väkivaltaisia yhteenottoja riittää täälläkin. Varmaan myös taloudellinen tekijä on pelissä sekä halu vähentää lentämistä ekomatkailun merkeissä. 

Minimuotoinen minimalismihaaste

Muza, Valletta

Nyt on sitten minun vuoro aloittaa uutta minimalismihaastetta ja käydä kaikki tavaramme läpi. 

Ei ole kovin paljoa poisheitettävää, kun viime vuosina ei tullut hankittua mitään ylimääräistä. Olen luopunut kaikista omista keräilyistä ja materiaalisista huveista. Se oli hieman surullinen päätös, koska periaatteessa tykkään kauniista esineistä, erityisesti miniatyyreistä. Mutta elämä on huomattavasti helpompaa, jos museon kokoista kokoelmaa ei ole pölyttymässä nurkissa. 

Ihmisten pitäisi muuttaa useammin, että omaa varastosaldoa tulisi hahmotettua paremmin. Itsekin ollaan nyt käymässä läpi omat tavaramäärät, ja valtavia nekin ovat. 

Tällä kerralla meillä ei mene roskiin kuin kolme säkillistä, joissa on täysin loppuun kulutetut vaatteet (nuo, jotka eivät pysy enää päällä, reiällisiä sukkia yms), tyhjiä pakkauksia ja pojan kouluvuoden muistiinpanot, joita on myös säkkillinen. Kolme kassillista hyväkuntoisia vaatteita menee vaatekeräykseen. Lapsiperheessä lasten pieneksi jääneet vaatteet ovat suurin yksittäinen poistoerä. 

Paljon ihmisellä silti kertyy tavaraa. Joskus sitä on helpompaa jakaa eteenpäin kuin kuskata mukana. 

Nyt meillä on käynnissä suuri huonekalujen ja lelujen hävityskamppanja. Legoja ja toimistokalusteita meni hyvin kaupaksi. Kanitan vielä vähän vaatteita pois ja homma onkin hanskassa. Osa menee uusiokäyttöön ja osa roskiin. 

Viikko 30

Underground Valletta

Kuitenkin kaiken tämän hässäkän keskellä ehdimme käväistä parissa mielenkiintoisessa kohteessa, kuten Underground Valletta. Uudehko, maan alle avattu museokohde oli ainakin erikoinen kokemus. 

Viikko 30-2023 – Elä tässä ja nyt.

Referenssit:

4 vastausta artikkeliin “Viikko 30 – Elä tässä ja nyt

  1. Tsemppiä myös täältä! Tavaraa tosiaan kertyy ja niitä pitäisi aika ajoin kollata kiertoon. Muutto olisi yksi hyvä syy alkaa tähän hommaan. Me olemme taloyhtiössä järjestämässä pihakirppiksen elokuussa, sekin on melkoisen hyvä syy alkaa nuohota kaappeja 😉

    1. Kiitos, Minna!
      Tavaroista on joskus vaikeaa luopua, mutta tuollaisilla hetkillä tuleekin eteen se, että mukaan raahaaminen on luopumista uskallisempaa.

  2. Tsemppiä teille hässäköihin ja tavaroiden läpikäymiseen. Joo, muutossa on se hyvä puoli, että kunnon inventaari tulee tehtyä. Kuulostaa tosi fiksulta, että ei keräile ja kanna kotiinsa ylimääräistä tavaraa. En voi itse sanoa samaa, varsinkin kahden lapsen tuoma tavaramäärä on aika jäätävä. Muutto nyt olisi painajainen..

    1. Kiitoksia!
      Lasten tavaroiden määrät voivat yllättää toden teolla, niin kuin meillekin tapahtui viimeisten parin-kolmen muuton jälkeen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.