Yhteisöpostaus: Matkasuunnitelmia kesäksi

Matkasuunnitelmia kesäksi

Matkasuunnitelmia kesäksi.

Päätin kysellä bloggaaja-kollegoilta heidän matkasuunnitelmista alkavan kesälomasesongin kunniaksi. 

 • Suunnitteletko matkaa kesälomaksi?
 • Minne? Ulkomaille, kotimaassa? Millä kulkuneuvolla?
 • Mitkä ovat tavoitteesi tälle matkalle? 

Kesällä 2023 suunnataan jälleen vuorille. Sydän on sykkinyt Alpeille tämän vuosituhannen ajan ja erityisesti siellä sesongin ulkopuolelle eli kesäaikaan. Itävallan Tirolin alue on erityisesti tullut tutuksi. Vaeltelut rinteillä kutsuvat vuosi toisensa jälkeen uudelleen.

Vuoret ovat hoitavia monella tapaa. Keho saa kaipaamaansa haastetta ja astmaattiset keuhkot tykkäävät vuori-ilmasta erityisesti. Ikää kun tulee ja kunto laskee jäävät suurimmat vuorten valloitukset pois. Onneksi muistot niistä jäävät ja rinteiltä voi edelleen valita itselleen sopivia vaellus- ja kävelyreittejä. Valmiiksi merkittyjä reittejä on tarjolla runsaasti.

Oma suosikki on hissillä ylös ja huippukävelyä tai laskeutumista sieltä.
Mieli lepää maisemassa, ihminen asettuu omaan mittaansa jyhkeiden vuorten keskellä. Arkiset murheet jäävät unholaan. Saa vain nauttia ja hengittää raikasta vuoristoilmaa. Jalassa nykyisin paljasjalkakengät.


Jaamme tapamme mukaan kesäloman kahteen pätkään, ja lomat vietetään reissussa. Kesän matkojen “teemana” on Kreikkaa ja synttäreitä. Kreikka-kuume on jo kova, ja huomaan ajatusteni karkaavan jatkuvasti bougainvilleoihin ja ihanan värisiin vesiin… 

Touko-kesäkuun lomapätkämme suuntautuu Kreikkaan ja saarihyppelylle, mutta tarkemmat koordinaatit ovat tätä kirjoittaessani vielä hakusessa. On liian paljon ihania ja kiinnostavia kohdevaihtoehtoja, joten valitseminen on vaikeaa! Odottelen kai jotain merkkiä tulevaksi, että matkusta juuri tuonne – tai ehkä vain superhyvää lentotarjousta, joka määrittää matkamme suunnan. Vai pitäisikö vain järjestää kysely blogissa ja mennä sinne minne lukijat määräävät? 😃 

Keskikesällä otetaan miniloma ja lähdetään viettämään anopin synttäreitä Tallinnaan. Syyskuussa vietetään ystävän synttäreitä ja lomaa jälleen Kreikassa. Kiertelemme ensin ominemme sekä saarilla että myös Kreikan mantereella, ja menemme sitten pariksi yöksi sinne, missä ystäväni synttärit ovat. On ihanaa ja varmasti ikimuistoista päästä juhlistamaan ystävän syntymäpäiviä molemmille rakkaassa Kreikassa. Sekin on kauhean kätevää, että synttärit antavat reissullemme suunnan, ja säästyn pähkäilemästä kohdetta. 😄


Tiina

Tiina | TYYLIMURU  

Kesä tuo tullessaan kiirettä töiden suhteen, mutta hieman kotimaan matkailua olisi tiedossa kahden lapsen iloksi sukulaisreissun kylkiäisenä Hämeessä. Kesäkuussa käymme kotiseudullani ja päiväretket Aulangolle sekä Puuhamaahan ovat suunnitelmissa. Kaunis Aulanko on lasten kanssa kokematta, joten ulkoilun merkeissä puistometsässä ja luonnonsuojelualueella olisi tarkoitus lomapäivää viettää. Lounas hoituu piknik-tyyppisesti Joutsenlammen läheisyydessä tai yhdessä ihanista huvimajoista, joita alueella on. Tarkoitus olisi myös lapset kammeta 33m korkeaan komeaan Aulangon näkötorniin. 

Tällä reissulla Hämeen linna passataan, aika ei riitä, mutta hupia ja huvia on tiedossa vanhassa kunnon Puuhamaassa. Hieman saattaa maali olla lohkeillut sieltä täältä laitteista, mutta tärkeintä: lapset viihtyvät enemmän kuin hyvin koko päivän. Liikumme kohteisiin autolla, mutta vanhasta kokemuksesta tiedän, että kummassakin tulee paljon askeleita päivän mittaan. Olemme kovin jumissa Savonlinnassa muuten kesällä, joten koen tärkeäksi, että jotain muutakin kuin Savonlinnan rantoja kesäkuukausina kierretään.


Oma lomamatkailu tulee rajoittumaan hyvin paljon lähimatkailuun, kuten rannalle kävelemiseen, uusissa kaupungeissa käymiseen sekä Gozolla käymiseen. Se on etelässä asumisen ehdoton plussa. Hienoja rantoja, taattua lämpöistä kesää ja maailmankuulut nähtävyydet kivenheiton päässä. Kukahan täältä pois lähtee kesäksi? 

Pidempiä matkoja tulee mitä todennäköisempi pohjoiseen vanhoille kotinurkille. Koska muulloin kuin koululomilla ei pääse matkustamaan, uhrataan osa uintisesonkia siihen. Toivottavasti ilmat suosii. 


Matkasuunnitelmia kesäksi.

Miten teillä? Minne suunnistatte kesälomalla?

Visits: 1349

20 vastausta artikkeliin “Yhteisöpostaus: Matkasuunnitelmia kesäksi

 1. Ollaan tosi huonosti suunniteltu mitään. Yyteriin nyt ainakin suunnataan ja haluan Turun saaristoon, muutamaan kohteeseen, johon vuosi sitten ei ehditty mennä ja sitten vihdoin se Juku Park.

   1. Toivoisin pääseväni Krakovaan nyt kesällä. Mutta pitää tosiaan muistaa, että meillä on vielä Kalifornian reissu painamassa tossa vähän päälle, et voi olla, ettei Krakova tule kyseeseen.

 2. Oli mukava osallistua ja kiva päästä lukemaan muiden suunnitelmista. 🤗 Nyt kirjoitan tätä kommenttia ensimmäiseltä kesälomapätkältämme Kreikasta, Sifnoksen saarelta. Saatiin siis reissullemme suunta päätettyä ja päädyimme Kykladeille saarihyppelemään!

 3. Mukavia suunnitelmia kaikilla 🙂 Ihan tuli lukiessa jo lomaolo.
  Vielä vaan saa odotella jonkun aikaa ennen kesäasunnolle siirtymistä.

  1. Niin mullekin tuli jo heti sellainen kesäolo, vaikka itsellä mitään varsinaista lomaa ei ole tiedossa.
   Kiitoa paljon osallistumisesta!

 4. Olipa ihana postaus! Tämä yhteisökirjoittaminen toimii kivasti. Meillä on suunnitteilla kaksi matkaa: toinen ensi viikolla Italiaan, toinen kesäkuussa Palmaan. Ekan, kolmiöisen reissun, teemme kaksin miehen kanssa, toiselle mukaan tulee yksitoistavuotias, hänen ystävänsä sekä esikoisemme tyttöystävänsä kanssa. Mukavia aikoja tiedossa!

  1. Kiitoksia!

   Yhdessä tekeminen on aina kiva 😍. Tervetuloa mukaan! Näitä projekteja toteutamme Keltanokka-bloggaajat ryhmässämme FB:ssa.

 5. Onpa kivoja kesäjuttuja kaikilla tiedossa. Unohtui mainita, että Savonlinna kun on kesäkaupunkien eliittiä ja täällä on säpinää ja tekemistä enemmän kuin kerkeää kokea, niin mihinkäs täältä lähtisikään. Ainakaan kesällä. 😉

 6. Maren tapaan itsekin tykkään vuorista erittäin paljon, ja sellaisia omaan kesäänkin varmasti mahtuu enemmän tai vähemmän. Tiinan mainitsema Puuhamaa muuten kiinnostaa. Siellä tuli joitain kertoja käytyä lapsena, ja silloinhan sitä mainostettiin televisiossakin varsin paljon. Pitkään luulin, että se jopa on suljettu nykyisin, kunnes tajusin, että näin ei ole. Olisi kyllä hauskaa nähdä, millaisessa kunnossa paikka on nykyään.

  1. Vuoret kuuluvat omiinkin kestosuosikki-matkakohteisiin. Erityinen paikka sydämessäni on Tatra-vuorilla.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.