Äitienpäivä 2023

Äitienpäivä 2023

Äitienpäivä 2023.


“En halua olla se äiti, joka joutuu lähettämään lastaan sotaan”.


Oma äitienpäivän kirjoitukseni meinasi tyssätä siihen lauseeseen, kun olen katsonut Kalush Orchestran Euroviisun esityksen taustaksi kuvatun videokoosteen. Olen kyllä nähnyt sen aikaisemminkin, useitakin kertoja, mutta silti joka kerta se saa sydämeni kouristumaan kivusta ja kyyneliä valumaan solkenaan. 

Kyllä, minä ymmärrän, että sellainen ajattelumalli on kuin katastrofielokuva: kun popcorn on loppu, voi nousta ja lähteä pois salista. Olemmehan me turvassa täällä. Silti, joka kerta se kirpaisee, kun ajattelen, että sota Ukrainassa olisi voinut olla minun todellisuuteni. Noin 50% todennäköisyydellä. Luokkakaverini esikoinen on täyttänyt tänä vuonna 30v. 

Enkä tunne nyt, että Suomen kansalaisina olemme asustelemassa missään lintukodossa. NATO oli tässä tapauksessa ainoa konsti pienentää vaaraa joutua saman sekasorron keskelle, missä Ukraina nyt on.

Äitienpäivän pitää olla riemuisa juhla, eikä mikään requiem. Mutta en saa tänään ajatuksiini iloa. 

Jos jollakin on fiilistä lukea ilomielisimpiä kirjoituksia, niin äitiydestä olen kirjoittanut paljon, vaikka se ei suorastaan kuulu blogini aihepiiriin. Jos mainitsen vain muutaman postauksen:

Äitienpäivä 2023.


Hyvää (ja rauhallista) Äitienpäivää teille!


Referenssit:

4 vastausta artikkeliin “Äitienpäivä 2023

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.