Kesäkuntoon

Kesäkuntoon.

Kesäkuntoon pääkuva

Nyt, kun kevät on edennyt jo tarpeeksi pitkälle, kesä pelottelee jo siellä nurkan takana. Kaikki pitää nopeasti saada kesäkuntoon: koti, piha, mökki ja itsensä. 

Mikä ihme kesäkunto?

Kesäkuntoon - polkupyörä

Mitä teille tarkoittaa itsensä kesäkuntoon saaminen? Kodin, pihan ja mökin (veneen, pyörän, moottoripyörän…) kanssa on helpompaa. Niihin on olemassa tarkat ohjeet ja tarkistuslistat alan ammattilaisilta. Entäs oma kroppa?

Minä olen kova lukemaan Kesäkuntoon-postauksia, mutta kun mennään itse asiaan… 

Tänä vuonna kuntoiluneuvoja on valtamediassa ja blogeissa yllättävän vähän. Suurin osa löytyi TikTokissa ja Instagramissa. Nekin ovat enimmäkseen mainoksia. Nyt on otollinen aikaa myydä omia tuotteita ja palveluita. Toisaalta, miksei? Hyvän personal trainerin tai ravitsemusohjaajan palvelusta voi maksaakin.  

Pauline neuvoo blogissaan, miten kesäkuntoon pääsee myös ilman liikuntaa

Ehhei, se ei nyt mulle käy. Kokonaan liikahtamatta, sohvalta käsin, en pääse kesätunnelmaan. En nyt rupea treenaamaan itseäni fitness-urheilijan kuntoon kesäkuun mennessä, mutta lihasmassani ja selluliittini tarvitsevat ravistusta. Odotan aina keväisin ensimmäisiä lämpimiä päiviä kieli pitkällään, että ulos pääsee palelematta ja pukematta tonnia vaatteita päälle.  

Toki Etelä-Euroopassa talvi on tosi mieto ja monena viikonloppuna pääsee ulkoilemaan. Mutta työviikon aikana ulos ei sen kummemmin kerkeä ennen pimeää, koska päivät ovat suht lyhyitä ja pimeässä on jo hyvin kosteaa ja viileää. Talvisin myös tulee paljon.

Olen jo tottunut siihen, että lämmintä pitää olla eikä harmaa ja kolea kelpaa minulle vaikka se olisi plussan puolella. Hyvään tottuu nopeasti.

Minun liikuntalajini ovat nykyään rauhallisia kestoliikuntalajeja: kävelen ja pyöräilen (jos pääsen), uin ja jumppaan kotona. Kuntosalilla käyn, jos sellainen sattuu lähettyville. Vanhaksi sitä on tultu. 

Kesä ja kärpäset

Kesäkuntoon - perhonen

Toki kesällä haluan olla kaunis ja onnellinen, kuin surffari Hawaii-mainoksesta. Koska kesä on itsessään niin kaunis ja iloinen vuodenaika. Näin luonnon puolestakin. 

Kourtney Kardashian vannoo maskien käyttöön ja neuvoo järjestämään itselleen kylpylähetkiä kotona. Tilan puutteessa kylpyammeen voi sijoittaa olohuoneeseen

Ajatustasolla makaaminen kylpyammeessa maski naamassa on periaatteessa ihan kiva. Mulla löytyy myös kylpyamme (kylppärissä, ei olohuoneessa), mutta kun mietin, mitä vedet ja sähköt tulee maksamaan, into lopahtaa saman tien. Omasta kylpyammeestani avautuu myös mielenkiintoisia maisemia joko pesualtaalle tai vessanpöntölle. Saa valita. 

Joten aikomukset useimmiten jäävät puheeksi ja kesällä kauneudenhoitorutiinit kuihtuvat kasaan. Minulla on huomattavasti vähemmän ongelmia ihon ja hiusten kanssa kesäisin kuin talvisin. 

Hyvää aurinkosuojavoidetta riittää päiväksi. Jokin seerumi yöksi. Eikä mitään viittä kerrosta voiteita ja meikkiä. 

Ensimmäisinä rantapäivinä saatan vetää päälle hieman itseruskettavaa. Siihen ne mun kesän kauneusvalmistelut loppuvatkin. Tänä vuonna olen jo ostanut selluliittivoidetta. Se saa riittää näissä kesävalmistelussa.

En erityisesti nauti vieraiden ihmisten kosketuksesta, joten kaiken sortin kauneushoidot ovat minulle enemmän kidutusta kuin hemmottelua.

Hiuksille riittää aurinkosuoja ja loput hoidot ja muotoilut hoitaa puolestani merivesi. 

Jalat pidän kunnossa ja lakkaan varpaankynnet kesät-talvet (kuten etelässä on tapana), sen sijaan kesällä en lakkaa kynsiäni lainkaan, koska mikään lakka, ei edes geeli, ei kestä järeää aurinkosuojaa, jota käytän. Ehkä akryyli kestäisi, mutta en tykkää siitä. 

Tässä yhteydessä minulle muistui mieleen episodi, jossa ystäväni ei halunnut ottaa kenkiä pois jaloista, koska  hän ei voinut paljastaa maailmalle hoitamattomia jalkojaan. Lämpöä oli liki 30 astetta. Me olimme rannalla ihan keskenämme lasten kanssa. Ei minulle eikä taatusti lapsillemme olisi ollut mitään väliä, miltä hänen jalkansa näyttävät.

Lämpimästi tervetullut

Kesäkuntoon - kookos

Kesä tuo minulle helpotusta kaikkiin vaivoihin. Ihoni ei oireile kesäisin. Allergia ei vaivaa. Jopa migreenini hellittää. 

Sen olen pannut merkille, että herkkä ja kuiva iho on harvinaisuus kauneusblogeissa. Tuntuu siltä, että suuri osa kampailee juuri aknen, epäpuhtauksien ja meikin paikallaan pysymisen kanssa. Minulla meikki pysyy kuin tauti, jos onnistun saamaan naamaani tuotteita, jotka eivät saa minua itkemään ja niistämään. 

Saa vinkata, jos joku tuntee kuivasta, ikääntyvästä tai punoittavasta ihosta kirjoittavia bloggaajia. 

Onko teillä sellaisia rutiineja tai rituaaleja, mitä ennen kesää pitää tehdä?

Kesäkuntoon.

Referenssit:

Kuvitus: Happy Color®

17 vastausta artikkeliin “Kesäkuntoon

 1. Mun pitäisi varmaan alkaa kirjoittaa ihonhoidosta, tänä talvena on nimitätin iho päässyt niin huonoon kuntoon, etten tiedä kauanko tätä vielä korjaillaan ja ihan selvästi alkaa ikääntymisen merkit ilmaantua, nyt kun en ole mitään uskaltanut käyttää…. 😅 Kuiva, kutiseva, allerginen ja ikääntyvä 🙈 Minua jäi kiinnostamaan mikä on tämä sun järeä aurinkosuoja? Ja onko hiuksillekin joku oma suojatuote vai ihan vaan hattu tai huivi? 😊 Kauneuden hoito kyllä kuuluu kesään, kylpyjä en ymmärrä, ehkä en ole koskaan vain päässyt kunnolla kokeilemaan, viimeksi asunnossa on ollut kylpyamme yhdeksänvuotta sitten. 😃Mutta sauna ja vartalonkuorinta, jalkakylvyt siellä saunoessa ja kasvojen kuorinta. 😍 Kasvonaamiotkin on ihan kivoja, mutta kuorintoja rakastan, vaikka voi olla etten niitä vielä hetkeen pystykään tekemään ☹️

  1. 1. Aurinkosuojasta. Tässä postauksessa olen listannut kaikki suojat, joita käytän. Vaikka postaus on parin vuoden takaa, mitään järisyttävää uutuutta ei markkinoille tullut, että se olisi syrjäytynyt näitä pois: Laiskan perheenäidin parhaat aurinkovoiteet

   2. Ihonhoidosta. Olisi loistavaa, jos kirjoittaisit! Kuivasta ja herkästä ihosta kirjoitetaan tosi vähän. Enemmän vertaillaan meikkivoiteita. Toinen vaihtoehto on yritysblogit, jotka ovat yleensä vain mainoksina yhdelle tietylle (yleensä sairaan kalliille) tuotesarjalle. Sekin on tylsää. Minä tietysti ymmärrän, että tämän ongelman kanssa kovin helpolla ja halvalla ei pääse, mutta kun tuotteet olisivat jokseenkin helpommin saatavilla eikä pelkkiä hoitolasarjoja tähtitieteellisiin hintoihin…

 2. En ole koskaan ymmärtänyt (enkä itse oikeastaan puhunutkaan) tätä kesäksi kuntoon -ajatusta. Toimin omassa arjessani niin talvella kuin kesällälläkin samalla tavalla, liikun paljon, syön terveellisesti ja niin edelleen. Ehkä yksi, jota pitäisi ennen kesää tehdä on jalkahoito. Olisi mukavampi astella sandaaleissa sitten lämpimillä keleilä ;).

  1. Se on kyllä kummaa, että tuollainen jojo-käytäntö on varsin yleinen. Musta tuntuu, että kesäksi kuntoon on enimmäkseen mainoskikka. Mua jostain syystä kiinnostaa lukea niitä juttuja, mutta harvoin tartun toimeen. Tosin, kesällä olen muutenkin paremmassa kunnossa, kuin talvella, koska liikkumaan pääsen enemmän. En juurikaan tee talvisin mitään muuta, kun kotijumppaa.

 3. Jalkojen hoito kesäkuntoon on yksi rituaali, nikä on vähän pakon sanelema 😅 Vinkkaan muuten Riia Koiviston, kun kyselit punoittavasti ihosta bloggaajia. Hän on mun Vaikuttajamedia kollega ja hänet löytää myös ig:stä omalla nimellä!

 4. Pari rutiinia taitaa minulla olla kesää kohti mentäsessä. Viimeistään Vappuna lähtee sukat ja vähän sen jälkeen lakkaan varpaankynnet punaisiksi. Kesälook on silla valmis 😀
  Kilojen karistelun tai muut isommat hoitamiset on jääneet jo taakse, lähinnä sen vuoksi että varsinaista tulosta ei ole havainnut.
  Olen ennen tykännyt uida, nyt on tullut pitkä tauko. Se alkoi koronasta, eikä ole palautunut ohjelmistoon. Voisin ehkä jo miettiä.

 5. On ollut kyllä jo niin ihania kesäisiä päiviä täälläkin.. Mutta ei nyt mitään rantakelejä sentään. Voi niitä odotellessa. Nauti 😘

 6. No mun pitäisi pudottaa kiloja, mutta kun niitä on kertynyt niin paljon, niin toivottomalta tuntuu. Olen kuitenkin aloittanut.

  Kotona ja mökillä riittää kesäkuntoon laittamisessa yllin kyllin hommaa. Onneksi tykkään sellaisesta puuhailusta.
  Mukavaa kesän odotusta sinulle!

  1. Hieman enemmän liikuntaa ja pikkusen vähemmän ruokaa – se resepti on toiminut mulla ainakin hyvin 😁. Kesällä kuntoutuminen on aina helpompaa, kun pääsee ulos.

   Mulla on aina vähän mahdollisuuksia tehdä mitään terassille tai istuttaa kukkia. Joten pariin pikkuseen ruukkuun on tyydyttyvää.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.