3 x maaliskuun kuva

3 x maaliskuun kuva.

3 x maaliskuun kuva collage

1. Arkikuva

Arkikuvaksi olen valinnut tämän appelsiinikuvan. 

Jokin kiehtoi minua tässä hedelmässä. Se ei ollut muodoltaan kovin säännöllinen, kuori oli muhkurainen ja ryppyinen, mutta siinä oli jotain kaunista.  

Applesiini oli paikallista talven satoa, mehukas ja makea. Harvinaisen maukas, koska sille oli suotu mahdollisuus kypsyä rauhassa omassa puussa etelän auringossa eikä meriteitse pari kuukautta keikkuvassa laatikossa. On tosi mukavaa, kun keskellä talvea pääsee herkuttelemaan lähellä tuotetuilla hedelmillä ja vihanneksilla. 

2. Kuukauden huippuhetki kuvana 

Kuukauden huippuhetki on kieltämättä koulun palkintogaala. Oppilaille jaettiin palkintoja viime vuoden saavutuksista eilen illalla.  

Pellon kuvat ovat koulun takapihalta eivätkä liity itse juhlaan suoraan. Minä olen vain aina halunnut kuvata tätä pieniä aurinkoja umpeen kasvanutta hylättyä peltoa.

Kirjat sen sijaan ovat pojan saamiaan palkintoja eri aineissa.

3. Ei mennyt kuin Strömsössä – kuva

Tämän kuvan tein ihan tätä postausta varten. Eihän tällaista tule muuten kuvattua. Kuvassa on mun tappamat kukkaset. Olen tällä kerralla(kin) tehnyt jotain väärin. Joko olen istuttanut ne väärin, laatikko tai multa on vääränlainen. Tai sitten kuitenkin laatikko on viallinen. En tiedä vielä, pitää tutkia. 

Joka tapauksessa, vedet tulevat laatikon alta ruskeana norona ja kukat ovat joka päivä nuupahtaneet kuivuuttaan. 

Kaikki neuvot ovat tervetulleita!

3 x maaliskuun kuva.

Hasten aikaisempia postauksia:

Haasteen postauksia muissa blogeissa:

Visits: 881

21 vastausta artikkeliin “3 x maaliskuun kuva

 1. Oi joi, kukka parat. Mäkin tapan aina kaikki kukkaset ja viherkasvitkin. Tuo pikkuaurinkopelto on kyllä söpö! Onnea pojalle hyvästä koulumenestyksestä 🙂

 2. Mun huippuhetket liittyy työhön aina…Eikä niistä saa ottaa kuvia :/ Viime viikolla oli ehkä koko urani upein hetki <3

 3. Ai että, kyllä kelpaisi juuri tuollainen lähituotettu appelsiini muhkuroineen. Tänne Suomeen rahdatuista appelsiineista lemppareitani ovat veriappelsiinit, sillä ne tuntuvat olevan tasalaatuisen maukkaita. 😋 Olisivatpa vain sesongissa ympäri vuoden.

  1. Suomessa söin vallan greippejä. Mielestäni ne kestää kuljetusta ja säilytystä paremmin, kuin appelsiinit. Toisaalta, tuore, melkein suoraan puusta oleva greippi on myös täysin erilainen, mitä meillä kaupoissa löytyy.

 4. Mukavaa arkea sielläpäin maailmaa! Tuollaisista herkuista saa haaveilla täällä. Pikkasen kitkerät ja kirpeät appelsiinit kannoin viimeksi kotiin. Kukkien hoitoon ei minulta löydy apua. Muutaman laitan kesän alussa ruukkuun..Välillä menestyvät ja välillä kuukahtavat kuukaudessa.

  1. Verigreippejä tai greippejä kannattaa kokeilla Suomessa. Ne kestää paremmin sekä kuljetusta että säälitystä, niin maku ja koostumus eivät kärsi niin pahasti.

   Varmaan olen valinnut väärät kukat. Kalanchoe kestää mun sinne päin hoitoa jotenkin paremmin.

 5. Jes! Näitä on kyllä kiva lukea. Itse kokosin juuri saman postauksen. Se julkaistaan tiistaina.

 6. Ihana arki. Olispa minullakin tuommoinen appelsiini arjen ilona 🙂
  Olen osannut minäkin käytännössä tappaa kaikki mitä olen koittanut tänä keväänä kasvattaa. Ei vaan onnistu.
  Omat kuvani saan varmaan viikon päästä liikkeelle 🙂

  1. Ehkä mun pitää tutkia tarkemmin, mitä kukkia ostelen, että ne menestyy edes jotenkuten.
   Muuten joudun ostaa kaikki kaupasta 😁.
   Appelsiineja en kyllä pysty kasvattamaan itse.

 7. Ihanaa kun saa lähituotettuja tuoreita hedelmiä näin talvellakin! Oliskohan nuo esikkosi päässeet kuivahtamaan jossain vaiheessa?
  Nyt en osallistu tähän haasteeseen enempää, sillä koen niin vaikeaksi keksiä kuukausittain varsinkin tuo ei mennyt kuin Strömsössä-osio. Eikä niitä huippuhetkiäkään joka kuukausi tällaiselle kotihiirelle tule. Tai no, huippuhetkiä minulle ovat ihan tavalliset arkipäivän mukavat tapahtumat, mutta niitä ei oikein huvita täällä kertoa, kun tahtovat aina olla niitä samoja.
  Mukavaa kevään jatkumista sinulle!<3

  1. Voi se toki olla, että ne kukat eivät saaneet tarpeeksi vettä jossain vaiheessa, kun se heti valui pois sieltä. Pitää tutkia netistä, kuinka kosteana niitä pidetään. Kylmemmän ja kosteamman jakson aikana ne menestyivät hyvin. Nyt on taas kuivempaa ja lämpimämpää.

   Sepä on harmi 🙁 Sun kuvia oli hienoa katsoa joka kuukausi. Mutta jos tulee sellainen fiilis, että jokin kuukausi antaa tarpeeksi materiaalia haasteeseen, niin tervetuloa takaisin.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.